Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-03, 23:46   #961
Persefona_12
Zadomowienie

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII

Cytat:
Napisane przez LilyVanDerWoodsen Pokaż wiadomość
Kupiłam pierwszy raz w życiu rosyjski kosmetyk-szampon organic shop...odradzam jak macie wrażliwą skórę głowy. Dobrze, że mam olej bhringray to skorę uspokoję. Uprzedzam lojalnie -nie, nie i jeszcze raz nie
Kurczę, ja mam właśnie podrażnioną skórę głowy i się zastanawiam po czym. Używam aktualnie szampon Vianek normalizujacy, na zmianę z Alterra dla wrazliwców. Myję włosy co dwa dni. Dziś użyłam córki babydream i też mam swędzącą skórę głowy. Odżywek i olejów na skalp nie kładę, więc to nie to.
Persefona_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-04, 00:17   #962
201705240954
Konto usunięte

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII

Cytat:
Napisane przez Persefona_12 Pokaż wiadomość
Kurczę, ja mam właśnie podrażnioną skórę głowy i się zastanawiam po czym. Używam aktualnie szampon Vianek normalizujacy, na zmianę z Alterra dla wrazliwców. Myję włosy co dwa dni. Dziś użyłam córki babydream i też mam swędzącą skórę głowy. Odżywek i olejów na skalp nie kładę, więc to nie to.
Vianka nie znam, Alterra funduje mi regularną masakrę... jeszcze najlepiej jest po kawowej, najgorsza jest papaya. Babydream lubię ale czasem swędzi. U mnie łagodząco działa aloes albo wlaśnie olej bhingray kladzione na skorę glowy. No i dzidziuś do mycia https://www.blizejciebie.pl/dzidzius...FcjKsgodRv8Glw
Popatrz na składy, mnie drażni SLES, Polyquanternium i PEGi.
201705240954 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-04, 08:12   #963
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Korah Pokaż wiadomość
Kto rano wstaje, ... Syna na zimowisko posłałam
.
No to teraz masz luzik

Mialam dwa zele do mycia twarzy z Petal Fresh, musze przyznac ze dobre. Tylko ta konsystencja, taka galaretowata

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
Mialam ten szampon Zatik

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-04, 08:39   #964
anula_ga
Zakorzenienie

Cytat:
A może to jest właśnie powód?
Pogoda jest jaka jest, dla skóry niezbyt fajna. Ja zimą mam zawsze wzmożone zapotrzebowanie na odżywianie i nawilżanie skóry, skóry głowy oczywiście też
Może skóra swędzi, bo jest sucha i napięta? Spróbuj ją dopieścić jakimś łagodzącym olejem wymieszanym z żelem aloesowym albo jakąś fajną wcierką.
Stary 2017-02-04, 08:56   #965
Persefona_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anula_ga Pokaż wiadomość
A może to jest właśnie powód?
Pogoda jest jaka jest, dla skóry niezbyt fajna. Ja zimą mam zawsze wzmożone zapotrzebowanie na odżywianie i nawilżanie skóry, skóry głowy oczywiście też
Może skóra swędzi, bo jest sucha i napięta? Spróbuj ją dopieścić jakimś łagodzącym olejem wymieszanym z żelem aloesowym albo jakąś fajną wcierką.
Chyba tak zrobię
Takie problemy miałam tylko przy używaniu szamponów drogeryjnych, ale dawno ich nie używam i wszystko było ok do tej pory. Powcieram coś i zobaczę

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Vianka nie znam, Alterra funduje mi regularną masakrę... jeszcze najlepiej jest po kawowej, najgorsza jest papaya. Babydream lubię ale czasem swędzi. U mnie łagodząco działa aloes albo wlaśnie olej bhingray kladzione na skorę glowy. No i dzidziuś do mycia https://www.blizejciebie.pl/dzidzius...FcjKsgodRv8Glw
Popatrz na składy, mnie drażni SLES, Polyquanternium i PEGi.
Nie mają tych składników, ale poloże coś na skalp jak piszecie
Persefona_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-04, 09:03   #966
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Kto rano wstaje, ... Syna na zimowisko posłałam
no właśnie, ja też dziś rano wstałam i zrobiłam porządki w kosmetykach, bo ciekawiło mnie, w co się teraz mieszą. Wyszło, że w 1 reklamówkę z Rossmanna i 2 większe kosmetyczki. Muszę popracować nad tym, by to zminimalizować jeszcze bardziej Choć jak dobrze, że czasy, kiedy kosmetyki miałam w ilości tony minęły bezpowrotnie, jestem wolna

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-04, 09:07   #967
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Kupiłam pierwszy raz w życiu rosyjski kosmetyk-szampon organic shop...odradzam jak macie wrażliwą skórę głowy. Dobrze, że mam olej bhringray to skorę uspokoję. Uprzedzam lojalnie -nie, nie i jeszcze raz nie
Ja już nie kupuję rosyjskich kosmetyków z zasady

Cytat:
Na Alterrę sporo wrażliwców narzeka U mnie Babydream się nie sprawdził, nie oczyszcza skóry głowy, jak należy.

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
No to teraz masz luzik

Mialam dwa zele do mycia twarzy z Petal Fresh, musze przyznac ze dobre. Tylko ta konsystencja, taka galaretowata
Rzeczywiście, rozłąka się przydaje, czasem warto za kimś zatęsknić, żeby nie zapomnieć, jak mocno się tę osobę kocha

A czy w Rossmannie są jeszcze jakieś inne kosmetyki Petal Fresh, oprócz włosowych

---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
no właśnie, ja też dziś rano wstałam i zrobiłam porządki w kosmetykach, bo ciekawiło mnie, w co się teraz mieszą. Wyszło, że w 1 reklamówkę z Rossmanna i 2 większe kosmetyczki. Muszę popracować nad tym, by to zminimalizować jeszcze bardziej Choć jak dobrze, że czasy, kiedy kosmetyki miałam w ilości tony minęły bezpowrotnie, jestem wolna
U mnie też ilości pod kontrolą póki co

Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2017-02-04 o 09:08
Korah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-04, 11:44   #968
Zimtstange
Raczkowanie

Czego używacie na przesuszoną skórę głowy?
Zimtstange jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-04, 12:36   #969
anula_ga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zimtstange Pokaż wiadomość
Czego używacie na przesuszoną skórę głowy?
Ja obecnie kremu weledy skin food DDDD cuda robi!
A tak poza tym to ostatnio zauroczyła mnie prosta mieszanka - żel aloesowy i olej (czarnuszka, baobab, abisyński) z dodatkiem ekstraktu z jabłek lub malin. Żel z olejem fajną konsystencję tworzą podoba mi się. Działają też świetnie jak na moje potrzeby.
Stary 2017-02-04, 14:21   #970
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
A tak poza tym to ostatnio zauroczyła mnie prosta mieszanka - żel aloesowy i olej (czarnuszka, baobab, abisyński) z dodatkiem ekstraktu z jabłek lub malin. Żel z olejem fajną konsystencję tworzą podoba mi się. Działają też świetnie jak na moje potrzeby.
Ja z kolei nie rozumiałam nigdy zachwytów nad tym kremem, miałam mini wersję w czasach, jak się bardzo łuszczyłam po kwasie salicylowy. Dla mnie to taka maść Bepanten, ta sama konsystencja i działanie, tylko kolor i zapach inne.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-04, 15:34   #971
losek78
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam te nowości Organic Life, niektóre są bardzo ciekawe A Petal Fresh oceniłam tylko w pierwszym wrażeniu, mam jednak nadzieję, że w trakcie dłuższego stosowania nie wyjdą żadne klocki, bo naprawdę mi się spodobał

Ja na razie nie mogę nic więcej o tym kremie pod oczy napisać, ostatnio chorowałam (grypa jelitowa), co wpłynęło bardzo na wygląd oczu, były bardzo przemęczone, a skóra wiotka. Teraz jak już wróciłam do żywych, to się nie mogę przestawić na porządny i regularny sen, nękają mnie też jakieś podrażnienia oczu, więc ciężko mi ocenić działanie kremu i porównać z innymi, ma ciężkie zadanie. Na razie jednak widzę, że działa tak trochę kojąco na obrzęki.

Kiedyś się skuszę na ten krem Alvy

Jeśli jeszcze o ten krem ATW pod oczy chodzi, to bardzo chętnie wyślę próbki, jeśli któraś z Was jest chętna, to proszę pisać. Krem ma ogromną pojemność 50 g i jest kosmicznie wydajny, opakowanie chyba na 2 lata, albo i lepiej, sama na pewno nie zużyję, a jestem też ciekawa Waszych opinii.

My mieliśmy dokładnie ten sam problem ze skórą syna i postanowiłam, że spróbujemy z mydłami i do dziś syn używa do całego ciała mydeł w kostkach. Żele zabiera tylko na wyjazdy oraz na basen. Mydło tak nie wysusza skóry, jak żele, jeśli chodzi o jego skórę, tzn okazało się, że jego w ogóle mydło nie wysusza. Z resztą u mnie tak samo jest, po mydle czuję suchość, ale jest ona taka powierzchniowa i zaraz skóra sama wraca do równowagi, a po żelach mam wrażenie, że skóra po prostu wariuje, nie radzi sobie z samonawilżeniem.
A pielęgnacja twarzy dorosłej, to jeszcze inna bajka, nie łączyłabym tych dwóch przypadków ze sobą, tzn mydło w tym przypadku raczej nie będzie ratunkiem
.
Jakieś konkretne mydła naturalne, czy te specjalnie przeznaczone dla dzieci? mój syn ma pół roku. Skórę tak wysuszył mu żel dla dzieci Sylveco.

Cytat:
Dla mnie, jako osoby dorosłej mydło do twarzy jest ratunkiem i to wlaśnie mydło. Miałam uczulenie na wodę, każdy kontakt z wodą to dla mnie plamy, po kąpieli nie nadaję się do publicznego pokazywania. Latami myłam twarz micelami, żelami, bo niby łagodniejsze, nie bralam kąpieli, jestem mistrzynią prysznica w 2 minuty Od 4 lat wróciłam do mydeł. Najprostszych najłagodniejszych mydeł. Po moim uczuleniu nie ma śladu, skóra przestala się tak okropnie wysuszać. Kiedyś mogłam na niej pisać cale zdania, dziś ma delikatny połysk i wygląda dobrze, nawet bardzo dobrze. Kiedys tony balsamów, teraz masło do ciała na bazie shea raz na tydzień i wystarczy. I mydlo. Proste w skladzie, obecnie khadi, następne mam Barwę. No i mogę się kąpać
Cytat:
Wszystko wskazuje na to, że i ja muszę wrócić do mydeł.

Ja jestem obecnie zadowolona z Baikal Herbals - szamponu oczyszczającego. Poradził sobie z przetłuszczającą skórą głowy, łupieżem i podrażnieniem.

Edytowane przez losek78
Czas edycji: 2017-02-04 o 15:40
losek78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-04, 17:03   #972
anula_ga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Ja z kolei nie rozumiałam nigdy zachwytów nad tym kremem, miałam mini wersję w czasach, jak się bardzo łuszczyłam po kwasie salicylowy. Dla mnie to taka maść Bepanten, ta sama konsystencja i działanie, tylko kolor i zapach inne.
Nie stosowałam maści bepanten, więc nie porównam
U nas w domu skin food robi furrorę mi zastępuje maski do twarzy i koi skórę głowy, mężowi pomaga przetrwać zimę, bardzo też pomógł mojej córce, która ma obecnie duże problemy z buzią.

Edytowane przez anula_ga
Czas edycji: 2017-02-04 o 17:05
anula_ga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-04, 17:19   #973
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez losek78 Pokaż wiadomość
Jakieś konkretne mydła naturalne, czy te specjalnie przeznaczone dla dzieci? mój syn ma pół roku. Skórę tak wysuszył mu żel dla dzieci Sylveco.
Najbardziej lubimy mydła marsylskie np. Savon Du Midi, Le Chatelard, z tańszych mydełko Babydream, z droższych świetne było różane Bio Aroma, migdałowe w płynie Florame, a także z TK Maxxx Mydło Beekman oraz W&B, ale wielu rodzajów mydeł jeszcze nie wypróbowaliśmy, np. kastylijskich Największym rozczarowaniem póki co dla nas jest mydło alep i savon noir, biorąc pod uwagę wszędobylskie zachwyty na ich temat spodziewałam się rewolucji w pielęgnacji, tymczasem alep to zwykłe mydło (jak nasze polskie szare) za duże pieniądze, wypada naprawdę blado w porównaniu z innymi naturalnymi mydłami, natomiast savon noir to porażka na całej linii, uczula, podrażnia, wysusza i śmierdzi, ble

Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2017-02-04 o 17:21
Stary 2017-02-04, 17:35   #974
201705240954
Konto usunięte

Cytat:
Najbardziej lubimy mydła marsylskie np. Savon Du Midi, Le Chatelard, z tańszych mydełko Babydream, z droższych świetne było różane Bio Aroma, migdałowe w płynie Florame, a także z TK Maxxx Mydło Beekman oraz W&B, ale wielu rodzajów mydeł jeszcze nie wypróbowaliśmy, np. kastylijskich Największym rozczarowaniem póki co dla nas jest mydło alep i savon noir, biorąc pod uwagę wszędobylskie zachwyty na ich temat spodziewałam się rewolucji w pielęgnacji, tymczasem alep to zwykłe mydło (jak nasze polskie szare) za duże pieniądze, wypada naprawdę blado w porównaniu z innymi naturalnymi mydłami, natomiast savon noir to porażka na całej linii, uczula, podrażnia, wysusza i śmierdzi, ble
Nie chcę przesądzać, ale...po dawnym savon noir tak jak po legendarnym Aleppo nie zostało prawie nic. Tamto savon było dla mnie ukojeniem, jedynym co mogłam nakladać na skórę przy retinoidach i nie mieć wrażenia, że skóra mi odpada przy myciu. To było to pierwsze mydło, ktore uspokoiło mi skorę na tyle, że wróciłam do mydeł. Kupiłam w listopadzie i mam kiepskie nie wiadomo co. Inna konsystencja, działanie. Nazwa ta sama, producent francuski, rzekomo następca, produkcja przeniesiona etc tyle że zużyłam do ...prania. Na jakąkolwiek skórę się nie nadawało.

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Miałyscie olejek decleor?
odkryłam na you tubie kanał Magdaleny Lach i zachwycam się jej pielęgnacją https://www.youtube.com/channel/UChu...a3-WV6Eg7o_RbQ i ona tego używa
Stary 2017-02-04, 17:48   #975
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Nie chcę przesądzać, ale...po dawnym savon noir tak jak po legendarnym Aleppo nie zostało prawie nic. Tamto savon było dla mnie ukojeniem, jedynym co mogłam nakladać na skórę przy retinoidach i nie mieć wrażenia, że skóra mi odpada przy myciu. To było to pierwsze mydło, ktore uspokoiło mi skorę na tyle, że wróciłam do mydeł. Kupiłam w listopadzie i mam kiepskie nie wiadomo co. Inna konsystencja, działanie. Nazwa ta sama, producent francuski, rzekomo następca, produkcja przeniesiona etc tyle że zużyłam do ...prania. Na jakąkolwiek skórę się nie nadawało.
My mieliśmy oryginalne savon noir Alepii wyprodukowane w Syrii, Alep też jakiejś arabskiej marki, chyba Le Sultan Di Alep. Naprawdę, to co savon noir zrobiło z moją i dziecka skórą woła o pomstę do nieba, że nie próbuję już nawet innych firm, bo i po co, skoro łatwo znaleźć lepsze i tańsze, bo każde jedno okazało się lepsze Nie wszystko jest dla każdego po prostu, mamy ewidentnie uczulenie na jakiś składnik w tym mydle i tyle. Poza tym savon noir moje dziecko teraz już by nawet samo nie tknęło przez specyfikę produktu, jest bardziej kłopotliwe w użytkowaniu. Natomiast kostka alep dla mnie tak jak pisałam, ni ziębi, ni grzeje, zwykłe mydło, które też zapachem nie powala i ceną, natomiast syn miał po nim wysypkę. Szkoda sobie zawracać gitarę tym mydłem w naszym przypadku, ja to tak widzę. Jakby jeszcze inne mydła nam nie pasowały, to może byśmy testowali więcej oliwnych i laurowych, z różnych źródeł, że tak powiem, ale na szczęście nie musimy.

A zapomniałam wspomnieć, że świetne jest też to, które teraz uzywamy, Botanicals 40% koziego mleka, jest naprawdę super.

Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2017-02-04 o 17:51
Stary 2017-02-04, 18:15   #976
xxxescapismxxx
Pani Pech

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Cześć,

Chciałam do Was dołączyć Od dłuższego czasu staram się przejść na bardziej naturalną pielęgnację. Zaczęłam od kosmetyków rosyjskich, teraz używam więcej polskich i wciąż szukam swoich perełek. Na szczęście kilka już udało mi się znaleźć Jak będę miała chwilę wstawię zdjęcia mojej skromnej kolekcji
Po przeczytaniu tej części wątku mam już listę rzeczy do wypróbowania na najbliższy czas

W weekend poczyniłam też zakupy:
Yope balsam wanilia i cynamon, mydła Werbena i Bergamotka
3 peelingi Fresh&Natural malinowy i 2 algowe - jeden będzie na prezent. Do 2.02 jest promocja na całą markę w dozie. Mam nadzieję, że ta informacja nie zostanie źle odebrana, ale wpadłam wczoraj przypadkiem na promocję i chciałam się nią podzielić
Malinowy jest super ♡
Cytat:
woda różana make me bio to mój hit! uwielbiam
to chyba najlepszy hydrolat róży damasceskiej jaki miałam
Mam i lubię, ale z Ecospa był lepszy jak dla mnie 😉
Cytat:
Napisane przez agatanaturalnie Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie byście poleciły naturalne kremy BB lub CC do cery tłustej, skłonnej do zapychania? Może wiecie gdzie można nabyć próbki? Od listopada używam podkład mineralny Annabelle Minerals. Bardzo mi odpowiada ale chciałabym mieć jakiś kosmetyk na "szybkie wyjścia" Żebym nie musiała dużo czasu spędzać przed lustrem. Są czasami takie dni gdy muszę wyskoczyć tylko do osiedlowego sklepu, na pocztę i nie chcę robić pełnego makijażu.
Physicans Formuła BB naturalny. Świetny jest i dosyć kryjący ♡ Jest bardziej jak podkład ale jestem w nim zakochana 😉

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-02-04, 18:21   #977
beeets
Zakorzenienie

Cytat:

A zapomniałam wspomnieć, że świetne jest też to, które teraz uzywamy, Botanicals 40% koziego mleka, jest naprawdę super.
ależ się cieszę, że ci pasuje
Botanica tu do kupienia http://www.goldenoil.pl/index.php?ma...5a1d65f251d430

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2017-02-04, 18:49   #978
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
ależ się cieszę, że ci pasuje
Botanica tu do kupienia http://www.goldenoil.pl/index.php?ma...5a1d65f251d430

Warte swojej ceny I myślałam, że szybko będzie się zużywać, ale nie ma dramatu z wydajnością, powiem więcej, jest wydajne

Stary 2017-02-04, 19:02   #979
beeets
Zakorzenienie

Cytat:

Warte swojej ceny I myślałam, że szybko będzie się zużywać, ale nie ma dramatu z wydajnością, powiem więcej, jest wydajne
Powiem ci, że to mój osobisty wielki mydlany sukces, że odkryłam Botanica. Do dziś pamiętam, jak drżałam, czy pierwsza paczka z Australii w ogóle do mnie dojdzie Beekman 1802 też mają cudne mydełka. Może i oni niedługo będą dostępni w Polsce na stałe

Jadą do mnie 2 odżywki Unique. Naprawdę je lubię, a za 22 zł to super cena

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2017-02-05, 09:53   #980
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010
Konto usunięte

Cytat:
- też tak mieszam
Jaki masz żel aloesowy? Ja mam teraz Bjobj i zauważyłam właśnie, że doskonale współpracuje z olejami (wcześniej miałam aloes Aubrey, też był fajny ale duuużo rzadszy )
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-05, 15:46   #981
anula_ga
Zakorzenienie

[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;70577251]- też tak mieszam
Jaki masz żel aloesowy? Ja mam teraz Bjobj i zauważyłam właśnie, że doskonale współpracuje z olejami (wcześniej miałam aloes Aubrey, też był fajny ale duuużo rzadszy )[/QUOTE]

Mam ten:
http://pl.iherb.com/pr/Lily-of-the-D...oz-228-g/55964
Aloes aubrey używam właśnie teraz jako tonik
Stary 2017-02-05, 15:57   #982
Miramej
Zakorzenienie

Dziewczyny, jakiego zmywacza do paznokci używacie?

I jeszcze chciałam zapytać, bo nie wiem, czy dobrze mi się obiło o uszy - Esse już nie będzie w Polsce?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-05, 17:36   #983
201705240954
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

I jeszcze chciałam zapytać, bo nie wiem, czy dobrze mi się obiło o uszy - Esse już nie będzie w Polsce?
Profesjonalna linia wychodzi, info z wczoraj od mojej kosmetyczki
Stary 2017-02-05, 18:04   #984
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość

http://www.sklep.zdrowe-kosmetyki.pl...-PAZNOKCI.html

ja nic nie miałam z esse, to nie wiem, czy mam tęsknić

Kończy mi się krem do twarzy i mogę sobie kupić nowy

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2017-02-05, 19:33   #985
vega2000
Rozeznanie

Hej dziewczyny! A jakich lakierów używacie? Kupujecie lakiery bez tych najbardziej szkodliwych substancji tak zwane 5 free itp. ? 😊

greenbaazar.blogspot.com
vega2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-05, 19:45   #986
201705240954
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez vega2000 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! A jakich lakierów używacie? Kupujecie lakiery bez tych najbardziej szkodliwych substancji tak zwane 5 free itp. ? 😊

greenbaazar.blogspot.com
tak, zaczynam kupować. Postanowienie ubiegłoroczne - naturalna kolorowka. Na razie zużywam wszystko stare i powoli wymieniam metodą jeden na jeden. Z lakierow mam już kilka bezpiecznych essence gel. Powiem tak zależy od koloru, więc to nie będzie moja firma
Stary 2017-02-05, 19:58   #987
Konto usunięte

Cytat:
Mam ten:
http://pl.iherb.com/pr/Lily-of-the-D...oz-228-g/55964
Aloes aubrey używam właśnie teraz jako tonik
Przypomniało mi się, że jeszcze w toniku jest od Avebio- miałam i też fajny
Szukam raczej czegoś z pompką, bo spodobał mi się sposób aplikacji- bardzo wygodny przy mieszaniu z innymi produktami
A miałyście może z Weroniką ten ekstrakt z ZSK? https://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Ek...histaminowy/92
-gdzieś wyczytałam, że bardzo skuteczny, a i na skalp podobno też się nadaje
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-05, 20:39   #988
anula_ga
Zakorzenienie

[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;70597241]Przypomniało mi się, że jeszcze w toniku jest od Avebio- miałam i też fajny
Szukam raczej czegoś z pompką, bo spodobał mi się sposób aplikacji- bardzo wygodny przy mieszaniu z innymi produktami
A miałyście może z Weroniką ten ekstrakt z ZSK? https://www.zrobsobiekrem.pl/pl/p/Ek...histaminowy/92
-gdzieś wyczytałam, że bardzo skuteczny, a i na skalp podobno też się nadaje [/QUOTE]
Ciekawy ten ekstrakt nie znam, nie widziałam, ale bardzo zachęcający jest!
I dziękuję Ci, że pomyślałaś o mnie i o Weronice Kochana jesteś strasznie

Z pompką nie miałam aloesu, ale będę mieć na uwadze i jak coś znajdę to dam znaka A szukasz aloesu w płynie czy w żelu? Bo mi do mieszania z olejem forma zżelowana zdecydowanie bardziej pasuje
Stary 2017-02-05, 20:54   #989
vega2000
Rozeznanie

Cytat:
tak, zaczynam kupować. Postanowienie ubiegłoroczne - naturalna kolorowka. Na razie zużywam wszystko stare i powoli wymieniam metodą jeden na jeden. Z lakierow mam już kilka bezpiecznych essence gel. Powiem tak zależy od koloru, więc to nie będzie moja firma
Rozumiem 😊 Ja kolorówkę mam już w 100% naturalną, ale trwało to kilka lat zanim wszystko wymieniłam 😉.
Próbowałam jedynie lakierów francuskiej firmy Avril, ale nie są trwałe :/ Teraz myślę o tych z Kure Baazar 😊

greenbaazar.blogspot.com
vega2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-05, 21:18   #990
Konto usunięte

Cytat:
Ciekawy ten ekstrakt nie znam, nie widziałam, ale bardzo zachęcający jest!
I dziękuję Ci, że pomyślałaś o mnie i o Weronice Kochana jesteś strasznie

Z pompką nie miałam aloesu, ale będę mieć na uwadze i jak coś znajdę to dam znaka A szukasz aloesu w płynie czy w żelu? Bo mi do mieszania z olejem forma zżelowana zdecydowanie bardziej pasuje

Ja mam teraz ten https://verdissimi.com/105,kojacy-zel-aloes-bjobj.html i sprawdza się super, ale wiesz jak jest- człowiek ciągle żądny nowych wrażeń kosmetycznych
Tak, masz rację- forma zżelowana doskonale się miesza z olejami i wchłania bez tłustej warstwy (przynajmniej w przypadku oleju tamanu, bo z innymi jeszcze nie próbowałam )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości