![]() |
#61 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowe 2017 - część I
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pół ciąży o 22 piłam kakao na sen i mi go brakuje. ![]() Skończyliśmy się cycolić, idę odciągnąć i spać. Dobranoc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#62 |
Zadomowienie
|
NiEBiE - polozna nas przed tym przestrzegala - nie sprawdzaj na rączkach i nóżkach tylko na karku. Ręce mogą być po prostu zimne - u nas tak jest , chyba po mnie
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
#63 |
Raczkowanie
|
Moj też ma zawsze prawie rączki zimne. Na co dzień ubieramy body z długim lub krótkim i pajace. Do spania ostatnio samo body i rożek bo jest gruby. Często śpi też z nami więc dodatkowo ma ciepelko od nas.
Sent from my E5603 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam z nocnej zmiany i pierwszego dziś nocnego karmienia. Już było przewini3cie. Cyc i myślałam że odloze a tu kupa wi3c znów zmiana pieluchy i teraz cyc i mam nadzieję śpi o go odloze. ... Ja ubieram body długi rękaw Plus polspiochy. .rzadziej śpiochy.ok 22 st w domu. Śpi w rożku i czasem okryty kocykiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez magbes Czas edycji: 2017-02-08 o 00:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz ubrałam lżej i nie będę tak opatulac. Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#66 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niebie mój też ma zimne łapki i nóżki i nosek też! Teściowa mi trula, ja najpierw twardo a potem się wystraszylam Ale stanęło na moim 😉 nie martw się wszystko ok! Czytam czytam i...aaaaaa oblalam młodego mlekiem. Do przebrania haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Młody od 2h nie śpi tylko marudzi.
![]() 45 minut go kolysalam i robiłam śśśś, resztę czasu go nosiłam albo leżał i marudzil. Ciągle ulewal... minęły 2 h więc ponownie karmię i mam nadzieję że usnie. To przez tą wycieczkę do doradcy, od tamtej pory spał 3 h, a resztę czasu jest niespokojny i pobudzony. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 03:36 ---------- Poprzedni post napisano o 03:07 ---------- Nie zasnął. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 05:19 ---------- Poprzedni post napisano o 03:36 ---------- Pospał 30 minut... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#68 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Młoda obudziła się o 23 na jedzenie...Zasnęła o 3 nad ranem. W międzyczasie były 2 kupy, czas czuwania, ryk, tulenie, kołysanki, jedzenie i odbijanie. Na rękach byli wszystko ok, ale jak ja odkładalismy to rączki i nóżki szły w ruch k to ja wybudzalo. Czy Wasze dzieciaczki też tak mają? Takie nerwowe, dość szybkie ruchy rak i nóg (nie mówie o odruchu moro) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zadomowienie
|
Naszego jak nieraz odkładam to materac parzy i od razu się budzi. ... staram się kłaść go w rozku i najpierw położyć mu pupę i ręką dalej pod głową przytula. Delikatne wyciągam rękę i druga kładę mu na główce żeby cały czas mnie czul. I po chwili zabieram rękę. Nie zawsze zdaje to egzamin Ale często tak.
Od kiedy można espumisan czy sab simplex? Bo on mi się nocami często nad ranem pręży i steka żeby baka puścić i to go budzi.... i zastanawiam się czy kropelki by mu omogly?I czy jest to w ogóle potrzeba żeby je dac? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
U nas też ciężka noc 😊 zasnął po karmieniu 22:30 potem od 1 do 3 Armagedon 😉 karmienie przewijanie bólach brzuszek kupa kupa i jeszcze raz kuuuuupa i dwa razy się obsikalm i musiał być przebiera ny od stop do głów. O 3 padł, o 5:30 jedzenie i oczy jak 5zł. No przecież mamoooo zaczynamy nowy dzień!
![]() ![]() Raźniej mi jak.wiem że mamusiek zoombie jest więcej 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
U nas sen od ok północy do 3.25, kupa i cyc.potem po 6 się obudziła i albo cyc albo odbijanie albo pielucha. Ciągle die wierci. Mam wrażenie ze wogole nie spi albo jak nie spi i nie je to płacze.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 |
Rozeznanie
|
Ja się obawiam, ze moja jest jakaś zagazowana i stąd te problemy:\
Mamy duży problem z odbijaniem. Nieraz odbije pięknie, jednak częściej nie odbija mi wcale. Biorę ja na ramię kilka razy podczas karmienia. Głaszcze plecki, pukam, klepie...I cisza... Młoda je dość szybko i łapczywie (kp przez kapturki). Jaki macie sposób na odbicie? PS. Ostatecznie w nocy pomogło ogrzewanie brzuszka suszarka. Nie wiem na ile pomogło ciepłe powietrze a na ile dźwięk tego gruchota... Smutno mi strasznie, bo nie wiem jak pomóc własnemu dziecku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas suszarka tez raz pomogła. Na początku faktycznie grzalismy brzuszek ale potem leżała obok i tylko młody dźwięk słyszał i płakał przy próbach wyłączania. Wiec dźwięk > ciepelko ![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#74 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A pas nie wiem, za bardzo różnicy nie widzę. Nie wiem czy za krótko go noszę jeszcze, czy taka moja uroda. No i muszę wziąć poprawkę że ja mało w ciąży tyłam. Praktycznie wszystko co mi przybyło to waga Młodego, wód i łożyska. Przy wyjściu ze szpitala brzuch miałam jak przed ciążą. Cytat:
![]() ![]()
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Pospał 2godziny i znowu jedzenie. Zasnął, zobaczymy czy da się odłożyć i pospać.
Dziś jestem wyjątkowa mama zombie. Tż ledwo na oczy patrzył, a i tak większość nocy ja spędziłam z Młodym. Kyiia ja w sumie też już nie mam ciążowych kg ale brzuszek został. Te pasy chyba bardziej są polecane po cesarce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#76 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#77 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Espumisan niby po miesiącu, ale ja dawałam po 3 tyg, za zgodą pediatry. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zadomowienie
|
Spóźniona witam się w odchowalni
![]() U nas nocki raczej spokojne, Iga budzi się co 2,5-3h na jedzenie, przewijanie i znowu spanie ![]() ![]() ![]() ![]() w sumie to dopiero co stanęłam na nogi psychicznie i pogodziłam się z butelką i teraz cieszę się macierzyństwem i że mam takiego małego robaczka obok siebie. Tż jest najwspanialszym ojcem na świecie tak bardzo mi pomaga i uwielbia jak Iga u niego leży na brzuchu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#79 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzii o sab to on jest od pierwszych dni. Cytat:
Czasem odbijam na kolanie, zobacz sobie pozycje do odbijania. w domu mamy 21-22 stopnie i małą zazwyczaj ubieram w body z dlugim rekawem i polspiochy/śpiochy lub body z krótkim rekawem i pajac Dziewczyny podajace mm , podajecie wode/ herbatkę? U mnie laktacja dobiega konca. Mimo checi i usilnych prob nie udaje mi sie jej pobudzic i coraz mniej mleka mam a coraz częściej podaje mm. Slyszalam o koniecznosci podawania czegos do picia ale Victoria niczego nie akceptuje.. ani wody ani herbatki z kopru/ rumianku.. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Jestem tak zmęczona że nie mogę spać.
![]() |
#81 |
Rozeznanie
|
Camilla a w jaki sposób pobudzasz laktację?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bylo fajnie, bylo duzo i zaczęło go brakowac.. idstawilam kawe, nie biore lekow.. widocznie starczy karmienia 2 miechy ;-) Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
![]() |
#83 |
Zadomowienie
|
U Nas znowu powrót wzdęc. Po probiotyku bylo lepiej, potem znowu cyrk... teraz juz łącze probiotyk z symbiotykiem i zero poprawy. W dzien ucina sobie drzemki, jedyne kolo 17 - 18 spi ze dwie godziny. W nocy tez pobudka co 2h.
Powiem Wam, ze czuje sie zagubiona... teraz karmie tylko piersią, nie dokarmiam Tosia, ale psychicznie mnie to kp jakos wykańcza. Nawet nie potrafie tego dobrze nazwać. KP daje dziecku wszystkiego co najlepsze, a mi zabiera atrakcyjność, pewność siebie. Nie zabijcie mnie za moje podejście, bo bardzo chcialabym zeby chwila karmienia byla dla mnie czyms magicznym tak jak dla wszystkich jest... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#84 | |
Rozeznanie
|
chupa, pisałaś, że Mały przesikuje. Jakie pieluszki używasz? Może za mały rozmiar? U nas już od dawna rozm 2, a przymierzamy się już do 3 (w tej chwili jest na granicy rozmiarów i oba są mniej więcej dobre, ale już nie idealne). Używamy Dady. Zaczęliśmy od Pampersów Premium, ale strasznie uczuliły i narobiły odparzeń
![]() ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas też nocki były spokojne i budził się z zegarkiem w ręku co 2,5/ 3h ale przez ten brzuszek się rozregulowało. Zobaczymy czy espumisan pomoże. Co do pogodzenia się z butelką.. eh tak bardzo Cię rozumiem ![]() Cytat:
Tak bardzo to znam. Hah, ja już po 8 leciałam kawał drogi bo się mleko skończyło a w osiedlowych sklepikach tego naszego nie ma. To się rozbudziłam trochę. Po tych lekach na cycki to spać nie mogę dodatkowo. Makabra, wczoraj w dzień ani na chwilę nie usnęłam a próbowałam... ![]() Pomimo zmęczenia nie denerwuje się na małego. Tak sobie wbiłam do głowy żeby cieszyć się każdą chwilą, że mały nie robi nic po złości a płacz to sposób komunikacji że o ile nie boli go brzuszek to wstaję do niego z radością. Matka wariatka. Jasne, czasem mam ochotę walić głową w ścianę, jak np dziś. Młody się drze bo najchętniej już podczas przewijania chciałby jeść, a 10-15 min robił kupkę na przewijaku... co skończył i go umyłam, nowy pampers a o od nowa! ha, jak skończył kupę, już praaaaawie go skończyłam ubierać i pod Bogiem że nie nie wiem jak on to zrobił ale pampers był już zapięty! cały się obsikał ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
♥♥♥ Żona - 27.08.2016 r. Mama - styczeń 2017 r. Edytowane przez chupacabra88 Czas edycji: 2017-02-08 o 10:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Rozeznanie
|
Te 1 są niby do 5kg, ale my zmieniliśmy jak miał 3700g, bo już średnio leżały...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.