Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-07, 12:32   #3211
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość

A wracając do mojej wizyty - dziewczyny

W ogóle mogę z czystym sumieniem polecić dr. Zwolińskiego, S U P E R lekarz ze wspaniałym podejściem (np. mówi: "Tutaj jest jeden wynik który NIE OZNACZA choroby bez innych dodatkowych czynników i zanim zacznie pani szukać w googlach co to znaczy i czytać straszne rzeczy wyjasnie dlaczego ten wynik nie jest niepokojący" - idealne podejście do wariatek jak ja ) i świetnym sprzętem do usg, znacznie lepszym niż w medicoverze No i powiedział, że on nie jest foszasty i mu nie przeszkadza, że chodzę też do medi, co też jest super, bo słyszałam o fochach lekarzy jak u Chilli.

Oczywiście nie obyło się bez siary, bo byłam na takiej adrenalinie, że jak mnie zaprosił na usg to się zaczęłam pakować na fotel ginekologiczny

Poniżej zdjęcia dziedzica
śliczne dzieciątko

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-07, 12:32   #3212
aniaa_91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
To masz super z obu stron! Fajnie Ja w sob będę kombinować co tam jest takiego unisex po tych szkrabach
U mnie dziewczynka w rodzinie urodziła się 18 la temu
Hehe noo to kupę lat temu 😉. Napewno coś unisex wybierzesz 😋

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
aniaa_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-07, 12:33   #3213
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Mnie też luxmed ratuje z badaniami
Oj tak, to ogromna wygoda. Dlatego wszelkie dodatkowe badania będę dalej robić w Medi żeby nie zbankrutować
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-07, 12:33   #3214
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety dziewczyny o 5 rano mi anulowali. Przechwyty trzeba szybko robić
Moze jeszcze uda mi się je uchwycić, póki co po wpisaniu hasła body nie pojawia się nic z przeceny

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Dzięki. To nie wiem co nie tak z moimi. Muszę je chyba prać do skutku

Nulka przykro mi
Jeśli dobrze się czujesz to nie widzę powodu, żeby nie iść na pogrzeb.

Na co ta czerwona wstążka?

Ja też nie czuję. Ale gin mi powiedział, że mogę czuć po 20 tyg. (chyba takie ułożenie i brzuch malutki).
Ale czasem mam wrażenie, że mam w brzuchu taki mały ciężarek, który przepływa kiedy się przewracam na drugi bok

gratulacje!

Uwielbiam bezy! Najbardziej torty Pavlova, ale jakoś robię je tylko latem.

dobra jesteś

Dziewczyny połówkowe robicie 3d czy 2d?
Jest w ogóle różnica jeśli chodzi o jakość badania czy to tylko kwestia samego obrazu?
2d. Kiedyś czytałam, ze niby na 2d łatwiej lekarzowi zobaczyć nieprawidłowości, ale moze teraz to się zmieniło wraz z większą dostępnością 3D i oswojeniem z tym obrazem.

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Tez Was takie lenistwo na tym l4 ogarnia? Tylko bym siedziala, nic nie robiła i żarła...
U mnie z dnia na dzien jest coraz lepiej. W pierwszych dniach zwolnienia byłam jeszcze mega zmęczona pracą, bolał mnie cały dół. A i kilka dni temu w końcu odkryłam co zrobić zeby ćwiczyć - wcześniej nie mogłam wygospodarować przerwy pomiędzy posiłkami, właśnie non stop jadłam i non stop byłam głodna. Teraz jem mega wielkie drugie śniadanie (tak ze trzy normalne porcje) i to mi uspokaja żołądek na 3 godziny. Po dwóch godzinach jak mi się strawi to moge ćwiczyć, a potem normalnie jem obiad.

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Super są lekarze z takim podejściem Jak napisałaś o tym pakowaniu się na fotel zamiast na usg to przypomniała mi się Pani, z którą kiedyś pracowałam. Ona wiele wiele lat temu , gdy poszła do ginekologa i miała mieć pierwszy raz w zyciu usg (usg dopochwowe to była nowość) to lekarz poprosił, żeby się do tego usg rozebrała. Ona rozebrała się do naga do tej pory się z tego śmiejemy jak się widzimy
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-07, 12:34   #3215
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Hehe mozna sie upiekszyc jakims spreyem z brokatem:p
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-07, 12:34   #3216
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Calineczka, tak jak Morelle pisze wstążka chroni przed urokami, nie wiadomo kto się nachyla nad wózkiem i czego nam życzy..
Co do wózka to teściowa w niedziele tez mi powiedziała, żeby jeszcze nie kupować, że po porodzie. Powiedziałam, że niektóre wózki czeka się do 8-9 tygodni + czas na wywietrzenie + niewiadomo nigdy czy coś się nie przydarzy i nie urodzimy wcześniej. Juz nic nie powiedziała ale pewnie jak juz bede chciała zamówić wózek to temat powróci

Masakra! Moja mama czasami coś powie w tym stylu, tak jak z ubrankami. Ale jak jej powiem, że chcę inaczej to nie ma dyskusji. Sama zaczęła kupować

Już się boję co kupi teściowa... zazwyczaj nic od niej nie dostajemy prócz wypieków. Nie przelewa jej się, więc daje nam takie rzeczy jak ze sklepu za 5 zł. Niektóre spoko, ale w większości nie wiem co z tym zrobić.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-07, 12:35   #3217
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Ja za połówkowe zapłacę 320 zł, ale widziałam na stronie że samo usg 200 zł kosztuje więc pewnie jeszcze coś w tym będzie. Zobaczymy w marcu

Stary 2017-02-07, 12:36   #3218
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaa_91 Pokaż wiadomość
Hehe noo to kupę lat temu 😉. Napewno coś unisex wybierzesz 😋

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Oj tak, to ogromna wygoda. Dlatego wszelkie dodatkowe badania będę dalej robić w Medi żeby nie zbankrutować
Ja też

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Moze jeszcze uda mi się je uchwycić, póki co po wpisaniu hasła body nie pojawia się nic z przeceny

2d. Kiedyś czytałam, ze niby na 2d łatwiej lekarzowi zobaczyć nieprawidłowości, ale moze teraz to się zmieniło wraz z większą dostępnością 3D i oswojeniem z tym obrazem.

U mnie z dnia na dzien jest coraz lepiej. W pierwszych dniach zwolnienia byłam jeszcze mega zmęczona pracą, bolał mnie cały dół. A i kilka dni temu w końcu odkryłam co zrobić zeby ćwiczyć - wcześniej nie mogłam wygospodarować przerwy pomiędzy posiłkami, właśnie non stop jadłam i non stop byłam głodna. Teraz jem mega wielkie drugie śniadanie (tak ze trzy normalne porcje) i to mi uspokaja żołądek na 3 godziny. Po dwóch godzinach jak mi się strawi to moge ćwiczyć, a potem normalnie jem obiad.

Patrzę cały czas, jak złapię będę tutaj krzyczeć
Stary 2017-02-07, 12:36   #3219
calineczka3
Zadomowienie

Taedio - kojarzy mi się to z bajką "Śpiąca królewna"

Co do wózków - dokładnie. Ja chciałabym max. do Wielkanocy coś wybrać, żeby był czas na czekanie, wietrzenie, ew. niespodzianki.
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-07, 12:36   #3220
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Ja za połówkowe zapłacę 320 zł, ale widziałam na stronie że samo usg 200 zł kosztuje więc pewnie jeszcze coś w tym będzie. Zobaczymy w marcu

Sporo, daj znać
Stary 2017-02-07, 12:40   #3221
taedio
MerDer 4ever

Ja mam połówkowe za free

Stary 2017-02-07, 12:41   #3222
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:

Co do ćwiczeń - ja się zastanawiam nad jakimiś zajęciami grupowymi.
Stary 2017-02-07, 12:51   #3223
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Rozbrajają mnie te zabobony

Ostatnio u mnie w rodzinie się dowiedziałam, że wózek kupuje się po porodzie Wcześniej można sobie wybrać. No serio?
Ja wiem, że różnie może być, ale jak ma się coś stać to się stanie niezależnie od tego czy będzie wózek, łóżeczko i inne gadżety czy nie...
Myśle, ze z takim podejściem ludzie utrudniają sobie życie.

Nawet myśląc zdroworozsądkowo - ryzyko, ze coś się stanie jest niewielkie, wiec dużo więcej sensu ma kupowanie wcześniej zeby dobrze się przygotować, niż potem wszystkiego na ostatnia chwile.

Cytat:

Co do ćwiczeń - ja się zastanawiam nad jakimiś zajęciami grupowymi.
Pewnie, zawsze to lepiej.

Ja z racji zwolnienia lekarskiego nie będę teraz korzystać z multisporta zeby pracodawca się nie przyczepił. Podobnie z autem służbowym, jeszcze mi nie zabrali, ale jeżdżę tylko raz na kilka dni do sklepu i tyle.
Stary 2017-02-07, 12:57   #3224
nulkaa3
Rozeznanie

Moje pierwsze zakupy, mam nadzieję, że dziewczynka zostanie dziewczynką 😀 Byłam z moją mamą w mieście i zajrzalysmy do lumpka i takie cudeńka dorwalysmy 😍
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1486468612927.jpg (71,9 KB, 55 załadowań)
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-07, 12:59   #3225
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam połówkowe za free

Szczęściara
Ja mam tylko w luxmedzie za free, ale chce żeby mój lekarz mi też zrobił. Więc będę mieć dwa.

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Moje pierwsze zakupy, mam nadzieję, że dziewczynka zostanie dziewczynką 😀 Byłam z moją mamą w mieście i zajrzalysmy do lumpka i takie cudeńka dorwalysmy 😍
Stary 2017-02-07, 13:04   #3226
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki. To nie wiem co nie tak z moimi. Muszę je chyba prać do skutku

Nulka przykro mi
Jeśli dobrze się czujesz to nie widzę powodu, żeby nie iść na pogrzeb.

Na co ta czerwona wstążka?

Ja też nie czuję. Ale gin mi powiedział, że mogę czuć po 20 tyg. (chyba takie ułożenie i brzuch malutki).
Ale czasem mam wrażenie, że mam w brzuchu taki mały ciężarek, który przepływa kiedy się przewracam na drugi bok

gratulacje!

Uwielbiam bezy! Najbardziej torty Pavlova, ale jakoś robię je tylko latem.

dobra jesteś

Dziewczyny połówkowe robicie 3d czy 2d?
Jest w ogóle różnica jeśli chodzi o jakość badania czy to tylko kwestia samego obrazu?
Ja czuję czasami takie muśnięcia wcześniej bąbelki i jakby coś przepływało. Jak pytałam pani gin. powiedziała że to jelita z racji że jeszcze nie rodziłam i to moja pierwsza ciąża poczuje po 20 tyg. za to mój gbur od razu powiedział że to maluszek i bądź tu mądra.

Teraz często czuję na prawej stronie jakby mi siedział maluszek jakoś tak sobie tą stronę wybrało.

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

Cytat:
Super są lekarze z takim podejściem Jak napisałaś o tym pakowaniu się na fotel zamiast na usg to przypomniała mi się Pani, z którą kiedyś pracowałam. Ona wiele wiele lat temu , gdy poszła do ginekologa i miała mieć pierwszy raz w zyciu usg (usg dopochwowe to była nowość) to lekarz poprosił, żeby się do tego usg rozebrała. Ona rozebrała się do naga do tej pory się z tego śmiejemy jak się widzimy

Gdybym znała płeć to pewnie już bym brała, ale niewiedza mnie powstrzymuje

O matko! Spadłam z krzesła! Coś pięknego! Lepiej niż w cukierni

Też mam podobne rozkminki i nawet wybiegam przy tym w daleką przyszłość, myśląc jak wychować chłopca, aby nie wpadł w szemrane towarzystwo

Ja też się powstrzymuję, ale chyba tylko dlatego, że nie wiem czy będzie księżniczka czy książę

I bądź tu człowieku mądry
Mi lekarz jeden powiedział że dziewczynka druga że wydaję się że dziewczynka ale maluszek nie chciał współpracować i 16 zrobimy polowanie na płeć ale mam jej nic nie sugerować.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-07, 13:07   #3227
morelle_
Zakorzenienie

Ja już czekam, aż zrobi się różowo i niebiesko na 1 stronie.
Ciekawe czy więcej będzie chłopców czy dziewczynek.
Stary 2017-02-07, 13:08   #3228
lacomme
Raczkowanie

xzora zapisałaś się już do Aktywnej Mamy na marzec? Widzę, że już są zapisy, muszę się ogarnąć i zdecydować kiedy zacząć chodzić
lacomme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-07, 13:25   #3229
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne zakupy! Moje pierwsze ubranka tez były z taniej odzieży.
Cytat:
Ja już czekam, aż zrobi się różowo i niebiesko na 1 stronie.
Ciekawe czy więcej będzie chłopców czy dziewczynek.
Nom, fajnie będzie znać płeć.

Cytat:
Napisane przez lacomme Pokaż wiadomość
xzora zapisałaś się już do Aktywnej Mamy na marzec? Widzę, że już są zapisy, muszę się ogarnąć i zdecydować kiedy zacząć chodzić
O dzięki, wczoraj sprawdzałam to jeszcze nie było. Właśnie się zapisałam na 09.03 do położnej z Krasnickich, tylko teraz zobaczyłam, ze to czwartek, a moj TZ ma treningi w czwartki i pewnie nie będzie chciał chodzić. Niby mogę sama, tylko wtedy cieżko będzie z dojazdem. Ech, muszę to przemyśleć.
Stary 2017-02-07, 13:27   #3230
siilmariien
Wtajemniczenie

Cytat:
Też mam podobne rozkminki i nawet wybiegam przy tym w daleką przyszłość, myśląc jak wychować chłopca, aby nie wpadł w szemrane towarzystwo
Kiedyś czytałam fajną książkę w tym temacie: Jesper Juul "Agresja - nowe tabu?" - sporo inspirujących myśli, dotyczących także wychowania chłopców i relacji między rodzeństwem. Jest cieniutka, szybko się czyta
siilmariien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-07, 13:40   #3231
lacomme
Raczkowanie

Cytat:
O dzięki, wczoraj sprawdzałam to jeszcze nie było. Właśnie się zapisałam na 09.03 do położnej z Krasnickich, tylko teraz zobaczyłam, ze to czwartek, a moj TZ ma treningi w czwartki i pewnie nie będzie chciał chodzić. Niby mogę sama, tylko wtedy cieżko będzie z dojazdem. Ech, muszę to przemyśleć.
ja zapisałam się na grupę Agaty, zaczynam dopiero 22.03, to będzie akurat 23 tydzień, więc się zmieszczę w wymaganym 21-24 tygodniu na rozpoczęcie zajęć
lacomme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-07, 13:44   #3232
xzora
Zakorzenienie

W końcu zapisałam się na poniedziałek i wysłałam SMS, zeby poprzednią rezerwacje anulowac. Dzwoniłam upewnić się jeszcze, czy jak teraz jest czwartek to czy już zawsze zajęcia bedą w czwartki i harmonogram jest stały.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:
ja zapisałam się na grupę Agaty, zaczynam dopiero 22.03, to będzie akurat 23 tydzień, więc się zmieszczę w wymaganym 21-24 tygodniu na rozpoczęcie zajęć
Właśnie TZ mówił, zeby na środy, ale jak zobaczyłam to u mnie będzie 22.03 już 24t5d, wiec nie mieszczę się pomiędzy.
Stary 2017-02-07, 14:29   #3233
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Rozbrajają mnie te zabobony

Ostatnio u mnie w rodzinie się dowiedziałam, że wózek kupuje się po porodzie Wcześniej można sobie wybrać. No serio?

Ja wiem, że różnie może być, ale jak ma się coś stać to się stanie niezależnie od tego czy będzie wózek, łóżeczko i inne gadżety czy nie...

No ja słyszałam to samo i nawet moja mama mówi żebym się nie spieszyła ze wszystko możemy kupić ale wózek na koniec

Stary 2017-02-07, 14:36   #3234
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Szczęściara
Ja mam tylko w luxmedzie za free, ale chce żeby mój lekarz mi też zrobił. Więc będę mieć dwa.
No z prenatalnymi i połówkowymi mi się udało :P
Niestety za wszystkie inne badania płacę :<

nulka śliczne rzeczy Ja od 3 dni wybieram się do lumpka i nie umiem się wybrać

Idę dzisiaj z siostrą na festiwal pizzy do pizzy hut Co najlepsze siostra stawia

Jutro z koleżankami z pracy na jakieś ciacho a później do kina na Jackie

Trzeba sobie ten czas bez męża dobrze zaplanować :P
Stary 2017-02-07, 14:45   #3235
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Myśle, ze z takim podejściem ludzie utrudniają sobie życie.

Nawet myśląc zdroworozsądkowo - ryzyko, ze coś się stanie jest niewielkie, wiec dużo więcej sensu ma kupowanie wcześniej zeby dobrze się przygotować, niż potem wszystkiego na ostatnia chwile.

Pewnie, zawsze to lepiej.

Ja z racji zwolnienia lekarskiego nie będę teraz korzystać z multisporta zeby pracodawca się nie przyczepił. Podobnie z autem służbowym, jeszcze mi nie zabrali, ale jeżdżę tylko raz na kilka dni do sklepu i tyle.
Też tak myślę

Z ćwiczeniami wbiłas mi teraz klina, bo ja chciałam chodzić właśnie na multi
Nie pomyślałam, że to może być jakiś problem. Gin mi powiedział, że mogę już zacząć ćwiczyć. Zapytałam czy można chodzić na takie zajęcie zorganizowane na l4 i powiedział, że nie ma problemu

Cytat:

Jakie są ceny w lumpach mniej więcej?

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja czuję czasami takie muśnięcia wcześniej bąbelki i jakby coś przepływało. Jak pytałam pani gin. powiedziała że to jelita z racji że jeszcze nie rodziłam i to moja pierwsza ciąża poczuje po 20 tyg. za to mój gbur od razu powiedział że to maluszek i bądź tu mądra.

Teraz często czuję na prawej stronie jakby mi siedział maluszek jakoś tak sobie tą stronę wybrało.[COLOR="Silver"]
Ja ruchy w jelitach czuję od bardzo dawna, teraz to coś innego.
Też czuję coś bardziej po prawej

Cytat:
Wasza szkoła wymaga rozpoczęcia między 21 a 24 tyg. czy to jakieś ogólne wytyczne?

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
No ja słyszałam to samo i nawet moja mama mówi żebym się nie spieszyła ze wszystko możemy kupić ale wózek na koniec

Moja się nie wypowiedziała na ten temat, ale chyba wie co ja o tym myślę
Stary 2017-02-07, 14:48   #3236
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:

Jakie są ceny w lumpach mniej więcej?
Za pajacyk, body, 2xpolspiochy i getry zapłaciłam ok 10 zl 😆
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-07, 14:50   #3237
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
No z prenatalnymi i połówkowymi mi się udało :P
Niestety za wszystkie inne badania płacę :<

nulka śliczne rzeczy Ja od 3 dni wybieram się do lumpka i nie umiem się wybrać

Idę dzisiaj z siostrą na festiwal pizzy do pizzy hut Co najlepsze siostra stawia

Jutro z koleżankami z pracy na jakieś ciacho a później do kina na Jackie

Trzeba sobie ten czas bez męża dobrze zaplanować :P
Rozpieszczaj się

Daj znać ile kawałków zjesz

---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:49 ----------

Cytat:
Za pajacyk, body, 2xpolspiochy i getry zapłaciłam ok 10 zl 😆
Wow, super!
Stary 2017-02-07, 14:58   #3238
morelle_
Zakorzenienie

Moja mam za 3kg zapłaciła 200 zł.
W innym lumpeksie za 8 szt - 25 zł.

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Właśnie mi wyskoczyło w aplikacji, że jestem na półmetku ciąży
Stary 2017-02-07, 14:59   #3239
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak myślę

Z ćwiczeniami wbiłas mi teraz klina, bo ja chciałam chodzić właśnie na multi
Nie pomyślałam, że to może być jakiś problem. Gin mi powiedział, że mogę już zacząć ćwiczyć. Zapytałam czy można chodzić na takie zajęcie zorganizowane na l4 i powiedział, że nie ma problemu
Raczej nie powinien być to problem, przynajmniej w necie nie huczy od tego,zeby ktoś miał problem z tego tytułu: https://forumprawne.org/prawo-pracy/...-fizyczna.html
Mi i tak bardziej chodzi o samochód i gps.

Co do tygodnia rozpoczęcia zajęć 21-24 - pewnie zależy od szkoły. Ja się nie wgłębiałam skoro mam możliwość zapisania się w terminie. Moja koleżanka zapisała się chyba później, bo z tego co mówiła, ze zdążyła uczestniczyć we wszystkich zajęciach, bo urodziła (a rodziła w terminie)
Stary 2017-02-07, 15:09   #3240
baby2
Rozeznanie

Witam się po wizycie
Z dzidzią wszystko ok, waży 160g, na 85% dziewczynka Pani doktor mówiła że raczej się już nic nie zmieni, pogratulowała i powiedziała że na jej odpowiedzialność mogę kupić pierwszą sukienkę
Mąż się poryczał jak mu powiedziałam, ja zresztą też chociaż dalej to do mnie nie dochodzi że będziemy mieli parkę Misiek będzie musiał pilnować młodszej siostry.
Zaczynam buszowanie po internetowych wyprzedażach jestem po wypłacie to może zaszaleje, a mąż mówi że jest przerażony bo wie jak lubie zakupy
baby2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości