Blizny, rozstępy - ZBIORCZY - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-07-01, 22:22   #61
Anka4560
Przyczajenie

Exclamation Rozstępy

Cześć! Mam pewien problem dotyczący rozstępów. Zaczęły się one pojawiać jakoś w listopadzie no i w tej chwili są może już mniej widoczne (stosowałam bio oil i bliznasil) jednak efekt nie jest szczególnie zadowalający ;(. Polecacie może jakieś inne specyfiki? Czy któraś z Was miała może wykonywaną dermabrazję bądź zabiegi laserowe właśnie na rozstępy? Jeżeli tak to jaki był efekt tych kuracji?
Teraz gdy są wakacje chciałabym móc wyjść normalnie na plażę, jednak nie bardzo mi się to widzi z moimi udami... Rozstępy mam również na pośladkach jednak je o wiele łatwiej jest zakryć strojem. Słyszałam opinię, że samoopalacze pomagają je zamaskować, ktoś może próbował? I od razu kolejne pytanie (już ostatnie!) czy przy stosowaniu np samoopalacza Dax w piance (podobno dobry i w przystępnej cenie) można normalnie korzystać z innych balsamów lub kremów? Nie mam pojęcia czy to nie zepsuje efekty, gdyż nigdy nie stosowałam samoopalaczy. Z góry dziękuję za odpowiedzi
Anka4560 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-02, 17:38   #62
kankanatancze
Raczkowanie

Dot.: Rozstępy na pośladkach.. pomóżcie :(

jestem w tw wieku i jestes szczupla osoba i takze mam sine (rozowe) rozstepy na pupie,lekarz mi powiedzial ze to prawdopodobnie dlatego ze szybko rosłam i skora tak reaguje na szybkie rozciagniecie sie
kankanatancze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-02, 20:43   #63
Kamelia_K
Przyczajenie

Blizna pooperacyjna na brzuchu - pytania i wątpliwości

Trzy tygodnie temu miałam operację na podbrzuszu. Została mi po niej ponad 10-centymetrowa blizna, od prawa do lewa. To moja pierwsza blizna, nie mam więc doświadczenia w tych sprawach i nie wiem, jak powinna ona teraz wyglądać, jak będzie wyglądała w przyszłości itp. W związku z tym mam kilka pytań do osób, które też mają dużą bliznę na brzuchu, aby pomogły mi rozwiać moje wątpliwości.

1. Zgodnie z zaleceniami lekarza masuję bliznę dość mocno i długo, leżę na brzuchu i ruszam się. Mimo tego blizna jest bardzo twarda, kiedy ją dotykam to prawie tak, jakbym dotykała kość. Czy to normalne? Czy tak już zostanie?
2. Rozumiem, że blizny ciągną i jest to normalne. Ale czy powinna ciągnąć jeszcze trzy tygodnie po operacji? Ponadto czasem mnie boli, piecze. Czy powinnam mieć nadal problemy ze staniem prosto i leżeniem na brzuchu (bo wtedy ciągnie i uwiera)? Ciągle mam uczucie, że mam na brzuchu wałek, który powoduje uczucie niewygody i utrudnia mi chodzenie, spanie itd.
3. Kiedy można zacząć jeździć na rowerze, biegać, tańczyć?

Dodam, że blizna wygląda jak dla mnie ok, cienka czerwona kreska, nic się z niej nie sączy, więc chyba nic takiego się z nią nie dzieje.
Kamelia_K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-02, 21:55   #64
201605161006
Konto usunięte

Dot.: Blizna pooperacyjna na brzuchu - pytania i wątpliwości

Kup serum z witaminą C, najtańsze jakie znam to Juvit C - to jest witamina C w płynie dla dzieci ale można stosować na skórę. Witamina C pobudza produkcję kolagenu i jest niezbędna w tym procesie, by powstały dwa aminokwasy budujące kolagen - hydroksyprolina i hydroksylizyna. O witaminie C konkretnie i przydatnie pisałam tutaj: http://plaszczoobrosla.blogspot.com/...itamina-c.html

Poza tym kup sobie maść cepan - pachnie cebulą ale jest skuteczne. Maść cepan kosztuje około 15 zł. Do tego maść tranowa - koszt to 3 zł. I smaruj każdym raz dziennie (cepan może być nawet więcej), robiąc jednocześnie masaż.
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-03, 10:01   #65
simsonka
Raczkowanie

Lepszy od Cepanu jest Clobederm. Z tego co pamiętam jest chyba na receptę, ale rozjaśnia bliznę. Nawet sprzed kilku lat.
simsonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-03, 10:43   #66
201605161006
Konto usunięte

Nie miałam do czynienia z tym lekiem ale to już jest lek na receptę. Ja polecić mogę jeszcze wspomagająco do kuracji o której wyżej napisałam maść propolisową, też wspomaga regenerację, bo zawiera dużo flawonoidów. Gdybyś autorko chciała kupić maść propolisową to spróbuj znaleźć brzozową bo ta zawiera betulinę, która także ma działanie korzystne jeśli chodzi o regenerację i produkcję substancji w tkance łącznej. Tutaj opisałam maść propolisową: http://plaszczoobrosla.blogspot.com/...-pszczeli.html
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-04, 07:53   #67
simsonka
Raczkowanie

Dot.: Blizny, rozstępy - ZBIORCZY

Mnie np. maść propolisowa uczuliła i wiele osób ma na ten składnik uczulenie. Warto przed użyciem na większej powierzchni ciała ją najpierw przetestować.
simsonka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-04, 15:17   #68
Kamelia_K
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Kup serum z witaminą C, najtańsze jakie znam to Juvit C - to jest witamina C w płynie dla dzieci ale można stosować na skórę. Witamina C pobudza produkcję kolagenu i jest niezbędna w tym procesie, by powstały dwa aminokwasy budujące kolagen - hydroksyprolina i hydroksylizyna. O witaminie C konkretnie i przydatnie pisałam tutaj: http://plaszczoobrosla.blogspot.com/...itamina-c.html

Poza tym kup sobie maść cepan - pachnie cebulą ale jest skuteczne. Maść cepan kosztuje około 15 zł. Do tego maść tranowa - koszt to 3 zł. I smaruj każdym raz dziennie (cepan może być nawet więcej), robiąc jednocześnie masaż.
Cytat:
Napisane przez simsonka Pokaż wiadomość
Lepszy od Cepanu jest Clobederm. Z tego co pamiętam jest chyba na receptę, ale rozjaśnia bliznę. Nawet sprzed kilku lat.
Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Nie miałam do czynienia z tym lekiem ale to już jest lek na receptę. Ja polecić mogę jeszcze wspomagająco do kuracji o której wyżej napisałam maść propolisową, też wspomaga regenerację, bo zawiera dużo flawonoidów. Gdybyś autorko chciała kupić maść propolisową to spróbuj znaleźć brzozową bo ta zawiera betulinę, która także ma działanie korzystne jeśli chodzi o regenerację i produkcję substancji w tkance łącznej. Tutaj opisałam maść propolisową: http://plaszczoobrosla.blogspot.com/...-pszczeli.html
Smaruję bliznę Contractubexem, a masaż robię, używając zwykłej oliwki, byle tylko dłonie dobrze jeździły po skórze.

Dzięki za odpowiedzi, tylko bardziej niż o polecenie maści chodziło mi o informacje, jakie odczucia powinnam mieć w okolicach blizny.
Czy po 3 tygodniach powinna mnie jeszcze ciągnąć i boleć? Czy powinna być taka twarda? Czy powinnam czuć dyskomfort przy staniu prosto i przy korzystaniu z toalety?
Chciałabym wiedzieć czy takie objawy są normalne i czy blizna się dobrze tam "wewnątrz" goi.
Kamelia_K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-07, 21:46   #69
kate_jk
Raczkowanie

sprawdz sobie serie sexy mama z bielendy. tam sa specjalne kremy na to. ja wczesniej uzywalam bio oil ale byl troche drogi no i ostatnio wlasnie trafilam na to. smarje od miesiaca i widze ze cos tam sie dzieje dobrego
kate_jk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-11, 09:08   #70
olamona80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez simsonka Pokaż wiadomość
Mi nic z tych rzeczy na blizny nie pomogło (może trochę, ale to nie taki efekt jakiego oczekiwałam). Jestem 4 lata po wypadku i wiem, że trzeba czasu żeby blizny pojaśniały, i najlepiej gdy już są zrośnięte to dużo opalać
Słyszałam jeszcze o włóknach emitujących podczerwień http://xeniapolska.com/ i zastanawiam się, czy któraś z Was próbowała?
olamona80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-07-26, 15:36   #71
aezn913
Raczkowanie

Angry Blizny a tatuaż

Mam 2 blizny pooperacyjne i niestety nie wyglądają najlepiej. Wg informacji w internecie są to: przerostowe blizny lub bliznowce. Są grubsze, lekko zaczerwienione. Prawdopodobnie jest to spowodowane nadmiernym wytwarzaniem włókien tkanki łącznej.

Otóż marze o tatuażu, jednak obawiam się, że może on nie zagoić się prawidłowo
Czy ktoś był / jest w podobnej sytuacji ?

aezn913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-26, 16:15   #72
MissChievousTess
Zakorzenienie

Dot.: Blizny a tatuaż

Jest takie ryzyko. Jeśli ktoś ma tendencję do bliznowców to mogą powstawać po różnych uszkodzeniach ciała, także po tatuażu. Skonsultuj się z jakimś dermatologiem.
Stary 2014-07-29, 10:11   #73
natalaa33
Przyczajenie

Ktoś tu pisał o włóknach emitujących podczerwień. Słyszałam kiedyś o lampie bioptron (terapia światłem) - podobno daje dobre efekty przy gojeniu blizn. Ale to urządzenie kosztuje ładnych kilka tysięcy zł. Z kolei kiedyś korzystałam z terapii podczerwienią (nie na blizny) i jeśli te włókna emitujące podczerwień działają - to kupiłabym sobie takie legginsy: xxxx- producent pisze że znajdują zastosowanie również przy leczeniu ran cukrzycowych i łuszczycy. Takie rany bywają duże i z pewnością trudniejszze do zagojenia niż pozbycie się rozstępowych blizn.

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2014-08-27 o 11:45 Powód: link
natalaa33 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-26, 13:37   #74
michal300
Przyczajenie

Unhappy Blizny - podbródek.

Witam. To mój pierwszy post na forum i niestety w takim dziale jeszcze :P
Kwestia taka, że ok. 2 tygodni temu oparzyłem się dość mocno żarem od papierosa pod ustami, lewa część podbródka. Na drugi dzień poszedłem do lekarza i zapisał mi Argosulfan, smarowałem dzień i noc (fajna maść).
Kwestia taka, że żadnych skutków typu: szczypanie, swędzenie, ból nie odczuwam. Tylko kwestia taka, że widać takie jakby 3 kropki czerwone na lewym podbródku od tego oparzenia. (W jednej "kropce" wypaliło jakby skórę). Nie są to jakieś wielkie, ale jak gdzieś idę to mam wrażenie że to każdy widzi, bo jak ktoś się przypatrzy to prędzej czy później zobaczy. (Z wyglądu widać to jakbym zaciął się kiedyś, nie jest to duże, ale ja już się tak nakręciłem także wiecie o co chodzi.) Od tych ran nie było strupów czy coś ani sam też nic tam nie dłubałem, tylko smarowałem i wiadomo od czasu do czasu się goliłem.
Kwestia taka, że dzisiaj byłem w aptece i pani poleciła mi żel o nazwie Scagel, która ma pomóc w pozbyciu się tego efektu. Jednak w internecie poczytałem, że efektu brak, i są lepsze maście typu Cepan itp.
Czy ktoś z was drodzy używał tej maści (Scagel) i mógłby ją pochwalić ?
Myślałem iść też do dermatologa, nie byłby to jakiś duży problem, ale czy warto "zawracać" głowę takiej osobie takim czymś ? Bo z mojej strony uważam, że takie osoby mają fachową wiedzę i nie będę musiał wydawać worka pieniędzy na przyszłość.
Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi.
michal300 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-29, 15:54   #75
Lysanelle
Raczkowanie

Dot.: Sposób na blizny po komarach

Zależy czy blizny to faktycznie blizny, czy tylko przebarwienie skórne w miejscu ukąszenia o kolorze czerwonym, fioletowawym, bądź złoto brązowym. Jeżeli wybierzesz opcję nr.1, polecam krem no-scar, do kupienia w aptece bądź dobrych drogeriach, sok z ogórka i cytryny. Jeżeli opcja 2, polecam najzwyczajniej w świecie poczekać miesiąc, ponieważ zejdą samoistnie. Można im pomóc używając kremów łagodzących podrażnienia.
Lysanelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-05, 13:37   #76
Martiza3346
Raczkowanie

Nierówności i rozstępy na pośladkach

Cześć dziewczyny.
Chciałabym się Wam zapytać czy któraś z was posiada na pupie takie nierówności, które w sumie ciężko określić cellulitem.
Zaczęłam troszkę ćwiczyć, więc z pomarańczową skórką przestaje mieć problem, jednak wkurzają mnie te nierówności na pośladkach, może to, tez jest związane z rozstępami, które niestety posiadam
Czy jest w ogóle na to jakiś sposób, jeśli tak, to proszę podzielcie się nim
Załączam zdjęcie, żebyście wiedziały o co mi chodzi.

IMG_1655.jpg
Martiza3346 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-06, 17:55   #77
vampirowa
Raczkowanie

Question Rozstępy - POMOCY !

Witam ;-)
Jestem w 6 miesiącu ciąży... Zauważyłam, że na mojej skórze pojawiły się rozstępy, tj na pośladkach (tu są bardzo widoczne) i nieznaczne na piersiach... Te na pośladkach są mocno czerwone, na piersiach mają mniej intensywny kolor... Na brzuchu rozstępy jak dotąd się nie pojawiły, ale na brzuch od jakiegoś miesiąca stosuję Oliwkę w żelu Johnson's Baby...
W związku z tym prosiłabym o rady co mogłabym stosować, aby jakoś zlikwidować już powstałe rozstępy, a przede wszystkim zapobiec powstawaniu nowych...
vampirowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-06, 18:08   #78
vampirowa
Raczkowanie

Question Rozstępy - POMOCY !

Witam ;-)
Jestem w 6 miesiącu ciąży... Ostatnio zauważyłam, że na mojej skórze pojawiły się rozstępy tj na pośladkach (tutaj są bardzo widoczne) i nieznaczne na piersiach... Mają one kolor czerwony, zwłaszcza na pośladkach, natomiast na piersiach kolor ten jest mniej intensywny...
Na brzuchu rozstępy się nie pojawiły, ale od jakiegoś miesiąca stosuję na brzuch Oliwkę w żelu Johnson's Baby...
Bardzo proszę o rady co mogę stosować aby zlikwidować już powstałe rozstępy oraz co robić aby zapobiec powstawaniu nowych...
vampirowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-06, 20:02   #79
rochelle_
Mów mi Rosia :)

Dot.: Nierówności i rozstępy na pośladkach

Cytat:
Napisane przez Martiza3346 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Chciałabym się Wam zapytać czy któraś z was posiada na pupie takie nierówności, które w sumie ciężko określić cellulitem.
Zaczęłam troszkę ćwiczyć, więc z pomarańczową skórką przestaje mieć problem, jednak wkurzają mnie te nierówności na pośladkach, może to, tez jest związane z rozstępami, które niestety posiadam
Czy jest w ogóle na to jakiś sposób, jeśli tak, to proszę podzielcie się nim
Załączam zdjęcie, żebyście wiedziały o co mi chodzi.

Załącznik 5806902
Ja miałam coś podobnego. U mnie związane to było z tym, że ruszyłam dupsko z kanapy. Nie spodziewałam się, ale straciłam w ciągu 2 miesięcy jakieś 6 cm z pupy. Skóra wyglądała bardzo podobnie jak twoja, do tego zauważyłam rozstępy. Regularne nawilżanie olejem kokosowym, peelingi, masowanie skóry no i ćwiczenia spowodowały, że problem zaczął znikać.

Złap Rośkę w sieci!
nowy wpis! ---> www.rzeklam.pl
Instagram
Stream, czyli giereczki
rochelle_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-06, 21:20   #80
LemonCakes
Raczkowanie

Dot.: Rozstępy - POMOCY !

olej kokosowy lekarstwem na wszystko A tak poważnie, dużo jest preparatów dedykowanych przeciw rozstępom

Cytat:
“If you love two people at the same time, choose the second. Because if you really loved the first one, you wouldn't have fallen for the second.” ~ Johnny Depp
LemonCakes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-07, 09:15   #81
ruuuda1989
Raczkowanie

To najlepszy moment, żeby z nimi walczyć. Jesteś o tyle w dobrej sytuacji, że są czerwone, z białymi radzą sobie tylko zabiegi typu: laser. Możesz próbować pielęgnacji domowej. Przede wszystkim nawilżaj skórę, na zewnątrz i od środka, pij dużo wody, złuszczaj, wcieraj kosmetyki. Z kosmetyków polecam olej z róży rdzawej, bądź BIO OIL.
http:/http://makijazowe-cztery-pory-roku.blogspot.com/
ruuuda1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-07, 19:02   #82
kratka95
BAN stały

kiedyś w aptekach był krem fissan, bardzo tłusty i śmierdzący, w pierwszej ciązy używałam, u mnie podziałał, ale nie wiem czy jest jeszczcze dostępny, bo to dosyć dawno było
kratka95 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-09, 19:56   #83
Lilka37
Raczkowanie

Olej kokosowy faktycznie pomaga
Lilka37 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-03, 03:19   #84
cloudd
Przyczajenie

Dot.: Rozstępy na pośladkach,

Krem na rozstępy - https://revaminstretchmark.pl moje rozstepy maja cztery lata a krem uzywam od dwoch tygodni i widze roznice. A takze skora stala sie bardziej napieta i delikatna.

Edytowane przez cloudd
Czas edycji: 2024-04-16 o 11:15
cloudd jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-13, 08:53   #85
braaap
Raczkowanie

Dot.: Rozstępy na pośladkach,

Eh te kremy nic nie dają... Stosowałam na piersi i praktycznie zero efektów. Przymierzam się do laseru, ale ceny nie są zachęcające.
braaap jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-21, 21:42   #86
alexxx2222
Przyczajenie

Rozstępy i kolagen

Czy ktoś z tu obecnych próbował kiedyś smarować rozstępy czystym kolagenem i czy pomogło? Słyszałam, że wykonując peeling ciała 2 razy w tygodniu i smarując rozstępy czystym kolagenem można zmniejszyć ich widoczność, a nawet całkiem zniwelować, jednak sama jeszcze nie próbowałam. Dziękuję za odpowiedź.
alexxx2222 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-05, 22:23   #87
DiFrancesco
Raczkowanie

Unhappy Pękająca skóra-rozstępy

Nie jestem pewna czy temat znajduje sie w odpowiedniej tematyce wrazie co prosze o przeniesienie/usuniecie

Mam 17lat, od malego borykam sie z rozstepami. Od kilku lat mialam jedyne biale rozstepy po schudnieciu 15kg w 3 tygodnie...Od okolo miesiaca gdy waga od dluzszego czasu stoi w miejscu a skora zaczela pekac. Jak widac na zdj, wygladam gorzej niz 40latka po 10ciazach...
Jestem zdiagnozowana z lojotokowym zapaleniem skory oraz ekzema. Sucha,alergiczna skora...

Jak sobie z tym problemem poradzic? Skora peka, uzywam dwoch rzeczy do ciala ;
Ziaja Naturalna oliwka do masazu z olejem z oliwek
Ziaja Mleczko do ciala awokado

Polecacie jakies kremy na rozstepy? Isc do dermatologa po jakies glebsze badania? Moze sa inne przyczyny niz te co wypisalam? Wkoncu waga stoi w miejscu, a nie spotkalam sie jeszcze ze skora peka bez tycia/chudniecia.
Z gory dziekuje za pomoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2442.JPG (201,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2491.JPG (149,8 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_2492.JPG (148,6 KB, 20 załadowań)
DiFrancesco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-02-06, 10:32   #88
Miuvanna
Raczkowanie

Dot.: Pękająca skóra-rozstępy

Witaj

Ja byłam niedawno u dermatologa ze swoimi rozstępami pod pachą, które jak się okazało, zrobiły mi się po używaniu miejscowo sterydów (które mi przepisał inny dermatolog na co innego).
Pan doktor mi szczerze powiedział, ze oprócz lasera, chyba fraxal się nazywał, to nic się z nimi nie da zrobić. Oczywiście z czasem one zbledną i będą mniej widoczne, ale żeby całkowicie usunąć to tylko laser.

Czytałam jeszcze na forach dla kulturystów, że używają oni kremów z wysoką zawartością mocznika na swoje rozstępy. Kilka osób sobie to chwaliło, kilka pisało, że nic nie daje. Zawsze możesz spróbować

Edytowane przez Miuvanna
Czas edycji: 2017-02-06 o 15:00
Miuvanna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-06, 13:47   #89
jutkajr
BAN stały

Zapytam brata w wolnej chwili. Wprawdzie nie jest kulturystą, ale dużo czasu spędza na siłowni i też ma rozstępy.
jutkajr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-07, 11:37   #90
DiFrancesco
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miuvanna Pokaż wiadomość
Witaj

Ja byłam niedawno u dermatologa ze swoimi rozstępami pod pachą, które jak się okazało, zrobiły mi się po używaniu miejscowo sterydów (które mi przepisał inny dermatolog na co innego).
Pan doktor mi szczerze powiedział, ze oprócz lasera, chyba fraxal się nazywał, to nic się z nimi nie da zrobić. Oczywiście z czasem one zbledną i będą mniej widoczne, ale żeby całkowicie usunąć to tylko laser.

Czytałam jeszcze na forach dla kulturystów, że używają oni kremów z wysoką zawartością mocznika na swoje rozstępy. Kilka osób sobie to chwaliło, kilka pisało, że nic nie daje. Zawsze możesz spróbować

Hmmm no ja niczego procz na twarzy nie uzywam, wlasnie procz tych 2 co podalam, ale wiadomo to 0 sterydow ma na temat te kremy z mocznikiem, jak wygooglowalam jedyne co znajduje to kremy na suche piety? To to?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ----------

Cytat:
Napisane przez jutkajr Pokaż wiadomość
Zapytam brata w wolnej chwili. Wprawdzie nie jest kulturystą, ale dużo czasu spędza na siłowni i też ma rozstępy.

Okej, dziekuje <3

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
DiFrancesco jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości