|
|
#2311 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Dot.: Psy - cz. V
Ja tam nic nie chcę mówić, ale może jednak dobrze przeczytaj skład na tej puszcze? produkty pochodzenia zwierzęcego to nie mięso. Naprawdę sugeruję dokładnie zapoznać się z tym co napisali w składzie. Karmy, które mają 60% mięsa w składzie kosztują dość dużo.
|
#2312 |
|
Zadomowienie
|
Zaczęłam od dzisiaj wprowadzać naukę nie skakania po człowieku. Nawet się posłuchała kilka razy i dostała smakołyk. Ale potem cwaniara odkryła w której kieszeni mam smakołyki. I był koniec nauki
nie skacze tylko po dzieciach. Do maluchów się czołga i liże dzięki za radę zakonna!
|
#2313 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Poczytaj o zasadzie kasyna w szkoleniu psów. W skrócie to jest hazard. Pies robi co mu powiedzą ale albo dostaje smaczka albo nie albo super glaski albo nic. Jeśli pies nie wie kiedy dostanie nagrodę to pracuje jak zaczarowany bo może akurat, teraz mu się opłaci. Hazard jak w Las Vegas. 😂
Poza tym 6 miesięcy to jeszcze dzieciuch, myślę że jeszcze wiele razy będziesz rwala włosy z głowy z powodu psa. 😊 Jeszcze jedno. Grzeczne siedzenie to jest BARDZO TRUDNA PRACA dla piesku. Dlatego nie można przedłużać tego ze pies grzecznie siedzi. Trzeba zdążyć zanim pies sam wstanie i albo wydać kolejną komendę albo się pobawić albo coś tam. wysłane telepatycznie
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2017-02-11 o 13:20 |
|
|
|
#2314 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2315 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj moj piesel mial spotanie z kolegą. I niestety chyba niezbyt mu sie podobalo. Bardziej cieszyl sie pania i jej corka, niz psem z adhd. Piesek, mieszaniec labradora byl zbyt ruchliwy jak dla mojego psa. Wszedzie go bylo pelno, biegal jak szalony i moj go nieogarnial a wrecz sie go bal. Pod koniec co prawda ogon zaczal merdac ale ucieszyl sie naprawde nak mlody wychodzil. Myslicie ze jeszcze sie dogadaja? Chcialabym bardzo.
|
|
|
|
#2316 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Może jeszcze się polubia. Ale psy są różne. Nie wszystkie chcą się bawić z innymi psami.
wysłane telepatycznie
|
#2317 |
|
Zakorzenienie
|
My tez pracujemy nad nie skakanie
póki co pomaga danie maskotki po powrocie, żeby rozładowala emocje. Albo puszczam od razu na pole i tam się witamy plus od razu biega.
|
|
|
|
#2318 |
|
Rozeznanie
|
Moj Pinio z "dZiewczyną"
wczorajsze harce na łące, niestety udało mi sie złapać ich tylko na kilku fotach bo biegały jak szalone albo sie bawiły w zapasy, taka miłość. Na koniec piły z jednej miski i padły obok siebie przy ognisku młody spał dzisiaj prawie do 9 rano
|
|
#2319 |
|
BAN stały
|
Piekne tereny!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Uzywacie karm Bosch? Są dobre? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2320 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Kiedyś jeden worek ale skład kiepski wg mnie. Może coś się zmieniło od tamtego czasu.
wysłane telepatycznie
|
#2321 |
|
BAN stały
|
A coś godnego polecenia w podobnym przedziale cenowym? Maksiu ma łupież i pani fryzjerka poleciła zmiane żywienia.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2322 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Czyli jaka cena? Jakie karmy jadł do tej pory?
wysłane telepatycznie
|
#2323 |
|
BAN stały
|
On teraz je gotowane jedzenie. Ryż + gotowane mieso glownie nozki z kurczaka i warzywa. Czasm chrupnie chappi ale w formie deseru.
|
|
|
#2324 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Nóżki z kurczaka? W sensie łapki?
Lepsze domowe żarcie niż tanie karmy. Zamień kurczaka i na gulaszowe z indyka. Więcej mięsa niż warzyw i warzyw więcej niż ryżu. Kup olej z łososia i biotyne. To mu lepiej posłuży niż suche karmy. wysłane telepatycznie
|
#2325 |
|
BAN stały
|
Udka z kurczaka. Dzoeki za radę o oleju i biotynie
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy Brit Care, worek 12kg 160zl
|
|
|
|
#2327 |
|
BAN stały
|
Dziękuję
|
|
|
#2328 |
|
Zakorzenienie
|
W [rzyszłym tygodniu idę na testy alergiczne. Módlcie się proszę, aby mi nie wyszła alergia na psy i koty, bo się inaczej zabiję
|
|
#2329 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
#2330 | |
|
Naczelna Nastolatka
|
Tak. Tylko dawkowanie będzie inne.
wysłane telepatycznie ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
wysłane telepatycznie
|
|
#2331 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Przychodzę dziś po jakieś porady bo młody od pewnego czasu wieczorami dostaje świra i już nie bardzo wiemy jak sobie z nim radzić...bawimy się, szarpiemy zabawkami, kizi mizi i wszystko jest ale on się zafiksował na kopulowanie ze swoją poduszką jest jeszcze za mały na wykastrowanie a już nie wiem co robić...najgorsze, że on sam sobie nie radzi z tym tylko szczeka na nas żeby mu te poduszkę przytrzymywać, brać w tym udział jakby to była wspólna zabawa... w ciągu dnia oaza spokoju a wracamy z wieczornego spaceru i zaczyna się teatr. Po pewnym czasie zignorowanie go pomaga ale to trwa nawet i godzinę...teraz zostanę słomianą wdowa na tydzień i chyba sfiksuje...
|
|
|
|
#2332 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
A nie możesz z nim wyjść wtedy na spacer? Wieczorem jest często tzw godzina świni. U nas tez najgorsze głupawki są właśnie wieczorem. Poduszkę schowaj, jeśli akurat chce ta jedna konkretna i odwracają uwagę żeby skupił się na czymś innym.
|
|
|
|
#2334 |
|
Naczelna Nastolatka
|
A. Znamy to. Wieczorna glupawka. Pies jak małe dziecko po dniu pełnym emocji i wrażeń nie radzi sobie z własną psychiką, emocjami i zmęczeniem. I następuje taka kumulacja napięcia. Nie ma innej rady niż nie dawać poduszki i wyciszyć szczyla. O wyciszaniu musisz poszukać na Internecie. Bo u mnie działało przerwanie czynności i chwilowa izolacja w przedpokoju. Dużo psów ma wieczorem taka "godzinę swini" czyli dzikie biegi i ogólnie szaleństwo.
wysłane telepatycznie
|
#2335 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Piękne widoki, no i fajną ma dziewczynę Cytat:
Z poprzednim psem-goldenem tak miałam. Miał zaledwie 3 miesiące a gwałcił poduszki, zagłówki jak leci... i nawet moje nogi. Poradzono mi wtedy żeby brać go od razu na ręce. I tak robiłam. Wtedy wyciszał się, zapominał o tym co robił i gdzieś po kilku minutach stawiałam go na ziemi i było o.k. Gdy się "brał" za poduszę lub zagłówek-chowałam je i odciągałam go jakąś maskotką lub zabawą w "chowanego". Z czasem mu przeszło. |
||
|
|
|
#2336 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, troche mnie pociesza ze nie jest to "dziwne"
on ma skończone 6 miesięcy i jak na ten wiek jest juz baardzo mało problemowy z tego co sie nasłuchałam ale no właśnie tak mu sie niedawno dzieje wieczorami. Na spacer niby tez go moge wtedy zabrać ale in jakby miał po spacerze wieczornym zakodowaną głupawkę i czy go weźmiemy o 20 i juz potem nie czy np o 18.30 a potem o 22 to i tak sie uaktywnia a biega tez sporo, czasem nawet biega z suczka charta której w życiu nie dogoni, wygląda jak puchata poducha goniąc za nią Wiec chyba kwestia zmęczenia tutaj nie podziała bo ja nie wydole a on i tak za chwile ma naładowane bateryjki Bazgram z telefonu |
|
|
|
#2337 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja w ogole mam zamiar przejsc na karmy holistyczne Wczesniej ktos pisal o Pedigree, ja mam tak zakodowane, ze to niedobre, ze nawet nigdy skladow nie sprawdzalam... Cytat:
Jednak oczywiscie trzymam kciuki zeby u Ciebie nic sie nie dzialo!
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2017-02-12 o 12:45 |
||||
|
|
|
#2338 |
|
Naczelna Nastolatka
|
existence, idź raczej w stronę WYCISZANIA psa niż zmęczenia.
a co do alergii, można żyć z alergenem, który mruczy na poduszce obok twojej głowy
|
#2339 | |
|
Zakorzenienie
|
Co myślicie o tych karmach:
http://www.bewidog.pl/karma_sucha2?f...&prid=0&wid=78 http://www.bewidog.pl/karma_sucha2?f...&prid=0&wid=78 http://www.husse.pl/light-sensitive#...bs_Ingredients Chcę im coś zmienić, ale jakoś średnio mi idzie wybór. Może macie coś do polecenia? Czy może po prostu wrócić do TOTW. Cytat:
Moja po całym dniu emocji, jak są jakieś nowe wydarzenia, które bardzo przeżywa nie może sobie miejsca znaleźć i dostaje jakieś suszone rzeczy do gryzienia. Później idzie spać
|
|
|
|
|
#2340 |
|
Naczelna Nastolatka
|
belcando nie brałabym w ogóle pod uwagę, a w tym husse dobrze byłoby wiedzieć jaki to kurczak 60%, suszony, świeży, mączka?
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

nie skacze tylko po dzieciach. Do maluchów się czołga i liże

Zapuszczam włosy od X 2014 

jest jeszcze za mały na wykastrowanie a już nie wiem co robić...najgorsze, że on sam sobie nie radzi z tym tylko szczeka na nas żeby mu te poduszkę przytrzymywać, brać w tym udział jakby to była wspólna zabawa... w ciągu dnia oaza spokoju a wracamy z wieczornego spaceru i zaczyna się teatr. Po pewnym czasie zignorowanie go pomaga ale to trwa nawet i godzinę...teraz zostanę słomianą wdowa na tydzień i chyba sfiksuje...