![]() |
#2011 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
U mnie kiepsko. Doszla temperatura, woda dalej leci dołem. Tyle ze nie wymiotuje.
Tż mi pisal, ze znowu mieszko zaczal rzezic ![]() Niech się to już skończy... Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
#2012 |
Konto usunięte
|
Maria ale sen
![]() ![]() ![]() Albo może podświadomie marzysz o kolejnej ciąży i o synku! ![]() A z tymi różnicami charakteru i kolejnością w rodzeństwie może coś jest, bo u nas jest podobnie ( w sensie ja i brat). Nawet kiedyś w jakiejś książce na to natrafiłam, muszę poszukać znowu. ____ A tak w ogóle to dzień dobry. Nikt nic nie pisze, cisza tu taka że szok. Dzisiaj Ignaś spał na drzemkę w łóżeczku, ja byłam w kuchni i usłyszałam że się obudził. Wchodzę do pokoju, a gościu stoi sobie i się śmieje. Kiwał się jak nawalony ale jaka radość na twarzy! Kij z tym, że nie umie jeszcze usiąść sam, ważne że staje ważniacha ![]() Wczoraj na fb kiara napisała, że byli u fizjo, bo Feluś jeszcze nie siada i nie raczkuje i zalecono im rehabilitację. Zwróciłam uwagę na to, że strasznie dużo dzieci obecnie ma jakieś asymetrie, nadmierne albo za słabo napięcia mięśniowe itp. Nie wiem czy tylko mi się wydaje, że to jest takie naciąganie zmartwionych mam na pieniądze? Nie mówię, że dotyczy to wszystkich dzieci i wszystkie ćwiczą niepotrzebnie- wiadomo ![]() Jestem wręcz pewna, że gdybym poszła z Ignasiem do fizjo zalecono by nam rehabilitację, choćby dlatego że zawsze obraca się na lewą stronę, a na prawą idzie mu dużo gorzej i nie zawsze mu się udaje. Ja tam myślę, że ma jeszcze czas i wszystkiego się nauczy jak przyjdzie na niego pora. Co myślicie? ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Honcia masz rację. Iga już dzisiaj wszystko potrafi załatwić bez żadnych problemów. Zero nieśmiałości. Ja też nie jestem zbyt asertywna, choć jest już lepiej niż kiedyś. Myślę, że miało na to wpływ wychowanie- "nie dyskutuj ze starszymi". Przez to, cieszyłam się z moich 30. urodzin, bo przestałam czuć się jak "gówniara" bez prawa głosu. Caryca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2013 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Brawo dla Ignasia za stawanie ![]() ![]() O tych rehabilitacjach mam podobne zdanie. Marcelina nie lubi przewracać się w prawą stronę i jeśli lezy na plecach a nie ma opcji przewrotki w lewą stronę to bawi się tak jak jest. Potrafi to zrobić ale tego nie lubi i nic z tym nie mam zamiaru robić ![]()
![]() Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2017-02-05 o 12:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Kuba śpi na dworze już trzecią godzinę. Mąż mi jęczy nad uchem, że trzeba go dać do domu bo zimno. Jest około 2 stopni. Jesssu! Jakby dziecmi opiekował się mój mąż to nie wychodziliby na dwór przy temperaturze poniżej 10 stopni. Maks zrobił dzisiaj taką jazdę , że we dwójkę go uspokajalismy. Myślę, że odreagowuje wczorajszy dzień. Do reszty odniosę się później. |
![]() ![]() |
![]() |
#2016 |
Konto usunięte
|
Ignaś też śpi na dworze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2017 | ||
Zakorzenienie
|
Honcia co to znaczy, że Twój mąż powalczył z przyjacielem, bo nie rozumiem?
Cytat:
Cytat:
![]() Z tą rehabilitacją uważam dokładnie tak jak Ty, któraś z Was pisała, że z siadaniem to do 9 miesiąca, przyjdzie czas to wszystko zrobią. Twój Ignaś dobry z tym wstawaniem. Też ciągle jako dziecko słyszałam, że dzieci i ryby głosu nie mają, później jak awansowałam i nagle znalazłam się w gronie dużo starszych od siebie to bałam się odezwać. Choć oczywiście ma to swoje p!lusy, chociażby respekt przed starszymi, którego pewnie wielu młodym brakuje. ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Zapomniałam jeszcze napisać, że dzisiaj byliśmyy zobaczyć piłkarzy Lecha, było takie spotkanie, mąż zawsze coś wymyśli, żeby nie chodzić tylko po okolicznym lasku. Oczywiście zanim się wybraliśmy to była już końcówka. Miejsce gdzie mieliśmy zjeść falafel okazało się zamknięte, mąż poszedł do toalety i śmialiśmy się, że wielka atrakcja, pojechali do centrum, aby skorzystać z toalety za 2zł. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Fajnie, ze jednak wypad się udał ![]()
![]() |
#2019 | ||||
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Mąż myślał, że wczoraj żartowałam z tym wyjściem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zdrówka! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2020 |
Rozeznanie
|
Miszko bardzo się cieszę ze macie ten dzień już za sobą i ze Maks dał radę
![]() ![]() Justynko powodzenia bez smoka ![]() Też uważam że w tej teorii może coś być bo ja- starsza-też zawsze musiałam mieć towarzystwo do zabawy, a jak jacyś goście przyszli to pierwsza bieglam pogadać, a siostra zamykala się w pokoju i bawiła barbie godzinami. Do tej pory jest raczej specyficzną i niezbyt towarzyska, ja odwrotnie ![]() Lecę spać bo padam, dziś większość dnia byliśmy u moich rodziców ale jakąś taką jestem senna. Dobranoc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2021 |
Rozeznanie
|
Witam wieczorową porą.
Honcia Australia super że wyjścia się udały ![]() Śliweczka brawa dla Ignasia za wstawanie ![]() Z tymi asymetriami i słabym napięciem też trochę dla mnie naciągana sprawa, ale nie znam się na tym tak naprawdę. Tylko dziwne bo jak moje rodzeństwo rodziło dzieci to nikt nic takiego nie sprawdzal i jeśli było coś nie tak to u grupki niewielu dzieci. Ja nie mówię należy sprawdzać jeśli jest coś nie tak działać, ale mi się wydaje że ręką rękę myje i każdy musi zarobić, lekarz z fizjo też za coś żyć muszą. Teściowa marudzilam strasznie że Gabi jak siedzial w lezaczku czy leżał to bardzo krzywil się na prawą stronę. Tak marudzilam że i mąż zaczol więc poszłam do lekarza. Tutaj usłyszałam że nic nie widzi nic niepokojącego, że często dzieci preferują jakieś ułożenie bo z lenistwa nie chce im się ćwiczyć drugiej strony, ale jak zaczną siedzieć czy raczkować to wszystko powinno się wyrównać. Do dwóch lat ma czas na ogarnięcie chodzenia. No i teraz Gabi próbuje sam siedzieć i podnosić tyłek do raczkowania i nie widzę żeby się krzywil czy coś. Miszka, Sliweczka zazdroszczę że macie gdzie zostawić dzieci na sen na dworzu. Teoria o rodzenstwie: moja siostra najstarsza krzykliwy wszystko chce wiedzieć i wszystko wie, wszystkiego się dowie. Brat po niej (roznica1,5 roku) cichy i niezasadny. Brat srodkowy(różnica 4 lata) zaradny i z łatwością nawiązuje kontakty, ma pełno znajomych. Kolejny brat (różnica 7 lat) cichy, zamknięty w sobie, niezasadny. No i ja najmłodsza (różnica 3 lata) kiedyś dusza towarzystwa, dziś bez problemu nawiązuje kontakty międzyludzkie, co potrzeba to załatwię bez problemu, a często bawiłam się sama w pokoju lalkami, tworzyła dla nich domki z kartonów, ale również bilans się z bratem trzy lata starszym i kara było jak nie mogłam wyjść na dwór czy do kolezanki, często zapisywana się na jakieś kółka w szkole żeby tylko wyjść z domu (w razie gdybym miała karę na wyjścia ![]() Dziękujemy ![]()
![]() |
#2022 |
Zakorzenienie
|
Dzieci przerwały mi rano pisanie, gabi machnela rączka i poszło tak krótko.
U nas już trzecia pobudka od 20:p gabi ladnie kaszki zjadla, ale nie widzę efektów już kolejny raz. JUSTYNA dobrejbnocki zatem.życzę ![]() SLIWECZKA brawo dla Ignasia! Co tam będzie czas marnowal chłopak ![]() AUSTRALIA jezu.... nie pamiętam kiedy wyszlam z domu sama na dłużej niż 40min. Super! Chociaż z drugiej strony nie lubię bez dzieci wychodzić.. (wiem, wiem, ale tak już mam). MARIA udana jesteś z tym rozszerzaniem diety u dziewczyn. Moj Igi jadl wszystko ale po skończeniu roku. Z Gabi mniej restrykcyjnie, ale też pilnuje chociaż alergii póki co nie ma. Bardzo lubię Twoje wpisy czytać. I nie mogę się doczekać kiedy i u nas zacznie sie 'gadanie' . Strasznie fajny okres i wiele rzeczy mozna od dziecka usłyszeć ![]() Mialam się wcześniej położyć, ale najpierw ksiazka mnie wciągnęła, a teraz wizaż. Dobrej nocy! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2023 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Justynko fajnie, ze Gabi tak ladnie odstawia się od smoczka ![]() ![]() Marcelinka wczoraj zaczeła płynnie czworakować! ![]() tak się tym podjarała, ze szalala do 22 ![]()
#2024 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() U mnie również nawilżacz cały czas chodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- Cytat:
![]() Jednym słowem porusza się jak foczka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Cytat:
Ps co się dzieje z Mieszkiem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2026 |
Zadomowienie
|
Ania, Mieszko ma zapalenie płuc.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
#2027 |
Zakorzenienie
|
A jak Ty się czujesz? Lepiej coś? Mieszko nadal rzęzi?
#2028 |
Konto usunięte
|
Dzień Dobry!
Justyna nie myślałam, że tak lekko Gabryś będzie przechodził odstawienie od smoka. Super!!! australia ale fajnie z tym kinem! Na czym byłaś? Ja nie lubię animowanych filmów, mam już dość, bo wiecznie w domu coś leci w TV i w każdy piątek coś rodzinnie o 20. oglądamy ![]() Honcia brawa dla Marcelinki ![]() ania mój nawilżacz już się zepsuł ![]() ____ Położyłam Ignasia, udało mi się wyśliznąć od niego, włączyłam pranie, zjadłam 3 cukierki i już się obudził i mi jęczy teraz pod nogami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nic mi nie mów o jęczeniu... O tej porze u nas zawsze spacer, ale dostałam smsa, że paczka będzie dziś dostarczona, więc pospacerujemy później. Nie chce mi się potem na pocztę z awizo latać ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2030 |
Rozeznanie
|
1486382032883.jpg
Zajadamy biszkopciki z alaantkowego bloga ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2031 |
Zadomowienie
|
Ja lepiej, dzis tylko raz w toalecie, za to dostalam okresu 😅
Mieszko na nowo zaczal bardziej rzezic, przywrocili mu wieksza dawke sterydu. No i przebil sie pierwszy ząbek. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
#2032 |
Konto usunięte
|
Caryca jak to mówią "jak nie urok to sraczka"
![]() Bidulek z Mieszka ![]() Lena brawa za biszkopciki. Ja na razie odpuszczam takie przekąski bo potem nie mam kiedy podawać normalnego jedzenia. A dzisiaj miałam zdziwko, bo dałam Ignasiowi do oblizania pół surowej papryki czerwonej. Myślałam że nie będzie chciał, a on się przyssał i nie chciał oddać. Odgryzał kawałki i je memlał i trochę nawet zjadł ale potem mu zabrałam, bo w sumie nie wiem czy mu taka surowa papryka ze skórą nie zaszkodzi ![]() W każdym razie smakowało i to mnie cieszy, bo z warzyw jedynie batata weźmie do buzi i ogórka kiszonego. Na widok brokuła, marchewki i ziemniaka podnosi ręce do góry i chce wyjść z krzesełka ![]() Bielucha też kupiłam na próbę i zajadał się samym i na chlebku. Ale zdecydowanie powinni robić mniejsze opakowania pod dzieci ![]() A co Wasze dzieci już jedzą i lubią najbardziej? Maria pisze mniej więcej na bieżąco, a reszta? Ciekawe co tam zajada Leoś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | |||
Zakorzenienie
|
Aniu a podawalaś Mai moze Viburcol? U nas fajnie działał przy kumulacji bólu ząbkowego. Drogie cholerstwo ale warte przespanaj nocy
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratki ząbka ![]() Cytat:
![]() Marcelina lubi obecnie wszystko tylko w malych ilosciach. Zupki maksymalnie 3 lyżeczki, pół wafelka ryżowego, jedną chrupkę, ćwierć jabłka i nie więcej bo się złości i wyrzuca...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2034 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aaa jeszcze mi się tak przypomniało o tych rehabilitacjach. My byliśmy dwa razy i uważam, że każdy następny raz już by był nadprogramowy. Też była asymetria, no ale potem sama pediatra stwierdziła, że jest już ok. A rehabilitantka chciała robić jeszcze jakieś ćwiczenia przygotowujące do raczkowania ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Konto usunięte
|
Hej! Żyjemy, na FB jestem częściej 🙈
Zgadzam się z tymi rehabilitacjsmi. My trafilismy na fajna neurolog. Tez byliśmy, teraz chyba większość dzieci wysyłają. Hania przechylala glowke w lewo. Babka powiedziała, ze nie wyśle nas na rehabilitację, bo Hania silna i zaczęła by jeszcze szybciej wszystko robić, a to nie do końca jest wskazane. Wizyta u niej 150zl, poogladala Hanie i powiedziała, ze nie będzie nas naciagac, nie musimy do niej przyjeżdżać na kontrolę, jakby nas cos niepokoiło to mamy nagrać film i jej wysłać 👍 dwa tygodnie później Hania zaczęła raczkowac a wczoraj pierwszy raz wstała przy kanapie. Dziś ukradła Zosi musli jak byłam w piecu i zjadła je z ziemi 😂 wesoło u nas. Choć dziś mam kiepski dzień, wszystko pod górkę. Ale jak to Zabcia mówi, trzeba poprawić koronę i dalej 😂 ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Caryca zdrowka dla Was! I pozostałym chorowitkom również 😙 Miszka nie doczytalam, dlaczego Maks byl w szpitalu? Agent z niego, dobrze ze szpital za wami i chłopaki dobrze się spisali ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Moja Hania jest zarlokiem i konsystencja jej nie przeszkadza 😂 dużo pije wody, dziś juz wypiła 150ml, za to cyckiem pluje. Wciskam jej cyca po drzemkach, nieeee, ale jedzenie i wodę to tak 🙄 taki egzemplarz. |
![]() ![]() |
![]() |
#2036 |
Rozeznanie
|
Dzanet Gabi też woli wodę niż mleko. Trochę mnie to martwi, ale mam dość wciskania mu na siłę, a potem wylewania bo i tak nie chce pić i pluje nim.
Caryca dobrze że z Tobą lepiej, przykro że Mieszko się męczy no i ten ząbek. Ale będzie lepiej ![]() Dziękujemy ![]() Sliweczka mój syn wszystkozerny. Co bym mu nie dała to wszystko zje. Na jogurt się krzywi ale też zje. Zupe jaka bym nie ugotowałam zje, chleb, wafle ryżowe, chrupki, owoce, warzywa. Paprykę ze skórką też już jadł, bo kiedyś Lena pisała że już podawała do ssania. Dziś ugotuje swój budyń na mleku kokosowomigdalowym zobaczymy jak mu zasmakuje.
#2037 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My właśnie z tego powodu mamy rehabilitacje ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2038 |
Zakorzenienie
|
Caryca pewnie gorzej przez ząbka. Swoją drogą sami możecie go oklepywać. Ja teraz jeszcze dawałam do picia korzen omanu. On działa wykrztuśnie. Mieszko ma pewnie problem z odksztuszaniem wydzieliny bo takie dzieci nie umieja
|
![]() ![]() |
![]() |
#2039 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Fajnie że Marcelinka chętnie próbuje. Na razie ważne żeby uczyła się nowych smaków, nie musi napełniać brzuszka do syta ![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;70626366]Hej! Żyjemy, na FB jestem częściej Zgadzam się z tymi rehabilitacjsmi. My trafilismy na fajna neurolog. Tez byliśmy, teraz chyba większość dzieci wysyłają. Hania przechylala glowke w lewo. Babka powiedziała, ze nie wyśle nas na rehabilitację, bo Hania silna i zaczęła by jeszcze szybciej wszystko robić, a to nie do końca jest wskazane. Wizyta u niej 150zl, poogladala Hanie i powiedziała, ze nie będzie nas naciagac, nie musimy do niej przyjeżdżać na kontrolę, jakby nas cos niepokoiło to mamy nagrać film i jej wysłać dwa tygodnie później Hania zaczęła raczkowac a wczoraj pierwszy raz wstała przy kanapie. Dziś ukradła Zosi musli jak byłam w piecu i zjadła je z ziemi wesoło u nas. Choć dziś mam kiepski dzień, wszystko pod górkę. Ale jak to Zabcia mówi, trzeba poprawić koronę i dalej ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Caryca zdrowka dla Was! I pozostałym chorowitkom również Miszka nie doczytalam, dlaczego Maks byl w szpitalu? Agent z niego, dobrze ze szpital za wami i chłopaki dobrze się spisali ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Moja Hania jest zarlokiem i konsystencja jej nie przeszkadza dużo pije wody, dziś juz wypiła 150ml, za to cyckiem pluje. Wciskam jej cyca po drzemkach, nieeee, ale jedzenie i wodę to tak taki egzemplarz.[/QUOTE] Witaj zgubo! Fajną lekarkę trafiliście. No i super, że Hania bezproblemowa z jedzeniem ale żeby cycem pogardzić! Jakże to tak? Ignaś dalej się domaga średnio co 2 h w dzień bez względu na to że coś tam innego jeszcze wpadnie do brzuszka czasem... Cytat:
Super Gabi je. Oby mu tak na zawsze zostało ![]() Budyń zapowiada się rewelacyjnie! A masz te ćwiczenia na NFZ czy bulisz za każdym razem? Edytowane przez 201711281320 Czas edycji: 2017-02-06 o 20:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2040 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I skąd masz wiedzę o tym co pomaga? 😁 jakaś ciekawa pozycja do przeczytania? 😁 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:38.