|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
Poulette chodzi mi o taki pas do ubierania wlasnie. Widzialam taki dwustronny na allegro tzn. dwukolorowy. Mysle ze mozna go nosic jak bluzeczki sa zbyt krotkie albo tez jako ozdobe zeby podkreslic brzuszek
![]() A ten po porodzie to owszem jak najbardziej jest skuteczny-mialam kolezanke ktora uzywala z niezlym efektem Jowisz - widze ze jestes zadowolona z zajec Asiula - zakupki super!!!! Ja tez bede kupowac posciel od tego sprzedawcy i masz racje, ze powinnysmy miec u niego znizke!! Hehe |
|
|
|
#1172 |
|
Zakorzenienie
|
Mała te pasy ciążowe-jak bluzki są już za krótkie są przydatne, ja sama wielokrotnie z nich korzystam. Ja mam dwa jeden biały z troczkami, a drugi dwustronny zwykły.
a jeśli chodzi o pokrowiec na przewijak, to super sprawa, ja mam dwa. Pasują idealnie do pzrewijaka, wygląda to bardzo ładnie i estetycznie a na czymś i tak dziecko musisz położyć, siostry kładły na pieluszkach, ale przy podnoszeniu dzidziolka to ciągle zjeżdżało, także to rozwiązanie jest super
|
#1173 |
|
Zakorzenienie
|
Witam moje Lachonarium
![]() Dopiero się dotoczyłam do komputerka, rano byłam z mężusiem na big zakupkach i przytaskałam sobie szlafroczek taki pulchniutki, milutki ze Snoopym a do tego dwie piżamki bawełniaczki wygodne. Mnóstwo spożywki więc się teraz będę odżywiać, że hoho strach się bać jak ta glukoza 75 g wyjdzie.Moja koleżanka która rodzi 8 lipca ma już maluszka 800 g padłam a sama jest drobna i szczuplutka. Będzie u niej synuś Basulka, gdzieżbyśmy o Tobie zapomniały, super że jesteś i nie uciekaj więcej tylko pisz dużo Werstuś wielkie gratulacje kochana Oglądałam dziś milionerów i grał jakiś jeden taki, mało inteligentny, oj jak mnie zdenerwował, że aż Olcia zaczęła szaleć i przykopała mamusi parę razy tak konkretnie, że od razu się uspokoiłam, bolało naprawdę. Strach pomyśleć, co będzie później. Dodaję Wam fotę mej facjaty Nie śmiać się proszę za bardzo, fryzurę mam jakby mi piorun strzelił, ale to dlatego że zdjęcie było zrobione zaraz po tym jak do domu weszłam po wizycie u teściów
|
#1174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piękny brzunio ![]() http://www.allegro.pl/item334724963_...i_gratis_.html mam chrapkę na te pasy
|
|
#1175 |
|
Rozeznanie
|
Kasiulka - słonko wyglądasz ślicznie.A brzuszek masz pięknie zaokrąglony
Westa - zainteresował mnie ten pas - w sierpniu mam wesele i pasowało by szybko dojś do siebie. Zastanawiam sie tylko czy to bezpieczne dla zdrowia bo słyszałam opinie, że takie ściskanie moze nie byc zbyt dobre dla wnętrzności ![]() basulka - super, że nareszcie ciąza Cię nie męczy. Po tych pierwszych miesiącach faktycznie Ci się należy.Ale zazdroszcze, że tak mało przytyłaś
|
#1176 |
|
Zakorzenienie
|
nio ja też słyszałam różne opinie na temat tych pasów... ze lepiej niech wszystko samo wróci no swoich kształtów-ale z tym też różnie bywa... no ciekawe...
|
#1177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiście najchętniej zabukowałabym się u rodziców i urodziła tam, ale to nierealne. u rodziców to już jak w gościach, ani miejsca, ani swojego kąta, i jak potem z maluchem ponad 300 km wracać. w końcu ile moglibyśmy u mamy siedzieć- 2, 3 tygodnie? toż nie dłużej.wybrałam klinikę na jarochowskiego, jakoś damy radę z mężem sami. szkoda, że do szpitala nikt z rodziny nie wpadnie ale co począć. wrócimy sobie we trójkę, poznamy się i może po tygodniu czy dwóch rodzice nas odwiedzą ? nie wiem naprawdę. babci chciałabym się też pochwalić od razu, ciotce coś czuję, że nasze dziecko szybko doświadczy dalszej wycieczki w mazowieckie
|
|
|
|
|
#1178 |
|
Zakorzenienie
|
Judi, Andape dziękuję za miłe słowa
![]() Jowiszku nic się nie martw, wszystko ułoży się na pewno lepiej niż można przypuszczać Małżon zapowiedział, że będzie siedział u mnie w szpitalu cały dzień... niestety tak się zapewne nie da, za dużo babek wietrzących kroki, nio ale zobaczymy jeszcze jak to będzie.Dobrej nocki kochane
|
#1179 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję kochane za pamięć i miłe przywitanie
Faktycznie, mało przytyłam (na razie... ) ważne, że mały się dobrze rozwija. A mnie "poszło" tylko w brzuszek - który w końcu w 5 miesiącu jast trochę widać i w biust - mąż zachwycony... ![]() Mam pytanie - czy na połówkowym USG lekarz podał wam dokładne wymiary dziecka - długość, obwód główki i co tam jeszcze... Mój mały tak szalał, że nie dało się go dokładnie zmierzyć i znam tylko wagę, hmmm... Dobranoc!!!
|
#1180 |
|
Wtajemniczenie
|
Wy juz pewnie spicie a ja dopiero teraz wrocilam do domu z zakupow.... poszalelismy troche z mezem i kupilismy cala reklamowe ciuchow dla malego.... poza tym ostatnio dokuczaja mi skurcze macicy... troche takie jak przed okresem tylko duzo slabsze.... ale na szczescie delikatny masaz pomaga.... poza tym maly zaczyna reagowac na moje delikatne pukniecia palcami w brzuszek i mi czasem odpukuje
no i do tego wciaz zastanawiamy sie nad imieniem... jak na razie moi wspolpracownicy zwracaja sie do niego "macius" lub "czarus" (nie wiem skad sie to wzielo) a tak na serio to lista imion do rozpatrzenia w tym momencie wyglada mniej wiecej tak: -Dune -Simon -Craig -Eric -Seth w tym momencie wiecej nie pamietam ale chyba jeszcze pojawily sie 2-3 inne propozycje..... ![]() poza tym zrobilam dzisiaj zdjecia wszystkich ciuszkow (najzabawniejsze jest to ze niektore ciuszki sa dokladna kopia ciuszkow mojego meza-kupilismy je jakis czas temu w H&M)...poza tym w wklejam zdjecia mopjego brzuszka w 23 tygodniu jak na razie mam jakies 2-3 kilo na plusie ... a od ostatniego tygodnia zaczelam kontrolowac swoja wage i bede przykladac wiecej uwagi do tego co jem bo mam zamiar ograniczyc przyrost wagi do minimum ![]() ok skoncze moja pisanine i zabiore sie do wklejania zdjec... milych snow
|
|
#1181 |
|
Wtajemniczenie
|
cd. zdjec
|
|
#1182 |
|
Wtajemniczenie
|
cd. zdjec
|
|
#1183 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja slyszalam w wiekszosci pozytywne opinie na temat tych pasow sciskajacych, chyba dorzuce taki na moja liste. No zobaczymy.... Kasiulka, wygladasz kwitnaco. Leleth, przestan nas tu w kompleksy wpedzac z swoimi 2 kg na plusie !!!! |
|||
|
|
|
#1184 |
|
Wtajemniczenie
|
ohhh bynajmniej nie chce nikogo wpedzic w kompleksy... raczej zaczynam panikowac delikatnie bo moja mama przytyla chyba ok 30 kilo pocdczas 2 ciaz i nigdy tego nie zrzucila... do tego dochodzi fakt, ze w mojej rodzinie rozstepy ma prawie kazdy.... i mimo ze maz codziennie smaruje mnie kremami chyba niestety nie uda mi sie ich uniknac
|
|
#1185 |
|
Wtajemniczenie
|
dubel...
|
|
#1186 |
|
Wtajemniczenie
|
Leleth, moja mama przytyla 26 kg w ciazy ze mna, ale na szczescie to nie znaczy, ze i my przytyjemy tyle ile nasze mamy. Ja tez oczywiscie staram sie uwazac na to co jem, ale szczegolnie dlatego, ze moja waga startowa pozostawala juz wiele do zyczenia 73 kg przy 176cm. Niby nie gruba, ale tez nie szczupla ..... Tak wiec na razie mam 6 kg na plusie, i mam nadzieje, ze nie przekrocze w sumie 12 kg. To moj cel. A pewnie, ze czym mniej tym lepiej, zobaczymy jak to bedzie.
Jak zrobilas to ze przytylas tak malo na razie ? Nie mialas poporstu apetytu czy bardzo sie pilnujesz? Ja na poczatku schudlam, bo mialam mega mdlosci, i nie moglam patrzec na nic slodkiego. Niestety teraz mam wielki apetyt i na slodycze rowniez. Staram sie ich dlatego unikac, ale nie udaje mi sie ich calkowicie wykluczyc z diety..... Jezeli chodzi o rozstepy, to ja tez nie licze, ze uda sie mi ich calkowicie uniknac, ale staram sie jak najwiecej zapobiegac, zeby ich miec jak najmniej. Jak sie dokladnie smarujesz od poczatku ciazy dobrymi, odpowiednimi kosmetykami, to na 100 % bedziesz ich miala mniej niz jakbys nic nie robila. Bedzie dobrze, zobaczysz ! |
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
Witam moje dziewczynki w ten piękny wiosenny dzien! U mnie cudna pogoda.Wstałam dziś o 7.40 bo wczoraj zamiast połozyć się na drzemke o 19 to zasnęłam na dobre.Ja już po kościólku,niestety niebardzo się czułam i mszę przesiedziałam.Wiktoria jakoś zawsze w kościele szaleje ostro. Z kościółka zrobiłam zakupy i teraz zaraz muszę się wziąć za 2 śniadanie i naukę...
|
#1188 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczynki.
U mnie dzisiaj równiez piekna pogoda, słoneczko nawet nastawiło mnie pozytywnie. Jestem juz po śniadanku i spacerku z pieskiem. W Kościele byłam wczoraj. Wczoraj wieczorem miałam straszną doline i napad depresji, dawno się tak źle nie czułam, płacz i lamentowanie. Wczoraj też postanowiłam definytywnie skończyć znajomość, która mnie do tego stanu doprowadziła. I wiecie co dziewczynki kupiłam sobie również bilet do Anglii. Lece 13 kwietnia. Wróce na bank w czerwcu bo mój brat bierze ślub, ale na dzien dzisiejszy postanowiłam, ze będę rodziła w Anglii. No chyba, ze ojciec mojej dzidzi się nie sprawdzi. KASIULKA piękny brzusio. LELERT jaki TY masz malutki brzusio, zazdroszcze. I super zakupy zrobłaś.
|
#1189 |
|
Zakorzenienie
|
Dorbarku mam nadzieję,że mimo iż będziesz w Anglii to będziesz się odzywać
|
#1190 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie mamusie ja tu tak tylko na chwilke pochwalić brzusie dwoch przewspanialych mam
Kasiulka,Leleth te Wasze brzuszki takie mmmmm....Miłej niedzieli zycze!!!! |
|
|
|
#1191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana na bank będę się odzywała. Pewnie nie tak często bo będę musiała na początku do kafejki chodzić, ale będę się odzywała. Tak mi z Wami dobrze, że nie chcę przestać z Wami pisać. Chcę bysmy dotrwały razem do końca ciąży. A zresztą potrzebuje Waszego wsparcia. ![]() I później zdjęcia naszych pociech bezdiemy zamieszczały ![]() Ale mnie dzisiaj cycki swędzą, masakra
|
|
#1192 |
|
Zakorzenienie
|
Dorbarku radzę Ci posmarować je jak najprędzej kremem przeciw rozstępom.mnie jak swędziały nie przyszło to do głowy i teraz mam fajne rozstępy
|
#1193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a na takich małych też roztępy mogą się pojawić? No masakra. Jeszcze tak mnie nie swędziały. A jak Twój humorek MaladT?
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
humorek znośny.Noga mnie zaczęła boleć a o 17 mam jazdę.Do tego czasu chcę się wstępnie pouczyć na koło...Choć oczywiście bym wolała spać.Mam dziś strasznego lenia i ciągle ziewam.
Aha chcę Was trochę załamać od 5 marca przytyłam 400g.Normalnie aż się sama zdziwiłam jak weszłam na wagę czyli 8,5 kg na plusie.Nie należałam do tych co wymiotowały i co mialy duże mdłości więc nie schudłam nic na początku ciąży a tylko tyłam...
|
#1195 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w czwartek dowiem się dokładnie ile przytyłam, pewnie się załamie.
|
#1196 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
My właśnie wróciliśmy z "kościoła" tzn. wyszliśmy do kościoła, a zrobiliśmy sobie spacer i wróciłam z lodami... Jakoś nie chce mi się ostatnio chodzić, więc grzesznik się ze mnie straszny zrobił. Wiem, że nie usiądę bo jestem zbyt wielką grzebułą, kościół mam o 5 minut drogi ode mnie, a musiałabym wyjść ze 30 minut wcześniej, żeby zająć sobie jakieś miejsce więc się usprawiedliwiam niecnie ![]() Zaraz pędze przed domek naskubać królasowi trawki i pierwszego wiosennego mleczyka, na pewno się gałgan ucieszy. Wczoraj mnie strasznie wkurzył bo wytrącił mi miseczkę z jedzeniem - dodam że specjalnie, gryzł ją i nie pozwalał mi jej wsadzić do klatki i wyrzucił całą zawartość razem z miską do kuwety. Tak się wkurzyłam, że do rana nic mu nie wyjmowałam... ale zlituję się nad ta biedną istotą. Poulette, Dobrbarku, Leonko dziękuję Wam kochane, przy Was to się można podbudować Dorbarku koniecznie pisz z Anglii, jesteś super babeczka i świetnie będzie jak popiszesz z nami do końca na poczekalni, a potem wszystkie przejdziemy na odchowalnię. Leleth wspaniałe zakupki, a Ty figurke masz pierwsza klasa
|
#1197 |
|
Rozeznanie
|
Leleth - zakupy rewelacyjne - twój mały mężczyzna będzie bardzo elegancki !!!! O Twojej figurce nic nie powiem bo nie bedę sie dołowac - jak Ty to robisz, że tak wyglądasz - miodzio!!!
![]() dorbarku - kochana ja dolinę mam dzisiaj.Jak zwykle po spięciu z męzem na temat powrotu do tesciów i tego co mnie tam bedzie wolno itp.Do pracy poszedł z poczuciem winy - przynajmniej mam taka nadzieję (wredna jestem ale on czasami kompletnie nie zwraca uwagi na moje uczucia).
|
#1198 |
|
Zakorzenienie
|
witaaajcie ciezaroweczki
![]() W koncu chwilka wytchnienia, wczoraj bylismy z mezulem na zakupkach i dokupilismy pare rzeczy, ktorych brakowalo nam po remoncie... m.in nowy okap, dwie lampki na sufit do lazienki, klamke do nowych drzwi, szafke do lazienki mezul wszystko wczoraj zamontowal az sama z podziwu wyjsc nie potrafie, bo zazwyczaj to trwa.. a wiadomo troche go meczylo przeziebienie i nie mial zbytnio ochoty, a zrobil doslownie wszystko ![]() Dzis zrobil mi fotki brzusia, zalamalam sie jak zobaczylam moj cellulit na udach i pupie... bede miala nad czym pracowac po porodzie.. teraz odrzucilam wszelkie balsamy i zele antycellulitowe i uzywam raczej lagodnych kosmetykow stad moja skora ucierpiala co nie co, ale nie martwie sie, znajac moje zaparcie to daje sobie pol roku i cellulitu nie bedzie ![]() wrzucam moje fotencje, wybaczcie stroj, ale chcialam takie fotki by zobaczyc moje niedoskonalosci na ciele, oczywiscie wklejam wam te na ktorych cellulitu nie widac oto moj nołnejm w koncowce 26 tygodnia ![]() p.s obzeram sie lodami, bo na dworze pogoda jakby conajmniej lato bylo, ubralam dzis wiosenny plaszcz i niestety nie umiem sie dopiac w brzusiu, obwod brzuszka dzis mam 94cm..
|
#1199 |
|
Zakorzenienie
|
No Anisia jesteś na 3 miejscu
w wielkości brzuszków.Oczywiście 2 pierwsze miejsca to moje i Kasiulki...
|
#1200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie zalezy mi na gigant brzuszku, bedzie mi latwiej zrzucic w razie czego ![]() a tak w ogole to snilas mi sie, hehehe ze wlaczylam MTV i pojawil sie napis MaladT i jakas piosenka w stylu rhianny wygladalas na tym teledysku bosko, choc nie mam pojecia jak wygladasz naprawde tyle co ze zdjec a dzis mi sie snil moj synek, juz urodzony, dwumiesieczny wygladal jak miniaturka mojego TZ, doszukalam sie z paru pieprzykow ktore rzekomo odziedziczyl po tatusiu hahaha musze chyba mniej jesc wieczorami, to przestana mi sie takie glupoty snic
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:10.

a sama jest drobna i szczuplutka. Będzie u niej synuś 

oczywiście najchętniej zabukowałabym się u rodziców i urodziła tam, ale to nierealne. u rodziców to już jak w gościach, ani miejsca, ani swojego kąta, i jak potem z maluchem ponad 300 km wracać. w końcu ile moglibyśmy u mamy siedzieć- 2, 3 tygodnie? toż nie dłużej.
coś czuję, że nasze dziecko szybko doświadczy dalszej wycieczki w mazowieckie 

Dobranoc!!!