|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja
Ten Nisim Fast, do którego link podawała Zapałka - to sa składniki, które skopiowalam ze strony. Czy ktoś bardziej kumaty w biochemii może stwierdzić, który ze składników mialby miec znaczenie w przyspieszeniu wzrostu włosów?
INGREDIENTS Shampoo: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamide DEA, Cocamidoproply Betaine Glycol Distearate, Cocamide MEA, Laureth-10, Panthenol, Inositol, Cysteine, Cystine, Biotin, Methionine, Sodium Chloride, Fragrance, Citric Acid, Benzophenone 4, Tetra Sodium EDTA, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazoline, Blue 1 Conditioner: Aqua, Glycerin, Cetyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Polyquaternium-7, Behetrimonium Methosulfate, Cetrimonium Chloride, Emulsifying Wax, Cetearyl Alcohol, Tocopheryl Acetate, Aloe Barbadensis, Dimethicone, Camellia, Sinensis, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Wheat Starch, Panthenol, Inositol, Cysteine, Cystine, Biotin, Methionine, Polysorbate 20, FragrancePropylene Glycol, tetraSodium EDT, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazoline, Blue 1
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1834 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jak wy mierzycie wlosy po odroscie? przeciez w roznych miejscach rosna z rozna predkoscia, a przedzialek sie zawsze inaczej uklada
|
|
|
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
ale ja nie potrafie, robie to nieświadomie....
a to się jakoś leczy czy co....?
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1837 |
|
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
obecnie uzywam: seboradin lioton ampulki vichy vitapil i pije pokrzywe jak myslicie czy taki zestaw pasuje czy cos dodac badz odjac. odzywki wax juz nie uzywam bo bardzo wypadaja mi po niej wloski![]() pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
#1838 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tzn tak mi sie wydaje bo nigdy nie farbowalam![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1840 |
|
Raczkowanie
|
odzywke wax stosowalam ze 6 moze 7 razy ale bardzo sie wystraszylam bo wlosy wczesniej nie wypadaly mi zbyt mocno, a po jej uzyciu wychodzily garsciami
oprocz tego bylam bardzo zadowolona, po tej odzywce mialam lsniace i mieciutkie wlosy. nie wiem, moze masz racje i powinnam jeszcze raz sprobowac ale boje sie bo mam bardzo cienkie wlosy
|
|
|
|
#1841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1842 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1843 |
|
Raczkowanie
|
Mnie też się wydaje, że trochę więcej włosów mi wypada po waxie, ale skończę już to opakowanie, bo 20 zł to szkoda by było wydawać na marne
pozdrówka dla wszystkich wizażanek |
|
|
|
#1844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1845 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1846 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i jeszcze te wstretne resztki farby sa... ale przeciez nie zetne 10 cm wlosow na czubku...
|
|
|
#1847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapuszczamy włosy!! So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek |
|
|
|
|
#1848 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mnie w ogóle znajoma ścięła tak głupio, że tył stawiałam do góry, odrosły już za brodę trochę,ale muszę nadal prostować, bo mam falowane i to beznadziejnie wygląda na takiej długości jak nie wyprostuję ![]() Ale damy radę !!!!!!
|
|
|
|
|
#1849 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zapuszczamy włosy!! So allein will ich nicht sein...Wo bistu du? Das Feuer liebt mich..HILF MIR! ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein wolte ganz allein sein.. Ich will ein Herzschlag kontrollieren Ich muss Zerstören!Neein! Nocny marek |
|
|
|
|
#1851 |
|
Zakorzenienie
|
Zakupiłam dzisiaj lotion Seboradin, wersję do włosów zniszczonych farbowaniem i "bez życia"
![]() O ten: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...szczonych.html Miałam kiedyś już ten lotion, ale tę druga wersję. Podoba mi się, że jest z "psik psikiem", wcześniej musiałam przelewać do innej butelki. Mam nadzieję, że skóra głowy po kilkakrotnym farbowaniu odetchnie... no i oczywiście może włosy odrobinę przyśpieszą?
|
|
|
|
#1852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wow, ja tez mam ten ale psikuska nie ma
|
|
|
#1853 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też z podobnego powodu tzn zeby odciąc jak najszybciej zniszczone siano
Ja niby prostowalam tylko pół roku ale moje wlosy ledwo to przeżyły Chociaz nie ma sie co dziwic bo zanim kupilam ceramiczna prostownice to męczylam je 2 miesiące jakimś żelastwem za 20zł z marketu![]() Cytat:
Normalnie loczki mi sie robily. Teraz juz urosły i przypominają odgniecioną falę
|
|
|
|
|
#1854 |
|
Rozeznanie
|
u mnie jest taka sprawa
cała akcja zapuszczania ruszyła w lipcu 2007 (fryzjerka - rzeźniczka ) i trwa do dzis bez przerwy (bez przerwy tzn. WAX i olejek rycynowy/nafta z żółtkiem, bo od witaminek robiłam przerwę, by nie przesadzić). Obecnie kończę prawie 3,5-miesięczne picie herbatki ze skrzypu. I w związku z tym dwa pytanka.1. Czy powinnam zrobić przerwę po takiej głupiej herbatce, nim zacznę brać HUMAVIT, czy mogę od razu to przyjmować? A jeśli powinnam zrobić przerwę, to jak długą? 2. Czy od tego paciajstwa typu WAX i żółtka też muszę robić przerwę? Nie chciałabym, bo ogólnie deadline dla moich włosków to początek września - wtedy wyjeżdżam i nie będę się już raczej w nic bawić zależy mi na tym, żeby do września były jak najdłuższe.Zresztą jak zrobię przerwę od paciajstw, to nim moje włosy z powrotem się rozpędzą... Mam nadzieję że mi pomożecie
|
|
|
|
#1855 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Ja poleciałabym z Humawitem od razu, chyba, że w trakcie picia skrzypu brałaś jeszcze jakieś suplementy. Jeśli tak - to miesiąc przerwy, jeśli nie, to warto doładować sobie witaminy z grupy B, które skrzyp wypłukuje[BTW - dlaczego głupia herbatka???
]Od Waxa [jeśli używany zgodnie z instrukcjami z opakowania] nie trzeba robić przerw. Od innych paciajstw też nie
|
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Jak nie zrobisz przerwy to wlosom nic sie nie stanie, ale moga sie przyzwyczaic do danego produktu i przestanie on na nie dzialac (wlosy nie beda juz tak szybko rosły). Dobrze jest robic te przerwy bo dzieki temu po np. napoczęciu nowego opakowania wlosy za każdym razem dostają porządego kopa . Tyczy sie to głownie kosmetykow, bo z naturalnymi sposobami raczej tak nie jest.
|
|
|
|
|
#1857 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no wlasnie nie do konca takie proste, nawet frzjerka mi mowila ze w roznych miejscach rosna z roznym tempem |
|
|
|
|
#1858 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no wlasnie nie do konca takie proste, nawet frzjerka mi mowila ze w roznych miejscach rosna z roznym tempem |
|
|
|
|
#1859 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:09.

obecnie uzywam:
czy cos dodac badz odjac. odzywki wax juz nie uzywam bo bardzo wypadaja mi po niej wloski

oprocz tego bylam bardzo zadowolona, po tej odzywce mialam lsniace i mieciutkie wlosy. nie wiem, moze masz racje i powinnam jeszcze raz sprobowac
ale przeciez nie zetne 10 cm wlosow na czubku...
wow, ja tez mam ten ale psikuska nie ma
) i trwa do dzis bez przerwy (bez przerwy tzn. WAX i olejek rycynowy/nafta z żółtkiem, bo od witaminek robiłam przerwę, by nie przesadzić). Obecnie kończę prawie 3,5-miesięczne picie herbatki ze skrzypu. I w związku z tym dwa pytanka.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)