![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak oświadczyn i... brak seksu
No, właśnie o tym mówię.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#62 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
Edytowane przez Timon i Pumba Czas edycji: 2023-12-18 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Planować mozna razem ale umowa na tego co płaci. ChociAz znam osoby co nie konsultują bo "a jak zakończę związek to co? Muszę patrzeć na to jakbym potem miał mieszkać sam/-a" Mi sie ma podobać okolica, mieszkanie a nie partnerce czy partnerowi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zadomowienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;70842491]Planować mozna razem ale umowa na tego co płaci.
ChociAz znam osoby co nie konsultują bo "a jak zakończę związek to co? Muszę patrzeć na to jakbym potem miał mieszkać sam/-a" Mi sie ma podobać okolica, mieszkanie a nie partnerce czy partnerowi ![]() Powiedziałabym nawet, że coraz więcej takich ludzi jest. Dzisiejsi "30latkowie" (krótko przed) są najczęściej w zapomodze u rodziców, którzy dają na kredyt lub biorą na siebie, ale zaznaczają, że partner nie ma prawa do nieruchomości. Obserwuję takie sytuacje jak wysyp grzybów po deszczu... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Zadomowienie
|
Jak dla mnie powinnaś przestać myśleć o tych zaręczynach. Serio mogłabyś powiedzieć teraz TAK, chociaż wam się nie układa?
Problemem dla niego jest seks. I to jest zrozumiałe, że on nie chce ślubu, bo rzadko się kochacie. Musisz dojść do tego co to powoduje. Czy chodzi tylko o tabletki, twój temperament czy te nieprzepracowane problemy.
![]() |
#68 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tam problemu nie widze aby kto płaci na tego umowa itd. Ale kupić mieszkanie samemu mając partnera i nie myślec o tym, ze on tez będzie w nim mieszkać? Z drugiej strony. Autorki partner miał plan kupić mieszkanie ale plan miec a realizowac to różnica. To tylko marzenia. Skoro nawet kasy nie miał. ![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
Stawiam na te problemy. One tak sie nawarstwiły, ze autorka sie zablokowała. Bardzo częsty przypadek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
BAN stały
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;70842806]
[/COLOR] Stawiam na te problemy. One tak sie nawarstwiły, ze autorka sie zablokowała. Bardzo częsty przypadek ![]() Ja też stawiam na problemy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Zadomowienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;70842806]
Z drugiej strony. Autorki partner miał plan kupić mieszkanie ale plan miec a realizowac to różnica. To tylko marzenia. Skoro nawet kasy nie miał. ![]() [/QUOTE] Nie zapominaj, że chciał się zgodzić na warunki rodziców!!!! A więc nie zależało mu, aby mieszkanie było jego i dziewczyny, lecz tylko aby je miał. On. ON. Moim zdaniem ta decyzja - skreśla go jako potencjalnego partnera. Gdyby doszło do wsparcia finansowego przez rodziców i ich wymogu- Autorka nigdy nie miałaby praw do tej nieruchomości. I on nie szukał rozwiązania - zgodził się!!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#72 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tez juz to pisałam... ze on sie dostosował do rad mamusi... porażka. No dla mnie to byłby juz koniec związku. Serio. Nie pozwoliłam nigdy na takie akcje. Co ma teściowa do gadania? Ok pożycza kasę ale nie ma prawa mowić na co ktos ma wydać te pieniądze, stawiać warunków. Jedynie co moze powiedzieć to oddasz mi z takim i takim procentem w tym i w tym czasie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Konto usunięte
|
Skończ ten zwiazek teraz, nie trać więcej czasu. Na moje oko zwiazek ten (jako projekt 'wspólnota') ostatecznie zdechł po akcji z mieszkaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może tak a może nie. Słowo mamusi to nie akt notarialny. każdą własnośc(nawet zakredytowana) mozna sprzedać i przeznaczyć piniadze na inną, wspólną, lub notarialnie. A na miejscu rodzica, już widze jak w podskokach dałabyc 30 tysi na mieszkanie swojego dziecka, które efekcie ostatecznym ma być współwłasnością osoby trezciej która złotówki do tego nie ma zamiaru dołozyć. Oni oboje, nie szukali rozwiazania. Autorka watku, po prostu wykręciłą się sianem(ni mam zdolnosci kredytowej) i nie zamierzaął dopłącac złotówki do niczego w tym mieszkaniu. A jest masa sposobów, zeby przy kredycie na 1 osobę, kupic jednak wspólne, trezba tylko _obustronnie_ chcieć. A tu tak- ona nie bo przed slubem nie bedzie kupowac z kimś, ale jak on kupuje, to ma byc wspólne. Taki z lekka Kalizm: Kalemu ukraść krowa- bardzo żle. Kali ukraść krowa- bardzo dobrze.
![]() |
![]() |
#75 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Po drugie, gdybyś umiała czytać, to wiedziałabyś, że ja się od niczego nie wykręcałam. Ustaliliśmy pasujące nam OBOJGU warunki i oglądaliśmy mieszkania wspólnie. Dopiero jak mamusia wyskoczyła z tym warunkiem ja się wycofałam. I dopiero wtedy powiedziałam, że takich zakupów wolałabym dokonywać PO ślubie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Konto usunięte
|
Dlaczego mam wrażenie, że autorka już raz opisywała tą historię pod innym nickiem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Rozeznanie
|
[1=c640cdfa886255292692728 c9c3f51a456c1754b_657ce90 228a24;70847146]Dlaczego mam wrażenie, że autorka już raz opisywała tą historię pod innym nickiem?[/QUOTE]
Bo opisywałam. Wtedy też potrzebowałam porady od kogoś obcego i wydawało mi się, że po rozmowie z wami, a PRZEDE WSZYSTKIM z Tżem wyjaśniliśmy sobie tą sytuację. Wtedy nie chciałam pisać pod swoim nickiem, teraz stwierdziłam, że to nie ma znaczenia. Poza tym i tak zapomniałam danych do tamtego konta ![]() No i wydawało mi się, że w przypadku tego, co chciałam napisać w tym wątku ta historia ma jednak znaczenie dla całości ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Zakorzenienie
|
Podacie linka do tamtego wątku?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#79 |
Raczkowanie
|
Brak oświadczyn i... brak seksu
Cały wątek jest o tym, czego pragniesz Ty.
Problem masz taki, że jesteś głucha na to, co mówi Twój chłopak. On mowi, że: 1) nie chcę na razie ślubu, 2) czuje presję, 3) nie chce, byś wywierała na nim presje, 4) chce kupić sobie mieszkanie. Skoro facet nie chce teraz ślubu, czuje presję, to zacznij słuchać swojego partnera, odpuść temat, bo nikogo do niczego nie zmusisz, a już na pewno nie do miłości. Skoro nie odpowiada Ci to, że facet nie chce ślubu i czuje presję, to się z nim rozstań. Nie wiem, czy wiesz, ale jeśli wejdzie z Tobą w związek małżeński, to automatycznie straci zdolność kredytową, skoro Ty jej nie masz. Zepsułaś swój związek, ogarnij się, zacznij słuchać tego, co mówi i czego pragnie druga osoba i to ratuj albo się z nim rozstań, jeśli macie inny pomysł na życie. P.S. Odczep się od tego mieszkania, współwłasności i innych pierdół. Pracuj na swoją zdolność kredytową, a wtedy kupisz sobie wymarzone mieszkanie, TYLKO dla siebie. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez bbrownie Czas edycji: 2017-02-12 o 09:29 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#80 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Autorko, wydaje mi się że powodów dlaczego Twój facet nie chce się oświadczyć może być kilka, moim zdaniem te trzy które wymienię są bardzo prawdopodobne.:
* Nie czuję się gotowy na małżeństwo w wieku 26 lat; tak wiem '26 lat i nie czuje się gotowy, to zamierza być wiecznym dzieckiem?', ale są różni ludzie i różni mężczyźni, jeden dojrzewa wcześniej, drugi później. Małżeństwo to odpowiedzialność za drugą osobę, później za dziecko itp. Wartościowy mężczyzna ma zakodowane w głowie, że musi zadbać o swoją rodzinę, nie każdy od razu czuje się na to gotowy. Mój narzeczony oświadczył mi się w wieku 31 lat, w wieku 26 to był jeszcze niepoważnie myślącym dzieciakiem. *Nie jesteś 'tą kobietą', nie czuje się z Tobą szczęśliwy, związek z Tobą go nie satysfakcjonuje, może coś mu w Tobie nie do końca pasuje, w wyglądzie, zachowaniu, czy charakterze *Kwestia seksu; nie wiem jak można nie chcieć seksu będąc sam na sam z mężczyzną, którego widzi się jako swego przyszłego męża. Rozumiem kwestia tabletek antykoncepcyjnych, obniżone libido itp. Jednak ja bym dawno próbowała to zmienić, jeśli tabletki mi nie służą to nie biorę, w końcu związek jest ważniejszy niż 'pozorna wygoda' spowodowana stosowaniem tabletek: pozorna bo co z tego, że nie musicie zawracać sobie głowy prezerwatywami, skoro seksu w ogóle nie ma? Stosuję ten środek antykoncepcji już chyba z 6 lat, z w ciąży nie byłam i nie jestem. Nie jest to kwestia tego, że hormony mi nie służą, bo tego nie wiem, nigdy ich nie brałam. Może Twój partner źle zakłada prezerwatywy lub kupuje zły rozmiar, skoro mieliście już dwie sytuacje awaryjne? To Twoja sprawa co z tym zrobisz, ale ja bym starała się naprawić Wasze życie seksualne. Seks to dla mężczyzny bardzo ważna sprawa, w dobrym związku kobieta opedzic się nie może od zalotow partnera, wyobrażam sobie frustrację takiego faceta, jeśli ciągle słyszalby 'nie'. ---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2017-02-12 o 09:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli presją nazywasz wspomnienie o zaręczynach podczas 3 sytuacji... No cóż. I nie, nie czuję się odpowiedzialna za zepsucie związku. Poza tym nie sądzę, żeby on był zepsuty. Sądzę, że na razie jest w nim coś nie tak i nadal da się to naprawić. Głucha też nie jestem. Ciągle słucham tego jak Tż to wszystko widzi, ale mam wrażenie, że on czasem zapomina, że ja też mam prawo do swojego zdania Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 | ||
Raczkowanie
|
Brak oświadczyn i... brak seksu
Cytat:
Ależ ja tego tak nie nazywam, nazywa to tak Twój facet. Zmień się, jeśli Ci zależy na tym chłopaku, bo za chwilę się obudzisz sama jak palec. Uporem, złością, krzykiem, brakiem seksu niczego nie wymusisz. Rada od starszej koleżanki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
Wątpię, by chłopak świeżo po studiach mial aż takie wysokie dochody, najprawdopodobniej po wejściu w związek małżeński z autorka, jego zdolność kredytowa by wyparowała. Także ja na miejscu dziewczyny bym się cieszyła, że mam rozsądnego faceta. Mieszkając z nim w tym mieszkaniu, płaciłabym polowe kredytu, czynszu i rachunków? A dlaczego? Dlatego, że tam mieszkam i dla mnie równałoby się to po prostu z dotychczasowymi kosztami najmu mieszkania. Facet chce ją odciążyć, zaproponował mieszkanie u niego, nawet nie chcial pieniedzy za wynajęcie czesci lokalu mieszkalnego, a dziewczyna świruje teraz, bo ona przeciez chce slubu. No masz problem, bo tu nie da sie tupnąć nóżką, tutaj muszą tego chcieć dwie osoby. Twój facet tego nie chce. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez bbrownie Czas edycji: 2017-02-12 o 09:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Autorko nie odpowiedziałaś mi na pytanie czy naprawdę byś chciała wiązać się teraz ślubem czy mieszkaniem, mimo że wam się nie układa? Myślisz, że fakt ślubu czy wspólnego kredytu nagle naprawi wasz związek?
Wyobraź sobie, że jutro bierzecie ślub i mieszkanie na kredyt. Jesteś szczęśliwa, że masz być do końca życia z kimś, z kim nie masz ochoty na seks? Do kogo masz żal o kilka sytuacji? Jak jest między wami na co dzień?
kiedy się naprawdę kogoś kocha, wierność nie jest żadną zasługą... Edytowane przez GdyKochamy Czas edycji: 2017-02-12 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To już chyba wolałabym podpisać z nim umowę na wynajem niż dokładać się do cudzego mieszkania ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Co do zdolności kredytowej - teraz ma zdolność, żeby kupić 2 takie mieszkania. Może dobrze trafił z pracą, a może jest po prostu dobry w tym co robi i firma to docenia stosowną wypłatą. Więc gdybyśmy chcieli kupować razem, to ta zdolność raczej by nie zniknęła. Mój problem polega na tym, że widzę w nim chęć do wspólnego kredytu na 30 lat, ale na prawne uregulowanie naszego związku już nie. I nie tupię nóżką. Nie chce, to nie. Ja mam inne zdanie na ten temat i będę je otwarcie wyrażać. Brak seksu nie jest dla niego karą i próbą wymuszenia czegokolwiek. Brak seksu jest konsekwencją tego, że przestałam się czuć pewnie w tym związku. I próbuje to jakoś naprawić, ale nie mam zamiaru robić niczego wbrew sobie. Tyle. Edytowane przez ciasteczkoowypotwor Czas edycji: 2017-02-12 o 10:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 |
lokalna gwiazda
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Rozeznanie
|
NIE MIAŁAM ROK TEMU. Ludzie, nauczcie się czytać. Teraz może i mam dużo mniejszą niż Tż, ale wspólnie nie mielibyśmy problemu z kupnem mieszkania.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Od obcych ludzi wynajmujesz mieszkanie i spłacasz im kredyt, a swojemu chłopakowi, który da Ci dach nad głową już nie, bo dokładasz mu się do kredytu? Jesteś zwykłą egoistką, wszystko ma być tak, jak Ty chcesz. Ja już chyba wiem, dlaczego ten facet ma wątpliwości odnośnie Ciebie. Przejedziesz się jak Zabłocki na mydle. Ja to już wiem, Ty jeszcze nie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Próbowałaś z nim szczerze i bez robienia wyrzutów porozmawiać o tych zaręczynach? Czy powiedziałaś mu, że to czekanie (i Twoje własne nakręcanie się!) zabija w Tobie uczucie do niego? Że Wasze problemy z seksem być może z tego wynikają, a nie z tabletek? Wiele kobiet nie ma ochoty na seks, jak uczucie się sypie, nie wiem dlaczego z uporem maniaka próbujesz zwalić to na tabsy. Czy on wie, że wtedy podczas tamtej gwiazdki bardzo chciałaś dostać pierścionek? Weź się w garść i porozmawiaj wreszcie szczerze i otwarcie z tym facetem. Nie udawaj kogoś, kim nie jesteś. Nie oszukuj go. Nie wyżywaj się na nim. |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | ||
Raczkowanie
|
Autorko, czego oczekiwałaś po tym wątku? Że będziemy Cię głaskać po głowie, potwierdzać, jak bardzo jesteś pokrzywdzona, a TŻ na pewno już niedługo się oświadczy? Pytam, bo dostajesz tutaj masę konkretnych, obiektywnych odpowiedzi, a jednak żadnej nie chcesz przyjąć do wiadomości, idziesz w zaparte ze swoim "oprócz tego, tego i tego jest u nas super", nie chcesz dojść do jakichkolwiek wniosków i postarać się coś zmienić. Być może prawda boli, ale Ty zamiast analizować sprawę, wolisz się wyzłośliwiać. Wszystko powyżej zostało już powiedziane w temacie Twojej sytuacji, ale pozwolę sobie zacytować najlepszy i najtrafniejszy w moim odczuciu post, żeby zwiększyć Twoje szanse na przeczytanie i przemyślenie go.
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.