![]() |
#2041 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Moja dziecina nie ma preferencji w jedzonku na razie, bo sporo rzeczy próbujemy i większość raczej smakuje. Faktem jest, że nie pochłania nie wiadomo jakich ilości, ale cieszy mnie, że próbuje
![]() ![]() ![]() Te placki z kaszy manny zrobiłam ostatnio z fasolką szparagową, która mi została z obiadu i wcinała aż miło! A myślałam, że tylko na słodko jej będą smakowały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2042 |
Konto usunięte
|
Dobry pomysł z tą fasolka. Też muszę spróbować.
Jutro planuję zrobić pulpety na próbę. |
![]() ![]() |
![]() |
#2043 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pulpety następnym razem zrobię chyba bardziej podłużne, bo te kulki to tak średnio wygodne były dla Marysi... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2044 |
Zadomowienie
|
Fiazo, o korzeniu omanu nie pomyslalam. Prędzej bym na ślaz wpadła. Oman u takiego maluszka bezpieczny?
Dzanet, takie specyfiki to w dobrych zielarskich. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
#2045 |
Rozeznanie
|
Muszę znowu spróbować tych placków z kaszy manny, bo kostki jadł bardzo chętnie.
Budyń bardzo smakował. Sliweczka no niestety bujanie na stojąco musi być ostatnio. Chyba zamiast smoka. Ale na szczęście nie robi awantury więc wytrzymam parę nocy tak. Niech skończy się okres i odpocznie trochę i wracamy do starego układu bujania na kolanach. Ogólnie zazdroszczę tym mamom co dzieci same zasypiają. U nas od urodzenia tylko bujanie usypialo.
#2046 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jak dobrze, że moje jęczące ostatnimi czasy dziecko chociaż w nocy jest łaskawe, bo bym ześwirowała ![]() ![]() Cierpliwość, czytasz nas jeszcze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2047 |
Rozeznanie
|
Sliweczko U nas te przekąski wkraczają gdy muszę np zjeść śniadanie, wtedy on zajmuje się ciamkaniem. Albo gdy robię coś w kuchni i potrzebuje żeby 5 min posiedzial spokojnie w krzesełku.
![]() A obiadki swoją drogą podaje ![]() Franek "jadł" surowa paprykę już dawno, tzn ciumkal bo nie miał zębów jeszcze, kroilam do obiadu i dałam mu do rączki, nic mu nie było ![]() Franek uwielbia to co ma pomidora: P rybka w sosie pomidorowym, zupa pomidorowa, makaron w sosie pomidorowym, pewnie jakbym sam przecier mu dała to też by zjadł ![]() Je w sumie wszystko lepiej lub gorzej, oprócz buraka: D bardzo mu podchodzi kisiel jabłkowy ![]() Zje też kaszke z owocami ![]() Deserki chyba wszystkie zjada, pasuje też jogurt z owocami ![]() Apropo z bakomy są małe opakowania, takie ze Franio na dwa razy zjada, (z owocami) a skład też mają niezły ![]() Ah z tym bujaniem też u nas niezłe. Mamy fotel bujany i jak przenieśliśmy małego do jego pokoju to chciałam go na tym fotelu ustypiac żeby nie nosić. No i mi się udało i bez problemu zasypial. Ale oczywiście tatuś tak nie umie i musi chodzić i przez to Franek teraz,nie chce na fotelu. U mnie drugi okres był o wiele łaskawszy niż pierwszy, całe szczęście bo bym się zalamala. Wczoraj z teściową gadalam i była zdziwiona bardzo no bo jak to, ona przecież przy córce po połogu po 28 dniach i później regularnie miała okres mimo że karmiła. No to jej tłumaczę czemu (karmiła co 3H Z zegarkiem bo tak kazali, od czasu do czasu (nie wiem jak często ale na tyle że mała odrzuciła cyca) dawała butle no i dziec miał dwa lub trzy smoczki przekładane na zmianę. Ehh i dziwi się bo przecież karmiła! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2048 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2049 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chodzi Ci o jogurty Bakoma Bio? Mają dobry skład ale są z cukrem, pewnie mocno słodkie. A widziałam ostatnio w biedrze takie deserki jogurtowe Dada bez cukru ale w składzie było mleko w proszku to nie wzięłam. Ładnie Wam Franio je ![]() Ja żałuję, że Ignaś nie lubi makaronu. Zawsze to szybki i prosty pomysł na obiadek. Mam nadzieję, że jeszcze się do niego przekona. Cytat:
![]() ___ Ja dzisiaj robiłam na śniadanie pastę z awokado na chlebku i Ignasiowi smakowało ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2050 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2051 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Nadrobiłam tylko 1 stronę, reszta potem. Wiecie co słabo trzymałyście kciuki za zdrówko, takie z Was kuleżanki ![]() ![]() Jeszcze wczoraj wszyscy byliśmy w końcu zdrowi, od nie pamiętam kiedy, a od nocy starszy obudził się z płaczem, że bardzo go gardło boli i co rano 38,4 i gardło fatalne. Obstawiam anginę, zaraz pędzimy do lekarza ![]() ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2052 |
Konto usunięte
|
Oj Majkala, wy to macie przeprawy! Niech te chorobska wreszcie Was opuszcza!
Ja siedze u fryzjera, w końcu na farbie 😁 tak mi się nie spieszylo do rozszerzania diety a to przecież taka wygoda! Mogę zniknąć na pol dnia i dziecko przeżyje 😂 Wczoraj siostra zrobiła mi pazurki, od razu lepiej się poczulan |
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A próbowałaś różnych kształtów makaronu? Ja dziś dałam jogurtu naturalnego do spróbowania, ale nie zasmakował ![]() Samo awokado dałaś? Na NFZ to pół biedy, o ile rzeczywiście jest potrzeba Cytat:
![]() ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;70661976]Oj Majkala, wy to macie przeprawy! Niech te chorobska wreszcie Was opuszcza! Ja siedze u fryzjera, w końcu na farbie tak mi się nie spieszylo do rozszerzania diety a to przecież taka wygoda! Mogę zniknąć na pol dnia i dziecko przeżyje Wczoraj siostra zrobiła mi pazurki, od razu lepiej się poczulan[/QUOTE] Brawo Ty ![]() Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2017-02-07 o 12:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2054 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Od rana próbuję coś napisać ale dzisiaj dzień herbaciany... Juz byl u mnie siostrzeniec na herbacie a teraz szwagier wpadl zaprosić na chrzciny i też herbatkę sobie strzeliliśmy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;70661976]Oj Majkala, wy to macie przeprawy! Niech te chorobska wreszcie Was opuszcza! Ja siedze u fryzjera, w końcu na farbie 😁 tak mi się nie spieszylo do rozszerzania diety a to przecież taka wygoda! Mogę zniknąć na pol dnia i dziecko przeżyje 😂 Wczoraj siostra zrobiła mi pazurki, od razu lepiej się poczulan[/QUOTE] Zazdro fryzjera... I pazurków... Mi już mąż kazał coś zrobić z wlosami bo są fatalne... Chyba trzeba zacząć farbować ![]()
![]() |
#2055 |
Zakorzenienie
|
AAA moje kochana jęczybuła kończy dziś 8 miesięcy!
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Honcia, to Ci mąż komplementem walnął ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2056 |
Rozeznanie
|
Sliweczko nie, bakoma zwykły naturalny jogurt na pewno nie było w nim cukru.
Tych dady nie widziałam ale na fb ktoś wrzucił zdjęcie składu to się przerazilam. Skład miał chyba ze 20 pozycji. Honciu ja wiem że indywidualna sprawa. A U Zabci jednak te 5 msc przerwy było. Ale Ci zazdroszczę tej długości okresu! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2057 |
Zakorzenienie
|
Śliweczko, z tym błędem w wychowaniu to chodziło mi o to, czy sądzisz, że to "wina" tego, że to pierwsze dziecko i spędza się z nim od urodzenia więcej czasu ( tak jak niektóre dziewczyny opisywaly siebie i rodzeństwo).
Drąże temat bo ja już schizy dostaje czy z Maksem wszystko ok. On lubi te koparki i inne pojazdy ale żeby bawić się nimi musi mieć towarzystwo. I tak z każdą zabawką. Sam kompletnie nie potrafi poruszyć wyobraźni i pobawić się samemu. Jeśli np.nie mam czasu się z nim bawić to będzie siedział ze mną w kuchni w garach. Albo pobawi się pięć sekund i koniec. A jak Iga dostawała nowe zabawki to interesowala się nimi? Bo Maks po 2 sek.wraca do koparek. Robię mu różne zabawki które ćwiczą rączki ale niestety, nic nie jest w stanie go zainteresować. Ogolnie nie interesują go żadne klocki itp.zabawki. Mnie martwi też perspektywa szkoły bo mam wrażenie, że jego rączki są niezgrabne prze, to, że nie chce np.rysowac. Mąż mnie opiernicza, że się doszukuje ale mi się zawsze wydawało, że dzieci lubią nowości a tymczasem mój syn jakby czuł się bezpiecznie w " starych" zabawkach i zajęciach i nie sposób zainteresować go nowościami. ( Pomysły Igi fantastyczne! Grunt, że wyobraźnia działa 😉 ![]() Co do jedzenia... U nas klapa. Generalnie chyba musimy cofnąć się do początku tzn.do papek. Kuba, jak tylko wyczuje w pierwszej łyżeczce grudki to bardzo się denerwuje, płacze i nie chce otworzyć buzi. Jak ma zupełnie gładkie to zje kilka łyżeczek. Blw nie wchodzi w grę bo dusi się każdym kawałkiem. Nie potrafi go odkrztusic. Dzanet Maks miał wędrujące jąderko i lekarze zrobili mu kieszonkę żeby zostało już we właściwym miejscu. Chciałam zapytać czy Ty w ogóle wiesz co to jąderko, hahaha no ale przecież masz męża 😉😀 Taki urok tych małych siusiaków. Ale przynajmniej nie będzie miał chłopak kompleksów, że ma mniejsze jajeczko👍 ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Majkela zdrówka! Ale Was zaatakowało, szok! Dziekuje, Maks czuje się bardzo dobrze. Właściwie jakby nie pamiętał o szpitalu. Dzisiaj poszedł pierwszy raz do przedszkola. Niby zalecali zostawić go przez tydzień w domu ale czuł się bardzo dobrze więc poszedł. Pani obiecała, że będzie zwracała uwagę, żeby nikt go niechcący nie uderzył itp. Wrócił uśmiechnięty i zadowolony. ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cdn |
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Heh no komplement był... W sumie tylko potwierdził to o czym mu jęczałam caly wieczór ![]() ![]() Wróciłam od dentysty zadowolona jak nigdy bo nie mam zadnych ubytków! ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2059 | ||||||
Konto usunięte
|
A to pół biedy
![]() Ja bym poszła do lekarza po skierowanie gdyby Ignaś miał ok. 10 m-cy i nie umiał usiąść. Jeszcze czekam spokojnie ![]() Cytat:
![]() No i wreszcie wyzdrowiejcie Wy zdechliny ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;70661976]Oj Majkala, wy to macie przeprawy! Niech te chorobska wreszcie Was opuszcza! Ja siedze u fryzjera, w końcu na farbie tak mi się nie spieszylo do rozszerzania diety a to przecież taka wygoda! Mogę zniknąć na pol dnia i dziecko przeżyje Wczoraj siostra zrobiła mi pazurki, od razu lepiej się poczulan[/QUOTE] Fajnie! Też muszę się wybrać do fryzjera ale nie wiem kiedy ![]() Cytat:
Awokado pomieszałam z bieluchem mniej więcej w proporcji 1:1 i dodałam jeszcze trochę czosnku. A jogurt naturalny akurat u nas wchodzi super. Zwykle podaję razem z chrupami kukurydzianymi, żeby mi nie wyrywał łyżeczki z rąk ![]() Cytat:
![]() Czemu trzeba zacząć farbować? Siwiejesz? Ja kiedyś farbowałam ale ciągłe odrosty mnie dobijały i przestałam. Teraz mam naturalne włosy ale niestety coraz więcej siwych i niebawem będzie trzeba zacząć farbować... Nie chcę bardzo, bo żeby nie było widać odrostów musiałabym mieć sporo ciemniejszą farbę niż teraz mam końcówki włosów. Przy głowie mam dużo ciemniejsze niż na końcach, a z takimi ciemnymi wyglądam źle. Cytat:
![]() Igorek od naszej marcowej koleżanki misi kończy w tym miesiącu roczek! Cytat:
Cytat:
Ona już od urodzenia była całkiem inna niż Igor. Taka bardziej niecierpliwa. Już nie do końca pamiętam czym się bawiła jak miała ok. 3 lat ale wiem, że trzeba było z nią się bawić. W ogóle nie było takich sytuacji, żeby ona np. poszła i się bawiła sama choćby pół godzinki. Na 3. urodziny chyba dostała kuchnię i zabawkowe jedzenie. Przynosiła mi wtedy cały czas nowe dania do próbowania. Ale ta kuchnia ją interesowała może ze 2 dni. Potem to jedzenie leżało rozwalone w całym domu. Najlepsze dla niej były zawsze zabawy ruchowe- jeździki, hulajnoga, potem rower, rolki. No i place zabaw. Dla mnie, jako że nie bardzo lubię się bawić, najłatwiej było jej czytać, bo to zawsze lubiła i siedziała spokojnie wtedy. Rysowanie, szlaczki itp. też nie bardzo, bardziej ją zajmowała np. ciastolina, ew. malowanie farbami. Charakter pisma moje dziecko ma koszmarny. Często sama siebie nie umie rozczytać. Ale powiedziała że zostanie lekarką, bo wszyscy lekarze bazgrzą i mam się tym pismem w ogóle nie przejmować. No i olałam, niech jest tą lekarką ![]() Mówisz, że ciężko u Was z rozszerzaniem diety? Wiesz, ja czytam teraz Gonzalesa i on pisał, że są takie dzieci, które nie chcą jeść pokarmów stałych i najchętniej cały czas byłyby na mleku. Pisał żeby się tym nie martwić. Proponować co jakiś czas ale jak nie chce to poczekać. Ignaś raczej też nic nie zjada tak żeby można było powiedzieć, że to był posiłek. Dziubnie coś jak wróbel i ni chce więcej. Jedynie kaszkę da rady zjeść z 60 ml. mleka ale to jest max. i też nie zawsze. No a jeżeli Kubuś zjada te papki to może niech je takie gładkie. Z grudkami można zawsze spróbować później. Chyba że masz obawy, że potem będzie na papkach do 5. roku życia, bo różne się ostatnio historie słyszy... Ja dzisiaj zrobiłam pulpeciki i wyszły super! Jak na jedzenie niemowlęce to bardzo smaczne i aromatyczne. Szkoda tylko że Ignaś zjadł może 1/15 pulpecika i więcej nie chciał. Będą mrożonki na następne 100 obiadów ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2060 |
Konto usunięte
|
Mieszka uciekające jąderko... Zawsze przerazaly mnie napletki, siusiaki u takich maluszkow. Teraz dochodzi do tego jąderko.
Dobrze ze Maks taki dzielny! I dobrze ze te moje pipki proste w obsłudze 😂 A czy Maks w przedszkolu potrafi się zabawić? Ale macie przeboje z tym jedzeniem u dzieci... Kolejny dowód na to, ze to nie od rodziców zależy czy i jak dzieci jedzą. Każdy egzemplarz inny |
![]() ![]() |
![]() |
#2061 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kurde, wszędzie o tym Bieluchu piszą, a ja go jeszcze w sklepie nie uświadczyłam ![]() ![]() ![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;70683521]Mieszka uciekające jąderko... Zawsze przerazaly mnie napletki, siusiaki u takich maluszkow. Teraz dochodzi do tego jąderko. Dobrze ze Maks taki dzielny! I dobrze ze te moje pipki proste w obsłudze 😂 A czy Maks w przedszkolu potrafi się zabawić? Ale macie przeboje z tym jedzeniem u dzieci... Kolejny dowód na to, ze to nie od rodziców zależy czy i jak dzieci jedzą. Każdy egzemplarz inny[/QUOTE] ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze? To ja mam wrażenie, że co drugie dziecko w Pl wymaga rehabilitacji 😵 albo ma jakieś "niedociągnięcia". A napięcie to na chyba każde dziecko 😱 Kiedyś pisałam na fb, że ja mam wrażenie, że lekarze w Pl są tak bardzo nadgorliwi i dodatkowo przeczą swoim diagnozom nawzajem, że młoda matka zamiast spokojnie cieszyć się nowonarodzonym dzieckiem, słucha tych "rewelacji" na wizytach i potem się zamartwia. Tutaj nikt nie powie więcej niż powinnam wiedzieć. Nie dostaje się wyników badań do ręki a więc nie ma możliwości samoleczenia i diagnostyka przez internet. Lekarz naprawdę sprawdza u dzieci to, co powinien a nie już sugeruje na wyrost, że może mieć trudności w tym czy tamtym. I wiele rzeczy zostawia się naturze. Nie twierdzę, że zawsze to jest dobre rozwiązanie ale przecież to są małe istoty, którym wszystko musi się ustawić, naprawić i przystosować do życia po tej stronie brzucha i powinniśmy dać im więcej czasu. Np.sprawa przekrzywiania na jedną stronę. Maks tak miał i usłyszałam, że dziecko zawsze wybiera sobie jedną stronę i to minie. Minęło! ( Na 99℅ miałby w Pl rehabilitację) Teraz Kuba skończył 8 mcy. Nie siedzi chociaż każdego dnia jest lepiej. Na bilansie 2 tygodnie temu pielęgniarka powiedziała, że ma czas do 9 mca. A któraś z dziewczyn pisała o rehabilitacji bo w tym wieku dziecko nie siedzi. Skąd takie różnice????? Z jednej strony trąbi się o tym, że dziecko powinno same a z drugiej strony ćwiczy się z nim bo rzekomo za słabe. I bądź tu mądry 😎 Przepraszam, że Cię tak zanudzam o tym moim oryginalnym Egzemplarzu. Już nie będę. Widzę podobieństwo do Twojej córci i może to głupio zabrzmi ale uspokoilam się trochę 👍 I plac zabaw i ogólnie pobyt na dworze to moje ulubione zajęcie bo nie dzierże zabawy koparkami 😬 A co do jedzenia to wiesz, ja się nie spinam chociaż nie ukrywam, że nie ogarniam tego logistycznie. Nigdy nie wiadomo czy Kuba zje czy nie. A jeśli nie zje to muszę mieć coś innego czyli np. mleko czyli nie mogę kończyć kp a już bym chciała. I wszystko się wydłuża w czasie. I ja wróciłam do tych papek i dzisiaj np.zjadl całą saszetkę. Nie ukrywam, że mam obawy, że z każdym tygodniem będzie gorzej wprowadzić grudki. No chyba, że mój malusi chłopczyk dorośnie i któregoś dnia mnie miło zaskoczy😉 Ja wiem, że każde dziecko inne ale taki lekki szok przeżywam po karmieniu Maksia. On tak szybko zaczął jeść grudki, że nawet pielęgniarka się dziwiła, że nie jadę blenderem tylko rozgniatam. A tutaj Kuba i taka zmiana. No ale co ja mogę 😵 ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;70683521]Mieszka uciekające jąderko... Zawsze przerazaly mnie napletki, siusiaki u takich maluszkow. Teraz dochodzi do tego jąderko. Dobrze ze Maks taki dzielny! I dobrze ze te moje pipki proste w obsłudze 😂 A czy Maks w przedszkolu potrafi się zabawić? Ale macie przeboje z tym jedzeniem u dzieci... Kolejny dowód na to, ze to nie od rodziców zależy czy i jak dzieci jedzą. Każdy egzemplarz inny[/QUOTE] Oj żebyś wiedziała, że te zwisy u młodych mężczyzn mogą sprawiac kłopoty 😜 Ciesz się, że masz dzuewuszki ( stąd moje pytanie o jąderko)😜 A właśnie dzisiaj dostaliśmy taki opis kilku dni pt. Co robi Maks No i co robi? No nie uwierzycie... Bawi się koparkami!😀 I jest napisane, że ze względu na to jego zainteresowwanie powstanie na dworze mini plac budowy żeby mógł pracować tymi koparkami. No i jest zaznaczone, że bawi się tymi pojazdami często sam ( bo kto by to wytrzymał) No ale podobno się bawi. Nawet jakiś czas temu mąż pytał i pani mówiła że normalnie w większości czasu coś robi. I nawet maluje- podobno jest pierwszy jak rozkładają farby a w domu ciężko go namówić. Australia buziaki dla Marysieńki z okazji miesiecznicy😙 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2063 | |
Konto usunięte
|
miszka, tak to fakt- każde dziecko inne. I nawet jak się ma już któreś tam z kolei to nigdy nie jest się doskonale przygotowanym
![]() Spokojnie, nie zanudzasz ![]() Nie dziwię Ci się, że nie lubisz się bawić koparami. Na szczęście mój syn nawet nigdy mnie o to nie prosił. On się lubi sam bawić, nawet z kolegami nie chce, bo oni psują mu koncepcję. Kiedyś był u niego kolega i grali w karty jakieś z piłkarzami, ja byłam w kuchni i słyszałam jak rozmawiają. W pewnym momencie mój syn powiedział coś w stylu "wiesz co, ja się teraz chcę pobawić moim zamkiem i ludzikami", kolega na to "dobra, to ja będę tym rycerzem", Igor: " wiesz co, mi chodziło o to, że się chcę SAM pobawić", kolega:"to co ja mam robić?", Igor: "możesz już iść do domu" ![]() Maks pewnie bardziej towarzyski i dlatego potrzebuje towarzystwa do zabawy ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Wystawiłam parę rzeczy po Ignasiu na allegro i sprzedała mi się chusta i wiaderko do kąpieli. Pakowałam chustę do pudełka, myłam jeszcze wiaderko i tak mi się cholernie przykro zrobiło! Tak niedawno z sercem na ramieniu podejmowałam próbę wykąpania w nim wiotkiego, maciupkiego noworodka, uczyłam się motać go w tej chuście... Czas tak szybko płynie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2064 | |
Zakorzenienie
|
Elaine cieszę się, że ktoś lubi czytać moje niepoprawne politycznie wpisy.
![]() Ania współczuję nocy przespanej na krześle. Nie bardzo jednak rozumiem, nie chciałaś Mai wziąć do łóżka czy nie miałaś jak? Nie mam fejsa i niestety nie jestem w temacie. Majkela no niestety trzeba się troszkę nakombinować, dziś np. jadłam naleśniki z bananem zamiast jajka i tak też zrobiłam ciasto marchewkowe, wyszło bardzo dobre. Niestety gwiazdki chyba to po mnie mają tylko nie mogę dokładnie dojść po czym. Na razie typuję orzechy włoskie i pszenicę, ale muszę to jeszcze sprawdzić. Piszesz, że smażysz na oleju kokosowym, ja smażę na nim naleśniki, daje fajny aromat, ale mam dylemat z tym olejem. Jedni zachwalają, że super zdrowy i och ach, np. Lewandowska z tego co kojarzę, inni, że to niezbyt zdrowy tłuszcz z dużą ilością tłuszczów nasyconych i szczerze nie wiem co o nim myśleć. Co o tym sądzisz? Wiem jedno, nie lubię go w pielęgnacji, nie nadaje się dla mnie ani na włosy, ani na skalp, ani na skórę twarzy, dawno temu zamówiłam super eco nierafinowany i poza zapachem zero zachwytu. W temacie jedzenia np. papryki też mam dylemat, np bo skórka a wyrostek robaczkowy. No ale w sumie kiedyś ze skórką będą musiały jeść, sama nie wiem. [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;70683521]Mieszka uciekające jąderko... Zawsze przerazaly mnie napletki, siusiaki u takich maluszkow. Teraz dochodzi do tego jąderko. Dobrze ze Maks taki dzielny! I dobrze ze te moje pipki proste w obsłudze 😂 A czy Maks w przedszkolu potrafi się zabawić? Ale macie przeboje z tym jedzeniem u dzieci... Kolejny dowód na to, ze to nie od rodziców zależy czy i jak dzieci jedzą. Każdy egzemplarz inny[/QUOTE] Nie chcę nic mówić, ale to zdanie w kontekście tych poprzednich trochę dwuznacznie zabrzmiało. ![]() Cytat:
![]() Co do drugiego zdania Śliweczka naprawdę dzięki. Wyszło na to, że przyjdź, napisz coś mądrego, bo te laski tutaj tylko o samych bzdetach gadają, jakieś ciąże Beyonce itd. Żartuję oczywiście, rzeczywiście Cierpliwość pisze zawsze mądre rzeczy. U mnie gwiazdki w niedzielę jadły jaglankę na mleku kokosowym z kardamonem (przepis z Womens Health, a co, niech już teraz będą fit ![]() Generalnie jest coraz większe szaleństwo wspólne, turlanie się za sobą po łóżku, zabawa w wyjmij-włóż smoka (gorzej jak nie trafią), rano jak się je przynosi do siebie (śpimy osobno) jest wielka radość.
![]() ![]() |
![]() |
#2065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczery chłopak👍 Mój towarzystwa nie ma nigdy dość. A z tymi rzeczami do sprzedania... Doskonale rozumiem. Ja pierwszy dół przeżyłam jak zdjelismy gondolę- prawie płakałam bo przecież to mojego małego chłopczyka... Teraz zwlekam ze schowaniem lezaczka bo kupiony specjalnie dla Kuby i już go więcej nie użyjemy. Aż mi serce ściska, szok 😞 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2066 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strasznie szybko ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też mam czasem różne wczyty, np. wczoraj w nocy przebudziłam się i usiłowałam przesunąć rękę męża, bo byłam przekonana, że to Marysia ![]() Myślę, że z tym spaniem na brzuchu, to już nie trzeba się tak martwić, moja tak w ciągu dnia czasem drzemie ![]() Hahaha ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2067 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super macie to przedszkole, tylko pozazdrościć. Uciekam spać, dobrej nocy. ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2068 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie wiem czy mnie Ignaś budzi. Może coś tam w chwili karmienia jeszcze kojarzę ale rano już nic a nic nie pamiętam. Jaki sen w ogóle! ![]() ![]() Kurczę, faktycznie to wyszło niefajnie co napisałam. Nie miało tak wyjść, oj nie miało. Wybaczcie! ![]() ![]() Pogrubione ![]() I w ogóle jakie smakołyki przyrządzasz! Ja nie mam pomysłów na takie wymyślne dania ![]() Gwiazdki jak zwykle słodkie! Ignaś, jak rodzeństwo w szkole, śmieje się na głos do ich zdjęć ![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() Widzę, że Ty przebudzona zachowujesz się jak mój tz. On czasem siada w nocy na łóżku i gada coś do osób które mu się śniły. Czasami jak się z kimś kłóci przez sen to odsuwam się na drugi koniec łóżka i go nie budzę, bo się boję, że zarobię w zęby ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2069 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
Jutro idziemy do lekarza bo cały czas jest ten katar. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Maria Maja od razu zaczynala płakać..wiec spala w chuscie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2070 |
Zakorzenienie
|
Dzanet w zielarskim, wiedza od mamy lub koleżanki. Potem często jeszcze wyszukuje informacji online
Caryca mi to koleżanka która się zna podała, a dawkowanie to pół łyżeczki co godzinę więc to nie są jakieś duże ilości . Jak u Was dzisiaj? Maria uwielbiam Twoje wpisy, masz tyle luzu w rozszerzaniu diety. U mnie niestety delikatny brzuszek i nie mogę sobie pozwolić na szaleństwa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.