|
|
#121 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak oświadczyn i... brak seksu
Autorko, tkwisz w sypiącym się związku, chcecie do tego dorzucic kredyt, na ktory was nie stac i nie wiedziec czemu czekasz na zaręczyny, ktore mialyby rozwiązac wszystkie problemy. Jak wam dojdą komplikacje finansowe to juz w ogole przestaniecie ze sobą rozmawiac. PO CO BRNIESZ?
|
|
#122 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
mówi ci rzeczy których nie powinien, a nie mówi tych, które powinien. a Ty chcesz oświadczyn. założylaś ten wątek bo liczyłaś, że może dziewczyny cię jakoś uspokoją, pomogą wytłumić poczucie żalu, zagłuszyć to co już sama wiesz, jest dokładnie odwrotnie, wywaliły prawdę prosto z mostu. Twoja sprawa co z tym zrobisz, czy zaczniesz pracować nad sobą, dążyć do jakichś zmian i nie pogrążać się w poczuciu nieszczęścia czy tradycyjnie szczelisz fochem, i zaczniesz wypierać ten wątek ze świadomości. |
|
|
|
|
|
#123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#125 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Czy raczej wstyd ci sie przyznac, ze tabletki sa wymowka, zeby reglamentowac seks aby dostac wszystko, czego sie chce? |
|
|
|
|
|
#126 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym naprawdę jesteś ostatnią osobą, której mogłabym się wstydzić i tłumaczyć z czegoś co sobie sama dopowiedziałaś... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Ale co mi tam. Wytłumaczę to raz jeszcze. W mojej głowie nie zachodzi myślenie "a to gnojek, nie powiedział mi o mieszkaniu/powiedział, żebym zapomniała o zaręczynach w tym roku/powiedział, że czuje presję, to nie dam mu d*py, niech cierpi". To jest bardziej coś w stylu "nie mam ochoty, bo czuję, że on nie traktuje mnie poważnie. Nie jestem w stanie wyobrazić sobie seksu w tej chwili". Poza tym, to nie jest tak, że my w ogóle się nie kochamy. Kochamy, ale dużo dużo rzadziej niż na początku. Rzadziej niż przed tymi trzema kłótniami. Ale wciąż nam obojgu sprawia to dużo przyjemności i nie jest na siłę. Po prostu ciężej mi znaleźć w sobie ochotę na zbliżenie, bo cały czas gdzieś z tyłu głowy mam jego słowa i to, że on nie pali się do jakiejkolwiek deklaracji. Edytowane przez ciasteczkoowypotwor Czas edycji: 2017-02-12 o 14:45 |
|
|
|
|
|
#127 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Przyznalas, ze to ty masz zaciecie, zeby sie tygodniami nie odzywac. Dziwisz sie, ze uklada sobie przyszlosc bez ciebie? PS i spusc dziewczyno z tonu, to ty tutaj prosisz ludzi o porade i o poswiecenie ci czasu. Troche grzeczniej (widzialam, jak odzywalas sie do cavy, ponizej wszelkiej krytyki) Edytowane przez ef9f8e413e9eb165fadd201f4168adc65c42d03a Czas edycji: 2017-02-12 o 14:45 |
|
|
|
|
|
#128 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#129 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinnaś facetowi tę kwestię wyjaśnić, o ile już tego nie zrobiłaś, bo on może myśleć, że strzeliłaś focha i seksu nie ma za karę. w ogóle wiele byś mu musiała wyjaśnić, bo go kilka razy wprowadziłaś w błąd i facet może błędnie postrzegać rzeczywistość. zgadzam się z dziewczynami, że on chce to mieszkanie kupić sam, bo nie jest Ciebie pewny. to samo dotyczy oświadczyn. pytanie, czy przestał być Ciebie pewien sam z siebie, bo tak bywa, czy przez Twoje skrywane żale do niego spowodowane nakręcaniem się na zaręczyny i różnego typu docinki i złośliwości, a potem brak seksu, co może postrzegać jako foch za brak oświadczyn. Edytowane przez motyla Czas edycji: 2017-02-12 o 14:53 |
|
|
|
|
|
#130 |
|
Rozeznanie
|
Poza tym ja was bardzo przepraszam. Może w tym tkwi moja wina, że jak na moje "kochanie, nie mam dzisiaj ochoty" facet reaguje fochem i nie jest w stanie się do mnie najzwyczajniej w świecie po prostu przytulić tylko ostentacyjnie idzie spać na kanapę, to nie jestem skora do rozmów. Sorry. Nie jestem dmuchaną lalką bez uczuć. I jeśli on w przypadku braku seksu czuje się odtrącony, to ja po takim zachowaniu również mam do tego prawo
|
|
|
|
#131 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie ciągle o tym myślisz i ślub tego nie zmieni. Jeżeli uważasz, że macie to przegadane, to moim zdaniem już nic tego nie zmieni i z tego związku nic nie będzie. Chyba, że masz jakiś pomysł?
|
|
#132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#133 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
I nie odwracaj kota ogonem, bo twoje libido spadlo przed tymi wszystkimi akcjami z mieszkaniem. Akcje z pierscionkiem nadmuchalas sobie sama. |
|
|
|
|
|
#134 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co mam powiedzieć, żeby potwierdzić waszą teorię? Bzykamy się tylko jak on robi tak jak na chcę? Jak dostanę drogi prezent? W innych przypadkach daję mu szlaban na seks? Nie przyznam się do czegoś, czego nie robię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ciasteczkoowypotwor Czas edycji: 2017-02-12 o 15:01 |
|
|
|
|
|
#135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Tesserakt Czas edycji: 2017-02-12 o 15:01 |
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Serio, zamiast rozwiazac obecne problemy chcecie dolozyc nowe. Nie ogarniam.
|
|
|
#137 |
|
Zakorzenienie
|
wyjaśnij mi jeszcze Autorko, bo męczy mnie to przeokropnie, po co chcesz wyjść za człowieka, przed którym chowasz swoje prawdziwe emocje? nie masz odwagi albo nie chcesz się przed nim otworzyć. nie mówisz mu o swoich prawdziwych uczuciach, każesz mu się domyślać, bo przecież mówi, że kocha, a jak kocha to wiadomo, że powinien czytać Ci w myślach, bo to jest taka moc, która przychodzi wraz z miłością. od ponad roku przy każdej okazji nakręcasz się, że może to ta chwila, po czym przeżywasz rozczarowanie i Twój żal do niego rośnie. nic z tym nie robisz, tylko pozwalasz, żeby było coraz gorzej. po chcesz chcesz za niego właściwie wyjść? ze strachu przez rozpoczynaniem wszystkiego od nowa?
|
|
|
|
|
#138 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
Poza tym pożyczka od jego rodziców nie do końca była spowodowana brakiem pieniędzy, a raczej tym, że skoro zadeklarowali pomoc, to Tż się do nich po nią zwrócił. Tak po prostu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Nie będę cytować teraz wszystkiego, więc odpowiem ogólnie. Chcę za niego wyjść, bo go kocham. I do niedawna wydawało mi się, że jesteśmy w kwestii ślubu zgodni. I uważam, że rzadki seks nie jest argumentem przeciw, tylko czymś nad czym powinniśmy RAZEM pracować. Ja już mu mówiłam, że staram się z tym coś zrobić, ale jego wieczne fochy i zgryźliwość mi tego nie ułatwiają. Wręcz przeciwnie, bo jeśli jest dla mnie cały dzień wredny, to choćbym połknęła całą paczkę tabletek na libido, to do seksu się nie zmuszę. On to przyjmuje do wiadomości, przez parę dni jest w porządku, idziemy do łóżka. Potem jest jakaś przerwa (tak naprawdę wystarczy tydzień) i on znowu zaczyna zrzędzić. I koło znowu się zamyka. Do tego potem dochodzi taka sytuacja jak ta z mieszkaniem i on w twarz rzuca mi stwierdzeniem, żebym niczego się po nim nie spodziewała w kwestii zaręczyn. Bo nie. I każda moja próba kontynuacji tematu kończy się tym, że on "odczuwa presję". Co więc waszym zdaniem mam w takiej sytuacji czuć? Raczej nic dziwnego, że moje libido spada jeszcze bardziej. I że potem to ja robię się złośliwa i mu dogaduję, kiedy ktoś zadaje nam pytanie kiedy ślub. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ciasteczkoowypotwor Czas edycji: 2017-02-12 o 15:27 |
||
|
|
|
|
#139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz widzę, że oczy to Ty masz bardzo mocno zamknięte. dzięki, że olewasz moje pytania, widocznie są dla Ciebie zbyt niewygodne. jeśli Twoje olewanie niewygodnych pytań na tym wątku jest w jakimkolwiek stopniu podobne do sposobu, w jaki komunikujesz się z własnym facetem, to miej go Boże w swojej opiece. też bym żadnego mieszkania z Tobą kupować nie chciała, nie mówiąc już o oświadczynach. |
|
|
|
|
|
#140 |
|
Zadomowienie
|
Chcesz spędzić całe życie z facetem, który cię denerwuje, bo ciągle zrzędzi i na którego nie masz ochoty, bo go niby kochasz? I jeszcze uważasz, że on powinien znosić brak seksu? Dla niego to jest ważne, dla ciebie jest ważne żeby nie zrzędził. Oboje nie jesteście zadowoleni ze związku, więc chyba lepiej go skończyć.
|
|
#141 |
|
Raczkowanie
|
W tym wieku tydzień bez seksu, kiedy druga osoba jest obok i nie jest np. chora, to długo. Musisz sobie uświadomić, że do oświadczyn go nie zmusisz. Podobnie jak do wspólnego kupna mieszkania, kiedy on chce mieć swoje własne w majątku osobistym (wg mnie słusznie i rozsądnie). Według mnie masz bardzo małe szanse, żeby go do tego przekonać. Możesz albo się z tym pogodzić, albo się rozstać. Innej drogi za bardzo nie widzę. Natomiast jeśli myślisz, że z kolejnym facetem w tym względzie będzie inaczej, to możesz się srogo rozczarować, bo rozsądni faceci obserwują co się wokół nich dzieje, co dzieje się u ich znajomych i dbają o swoje interesy.
Edytowane przez Tesserakt Czas edycji: 2017-02-12 o 15:37 |
|
|
|
|
#142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Aha. I w temacie zaręczyn chciałam dodać jeszcze jedno. Gdyby on w luźnych rozmowach (które często wychodziły od niego) powiedział mi wprost, że po studiach o to widzi w ten sposób, że najpierw kupi mieszkanie i się jako tako ustabilizuje życiowo i finansowo i na to potrzebuje czasu, to wszystko byłoby w porządku. Tymczasem on coś po kątach załatwia z rodzicami, ja się dowiaduję przypadkiem, a kiedy ośmielam się zgłosić jakieś ale on wyrzuca mi to wszystko w jednej kłótni, to niestety ale to dla mnie nie jest w porządku... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ciasteczkoowypotwor Czas edycji: 2017-02-12 o 15:55 |
|
|
|
|
|
#143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#144 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#145 |
|
Zadomowienie
|
Ja też uważam, że raz na tydzień to hardkor... ale nie mi to oceniać. Nie wykluczam, że ten facet jest już tak sfrustrowany, że całkowicie zrezygnował z opcji ślubu. Wszak rozważa, czy dalszy związek ma sens.
Moim zdaniem sytuacja jest ciężka. Ale nie tylko przez bardzo rzadki seks. Również przez niedobranie się charakterami i oczekiwaniami. Rozstanie jest tylko kwestią czasu, już dawno nie są wspólnikami, lecz "wrogami". Moim zdaniem ta walka nie ma sensu, bo brak tu podłoża aby stać się zgodnym małżeństwem. Nie pasują do siebie. |
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez White_Dove Czas edycji: 2017-02-12 o 16:01 |
|
|
|
|
|
#147 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
|
#148 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moim problemem jest również to (o czym mu powiedziałam), że przy takim jego zachowaniu obawiam się, że jak kiedyś coś się stanie i nie będę MOGŁA się z nim kochać (chociażby ciąża zagrożona, nie wiem), to będziemy się na siebie obrażać. Powiedziałam mu, że się tego obawiam i nie podoba mi się sposób w jaki do tego podchodzi. Bo to nie jest MÓJ problem, tylko nasz. A z jego strony jedynym rozwiązaniem problemu jest foch i wyciąganie rzadkiego seksu jako broń na każde moje niezadowolenie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#150 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jasne, że nie trzeba kochac się codziennie i dobrze, jeśli partner rozumie, że dziś jego kobieta nie ma ochoty. Bez tłumaczeń. Tylko jest ten brak ochoty trwa dłużej, to znaczy, że jednak coś jest nie tak. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.