|
|
#3121 |
|
MerDer 4ever
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Jon super, ze wszystko Ok na wizycie
Nie przejmujecie sie tymi ruchami jeszcze za wcześnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=taedio;70635931]Mnie wkurzają te wszystkie zabobony..
No mega mi działają na nerwy czekam tylko az teściowa bedzie chciała mi czerwona wstążkę do wózka przywiązać, tylko czekam Ja tez jak słyszę te zabobony to mnie szlak trafia mam kolezanke co jak była w ciąży to chrzestna nie została bo w ciąży nie wolno włosów nue farbowała bo cis tam nie szyła bo dziecku umysł sie nie rozwija itp. Smiałam sie z tego bo ja nie wierze w takie rzeczy. W wózku który kupiłam była czerwona wstążka i juz jej nie ma. Jedyne w co wierze to kąpiele w czarcie żebro zwane też ziolem ostrozenia czy jakoś tak. Mnie i brata mama z babcią w tym myla i pomagało. |
|
|
|
#3123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mi zmarła babcia jak byłam w ciąży, w dzieciństwie byłam z nią bliżej potem jakoś mniej, nie byłam na pogrzebie. Byłam w tedy gdy zmarła w szpitalu i zmarła piętro wyżej nie pozwolono mi jej odwiedzić, nawet rodzina nie powiedziała, ze jest w nią tak źle, na pogrzeb tez mi nie pozwolili iść i nie poszłam, do tej pory zal mi tego że się z nią nie pożegnałam. Zabobonów jest sporo: nie można iść za trumną, nie można pożegnać się ze zmarłym ani go dotykać itp. a mi się wydaje, że to po prostu za duży stres byłby wtedy dla mnie i tak byłam rozchwiana emocjonalnie... Cytat:
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
Też nie czuje jeszcze ruchów dziewczyny, chociaż raz miałam wrażenie jakbym miała rybkę pływającą w brzuchu, ale to tylko przez chwilkę.
|
|
#3125 | ||
|
Wtajemniczenie
|
W środku słodziutkie jak baardzo dojrzałe zielone, tylko przy brzegach kwasota
W Stokrocie są pakowane po 3 sztuki. Ja przed chwilą pożarłam część melona i chyba przesadziłam z ilością, bo coś źle zaczynam się czuć... Cytat:
Hehehe też się bałam czerwonej wstążki od teściowej, na szczęście oszczędziła mi tego Cytat:
Ajajaj mamy podobny termin, zaczynam się bać, że u mnie też będzie jeszcze za wcześnie na płeć
|
||
|
|
|
#3126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ty już niedługo na pewno poczujesz
fajnie by było wiedzieć że u fasolek wszystko gra Cytat:
dziewczyny niektóre wcześnie się dowiadywałyA mój TŻ nie chce znać płci, bo chce niespodziankę i mówi że ja też mam nie wiedzieć bo inaczej to bez sensu nie wiem jak go przekonać?!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może od praktycznej strony? Zakupu ubranek itd? ![]()
|
|
#3128 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie to go nie przekonuje, bo mówi że teraz można uniwersalne kolory kupować a resztę po urodzeniu się kupi
a ja wolę przed urodzeniem wszystko kupić, a nie potem z niemowlakiem po sklepach chodzić.. Jakie cudowne buciki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3129 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na ostatniej wizycie lekarz mówił że teraz powinno już być widać płeć, no ale zobaczymy, jutro się okaże Jeszcze kwestia czy maluch zechce rozchylić trochę nogi Kurczę nie znać płci całą ciążę to tak średnio, chyba że gustuje się w uniwersalnych kolorach - bo jeśli nie, to sporo zakupów trzeba odłożyć na po porodzie... Mi byłoby ciężko... ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Morelle nowe łupy zakupowe?
|
|
|
|
|
#3130 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja i tak się dowiem jaka płeć, najwyżej będę kupować ciuszki itp i chować głeboko do szafy
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3131 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie mogłam się opanować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3132 |
|
*sportaddict*
|
Zaraz wrócę do domu i Was nadrobie ale póki co napiszę tylko że dzieciak tak się wypial na usg ze nawet ja zobaczyłam gołym okiem, że synek na 100%
także niebieskie ciuszki przeczucie mnie nie mylilo młody brykal jak szalony i robił fikolki jestem chyba trochę w szoku |
|
|
|
#3133 |
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Usg mam na 28 lutego
ginka mowila ze ruchy powinnam czuć wieczorem jak przyłożę ręce i to tak jakby się kaczki puszczało kamieniem na wodzie delikatnie czuć ![]() Vadi gratulacje
|
|
|
|
#3134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ---------- Cytat:
Ale namotałam
|
|
#3135 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
Calineczka mam takie body do puszczenia 3-6 MIESIĄCE (68 CM)
http://www.zara.com/pl/pl/wyprzeda%C...4p3644021.html chcesz?
|
#3137 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3138 |
|
Zadomowienie
|
Baby zdrowka dużo dla małego! 
Emmos nie dziwię sie ze sie zdenerwowalas  Morelle ale butki piękne Gratuluje wszystkich wizyt i udanych zakupów dziewczyny  Ja nie mogę was dogonić. Mam siostrzenice na feriach i cały czas gramy w gry, czytamy albo rysujemy. A dzis jeszcze byłyśmy w kinie i na zakupach. Kupiłam getry dla mojej małej Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3140 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3141 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mi też ciągle ciężko uwierzyć w to, że ktoś mieszka w moim brzuchu...
|
||
|
|
|
#3142 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ja ![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Zakochałam się w kolekcji niemowlęcej c&a: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ni...-186958-1.html http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ni...-185776-1.html http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ni...-187054-1.html http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ni...-186018-1.html
|
|
|
#3143 |
|
Zakorzenienie
|
To super|!
|
#3144 |
|
Rozeznanie
|
Ja czuję już takie pewne kopniaki od wczorajszej niedzieli 😀 zwłaszcza wieczorem, jak już się położę do łóżka
Dzisiaj nawet mąż miał okazję poczuć te kopniaczki 😍
|
|
|
|
#3145 |
|
Zadomowienie
|
Morelle ale cudowności wrzucasz ! Wysłałam już do Ciebie Chucka Norrisa niech odetnie Ci internet!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3146 |
|
Rozeznanie
|
A wiecie że ja nadal nie mam nic dla dziecka... jakoś się wstrzymuje jeszcze przed zakupami.
|
|
|
|
#3147 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dziewczyny mam do puszczenia takie body, któraś chce? http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/ni...-186018-1.html 1-3 MIESIĄCE (62 CM)
|
|
#3148 |
|
Wtajemniczenie
|
gratuluję udanych wizyt! ja już po połówkowym.Wszystko w porządku słyszałam serduszko i widziałam sisiaka znowu! Mały tak brykał ,że lekarz ledwo dał radę go pomierzyć.Ale lekarz mnie wkurzył bo mówię ,że chodzę też na nfz zeby mieć wyniki i mi karty swojej nie chce założyć a chciałam do szpitala mieć i bym chodziła do niego a tak to nie wiem...niech spada.Mam od dwóch dni taki wisielczy humor ,że bym wszystkich pozabijała tak mi na nerwy działają ,mam nadzieję ,że mi przejdzie a właśnie złamałam mopa kurde i aż się zraniłam w palca no d*** zbita...
|
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słyszałam właśnie, że lekarze prywatnie tak mają. Ja swojemu nic nie mówiłam. Spytał mnie czy mam kartę ciąży, powiedziałam że nie mam. Więc mi założył i mam dwie. Widzi wyniki z luxmedu co miesiąc i nazwisko lekarza kierującego, ale nic nigdy nie powiedział.
|
|
#3150 |
|
Zadomowienie
|
Śliczne te ciuszki ale ja czekam na płeć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.

No mega mi działają na nerwy
czekam tylko az teściowa bedzie chciała mi czerwona wstążkę do wózka przywiązać, tylko czekam

. Mi zmarła babcia jak byłam w ciąży, w dzieciństwie byłam z nią bliżej potem jakoś mniej, nie byłam na pogrzebie. Byłam w tedy gdy zmarła w szpitalu i zmarła piętro wyżej nie pozwolono mi jej odwiedzić, nawet rodzina nie powiedziała, ze jest w nią tak źle, na pogrzeb tez mi nie pozwolili iść i nie poszłam, do tej pory zal mi tego że się z nią nie pożegnałam.
W Stokrocie są pakowane po 3 sztuki. Ja przed chwilą pożarłam część melona i chyba przesadziłam z ilością, bo coś źle zaczynam się czuć...
Hehehe też się bałam czerwonej wstążki od teściowej, na szczęście oszczędziła mi tego
), TŻ był ze mną i pokazywała nam wszystkie części ciała po kolei
. Waga znowu mi spadła ale gin mówi że tak bywa. Płci nie znam bo słabo było widać i p. doktor mówiła że może powiedzieć ale nie na 100% więc jeszcze nie chciałam. Na połówkowe muszę się zapisać na początek marca, jutro będę dzwonić i zobaczę na kiedy mnie zarejestrują
fajnie by było wiedzieć że u fasolek wszystko gra 

a ja wolę przed urodzeniem wszystko kupić, a nie potem z niemowlakiem po sklepach chodzić..
Na ostatniej wizycie lekarz mówił że teraz powinno już być widać płeć, no ale zobaczymy, jutro się okaże
Jeszcze kwestia czy maluch zechce rozchylić trochę nogi 

jestem chyba trochę w szoku
ginka mowila ze ruchy powinnam czuć wieczorem jak przyłożę ręce i to tak jakby się kaczki puszczało kamieniem na wodzie
delikatnie czuć