|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
U nas na śniadanie był chlebek z awokado, szału nie robiło, ale coś tam zostało zjedzone
![]() Byłam rano w laboratorium i był jakiś maluszek kilkumiesięczny, wbić się pielęgniarka nie mogła i był taki płacz, że aż sama miałam ochotę się rozpłakać I jeszcze taka beznadziejna pielęgniara była, bez podejścia dla dzieci
|
|
|
|
#2072 |
|
Konto usunięte
|
U nas na śniadanie dzisiaj kaszka orkiszowa z połówką małego jabłka. Zmiecione do końca ![]() Biedny maluszek... Sobie robiłaś badania kontrolne? Ja ostatnio miałam morfologię dzień po porodzie. Wypadałoby zrobić... |
|
|
|
#2073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam dwa pytania ![]() 1. Co można na suchy kaszel zamiast inhalacji? Moje małe strasznie panikuje przy inhalatorze Dużo nie kaszle, no ale jednak zdarza się parę razy w ciągu dnia, mimo, że syrop dostawała (Petit Drill).2. Co na podrażnioną, zaczerwienioną skórę przy ustach? To ewidentnie wina smoczka - ostatnio dużo go miała w ciągu dnia, bo nie szło inaczej wytrzymać
|
|
|
|
|
#2074 |
|
Konto usunięte
|
australia może na tą suchą skórę wazelinę? Sama nie wiem.
Co na kaszel nie wiem, nie znam się. Może jakieś domowe sposoby? Oto mój patent na przygotowanie śniadania i zjedzenie go bez wysłuchiwania jęków |
|
|
|
#2075 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Nie mam starszych dzieci ale się wypowiem Nie schizuj Mamuśka! Maks po prostu taki jest i tyle. Kazde dziecko jest inne i inaczej się bawi, rozwija, uczy Ja bylam mega wycofanym dzieckiem, bawilam się większość czasu sama ( z sąsiadami tylko na podwórku, nigdy w domu), w przedszkolu w ogóle nie pisalam ani nie rysowałam. Po testach psycho okazalo się, ze jestem na poziomie 2 klasy z wiedzą i rozwojem a mialam 5lat Cytat:
Cytat:
Cytat:
Biedny Maluszek my dlatego idziemy od razu na oddział dziecięcy i tam pielęgniarki bez problemu pobierają Cytat:
dodaję do zupki dla zagęszczenia bo pewnid sama bym musiala zjeść U nas noc z pobudką co godzinę rano za to bonus w formie przesikanego spiworka ale jak się calą noc pije to się później sika...---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Dobry patent nie jest zły
|
|
#2076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najlepiej kopnijcie mnie w zadek za te głupie myśli. Mam zdrowego mądrego syna to się doszukuje... MariaF. Chodzi o Obniżone lub wzmożone napięcie mięśniowe. Nie umiem fachowo wytłumaczyć o co chodzi, bo ja tutaj nigdy nie słyszałam, żeby jakies dziecko to miało ale chyba chodzi o to, że dzieci pręży się w jedną stronę lub na mostek. Nie wiem dokładnie ale na pewno miało/ ma to napięcie kilkoro dzieci z wątku. Dziewczyny częściej pisały o tym na fb i chodzą na rehabilitację. Sny masz rewelacyjne! Moja koleżanka też tak aktywnie śniła. Można było się dowiedzieć, co robiła w ostatnich dniach bo często do tego nawiązywała. Ja podobnie jak Fiazo, jestem mega zaskoczona Twoim podejściem i odwaga w temacie rozszerzania diety. Zresztą już kiedyś o tym pisałam. Przyznam szczerze, że nie byłam taka odważna przy pierwszym dziecku. 😎 No a produkty ze skórą to już wymiatają! Ja do tej pory Maksiowi obieram owoce bo boję się, żeby skóra gdzieś się nie przykleila. ( W ogóle czytam na fb, że inne dziewczyny też odważnie rozszerzają i podziwiam, bo ja podchodziłam bardzo ostrożnie. Niektóre produkty dawałam po roku a niektóre nasze dzieci już dawno to jedzą) Jeszcze trochę a Leon od Zebry i Twoje Gwiazdki będą znały więcej kuchni świata niż ja😉 I muszę koniecznie sprawdzic to fafa coś tam o którym pisalyscie ze Śliweczka. I jak rozgryzlas o którego Henia chodziło dziewczynom? ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Honcia a może zmiana pieluchy na większy rozmiar pomoże? Czy to jednorazowe przesikanie? Bo my mieliśmy 4 i każda noc była przesiurana bokiem. Codziennie musiałam prac śpiworki. Kupiliśmy 5 i od tego czasu sucho. |
|
|
|
|
#2077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też myślałam o wazelinie, ale znalazłam próbkę kremu Sylveco do twarzy i ciała, na podrażnienia, zobaczymy... |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2078 |
|
Zadomowienie
|
Good news- u mieszka juz nie świszczy. Po 12 tż idzie rozmawiać z lekarzem. To on jest z Mieszkiem w szpitalu, a ja musze w domu usychac...
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
#2079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oby już szlo ku koncowi , tym szpitalem
|
|
#2080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliweczko, mój Maks uwielbiał wszelakie pudełka. Kuba nie siedzi jeszcze stabilnie więc pudło odpada. Ale wczoraj chciałam się wcześniej wykąpać więc posadzilam Kubę w lezaczku w łazience, włączyłam wentylator i dzieć odplywał przy tym odgłosie. Mogłam sobie postać pod gorącą wodą 😜 ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Australia, na suchy kaszel u takiego malucha nie pomoge. A suche plamy przy ustach i na brodzie smaruje E45. Bardzo nam łagodzi te zmiany. |
|
|
|
|
#2081 | ||||
|
Zadomowienie
|
Siemka
No to mamy anginę, na pierwszy rzut oka lekarza nie do końca mu pasowało, ale zrobił wymaz gardła i pacior jak nic. Amotaks na 10 dni i kisimy ogóra w domu ![]() Cytat:
dla kreatywnych i pracowitych rodziców. Muszę starszaka namówić, może z nudów braciszkowi zrobi zabawki![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Wiem jedno, że gdybyśmy dali się zastraszyć pani dr, to pewnie biegalibyśmy na rehabilitację. Ta historia nauczyła mnie jednego, że gdy nie ufam lekarzowi, nie spodobała mi się jego diagnoza a serce i rozum podpowiada mi co innego, to szukam pomocy u innego specjalisty. |
||||
|
|
|
#2082 |
|
Rozeznanie
|
Caryca super że z Mieszkowice lepiej
![]() Sliweczka żeby dziecko wkładać do pudła, chyba też podgapie ten patent , a starszy syn no szczery do bólu super chłopak.Maria Ty coś palisz że masz takie sny Ty jak coś napiszesz to od razu humor się poprawia ) a z rozszerzeniem diety jesteś mega za☠☠☠ista i skoro dziewczynom służy to czemu nie. Tak jak Miszka napisała, będą niedługo znały więcej kuchni świata niż ja ![]() Miszka z tymi napięciami to też mam takie wrażenie ![]() U nas noc rewelacja. Co prawda poszedł spać dopiero o 21:15, pierwsza pobudka 00:30, druga 4:00, i nie wiem dokładnie o której się obudził coś miedzy 7-8, bo nie zaglądałam do łóżeczka tylko słyszałam że coś wierci się ciągle. O 11 pierwsza drzemka. Zaczęłam prowadzić notatki z naszego dnia, co je i ile i o których godzinach śpi i ile. Głównie dlatego że mąż sobie z nim nie radzi. Wczoraj wrócił do domu dziecko przez cały dzień spało 10 min, i nie chciało jeść. Wypił 170 ml mleka co na dniu rzadko się zdarza, i z 40 min usypialam bo miał trudności z zaśnięciem. Teraz nie wiem czy to Gabi nie chce ojca, czy tatuś zbyt nerwowy do niego. Może moje zapiski jakoś pomogą mężowi, bo rozmowa kończy się fochem że on nic nie umie i nie potrafi. A ja tylko starałam się wytłumaczyć że Gabi już ma swoje humorki i czasami nie chce współpracować i trzeba być cierpliwym. ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Majkela masakra u Was z tymi chorobami, oby szybko angina minęła i nie przeszła na resztę . Dobrze że fizjoterapeuta był w porządku i wytłumaczył co i jak, no i przede wszystkim nie naciągnął na spotkania za kase.
|
#2083 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak mówię jej, że biorę dzieci na dwór, to ta lamentuje,że na dworze -1C i w takie zimno dzieci ciągam. No tak najlepiej przez 5 miesięcy w domu siedzieć, bo zimno ![]() Cytat:
Cytat:
Ja tam bajki też lubię, jak tylko starszy wydobrzeje to pójdziemy na sing ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
brawa za ząbek![]() Cytat:
ogórka kiszonego nie chciał-szok, bo to nasz rodzinny przysmak![]() Mój wczoraj zrobił aferę, bo jadłam kajzerkę z masłem i serem żółtym, no i sobie troszkę pociumkał. Najbardziej się trzęsie do naszej domowej pizzy, którą muszę dla starszaków robić obowiązkowo raz w tyg. A tak co chce spróbować to mu daję, oczywiście unikam smażenia na tłuszczu, cukrów i soli, a jeśli mają śladowe ilości to przymykam oko. Przecież za 4 miechy idzie do żłoba, a tam równo wszystkim doprawiają tj. normalne jedzenie.Za to na kolację, po kąpieli obowiązkowo kasza jaglana na wodzie, zblendowana z upruszonymi owocami-jabłko/gruszka/jagody/maliny. [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;70626366]ć👍 dwa tygodnie później Hania zaczęła raczkowac a wczoraj pierwszy raz wstała przy kanapie. Dziś ukradła Zosi musli jak byłam w piecu i zjadła je z ziemi 😂 wesoło u nas. Choć dziś mam kiepski dzień, wszystko pod górkę. Ale jak to Zabcia mówi, trzeba poprawić koronę i dalej 😂 Moja Hania jest zarlokiem i konsystencja jej nie przeszkadza 😂 dużo pije wody, dziś juz wypiła 150ml, za to cyckiem pluje. Wciskam jej cyca po drzemkach, nieeee, ale jedzenie i wodę to tak 🙄 taki egzemplarz.[/QUOTE] dla Hani, a jak w ciągu dnia tak się wody opije to w nocy nadrabia mleko? bo u mnie w dzień też co raz mniej chce cycka, ale za to w nocy nadrabia![]() ---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- I znowu mam do nadrobienia 2 str, ale muszę kończyć bo starszak się nuuuudzi. Właśnie, napiszę potem jak to u nas jest, ale z racji tego, że to pierworodny, to bawić się sam nie umie, kurcze syneczek mamusi ![]() Właśnie siedzi nade mną i mi liczy ile mi czasu zostało na wizaz. Gorszy jest niż tż A tak w ogóle zapomniałam się pochwalić mamy zęba w końcu
|
|||||||||
|
|
|
#2084 |
|
Konto usunięte
|
Sliweczka ja dalej patrze na tą moją chustę, juz nieużywana... Nie mogę jej nawet wystawić, taki mam do niej sentyment, tyle razy mi d uratowała!!!!
|
|
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"Sing" super, a ja oczywiście jedyna sama dorosła na sali, bo tak to rodzice z dziećmi ![]() Hahaha to Ci strażnik czasu ![]() Brawo za ząbki!
|
|
|
|
|
#2086 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka to przesikanie to raczej jednorazowy incydent
pampek się lekko zsunął i to dlatego. My używamy 4, w 5 to by chyba mi dziecko utoneło ona ledwie ponad 7kg waży Justynko fajny pomysł z tymi zapiskami. Mize tż sobie pouklada według tego dzień Majkela zdrowia dla Adasia
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam naleśniki z mąki kukurydzianej i mleka kokosowego. Tłuste mi wyszły, ale to chyba dlatego, ze o podgrzaniu mleka w kąpieli wodnej przeczytałam dopiero po usmażeniu....
No więc dałam tą gęstą paciaję z puszki
|
|
|
|
#2088 |
|
Rozeznanie
|
Australia Bieluch jest w Tesco
na to wokół ust tylko wietrzenie chyba czyli brak smoka ;( będziesz musiała stopery kupić: pMaria Franus od dłuższego czasu lubi na brzuchu ![]() Aniu już szukam przepisu Mamy dwa nowe ząbki! Wczoraj wyszły, górne dwójki xD będę więc miała małego wampirka z dwoma dolnymi jedynkami i gornymi dwojkami ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- http://alaantkoweblw.pl/biszkopty-ala-petitki/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2089 |
|
Rozeznanie
|
Ja kupuje albo bielucha albo ten
![]() 1486566181252.jpg1486566188598.jpg |
|
|
|
#2090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Franio wampirek musi slodko wyglądać
|
|
#2091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten z Bakomy kupiłam Biedronce, tylko jest mniej gęstyMoja też ma dwójki na górze (jedynek ani widu, ani słychu), na górze jedynki i jedną dwójkę ![]() Bożesztymój, niedawno Marysia zasnęła po 5 godzinach aktywności Przeraża mnie to, że coraz dłużej wytrzymuje bez drzemki
|
|
|
|
|
#2092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2094 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłyśmy U lekarza i mamy antybiotyk. Całe zawalone zatoki. Odsłuchowo czysto. Waży moja Pannica 8040 Dzisiaj np po kąpieli ładnie zjadła i śpi... oby nie obudziła się z płaczem i oby to nie była drzemka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2095 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A Gabi uwielbia kaszke jaglana lub ryzowa z owocami. W sumie wszystko cobpodaje ostatnio wchodzi wreszcie większe ilości niż 3łyżeczki.[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;70626366]Hej! Żyjemy, na FB jestem częściej 🙈 Zgadzam się z tymi rehabilitacjsmi. My trafilismy na fajna neurolog. Tez byliśmy, teraz chyba większość dzieci wysyłają. Hania przechylala glowke w lewo. Babka powiedziała, ze nie wyśle nas na rehabilitację, bo Hania silna i zaczęła by jeszcze szybciej wszystko robić, a to nie do końca jest wskazane. Wizyta u niej 150zl, poogladala Hanie i powiedziała, ze nie będzie nas naciagac, nie musimy do niej przyjeżdżać na kontrolę, jakby nas cos niepokoiło to mamy nagrać film i jej wysłać 👍 dwa tygodnie później Hania zaczęła raczkowac a wczoraj pierwszy raz wstała przy kanapie. Dziś ukradła Zosi musli jak byłam w piecu i zjadła je z ziemi 😂 wesoło u nas. Choć dziś mam kiepski dzień, wszystko pod górkę. Ale jak to Zabcia mówi, trzeba poprawić koronę i dalej 😂 ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Caryca zdrowka dla Was! I pozostałym chorowitkom również 😙 Miszka nie doczytalam, dlaczego Maks byl w szpitalu? Agent z niego, dobrze ze szpital za wami i chłopaki dobrze się spisali ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Moja Hania jest zarlokiem i konsystencja jej nie przeszkadza 😂 dużo pije wody, dziś juz wypiła 150ml, za to cyckiem pluje. Wciskam jej cyca po drzemkach, nieeee, ale jedzenie i wodę to tak 🙄 taki egzemplarz.[/QUOTE] Brawo za wstanie na nogi. Silna dziewucha!! Cytat:
![]() Cytat:
MISZKA oj dzieci z jedzeniem są różne. Igi w ogóle grudek nie tolerowal. W 9 miesiacu zaczął jesc normalne kawalki jak my. Gabrysia wciaga jak sa niedoblendowane grudki. Np dzisiaj zrobilam makaron z marchewka, ziemniakiem zblendowalam, ale nie do końca. I pokrzykiwala na mnie abym się nie ociagala. makaron w rączkę byl swietny do zabawy MARIA ale masz żywe sny ) Gabrysi szykują się dolne jedynki. Stawiam do tygodnia jak wyjdą, bo już je widac (sino biale kreseczki). No i stawanie na kolanach to ostatnio ulubiona pozycja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ząbek za ząbkiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Honciu brawa dla Marcelinki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję, Elaine! Maść akurat na moją kieszeń Robię właśnie zamówienie w aptece, to sobie doklikam
|
|
|
|
|
#2098 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze tych ząbków zbytnio nie widać bo mają milimetr może dwa, ale są już na wierzchu więc mam nadzieję że po tym największym bólu. Ale niestety -żeby nie było za lekko- górne jedynki są tak opuchnięte że wygląda jakby zęby miały przodem wyjść a nie do dołu. Także pewnie lada chwila będą i one. W sumie nie mamy jakiś strasznych przejść na ząbki, ale ostatnio był troszkę marudny i w nocy się budził z płaczem co raczej się nie zdarzało. Już wiemy że to na ząbki.
U nas z tymi drzemkami coraz gorzej. Dziś np wstał przed 7, do 7:20 pokimal U nas bujany przeze mnie na lezaco, wstalismy, po 9 poszedł na 1,5H spać a następna drzemka o 15:30. Spał też jakieś półtorej godziny i teraz właśnie usnął na noc
|
|
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2100 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby pomoglo Zatoki hak są chore to mega niefajne uczucie i ból więc i dlatego pewnie Maja płacze oby szybko przeszlo po antybiotyku Cytat:
Wlaśnie dziś wpadłam na genialny pomysł i chcę zrobić makaron dla M tylko nie wiem czy forma będzie jej odpowiadała bo świderków raczej nie ulepię Cytat:
Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2017-02-08 o 21:22 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:10.

I jeszcze taka beznadziejna pielęgniara była, bez podejścia dla dzieci

) i tak zasnęła. Ja się później obudziłam i zaczęłam schizować, że śpi na brzuchu, co ją próbowałam odwrócić chociaż na bok to ona znowu fik na brzuch. Schizować się tym czy już nie trzeba, bo nie wiem?
dodaję do zupki dla zagęszczenia bo pewnid sama bym musiala zjeść

dla kreatywnych i pracowitych rodziców. Muszę starszaka namówić, może z nudów braciszkowi zrobi zabawki

No więc dałam tą gęstą paciaję z puszki
Przeraża mnie to, że coraz dłużej wytrzymuje bez drzemki