![]() |
#901 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Ja zużyłam tego elancylu dwie butelki, 3 butelki olejku i na pewno używałam coś drogeryjnego tańszego - może babydream z rossmana itd nie pamiętam. Lepiej zainwestować niż mieć poorany brzuch. Leżała ze mną na sali dziewczyna, młodsza ode mnie a jej brzuch tragedia - cały w rozstępach - tragedia. Wiadomo, że czasami genetyka jest nie do przeskoczenia ale jak można zapobiegać to czemu nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- Z1elona mi ten balsam z babydream nie pasował a oliwka spoko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#904 |
Konto usunięte
|
No to wczoraj byliśmy na tych warsztatach Bezpieczny maluch
![]() O pierwszej pomocy było trochę, tzn dobrze ratownik tłumaczył ale większość prawie 3,5h spotkania to była prezentacja bezpiecznego fotelika (oczywiście danej firmy :P), smoczków i butelek, były też położne, jedna mówiła o karmieniu piersią, druga o uśmierzaniu bólu porodowego gazem rozweselającym. Aha no i spotkanie zaczęło się od tematu komórek macierzystych z krwi pępowinowej. Ogólnie spoko, jak będzie jeszcze coś takiego to będziemy chodzić, zawsze można się czegoś dowiedzieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#905 |
Zakorzenienie
|
Ja już od miesiąca się smaruję - kupiłam krem na rozstępy (właśnie mi się skończył)-zawsze wieczorem po kąpieli, oliwkę taką w żelu - stosuje zawsze pod prysznicem i do tego kupiłam 2 oliwki z babydream jedną dla dzieci i jedną dla ciężarnych - tak żeby do kąpieli wlać - z reguły biorę prysznic dla tego one są tylko dodatkiem.
Jak brzuszek zacznie rosnąć to będę smarować się dodatkowo z rana - na poczatku tak robiłam, ale uznałam że jeszcze długi czas pewnie brzuszka nie będzie także raz na razie wystarczy. Ewentualnie piersi smaruję dodatkowo rano - bo one faktycznie urosły ![]() Genetycznie mama ma rozstępy, siostra nie ma ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#906 |
Konto usunięte
|
A ja jeszcze niczym się nie smaruję, mam Bio oil od dawna w łazience, może najpierw to wykorzystam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#907 |
Raczkowanie
|
Czesc mamuski!!
Bylam na pierwszym USG, pecherzyk widac, ale nic wiecej...martwie sie trochę, bo nudności, wymiotów żadnych nie ma, dobrze się czuję, tylko podbrzusze codzien boli, jak na okres...nastepne USG mam za tydzien, modle się, żeby widać było serduszko i wszystko żeby było dobrze, a te bole...przerażają mnie:/ do tego zadnych typowych objawów...poza chyba zapalenia pecherza, z którym nie wiem jak sobie poradzic...boli mnie przy sikaniu, a antybiotykow nie chce...biore zurawinowe tabletki i nie wiem czy przez to zakazenie tez cos sie nie stanie fasolce...tyle myśli, ciezko radosnie przezywac ciaze, kiedy czlowiek tak się o wszystko boi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Zakorzenienie
|
marttb nawilzaj skórę już teraz. Jak brzuszek zacznie rosnąć to po ptakach😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#909 |
Zadomowienie
|
Sylwia, tez na początku miałam tylko bóle w podbrzuszu. Potem się zaczęła dopiero cała reszta..
Dziewczyny, kilka dni bylo w miare ok, a od wczoraj znow nie odchodze od kibelka... Oby szybciej nadszedl ten 2 trymestr bo chyba nie wytrzymam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Rozeznanie
|
Ja bym Ci radzila jednak isc do lekarza. Mi pecherz czesto nawala i teraz na poczatku tez mialam troche dolegliwosci- zurawinowe tabletki z tego co widzaialam w ulotce tez nie sa wskazane. Pytalam ginekolog i ona mi powiedziala, ze jesli tylko objawy beda sie nasilac mam zrobic badanie i isc po leki, bo jak stwierdzila infekcja nie przejdzie od domowych sposobow, a moze byc niebezpieczna. Oczywiscie trzeba samemu ocenic czy objawy sa na tyle mocne, ze to infekcja, mi na razie sie uspokoilo na szczescie.
#911 |
Raczkowanie
|
Sylwia 80 a który to tydzień u Ciebie?
Ja też się czuje fatalnie. Jeszcze mi się chyba jakieś zapalenie zrobiło od luteiny dopochwowej... Wizytę miałam mieć dzisiaj ale mój doktorek złamał nogę i przesunął mi na jutro. Dzisiaj mam zebranie w szkole u córki. Pierwsze takie poważne bo właśnie skończył się 1 semestr pierwszej klasy i troszkę się boję :p ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ---------- MI dzisiaj w aptece kobieta powiedziała ze teraz nawet na paracetamolu jest notatka ze kobiety w ciąży mogą zażywać tylko po konsultacji z lekarzem. Zabezpieczają się na wszelkie możliwe sposoby. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#912 |
Konto usunięte
|
A ja leżę w domku.
Wczoraj bolało mnie gardło a dziś doszedł katar ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#914 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;70669896]A ja leżę w domku. Wczoraj bolało mnie gardło a dziś doszedł katar ![]() zdrówka, a na gardełko polecam płukanie szałwią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#915 |
Raczkowanie
|
Gin powiedziała, że jak nie przejdzie to antybiotyk, tylko że to się nie nasila, od tej zurawiny jakby trochę się poprawia, ale nie jestem przekonana czy wystarczająco szybko. Teraz mam tydzien 6 i sama nie wiem czy czekac az to przejdzie, bo trwa już tydzień, czy jednak antybiotyk? Nie chce mu w żaden sposób zaszkodzic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#916 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#917 |
Zakorzenienie
|
SCHMETTERLING to widzę że niektóre tematy są stałe, ale zdziwiłam się że mieliście coś o butelkach i smoczkach. Fajnie.
I zdrówka życzę SYLWIA880 jak się nie poprawi to leć do lekrza. Nędzę na reklamachiwolnych piosenkach - ewidentnie ciąża Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
25.12.2015 Igor ![]() ![]() ![]() 17.09.2017 Olgierd ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rudaska Czas edycji: 2017-02-07 o 22:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#918 |
Raczkowanie
|
Kornelia to chyba właśnie u mnie się już ten stan zapalny zrobił. W pierwszej ciąży nie brałam tej luteiny tylko duphaston. Dobrze ze juz dzisiaj wizyta... w nocy miałam taki sen ze nawet nie chce o nim pisać i teraz tylko czekam na 17:40 i usg żeby wiedzieć czy wszystko w porządku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#919 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za wizyty. MartaSz86 w ciąży sny są niesamowicie realistyczne i te przyjemne i te straszne niestety
![]() Też nie mogę się doczekać piątku. Objawów zero więc i więcej zamartwiania się. Ehh.. oby coś w tym pęcherzyku się pojawiło: ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#920 |
Raczkowanie
|
Czbasia na pewno będzie dobrze i zobaczysz w końcu serduszko.
Sen był bardzo realistyczny Aż wstałam z łóżka i sprawdzałam czy piersi mam nadal bolesne... byle do wizyty. |
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() ![]() Ja jutro idę robić badania, a wizyta 15 lutego, już nie mogę się doczekać ![]() Co do snów, to u mnie też kilka dni temu pojawił się ten ciążowy objaw, aż jestem w szoku, że sny mogą być tak realistyczne i wyraźne ![]() ![]() W końcu powiedziałam też w pracy o moim stanie, trochę się stresowałam, ale generalnie niepotrzebnie ![]() ![]() BLOND_PRINCESSKA, gratulacje z okazji zbliżającego się ślubu! ![]()
![]() |
#922 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() ![]() Super, że powiedziałaś ![]() ![]() Może spotkamy się na porodówce ![]() Dziękuję ![]() _Schmetterling a na tych warsztatach dają jakieś gratisy? Słyszałam też, że można wygrać jakieś nagrody? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Zadomowienie
|
Jak ktòraś jest z Wrocławia, to 18.02 w hali są organizowane warsztaty z portalu familie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#924 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A nagrody super były ![]() Z firmy smoczkowej butelka, smoczek. Poduszka klin, do spania dla ciężarnej, kołderka i jeszcze coś. Ogólnie 11 nagród. Tak smutno że nic nie wygrałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#925 |
Raczkowanie
|
Ten smoczek to NUK?
Dostałam go gratis w szkole rodzenia i moje dziecko chciało tylko ten (wcześniej kupiłam inne ale wypluwało). Tak samo z butelką - kupiłam dr brown bo takie super a skończyło się na avent natural otrzymany w gratisie bo Brown nie podpasował. Czasami te gratisy się przydają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#926 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja biorę luteine pod język i dzięki temu mam gorsze mdłości.Choć odpukać dzisiaj czuje się dobrze za to wczoraj była tragedia.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#927 |
Rozeznanie
|
Hej, witam się ledwo żywa
![]() Mdłości mniejsze, ale energii 0%. Nie mam na nic z siły. Siedzę dziś cały dzień sama z młodym w domu i już mam wyrzuty sumienia, bo dałam mu tablet zamiast się bawić ![]() Mi tez się zapalenie chyba od luteiny dowcipnej zrobiło. Wizyta w piątek. Najgorzej ze chce poprosic o dalsze zwolnienie, i później z nim do pracy jechać. Nerwów znów co niemiara... Eh narzekam tylko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#928 |
Zakorzenienie
|
Myk - najcięższe z głowy
![]() Skąd wiecie gdzie są warsztaty? Są jakieś strony z info? Dzisiaj o 19:20 prenatalne. Orientujecje się czy lekarz może nagrać mi na płytkę zwykłe usg?
![]() ![]() |
![]() |
#929 |
Raczkowanie
|
Ten pierwszy trymestr to chyba taki narzekajacy jest..
Na tych warsztatach to więcej reklamowania produktów niż warsztatów.... mnie takie coś nie bawi. Po pierwszym porodzie wypelnilam jeden papierek w szpitalu... I nie mogłam się opedzic od reklam i paczek w skrzynce. Mnie to nie kręci. |
![]() ![]() |
![]() |
#930 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale fajnie z tą koleżanką! Ja właśnie miałam trochę "pogłębiony" stres, bo już mam w pracy koleżankę w ciąży, już bardziej zaawansowanej i nagle kolejna - ja ![]() ![]() Pewnie teraz macie "ostre" przygotowania z tym ślubem za miesiąc ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() U mnie też nie ma za dużo energii niestety jeszcze... Z mdłościami trochę mi się odmieniło (teraz rano raczej nie mam, a jak mam, to tak na pół godziny), ale łapie późnym po południem i potem już trzyma niestety długo ![]() ![]() Cytat:
![]() Kurcze, nie wiem, czy można nagrać - ale byłoby super, gdyby się dało! Zawsze to jeszcze lepsza pamiątka niż samo zdjęcie ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.