Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-13, 11:35   #3751
morelle_
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Ja kocham upały i juz na nie czekam
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 11:35   #3752
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Pod koniec ciąży to chodziłam tylko w tym w co się mieściłam hahah, więc miałam baaaaardzo mały wybór Urodziłam w lipcu dwie dziewczynki 3060 i 3170, więc ciężko było coś wcisnąc na mój olbrzymi brzuch teraz mam nadzieję ubierać się w co chcę a nie w co mogę Dodatkowo czerwcowo lipcowe upały nie zachęcały nawet do wychodzenia na zew, więc nie przejmowałam się tym zbytnio.

Bedziemy latac nago po domach :p
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 11:44   #3753
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Cześć.

Obudzilam sie z okropnym bólem w lewym boku. Myślałam że przejdzie jak sie podniose i zacznę chodzic ale jest gorzej. Ból promieniuje jak stane na lewej nodze mocniej. Nie wiem co robic.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Biedna. Ja bym to porozciągała + ciepły kompres.

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które kupiły ogrodniczki? Kupiłyście ciążowe czy zwykłe? Jak oglądam to ciążowe mają więcej bocznych guzików do regulacji szerokości. Boję się, że jak kupię zwykłe to w późniejszych miesiącach nie zmieści mi się brzuszek
Ja kupiłam zwykle i jeszcze jest w nich miejsce na brzuch. Ale to tez zależy od modelu - dobrze, zeby luźniejsze były. Jak mierzyłam z Zary to one bardziej obcisłe były.

Vadi - mi sie bardziej Tymon podoba niż Tymoteusz. Wyobraziłam sobie, ze dzwonię do kolegi z pracy i wolałabym powiedzieć cześć Tymon niż cześć Tymoteusz. To drugie jakoś dziwnie mi brzmi, a zdrabniać na cześć Tymek tez bym nie chciała.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 11:49   #3754
vadi
*sportaddict*

Tymon jest też moim typem
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 11:57   #3755
ZawszeJestemSoba
Zakorzenienie

hej, można dołączyć ? Co prawda termin mam na wrzesień/październik

"A kiedy wredny los daje w kość,
ciągły pech, mamy dość,
pora by powiedzieć już STOP."
ZawszeJestemSoba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 12:22   #3756
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ZawszeJestemSoba Pokaż wiadomość

Zapraszamy, jednak są wątki mamuś wrześniowych lub październikowych, nie wolisz dołączyć do nich? bardziej bedą na bierząco z interesującymi Cię tematami

Widzę że znów dyskusja o imionach u nas juz dla chłopca dawno wybrane, będzie Miłosz

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 12:26   #3757
etusiaaa
Wtajemniczenie

U nas dalej problem z imieniem😅mąż chce Krzyśka ja nie zgadzam się wogole. Chciałabym Miłosza Szymona lub Mateusza

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 12:29   #3758
morelle_
Zakorzenienie

A ja jutro zaczynam 6 miesiąc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2017-02-13 12.02.08.jpg (62,7 KB, 61 załadowań)
Stary 2017-02-13, 12:33   #3759
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
powoli coś tam się ujawnia ! to na kiedy masz termin bo ja nadal na czerwiec a pokazuje mi wg asystenta ciążowego 21 tc czyli 20 t i 6 dzień dziś.?
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 12:35   #3760
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

Wyglądasz co najwyżej na 4

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:

Jak nie przeszkadza ci różnica czasowa to pewnie.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 12:39   #3761
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
powoli coś tam się ujawnia ! to na kiedy masz termin bo ja nadal na czerwiec a pokazuje mi wg asystenta ciążowego 21 tc czyli 20 t i 6 dzień dziś.?
Coś tam
Jeden lekarz mówi, że mam się trzymać terminu czerwcowego, a drugi że 1 tyg lipca.
W każdym razie obaj są przynajmniej zgodni, że szybciej niż 07.07 - chociaż tyle

Stwierdziłam, że liczę tym późniejszym terminem. Bo czerwcowym to juz 6 mc trwa

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Wyglądasz co najwyżej na 4

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
Hej -fajny masz termin
Stary 2017-02-13, 12:39   #3762
taedio
MerDer 4ever

Hej
Przyszedł mi ciasteczkowy potwór z h&mu

Stary 2017-02-13, 12:41   #3763
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Hej

Świetny jest - widziałam na żywo
Stary 2017-02-13, 12:49   #3764
electric blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Alleluja, chyba udało nam się znaleźć z Tż imię, które podoba się nam obojgu Tymek tylko nie wiemy jeszcze czy Tymon czy Tymoteusz. Tymon ma piękne znaczenie: Życie, serce, dusza, myśl, męstwo. Oznacza czlowieka wielkiego serca, myślącego, zdolnego do wielkich czynow i słusznego gniewu.
U nas miał być Tymek, ale koleżanka zaszła w ciążę pierwsza i nas z imieniem ubiegła, a że spotykamy się z nimi często, nie chcę imion dublować
Najpierw stawiałam na Tymoteusza, ale jeśli miałabym teraz wybierać, to chyba wybrałabym Tymona - krótsze i jakoś mi lepiej brzmi

W ogóle, bardzo mi się podoba jeśli imiona rodzeństwa się rymują Dlatego też u nas (w przypadku dwóch chłopaków) miało być Tymek i Szymek, a w przypadku dziewczynek Julka i Ulka
Znajomi mają Gosię i Zosię i mega fajnie to brzmi

No, ale Tymka już nie weźmiemy, a Szymon jakoś coraz mniej mi się podoba. Głównie przez to, że jest w czołówce najpopularniejszych imion w ostatnich latach

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Za mna tez ogrodniczki chodza:p ale mysle o uzywanych zwyklych bo w ciazowe to wejde pewnie latem a wtedy to juz bez sensu takie porty.
Też rozważam zakup ogrodniczek, tylko obawiam się, że w zwykłych szybko mi się zrobi ciasno
Cytat:
to tak jak ja

Zazdroszczę Wam, że już czujecie ruchy Ja tylko czuję co najwyżej bulgotanie w jelitach
Kurde dzisiaj stanęłam na wadze i w porównaniu do zeszłego tygodnia pokazało mi +1,5 kg Czyli od początku ciąży +3,5 kg (jestem w 18t).
W prawdzie jak się ostatnio ważyłam tydzień temu, to było to po rewolucjach żołądkowo-jelitowych i gdzie przez parę dni jadłam głównie ryż i sucharki, więc teraz pewnie to nadrobiłam Ale i tak się przeraziłam, że aż tyle mi podskoczyło w tydzień Koniec ze słodyczami do herbatki i chipsami do serialu
A jeszcze ostatnio się martwiłam, że waga od miesiąca ciągle stoi w miejscu, gdy położna mówiła, że powinnam tyć ok 0,5kg/tydz teraz No to mam
electric blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 12:50   #3765
poprostu
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję. Jak przejdą przez biodra to brzuch mogę regulować szelkami.

Dla mnie ubrania ciążowe to strata pieniędzy. Kupiłam 3 pary spodni. Wystarczy.
ja też nie kupuje ubrań ciążowych w zasadzie kupiłam jedną parę spordni z h&m ale jeszcze w nich nie chodzę i też nie chodzę w leginsach zobaczymy jak to dalej pójdzie ale myśle, że prędzej sukienki

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość
Zapraszamy, jednak są wątki mamuś wrześniowych lub październikowych, nie wolisz dołączyć do nich? bardziej bedą na bierząco z interesującymi Cię tematami

Widzę że znów dyskusja o imionach u nas juz dla chłopca dawno wybrane, będzie Miłosz

Miłosz bardzo ładne imię ale mam już w rodzinie i koleżanka ma Miłosza i już wystarczy

Cytat:
6?! co Ty się tak śpieszysz :-D ja dopiero wchodzę w 5! gdzie masz brzuch? już było widać ciążę

ale mnie wzieło przeziębienie wszystko mnie boli, mieśnie, katar, gardło niech mi ktoś współczuje poszłam do pracy, pozamykałam raporty i projekty, jeszcze popołudniu jak nabiorę mocy to z domu coś dokończę, oddałam służbowy i ogłosiłam l4 to bez sensu, trzy tygodnie temu byłam tydzień na l4, kaszel mnie trzymał dwa tygodnie, tydzień się czułam ok chociaż po morfologii lekarz powiedział, że wygląda jakbym dalej była przeziębiona i znowu mnie rozłożyło na maksa w piątek się wyprowadzam chciałam do marca dojeżdżać do pracy 60km, ale jak taką mam kondycję to jeszcze się nabawię jakiegoś zapalenia płuc. Ale smutno mi było się żegnać i mi łza się zakręciła w oku

Dostałam od kierowniczki na odchodne kartę podarunkową do Magnolii i w efekcie mam do wykorzystania około 500zł na zakupy i tak się zastanawiam ceny w Smyku stacjonarnie i online są takie same? co się bardziej opłaca? jak coś jak długo trzeba czekać na dostawę do sklepu?
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 12:51   #3766
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Hej

polazesz?
Stary 2017-02-13, 12:59   #3767
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Świetny jest - widziałam na żywo

Śliczny
Cytat:
polazesz?

Jeszcze spodnie do tego, pokaże całość z domu IMG_1486987157.488524.jpg

Stary 2017-02-13, 13:00   #3768
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
ale mnie wzieło przeziębienie wszystko mnie boli, mieśnie, katar, gardło niech mi ktoś współczuje
oj oj oj

Stary 2017-02-13, 13:01   #3769
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez electric blue Pokaż wiadomość
U nas miał być Tymek, ale koleżanka zaszła w ciążę pierwsza i nas z imieniem ubiegła, a że spotykamy się z nimi często, nie chcę imion dublować
Najpierw stawiałam na Tymoteusza, ale jeśli miałabym teraz wybierać, to chyba wybrałabym Tymona - krótsze i jakoś mi lepiej brzmi

W ogóle, bardzo mi się podoba jeśli imiona rodzeństwa się rymują Dlatego też u nas (w przypadku dwóch chłopaków) miało być Tymek i Szymek, a w przypadku dziewczynek Julka i Ulka
Znajomi mają Gosię i Zosię i mega fajnie to brzmi

No, ale Tymka już nie weźmiemy, a Szymon jakoś coraz mniej mi się podoba. Głównie przez to, że jest w czołówce najpopularniejszych imion w ostatnich latach

Też rozważam zakup ogrodniczek, tylko obawiam się, że w zwykłych szybko mi się zrobi ciasno

to tak jak ja

Zazdroszczę Wam, że już czujecie ruchy Ja tylko czuję co najwyżej bulgotanie w jelitach
Kurde dzisiaj stanęłam na wadze i w porównaniu do zeszłego tygodnia pokazało mi +1,5 kg Czyli od początku ciąży +3,5 kg (jestem w 18t).
W prawdzie jak się ostatnio ważyłam tydzień temu, to było to po rewolucjach żołądkowo-jelitowych i gdzie przez parę dni jadłam głównie ryż i sucharki, więc teraz pewnie to nadrobiłam Ale i tak się przeraziłam, że aż tyle mi podskoczyło w tydzień Koniec ze słodyczami do herbatki i chipsami do serialu
A jeszcze ostatnio się martwiłam, że waga od miesiąca ciągle stoi w miejscu, gdy położna mówiła, że powinnam tyć ok 0,5kg/tydz teraz No to mam
Ważne, że waga w normie
Mi cały czas pokazywało niedowagę - w tym tyg wskoczyłam w normalną

Cytat:
ja też nie kupuje ubrań ciążowych w zasadzie kupiłam jedną parę spordni z h&m ale jeszcze w nich nie chodzę i też nie chodzę w leginsach zobaczymy jak to dalej pójdzie ale myśle, że prędzej sukienki

Miłosz bardzo ładne imię ale mam już w rodzinie i koleżanka ma Miłosza i już wystarczy

6?! co Ty się tak śpieszysz :-D ja dopiero wchodzę w 5! gdzie masz brzuch? już było widać ciążę

ale mnie wzieło przeziębienie wszystko mnie boli, mieśnie, katar, gardło niech mi ktoś współczuje poszłam do pracy, pozamykałam raporty i projekty, jeszcze popołudniu jak nabiorę mocy to z domu coś dokończę, oddałam służbowy i ogłosiłam l4 to bez sensu, trzy tygodnie temu byłam tydzień na l4, kaszel mnie trzymał dwa tygodnie, tydzień się czułam ok chociaż po morfologii lekarz powiedział, że wygląda jakbym dalej była przeziębiona i znowu mnie rozłożyło na maksa w piątek się wyprowadzam chciałam do marca dojeżdżać do pracy 60km, ale jak taką mam kondycję to jeszcze się nabawię jakiegoś zapalenia płuc. Ale smutno mi było się żegnać i mi łza się zakręciła w oku

Dostałam od kierowniczki na odchodne kartę podarunkową do Magnolii i w efekcie mam do wykorzystania około 500zł na zakupy i tak się zastanawiam ceny w Smyku stacjonarnie i online są takie same? co się bardziej opłaca? jak coś jak długo trzeba czekać na dostawę do sklepu?
Wycięłam!

Żałuje Cie!!!
Do domu i kuruj się!

Online są takie same ceny, ale w stacjo jest większy wybór - przynajmniej w Renomie. Nie wiem jak w Magnolii.
500 zł to sporo - świetnie
Ja ogólnie wolę zakupy online, ale myślę że warto porównać

---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Cytat:
oj oj oj

Stary 2017-02-13, 13:02   #3770
vadi
*sportaddict*

Taedio ekstra ciasteczkowy!
Stary 2017-02-13, 13:02   #3771
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Matko gdzie Ty masz brzuch??😆

Stary 2017-02-13, 13:04   #3772
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Matko gdzie Ty masz brzuch??😆

Co poradzę, moja mama podobno miała dużo większy. Indywidualna cecha
Stary 2017-02-13, 13:15   #3773
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Co poradzę, moja mama podobno miała dużo większy. Indywidualna cecha
Pewnie ze tak. Każdy jest inaczej genetycznie zbudowany. To tak samo jak z roxstepami. Jedynym wyjdą a innym nie😊

Stary 2017-02-13, 13:16   #3774
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Alleluja, chyba udało nam się znaleźć z Tż imię, które podoba się nam obojgu Tymek tylko nie wiemy jeszcze czy Tymon czy Tymoteusz. Tymon ma piękne znaczenie: Życie, serce, dusza, myśl, męstwo. Oznacza czlowieka wielkiego serca, myślącego, zdolnego do wielkich czynow i słusznego gniewu.
Śliczne imię, mnie się bardziej podoba Tymoteusz

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Podczytuje was cały czas ale nie wiem co napisać :P
Czekam na wizytę ale dopiero w piątek

A tu zdjęcia brzuszka nie wiem z której strony lepiej widać Załącznik 6911281Załącznik 6911286

Ładny, ciążowy brzusio

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Fajny, tylko jak bluza zakładana przez głowę to niezbyt wygodnie.
Ja to jednak przede wszystkim praktycznie i funkcjonalnie podchodzę do ubranek - to chyba dobrze nawet na żadną sukienkę się nie skusiłam.

Też zamierzam kupować praktycznie, ale czasem mam ciągoty do takich śliczności Jeśli kupię ten dresik to na pewno w większym rozm., nie dla takiego maluszka.

Cytat:
faktycznie ładniejsze niż Szumisie

ja jestem w 17t zmierzyłam się centymetrem i mi brzuch urósł o jakieś 4cm w obwodzie i przytyłam około 1 kg i nie czuje ruchów i się martwię czy wszystko ok a wizyta za 2 tyg :/ nie marzy mi się wielki bebzol ale jak patrze na wasze to nie wiem

i znowu się przeziębiłam ;-(
Mam podobnie. Dziś 17t2d a ja nadal -2kg. Brzuch urósł niewiele, a wizytę mam dopiero 2.03. Ruchów też nie czuję i czasem się martwię czy na pewno tam w środku wszystko jest ok.

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Cześć.

Obudzilam sie z okropnym bólem w lewym boku. Myślałam że przejdzie jak sie podniose i zacznę chodzic ale jest gorzej. Ból promieniuje jak stane na lewej nodze mocniej. Nie wiem co robic.

Daj znać czy Ci przeszło. Mam nadzieję, że tak będzie.

Cytat:
Morelle przybij piątkę Niestety mojej miłości do upałów nie dzieli mój mąż, co mnie bardzo wkurza

Cytat:

Zdrowiej szybko
Stary 2017-02-13, 13:18   #3775
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

6 msc zaczyna się od 23 tc to chyba jeszcze mamy 2 tygodnie z tego co się orientuję :P
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 13:18   #3776
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Śliczne imię, mnie się bardziej podoba Tymoteusz

Ładny, ciążowy brzusio

Też zamierzam kupować praktycznie, ale czasem mam ciągoty do takich śliczności Jeśli kupię ten dresik to na pewno w większym rozm., nie dla takiego maluszka.

Mam podobnie. Dziś 17t2d a ja nadal -2kg. Brzuch urósł niewiele, a wizytę mam dopiero 2.03. Ruchów też nie czuję i czasem się martwię czy na pewno tam w środku wszystko jest ok.

Daj znać czy Ci przeszło. Mam nadzieję, że tak będzie.

Morelle przybij piątkę Niestety mojej miłości do upałów nie dzieli mój mąż, co mnie bardzo wkurza

Zdrowiej szybko
Heheh mój też nie, umiera
Stary 2017-02-13, 13:19   #3777
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczny

Jeszcze spodnie do tego, pokaże całość z domu Załącznik 6912906

też widziałam, piękny komplecik, kupie jak potwierdzi się chłopczyk

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 13:21   #3778
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
6 msc zaczyna się od 23 tc to chyba jeszcze mamy 2 tygodnie z tego co się orientuję :P
Ja mam 22t jutro, ale czytałam gdzieś, że od 21t. Różne wersje są, co jest dziwne.
Stary 2017-02-13, 13:22   #3779
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Heheh mój też nie, umiera
Ooo dokładnie, piątka na drugą łapkę hehe
Stary 2017-02-13, 13:23   #3780
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
Taedio ekstra ciasteczkowy!
Dzięki

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
też widziałam, piękny komplecik, kupie jak potwierdzi się chłopczyk
Jak u mnie odpadnie siusiak to i tak ubiorę

Ja mam 17t6d Czyli niby od jutra 5 miesiąc

Edit. Oczywiście nie u mnie a u mojej kruszyny z tym siusiakiem

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości