Scent Bar II - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-29, 18:58   #4321
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45
Dot.: Scent Bar II

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Ja mam odwrotny problem W moim pięknym mieście właściciele sklepów chyba doszli do wniosku,że kobiety w rozmiarze większym niż 38 nie wystawiają nosa z domu, w związku z czym ubranie nie jest im potrzebne. Co widzę ładną spódniczkę, to rozmiarówka wygląda tak: dużo 34, dużo 36, troszkę 38 i to by było na tyle. 40 to jakiś ewenement...po większych nawet śladu. A ja z moim wielkim tyłkiem w 34 to sobie mogę wcisnąć co najwyżej jakąś połowę Chyba muszę wyruszyć na zakupy do Warszawy.
A ja się chyba do Ciebie przejadę... bo tym, co widziałam dziś w sklepach, moge se tyłek, za przeproszeniem, dwa razy owinąć i zapiąć agrafką - będzie oryginalnie
Stary 2008-03-29, 19:32   #4322
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
A ja się chyba do Ciebie przejadę... bo tym, co widziałam dziś w sklepach, moge se tyłek, za przeproszeniem, dwa razy owinąć i zapiąć agrafką - będzie oryginalnie

Tak ozdobna duuuuza agrafka i bedzie cymus
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00255agrfka.jpg (22,3 KB, 7 załadowań)
czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 19:39   #4323
Kattarina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
O matko bosko.... Nie boicie się, że sobie oko wykłujecie ?

Tak serio, moja ciocia w latach młodości tak robiła, bo ktoś jej powiedział, że po podcięciu rzęsy urosną dłuższe Nie urosły

Zgadzam się z Eenax - PRO-FA-NAC-JA . Dlaczego kobiety prawie nigdy nie doceniają tego, co dostały od natury ?
Angel- czy ja wygladam na osobe, ktora nie docenia swoich rzes Przeciez pielegnuje i eksponuje je najlepiej, jak potrafie.
Skracam tylko te wloski, ktore sa naprawde za dlugie i az hacza o brwi. (Nie podcinam ich po to, by urosly dluzsze ani nie jest mi ich szkoda- bo przeciez odrastaja)
Zreszta widzalas mnie "na zywo" i chyba nie bylo tak zle
Kattarina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 20:44   #4324
Fenris
Czekam na Ragnarok

W skrócie: co do kart kredytowych, polecam w WBK i mBanku. Banalnie, szybko i sympatycznie. W WBK mam na umowę-zlecenie (musiałam pokazać pity z ubiegłego roku i zaśw. o zarobkach), a w mBanku dostałam na podstawie historii rachunku.
Co do kastracji kotów - Favkes, mój jest już trochę po (z rok czy 1,5) i czuje się dobrze. Nic mu nie było i nie jest.
Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość
no coś w tym stylu właśnie, my też mieliśmy kontakt z psami - ale widać za krótko za mało intensywnie,no sama nie wiem o co chodzi.
Podejrzewam, że tak jak ja, Twój syn ma uczulenie na tego typu psy (krótkowłose, z twardą sierścią, właśnie typu buldog, amstaff) i na ich ślinę. Jak nie miał uczulenia na inne - te znajomych, to może popróbujcie jeszcze u kogoś czy może nie ma uczulenia na inne rasy?
Co do kotów to nawet jak ktoś ma uczulenie, to są przecież rasy dla alergików. Sfinksy, devon rex, cornish rex i jakiśtam jeszcze, ale nie pamiętam. Piękne ufoki
Ja mam na kota tak jak już kiedyś pisałam, 6/10 uczulenia, a ze swoim dachowcem czuję się wprost wyśmienicie To zależy od rasy zwierzęcia, a testy robione są ogólnie. Więc np przy amstaffie (przy zetknięciu z jego śliną) mnie dana część ciała swędzi, a z kundelkiem mogę bawić się normalnie.
A maine coon - oooochhhh, razem z mamą uwielbiamy tą rasę! Ja jeszcze te devonki ubóstwiam wręcz Ale maine na 1szym miejscu, kocie cudo.
Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Wyżywam się w kuchni, upiekłam ciasto, zaraz idę robić obiad.
Zła jestem.
Cóż za cudowny sposób Gdybym miała takiego faceta, który wyżywa się w kuchni, nigdy nie chodzilby wesoły i szczęśliwy
Złooooo
Cytat:
Ja mam odwrotny problem W moim pięknym mieście właściciele sklepów chyba doszli do wniosku,że kobiety w rozmiarze większym niż 38 nie wystawiają nosa z domu, w związku z czym ubranie nie jest im potrzebne. Co widzę ładną spódniczkę, to rozmiarówka wygląda tak: dużo 34, dużo 36, troszkę 38 i to by było na tyle.
We Wrocławiu też same maluszki, 36 jest najczęściej, często 34, rzadziej 38, a 40 to już można pomarzyć (pomyśleć, że niedawno mieściłam się w 36-38 )
Ja na szczęście często w 38 wlezę, ale czasem rozmiarówka jest inna i potrzeba 40, a wtedy mam problem. A z bluzkami to już w ogóle Mam duże piersi, więc w 40 rzadko wlezę, raczej 42 czy L-ka. Na guziczki dla mnie nie ma, żakieciki też niebardzo - elastyczne bluzki mi ino pozostają A te inne to jak są dobre na górę, to szerokie w pasie - czy producenci myślą, że tylko grube baby mają duży biust? Powinny być zwężane!!!!!!!!
Także Margot - zazdroszczę takiego problemu. Ja widzę same spódnice 34-36.

Dzięki za info o cenach pryzm. Ja bym potrzebowała jasnych, więc Truskawa odpada. Te Soft White
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 21:11   #4325
Szara Róża
Zakorzenienie

GG do Szara Róża

Cytat:

Widzę Rózinkę w jej pracowni urządzonej na kształt laboratorium Dextera jak w masce ochronnej, białym kitlu i ochronnych rękawiczkach obraca szczypcami zalotkę do rzęs nad biebieskim palnikiem gazowym
Oż Ty wredziolko!

Cytat:
Napisane przez burn-it-up Pokaż wiadomość
Miałam 2.Jedną Sephorowską,która już niestety nie działa a aktualnie mam z Oriflame.Są bardzo dobre,nie podpalają rzęs a podkręcają ślicznie i na dłużej niż klasyczne
Dzięki Burn , może ulegnę mej żądzy i się skuszę...

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Devonki i sfinksy są rozkoszne
WOW! Jakie ten drugi ma niesamowite, rozkosznie żółte oczyska!
co potrącona, jeszcze czysto dźwięknie."

Szara Róża jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 21:12   #4326
burn-it-up
Zakorzenienie

GG do burn-it-up

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Kwestia gustu. Dla mnie wyglądają na bardzo nieszczęsliwe, biedne stworzenia. Ale człowiekowi się wydaje, ze dokonując wszelakich krzyzówek i manipulacji genetycznych "wie lepiej" W końcu to on jest "Panem stworzenia"
Tak to prawda,nie da się ukryć że to trochę no...nie fair w stosunku do kotów które pozbawione sierści są min. przeczulone i często źle znoszą głaskanie,słyszałam o takich przypadkach.
Ale co do rexów to akurat nie widzę problemu.po pierwsze ich sierść jest wynikiem mutacji,którą nie kierował człowiek a po drugie nie ponoszą z tego powodu uszczerbku na zdrowiu tak fizycznym jak psychicznym.
A tak wogóle ,odchodząc od kwestii samopoczucia zwierząt,to strasznie podobają mi się i sfinksy i rexy i inne dziwaki
Stary 2008-03-29, 22:42   #4327
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Kattarina Pokaż wiadomość
Angel- czy ja wygladam na osobe, ktora nie docenia swoich rzes Przeciez pielegnuje i eksponuje je najlepiej, jak potrafie.
Skracam tylko te wloski, ktore sa naprawde za dlugie i az hacza o brwi. (Nie podcinam ich po to, by urosly dluzsze ani nie jest mi ich szkoda- bo przeciez odrastaja)
Zreszta widzalas mnie "na zywo" i chyba nie bylo tak zle
Oczywiście, że nie wyglądasz na osobę, która nie docenia Ponadto piszesz, że tak właściciwe to podcinanie w Twoim przypadku polega na modelowaniu a nie skracaniu jako takim

Cytat:
Napisane przez Szara Róża Pokaż wiadomość
Oż Ty wredziolko!

Cytat:
Napisane przez Contax Pokaż wiadomość
A ja kocham wszystkie kotki, te rasowe i zwykle dachowce
O tak, tak, tak

Cytat:
Napisane przez Favkes Pokaż wiadomość
najkochańsze są zawsze takie po przejściach ... Nasz Sierściuch, cudem uszedł z życiem - czasem mam wrażenie, ze jest wdzięczny za każdą chwilę.
tu ja z naszym sierściuchem:
Cytat:
Może teraz się uda?

To moja mała jak miała 9 tygodni
Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość
a to moj rasowy dachowiec
Dziewczyny, ale boskie puchate słodziaczki Proszę, wymiziajcie je ode mnie

Moje kociony wślizgnęły się dziś do piwnicy i wywlokłam je z tego placu zabaw siłą - całe mokre i utytłane w węglu Wkleiłabym foteczkę moich pieszczochów, ale nie wiem czy to nie offtop ...

Ok, jedno - buźka naburmuszonego i zezującego Misiaka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00294.JPG (55,2 KB, 23 załadowań)
Stary 2008-03-29, 22:52   #4328
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Angel, piekny pysiol

A to moje kocury
1sze zdjęcie to najlepsze i najśmieszniejsze kocie zdjęcie jakie widziałam od dawna - wygrywa
I nie słodzę, bo nie mam w zwyczaju. Jest niesamowite.

Rachela - nie bij za koci temat
Stary 2008-03-29, 22:53   #4329
rachela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Rachela - nie bij za koci temat
Ja go po prostu przesunę.

Chociaż trochę mi przykro, że nie potraficie mimo próśb przenieść się do właściwego tematu; mimo że istnieje, i to na Perfumach.

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 23:21   #4330
taiwa
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam odwrotny problem W moim pięknym mieście właściciele sklepów chyba doszli do wniosku,że kobiety w rozmiarze większym niż 38 nie wystawiają nosa z domu, w związku z czym ubranie nie jest im potrzebne. Co widzę ładną spódniczkę, to rozmiarówka wygląda tak: dużo 34, dużo 36, troszkę 38 i to by było na tyle. 40 to jakiś ewenement...po większych nawet śladu. A ja z moim wielkim tyłkiem w 34 to sobie mogę wcisnąć co najwyżej jakąś połowę Chyba muszę wyruszyć na zakupy do Warszawy.
Nie wiem czy tylko mnie się tak wydaje, że rozmiarówka "urosła" przez ostatnie lata?? W wielu sklepach muszę polować na rozmiar 32 lub XXS, który pojawia się u nas jeszcze niezbyt często. W takim na przykład Solarze, kupno spodni pozostaje dla mnie sferą marzeń- XS mogę zdjąć bez rozpinania
Stary 2008-03-29, 23:29   #4331
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Dziewczyny - mam pytanko, co sadzicie o tym zegarku -> klik

Mam ochote na jakis fajny ale sama nie wiem. W tym momencie mam dwa sportowe ;/ Mialam ochote sie nagrodzic za robote zegarkiem D&G ale raczej jak mam wydac taka sumke za cos co pewnie zaloze od wielkiego dzwony to mi sie karta w portfel sama chowa. Poza tym zawsze sa setki innych wazniejszych wydatkow.

Sama nie wiem...

A to D&G taki wymarzony ale kurde szkoda mi - klik

a ten obleci - klik

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 23:30   #4332
Contax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taiwa Pokaż wiadomość
Nie wiem czy tylko mnie się tak wydaje, że rozmiarówka "urosła" przez ostatnie lata?? W wielu sklepach muszę polować na rozmiar 32 lub XXS, który pojawia się u nas jeszcze niezbyt często. W takim na przykład Solarze, kupno spodni pozostaje dla mnie sferą marzeń- XS mogę zdjąć bez rozpinania

Nie wydaje Ci sie to stala praktyka firm produkujacych odziez, szczegolnie damska a wszystko w trosce o nasze dobre samopoczucie
Contax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 23:33   #4333
taiwa
Zadomowienie

Cytat:
Nie wydaje Ci to stala praktyka firm produkujacych odziez, szczegolnie damska a wszystko w trosce o nasze dobre samopoczucie
Tia Tylko osoba o moich wymiarach, niedługo razem ze swoim dobrym samopoczuciem, będzie musiała się zamknąć nago w pustej szfie bo nic odpowiedniego na siebie nie kupi.
Stary 2008-03-29, 23:38   #4334
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Hecate - pierwszy ładny, tylko ja nie lubię aż tak wyeksponowanego logo, sam kształt bransolety ładny, podoba mi się też ostatni, lubię takie brylancikowe świecidełka, tylko znowu to logo

Zostaje ten w środku - prosty,elegancki, klasyka do wszystkiego

Njabardziej podoba mi się ostatni, tylko to logo....ale poza tym oczka mi się zaświeciły

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 23:40   #4335
Favkes
Zakorzenienie

GG do Favkes

Cytat:
Nie wydaje Ci sie to stala praktyka firm produkujacych odziez, szczegolnie damska a wszystko w trosce o nasze dobre samopoczucie
To ja może do złych sklepów chodzę, bo ostatnio w Zarze wzięłam spodnie w rozmiarze L i były za małe
Zawsze nosiłam 38 a teraz ( mimo, że nie przytyłam ) nosze 40/42

Masakra
Favkes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 23:41   #4336
Po la
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hecate Pokaż wiadomość

Mam ochote na jakis fajny ale sama nie wiem. W tym momencie mam dwa sportowe ;/ Mialam ochote sie nagrodzic za robote zegarkiem D&G ale raczej jak mam wydac taka sumke za cos co pewnie zaloze od wielkiego dzwony to mi sie karta w portfel sama chowa. Poza tym zawsze sa setki innych wazniejszych wydatkow.

Sama nie wiem...

a ten obleci - klik
Pierwszy jest fajny, trochę gadżeciarski ale jak go potraktujesz z resztą stroju na luzie to będzie klasa.
Drugi elegancki jest z klasą - prosty ale z bajerem.
Ten ostatni ja bym sobie darowała tandetny jest, za dużo dobrego: i logo i kryształki...
Po la jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 23:44   #4337
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Nienawidzę chdzić do sklepów z ciuchami- kończy się złym humorem i przeświadczeniem, że jestm tłustym kaszalotem, i że aby normalnie funkcjonowac w społeczeństwie i chcieć być ładnie ubrana muszę zrzucić jakieś 15 kg Serio- jak czekają mnie zakupy ciuchowe to mi się dosłownie podnosi

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-29, 23:56   #4338
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Tia Tylko osoba o moich wymiarach, niedługo razem ze swoim dobrym samopoczuciem, będzie musiała się zamknąć nago w pustej szfie bo nic odpowiedniego na siebie nie kupi.
32? Ojej... Nie wyobrażam sobie. A ile masz wzrostu...?

Masz PW.
Stary 2008-03-30, 00:00   #4339
taiwa
Zadomowienie

Fenris, ja nieduża kobietka jestem- 165 cm
Na PW odpisze jutro, musze jeszcze przejrzeć Lucky Scent i troszkę pomyśleć
Stary 2008-03-30, 00:07   #4340
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Cytat:
Hecate - pierwszy ładny, tylko ja nie lubię aż tak wyeksponowanego logo, sam kształt bransolety ładny, podoba mi się też ostatni, lubię takie brylancikowe świecidełka, tylko znowu to logo

Zostaje ten w środku - prosty,elegancki, klasyka do wszystkiego

Njabardziej podoba mi się ostatni, tylko to logo....ale poza tym oczka mi się zaświeciły
Mnie sie marzy wlasnie ten prosty D&G bo niby prosty, ale wciaz duzy i ma to kiczowate logo.
Ja nawet w pracy nie mam bardzo oficjalnego stroju - jestem ubrana elegancko ale tak wciaz z duza dawka luzu... i generalnie ja taka jestem i ten zegarek pasowalby mi do mini marynary jak i topu i jeansow...

Ten Morgan to taka namiastka tego wymarzone DG, prosta srebrna bransoleta i ale za duzo tego logo.

Cytat:
pola : Pierwszy jest fajny, trochę gadżeciarski ale jak go potraktujesz z resztą stroju na luzie to będzie klasa.
Drugi elegancki jest z klasą - prosty ale z bajerem.
Ten ostatni ja bym sobie darowała tandetny jest, za dużo dobrego: i logo i kryształki
Ten krysztalkowy widzialam kiedys u dziewczyny na rece - wygladal zabojczo. Sam w sobie prezentuje sie ... dziwnie.

Zobacze po wyplacie ile dostane i wtedy zdecydje czy morgan czy moje marzenie...

dZieki za opinie!

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-30, 01:41   #4341
miss natasha
Zadomowienie

Cytat:
(...)
Cytat:
Mnie sie marzy wlasnie ten prosty D&G bo niby prosty, ale wciaz duzy i ma to kiczowate logo.
(...)
Ten Morgan to taka namiastka tego wymarzone DG, prosta srebrna bransoleta i ale za duzo tego logo.
wiesz, jeśli masz szanse na kupno tego 'jedynego', który najbardziej wpadł Ci w oko to nie wiem czy jest sens rozdrabniać się na odpowiedniki tzn. tym bardziej, że taki zegarek to jest inwestycja na lata, nie będziesz go raczej nosiła na co dzień do wszystkiego.
pozatym nie przepadam za Morgan
a ostatni jest ładny i ekskluzywny sam w sobie - owszem, ale czy będziesz miała ochotę i odwagę nosić go i czuć się dobrze? czy tylko od zupełnie wielkiego dzwonu?

ja bym uzbierała na ten wymarzony [teraz to dopiero wpadłam - przeglądam http://eng.dolcegabbana.it/ ]

Perfume is the weather of our inner world bringing life to a personal landscape. (Christopher Brosius)

miss natasha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-30, 01:52   #4342
rachela
Zakorzenienie

No tak, zegarki... Póki nie dorwałam mojego króliczka, przyklejałam się do każdej witryny z męskimi zegarkami. W damskich nigdy nie mogłam nic ciekawego dojrzeć.

Teraz obsesja przeszła, ale nadal czasem coś zainteresuje - ostatnio spodobały mi się zegarki z bardzo dużymi, okrągłymi tarczami - najlepiej z gołym "blatem", bez cyfr, tylko ze wskazówkami. Ale obawiam się, że taki duży zegarek beznadziejnie wyglądałby na mojej ręce - wystającą w nadgarstku kostką mogłabym zabić

Oscar Wilde
rachela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-30, 03:37   #4343
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka75 Pokaż wiadomość
A jaki system, jaka java i jaka przeglądarka? Wszystko się da, kochana.
System Mac OS X 10.2. Wiem od brata informatyka, że Bank Śląski nie jest macolubny. Przeglądarki: Firefox, Camino i IE. Java - nie mam pojęcia.

Cytat:
Napisane przez canela Pokaż wiadomość
Dzieci mogą (i są) sensem życia, a zwierzątka to tylko miłe dopełnienie.
No właśnie tu się moja niezgoda zasadza.
Wydaje mi się, że nie z "miłym dopełnieniem" latam do weta, biegam na badania moczu ze smrodliwym pojemniczkiem, martwię się po nocach jego zdrowiem, nakłaniam do jedzenia jogurtu, odtańcowując wokół kocicy w kucki taniec kretyna, bo zwierzę niemłode i perystaltyka jelit już nie ta i jogurt musi żreć, a nie chce.

A co do dzieci będących sensem życia - też sobie pozwolę się nie zgodzić. Wybacz, kojarzy mi się takie stwierdzenie z mamusią nie mogącą przeżyć, że dajmy, 25-letnie dziecko, o zgrozo, wyprowadza się z domu i zaczyna żyć własnym życiem.

Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Ogólnie jednak muszę napisać, stawianie miłości rodzicielskiej na równi (w sensie równej wagi, nie identyczności) z miłością do psa, kota, szczura czy patyczaka świadczy, w moim odczuciu, o niezrozumieniu tego, czym taka miłość jest.
A jeśli ktoś stawia kota na równi z moim dzieckiem to... mnie to "uraża".
(...)
I jeszcze jedno. Skoro część z nas twierdzi, że miłość do dziecka nie jest silniejsza ani głębsza niż miłość do psa, to dlaczego nikt nie poradził Favkes, żeby w sytuacji kiedy nie mogą w jej domu współbytować dwie równie ważne istoty pozbyła się dziecka, a nie psa? Dlatego tylko, że dziecko ma dłużej?
To pytanie retoryczne, oczywiście.
Sabbath, jakkolwiek ja nie mam dziecka, a mam kota - i jestem zadowolona, że mam kota, i jestem zadowolona, że nie mam dziecka - to w życiu nie przyszłoby mi do głowy "urazić" Cię porównując Twoje dziecko do mojej kotki. Osobiście i hipotetycznie - ja, jak mi się zdaje, nie byłabym w analogicznej sytuacji takim porównaniem urażona, ale - kwestia podejścia i może - mojego braku doświadczenia. Chodzi mi o to, że nie sformułowałabym takiego porównania "bezinteresownie" i nie wiadomo z jakiej paki.

Natomiast - gdy się mnie niekulturalna osoba czepia w temacie rozpłodowym, wtedy - owszem, mogę stworzyć takie porównanie, albo i pomyśleć nad czymś jeszcze bardziej obraźliwym.

O, właśnie:
Cytat:
Napisane przez Yola Pokaż wiadomość
Co do dzieci i zwierząt - czasem w żartach na pytanie czy mam dzieci odpowiadam, że mam kota. Ale to tylko żarty
No.. albo coś na zasadzie "odczep się"
Mojemu kumplowi o odmiennej orientacji, na pytanie kiedy sobie zrobię dzidziusia odpowiedziałam "jak będę mieć dni płodne do zadzwonię do Ciebie"
To prawda, że nie powinno się wtrącać do "czyjegoś tyłka". Sama mam blisko siebie koleżankę która 8 lat starała się o maleństwo i bardzo przeżywała każde pytanie "a wy kiedy?"
i:
Cytat:
Napisane przez Po la Pokaż wiadomość
Ja się przyznam, że czasem jak mnie denerwują uwagi innych ludzi, dalszej rodziny, na temat nieposiadania dzieci to mówię że rodzinę mamy dużą: 4 koty, ale to wiadomo żarty tylko że nie każdy je rozumie.
Ale oburzeni takimi żartami są tylko Ci, którzy nie potrafią zrozumieć że nie każdy widzi sens swojego życia w posiadaniu dzieci.

Wydaje mi się, że dyskusja, rozpocząwszy się od psa Favkes, którego - zgadzam się!!!!! - należało oddać, otóż, ta dyskusja powędrowała w takim kierunku, że niektórym się nie podoba, że bezdzietne osoby traktują zwierzęta jak własne dzieci.
A można spytać, komu się krzywda dzieje z tego powodu?
Nie zamierzam mojej kotki traktować ondulownicą ani tarmosić w torebce Louis Vuitton do knajpy ale zapewnienie jej zdrowego jedzenia i opieki weterynarza uważam za swój obowiązek. Oprócz tego cieszę się, kiedy śpi w wygodnym, ciepłym miejscu, jedzenie jej smakuje, a mieszkanie jest, powiedzmy, kotoprzyjazne. Pozwalam jej włazić do szaf i łóżka, ostrzyć pazury gdzie chce - może kwestia priorytetów jakoś tak się składa, że kocia uciecha jest dla mnie ważniejsza, niż sporadyczne kłaki na swetrach i dywan w gorszym stanie.
To chyba tyle, co chciałam...
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-30, 04:21   #4344
Sabbath
Wiedźma

Nie zamierzałam już, ale mnie się post papugi podoba i zamiar zmieniłam. A na końcu napiszę coś na temat perfum i będę udawała, że reszta jest tylko przy okazji.
Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość

No właśnie tu się moja niezgoda zasadza.
Wydaje mi się, że nie z "miłym dopełnieniem" latam do weta, biegam na badania moczu ze smrodliwym pojemniczkiem, martwię się po nocach jego zdrowiem, nakłaniam do jedzenia jogurtu, odtańcowując wokół kocicy w kucki taniec kretyna, bo zwierzę niemłode i perystaltyka jelit już nie ta i jogurt musi żreć, a nie chce.
Ja też nie zmogę zgodzić się z tym, że dzieci muszą być sensem życia, ani z tym, że zwierzę jest tylko miłym dodatkiem.

Sens zycia każdy musi sobie znaleźć sam własny.
Uwieszanie całego swojego pustego zycia na dziecku nie jest dobre ani dla rodzica/opiekuna, ani dla dziecka.

Zwierzęta zaś, jako praca i pasja mogą stać się w pewien sposób sensem życia bo są bliższe byciu przedmiotem zainteresowania, nie zaś równorzędnym podmiotem jak dziecko, które jest przede wszystkim człowiekiem.

I nie uwieszanie się na dziecku miałam na myśli pisząc o miłości, bo miłość nie polega na tym, że chcemy egoistycznie zagarnąć czyjeś życie dla siebie, tylko na tym, że chcemy, by ten ktoś był szczęśliwy. W przypadku dziecka posłużę się cytatem:

-------------------
Wasze dzieci nie są waszą własnością;
są synami i córkami samej mocy życia.
Jesteście ich rodzicami, ale nie stworzycielami.
Mieszkają z wami, a mimo wszystko do Was nie należą:
Możecie dać im swą miłość, lecz nie wasze idee
ponieważ one mają swoje idee.
Możecie dać dom ich ciałom,
ale nie ich duszom, ponieważ ich dusze mieszkają w domu przyszłości,
którego wy nie możecie odwiedzać
nawet w waszych snach.
Możecie wysilać się, by dotrzymać im kroku,
ale nie żądać, by byli podobni do Was,
ponieważ Życie się nie cofa,
ani nie może zatrzymać się na dniu wczorajszym.
Wy jesteście jak łuk, z którego wasze dzieci,
jak żywe strzały, zostały wyrzucone naprzód;
Strzelec mierzy do celu na szlaku nieskończoności
i trzyma cięciwę napiętą całą swą mocą,
żeby strzały mogły poszybować szybko i daleko.
Poddajcie się z radością rękom Strzelca,
ponieważ on kocha równą miarą i strzały, które szybują,
i łuk, który pozostaje niewzruszony.

--------------------

W przypadku zwierząt ta zależność jest inna.

Cytat:
A co do dzieci będących sensem życia - też sobie pozwolę się nie zgodzić. Wybacz, kojarzy mi się takie stwierdzenie z mamusią nie mogącą przeżyć, że dajmy, 25-letnie dziecko, o zgrozo, wyprowadza się z domu i zaczyna żyć własnym życiem.
Owszem. Mam podobne skojarzenia i tez mi się nie podobają.
Z tym że taka mamusia, w mojej opinii, nie kieruje się dobrem dziecka, tylko własnym. Ergo - to nie świadczy o jej miłości do dziecka.

Dlatego jeszcze raz spróbuję napisać o co mi chodzi (choć pewnie znów mi się nie uda):
miłość do dziecka nie polega na tym, że chcemy mu zrypać życie i urobić go na swoje własne podobieństwo i zmusić do zrealizowania naszych marzeń, którym sami nie daliśmy rady.
Polega na tym, że pragniemy jego szczęścia na jego sposób.

Cytat:
Sabbath, jakkolwiek ja nie mam dziecka, a mam kota - i jestem zadowolona, że mam kota, i jestem zadowolona, że nie mam dziecka - to w życiu nie przyszłoby mi do głowy "urazić" Cię porównując Twoje dziecko do mojej kotki. Osobiście i hipotetycznie - ja, jak mi się zdaje, nie byłabym w analogicznej sytuacji takim porównaniem urażona, ale - kwestia podejścia i może - mojego braku doświadczenia. Chodzi mi o to, że nie sformułowałabym takiego porównania "bezinteresownie" i nie wiadomo z jakiej paki.
Rozumiem. Mnie by zaś nie przyszło do głowy twierdzić, że jest coś złego w tym, że ktoś nie chce mieć dzieci i woli mieć kotka, szczura, albo w ogóle tylko roztocza...
Nie wartościuję wyborów życiowych, nie twierdzę, że o istocie człowieczeństwa, kobiecości, męskości czy czegokolwiek stanowi pakt, że spłodziliśmy dziecko bądź nie.
Ja cały czas nie o tym.

Tylko o tym, że kiedy przez większość życia nie chciałam mieć dzieci i twierdziłam buńczucznie, że gdyby mi się kiedyś jakieś "przydarzyło" (w co nie wierzyłam z pewnych powodów i co wcale mnie nie martwiło) to poniosę konsekwencje, zachowam się odpowiedzialnie i wychowam je najlepiej jak mogę.

Ha ha ha!

Durna byłam jak but, bo to wcale nie jest tak.

A jak już nie będę pisać.

Cytat:
Natomiast - gdy się mnie niekulturalna osoba czepia w temacie rozpłodowym, wtedy - owszem, mogę stworzyć takie porównanie, albo i pomyśleć nad czymś jeszcze bardziej obraźliwym.
Jak się niekulturalna osoba czepia w temacie rozpłodowym to samej mi dziwne rzeczy "wyskakują" z paszczy.

Cytat:
Wydaje mi się, że dyskusja, rozpocząwszy się od psa Favkes, którego - zgadzam się!!!!! - należało oddać, otóż, ta dyskusja powędrowała w takim kierunku, że niektórym się nie podoba, że bezdzietne osoby traktują zwierzęta jak własne dzieci.
A można spytać, komu się krzywda dzieje z tego powodu?
Nie zamierzam mojej kotki traktować ondulownicą ani tarmosić w torebce Louis Vuitton do knajpy ale zapewnienie jej zdrowego jedzenia i opieki weterynarza uważam za swój obowiązek. Oprócz tego cieszę się, kiedy śpi w wygodnym, ciepłym miejscu, jedzenie jej smakuje, a mieszkanie jest, powiedzmy, kotoprzyjazne. Pozwalam jej włazić do szaf i łóżka, ostrzyć pazury gdzie chce - może kwestia priorytetów jakoś tak się składa, że kocia uciecha jest dla mnie ważniejsza, niż sporadyczne kłaki na swetrach i dywan w gorszym stanie.
To chyba tyle, co chciałam...
To chyba oczywiste, że uciecha żywego i czującego zwierzęcia jest ważniejsza, niż uciecha kanapy, czy swetra.

Ja nie wiem, jak to jest z używaniem terminu "traktować jak dzieci".
Bo dla mnie fakt, że pozwalasz kotu ostrzyć pazury gdzie popadnie świadczy o tym, że traktujesz go jak kota. Dziecku nie pozwalamy demolować mebli, bo przygotowujemy je do życia w społeczeństwie.

Nie wiem, czy to tłumaczy różnicę w podejściu, ale chyba już bardziej nie będę próbować.

A teraz na temat:
Papuziu, czy dotarła do Ciebie przesyłka?
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-30, 06:14   #4345
teza20
Zakorzenienie

GG do teza20

Ide spacDobranoc wszystkimWstane pewnie po 13
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif dobranoc.gif (5,8 KB, 97 załadowań)
Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj.
(Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka

-----------------------------------------

teza20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-30, 08:59   #4346
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Coś jest na rzeczy...tylko szkoda,że każda firma stosuje w tym względzie inną politykę. Jeśli mierzę kiecki w trzech sklepach , wszędzie w tym samym rozmiarze, to na przykład w H&M będzie dobra, w Taatuum za duża, a w Camieu mogę zapomnieć,że się zmieszczę
Z butami jeszcze gorzej, wiele lat nosiłam 40, potem zaczęły być za duże, to nosiłam 39, ostatnio okazało się, że bez problemu włożyłam jedne w 38...
O stanikach nie wspominając...cycki niby nie rosną, tylko miseczka robi się coraz większa
I wszystko dla poprawienia samopoczucia klienta....

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-30, 09:10   #4347
Contax
Zakorzenienie

Cytat:
System Mac OS X 10.2. Wiem od brata informatyka, że Bank Śląski nie jest macolubny. Przeglądarki: Firefox, Camino i IE. Java - nie mam pojęcia.

W takim razie jak masz macka to omijaj rowniez Millenium.

To prawda,ze rozne firmy maja rozna=inna rozmiarowke.

H&M, Reserverd maja normalna, z Zara jest roznie nieraz mam wraznie, ze metki przyszywaja na chybil trafil z kolei Tatuum ma rozmiary zanizone i ich 36 swobodnie pasuje na tradycyjna 38.
Contax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-30, 09:16   #4348
SpanishMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yola Pokaż wiadomość
(...) śnił mi się seks z inną kobietą A w zasadzie jakaś pani dobierała sie do mnie i przyłapał nas jej mąż. Nawet to nie był miły sen, raczej koszmar

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
SpanishMyszko - z róży polecam ten co mam, czyli Chanel Orchid Rose (lub jakiś jaśniejszy). Ma śliczne drobinki i daje świetny efekt, ale nie dołączonym pędzlem.
Sprawdzę go

Cytat:
Tak serio, moja ciocia w latach młodości tak robiła, bo ktoś jej powiedział, że po podcięciu rzęsy urosną dłuższe Nie urosły
Oj to źle... ()

Cytat:
Zły nie jest, ale ja akurat lubię jak na tarczy są jednak cyferki
I can feel it tearing me apart..."

SpanishMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-30, 11:52   #4349
Yola
Wtajemniczenie

GG do Yola

Dziewczyny, co o tym sądzicie?
Mam koleżankę, bardzo bliską, znamy się z 15 lat. Spędzałyśmy ze sobą ostatnio dużo czasu - mój mąż najczęściej w ostatnim czasie przebywa za granicą, ona samotna i nieszczęśliwa z tego powodu. Wyciągałam ją z dołków, miałyśmy wspólne pasje, babskie wieczory itp.

Ostatnio w końcu jej się ułożyło znalazła faceta, była zakochana i szczęśliwa. Z tym , że on pracuje w Anglii więc widują się nieczęsto.

Mimo to kontakty nam sie poluzowały, coś sie zmieniło, odkładała w nieskończoność, pewne rzeczy które planowałyśmy, wymigiwała sie przed różnymi sprawami, - na przykład wypad do Krakowa porobić fotki.... napisałam jej o tym.. Chciałam zrozumieć, w końcu jest zakochana

Miała wpaśc wczoraj : "napijemy się piwka i pogadamy, zobaczysz, nic się nie zmieniło" - spoko.
Przyjechała samochodem, piwa sie napić nie chciała - nie żebym namawiała - ale "ona obiecała Damianowi, że nie będzie spać poza domem"

Rano Boskie czy ja jestem egoistką?? Czy coś jest nie tak? Znamy się tyle lat, mamy więcej niż 30 na karku, on jest w Anglii i zabrania jej nocować u mnie?? Zerwała się na równe nogi o 21-40 miałam wrażenie, że o 22 musi sie zameldować, że jest grzecznie w domku! - jestem przewrażliwona?
Nie skomentowałam tego, jest zakochana, jest szczęśliwa nie będę się wtrącać.

Ale... co o tym sądzicie?

Yola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-30, 12:02   #4350
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Coś jest na rzeczy...tylko szkoda,że każda firma stosuje w tym względzie inną politykę. Jeśli mierzę kiecki w trzech sklepach , wszędzie w tym samym rozmiarze, to na przykład w H&M będzie dobra, w Taatuum za duża, a w Camieu mogę zapomnieć,że się zmieszczę
Z butami jeszcze gorzej, wiele lat nosiłam 40, potem zaczęły być za duże, to nosiłam 39, ostatnio okazało się, że bez problemu włożyłam jedne w 38...
O stanikach nie wspominając...cycki niby nie rosną, tylko miseczka robi się coraz większa
I wszystko dla poprawienia samopoczucia klienta....
Z butami się zgodzę. Nosiłam 39, potem 38 i teraz czasem wejdę w 37
Z ciuchami szkoda, że nie ma wszędzie jednego rozmiaru (w sensie np. 38 ma podane wymiary i we wszystkich sklepach rozmiar 38 jest wedle tych wymiarów), nie musiałabym mierzyć tyle, tylko ciach i do kasy. Nie lubię mierzyć.
A co do bielizny. Wypluwaj to natychmiast!!! Ja się w F-kę ledwo mieszczę, G nie produkują tam gdzie robię zakupy, a jakby miało być H czy cokolwiek innego to padłabym trupem O NIE. NIGDY.
Zaraz kurde schudnę i będę miała... D 10kg mniej i luuuuzik.

Yola - skoro długo nikogo nie miała, to temu co znalazła chce oddać całą siebie i jeszcze widocznie nie zrozumiała, że nie na tym to polega. Pewnie kiedyś to zrozumie, że życie tylko dla niego i pod niego jest nudne, ale potrzebuje czasu.
Miałam podobnie, chciałabym być tylko z nim (bo był moim wymarzonym), nie spotykałam się ze znajomymi i byłam zła, że on w innym mieście chce wychodzić beze mnie, a przecież to logiczne!!! że jak mnie tam nie ma to nie ma możliwości Zanim to zrozumiałam i zaczęłam patrzeć logicznie i obiektywnie, to już się przestaliśmy dogadywać. Miej tylko nadzieję, że to oddanie dla faceta nie zniszczy także jej życia. Co za dużo to niezdrowo. No i facet będzie miał totalny luz, skoro będzie wiedział, że ona wszystko robi dla niego i z myślą o nim.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości