Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-13, 17:44   #3811
karolinuuusia
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Mała! dziękuję wszystkim dziękuję za miłe słowa Maz zaczyna na mnie żartobliwie mówić grubasek widać jak sie cieszy i mówi, że nie może się doczekać ogromnego brzuszka

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 17:50   #3812
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Fajny wózek chilli
Karinuuusia pieknie wyglądasz

Vadi - piekne imie my mamy synka Tymona

My dziś mamy 18t1d. Upolowałam wczoraj bodziaka i dwa kaftaniki w smyku ( kaftaniki.polecam latem.na wierzch, do okrycia tylko... w innej.roli nie lubię)

Pokłucilam.sie chyba z szefem :/

A z dobrych wieści to dzidzia kopie a mąż kupił nam wyciskarkę wolnoobrotową, ale nie tą z biedronki... bardzo profesjonalną :/ wlasnie wypilismy pierwszy sok, marchew, burak ,jabłko Pycha!
A.jutro lecimy do kina

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
na co idziecie?

My na kolację. Skończyłam ogarniać się na jutro

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Laski wyślijcie mi płeć - będzie kolorowo
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 17:52   #3813
Mała!
Zakorzenienie

Na John Wick 2 to ja zapraszam męża... wiec

,no chyba właśnie, poprostu...
Bo przez sms.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 17:55   #3814
morelle_
Zakorzenienie

Mała, ale o co?

Fajny film Udanego seansu!

---------- Dopisano o 17:55 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Fajny artykuł!

Wychodzi na to, że moje dziecko mało sika i spalam dużo tkanki tłuszczowej bo wg usg dziecko jest większe o tydzień, a brzuch mam mniejszy. Zakręcone to!

Ważne, żeby było zdrowe! Jutro walentynki - może zrobi mamie prezent i kopnie w końcu
Stary 2017-02-13, 18:08   #3815
karolinuuusia
Zakorzenienie

Czytam tego bloga położnej, fajnie wszystko opisuje, poród miała koszmarny, ta jej wyprawka super i zaczęłam swoją tworzyć

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 18:43   #3816
Mała!
Zakorzenienie

Szef chce żebym.byla 8 h w pracy w niedzielę, napisałam że nie dam rady , ledwo 5 wysiedze bo.mni ciągnie i kluje wszystko, a juz 8 to szans nie ma, powinnam byc 4 i tyle a on tego.nie przyjmuje bo.to niedziela :/

Stary 2017-02-13, 18:44   #3817
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Szef chce żebym.byla 8 h w pracy w niedzielę, napisałam że nie dam rady , ledwo 5 wysiedze bo.mni ciągnie i kluje wszystko, a juz 8 to szans nie ma, powinnam byc 4 i tyle a on tego.nie przyjmuje bo.to niedziela :/

Mała na Twoim miejscu poszłabym w ndz do pracy i od pn na l4.
Stary 2017-02-13, 18:48   #3818
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Piękny brzuchal

Wiem dziewczyny, że tak jest jak piszecie i tak sobie to tłumaczę, ale gdzieś tam z tyłu głowy chciałabym być już kopnięta, żeby mieć pewność, że w brzuchu mam zdrową fasolkę Ja jeszcze 3 lata temu słyszałam od lekarzy, że trzeba mi wyciąć całą macicę, więc może jestem troszkę bardziej przewrażliwiona...

Gratuluję zakupu wózka Wygląda bardzo dobrze, mam nadzieję, że równie dobrze będzie się sprawował

Jeśli chodzi o czas na L4 to róznie. Czasem dzień mi zleci nie wiem kiedy i mam poczucie, że nic nie zrobiłam. Ale ostatnio, odkąd lepiej się czuję, staram się jednak robić coś konstruktywnego. Dziś ułożyłam w szafkach kuchennych Ile przypraw po terminie wywaliłam, aż byłam zdziwiona, że takie posiadam Ostatnio poprosiłam Tż, żeby mi wszystkie łóżka poodsuwał, żeby za nimi zrobić porządek hehe. Takie niby nic, ale jakoś gdy pracowałam rzadko był na to czas. W tym tygodniu planuje jeszcze wywołać zdjęcia i powkładać nowe do ramek .Najgorzej ma mój Tż, bo z racji tego,że pracuje w domu, ciągle wchodzę mu do pokoju, przeszkadzam, bo coś ważnego chcę powiedzieć
Dostałam też od brata książkę "Ciężarówką przez 9 m-cy" i trochę poczytuje. Najwięcej pożytku z mojego bycia w domu ma moja psina, która drzemki ucina sobie na moim brzuchu, Tż się śmieje, że pilnuje mnie, abym odpoczywała
dzięki ,ja właśnie też ostatnio robiłam porządki w szafie, szafkach kuchennych.Teraz czeka nas remont korytarza więc będę miała co robić no i zajmuje się chrześniakiem 3 razy w tyg ale to i tak mało chciałabym zrobić coś dla siebie bo cały czas pomagam wszystkim i wszystko robię tłumacząc ,że siedzę w domu...kiedyś jak miałam krótką przerwę od zatrudnienia to się uczyłam ang. czytałam książki a teraz mam lenia...Dziś oglądając sagę prastarej puszczy chociaż zrobiłam sobie pazurki ale nie mogłam się zebrać.Mam tą książkę dostałam ją pierwszą w ciąży ale wtedy mnie nie wciągneła bo to taka z jajem książka a ja potrzebowałam wiedzy bardziej praktycznej i przeczytałam "ciąża" i drugą mam od sąsiadki " w oczekiwaniu na dziecko" i tą naprawdę polecam kopalnia wiedzy.
Cytat:
Cześć dziewczyny
Fajny wózek chilli
Karinuuusia pieknie wyglądasz

Vadi - piekne imie my mamy synka Tymona

My dziś mamy 18t1d. Upolowałam wczoraj bodziaka i dwa kaftaniki w smyku ( kaftaniki.polecam latem.na wierzch, do okrycia tylko... w innej.roli nie lubię)

Pokłucilam.sie chyba z szefem :/

A z dobrych wieści to dzidzia kopie a mąż kupił nam wyciskarkę wolnoobrotową, ale nie tą z biedronki... bardzo profesjonalną :/ wlasnie wypilismy pierwszy sok, marchew, burak ,jabłko Pycha!
A.jutro lecimy do kina

thx ,Tymonek ślicznie, gratuluję zakupu i polecam sok z selera naciowego jabłka i pietruszki piłam na warsztatach bezpieczny maluch i odtąd za mną chodzi pychotka

dziewczyny nie stresujcie się tymi ruchami jedna odczuwa szybciej inna później mi lekarz powiedział tydzień temu ,że mam czas na to a jutro zaczynam 22 tc wieczorami od kilku dni czuję malca ale kilka kopniaczków w dużych odstępach czasu i tylko jak leże ale trwa to bardzo krótko a ja muszę mega wytężyć zmysły i się skupić na tym jakkolwiek to brzmi...

ja się zapisałam dziś do nowej biblioteki u nas i czaję się na książke jeanette kalyty "położna " podobno bardzo fajna i wzruszająca opisała w niej różne porody.

Mój TŻ jutro ma nockę i sobie nie poświętujemy za bardzo chociaż i tak walentynek jakoś nie obchodziliśmy to w ciąży coś mi palnęło na łeb i mi smutno...

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
ale hamulec! zgadzam się albo najlepiej nie ryzykuj i idź w tym tyg.
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 18:53   #3819
morelle_
Zakorzenienie

Chilli ja też wynajduję sobie takie zajęcia. Książki czytam, ale raczej o zupełnie innej tematyce. Nie czytam nic o ciążach, porodach i innych takich.
Stary 2017-02-13, 19:01   #3820
poprostu
Zakorzenienie

Cytat:
na co idziecie?

My na kolację. Skończyłam ogarniać się na jutro

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Laski wyślijcie mi płeć - będzie kolorowo
za 2 tygodnie wyślę

Cytat:

to niech sobie sam siedzi 8 h w niedziele

Cytat:
Chilli ja też wynajduję sobie takie zajęcia. Książki czytam, ale raczej o zupełnie innej tematyce. Nie czytam nic o ciążach, porodach i innych takich.
ja też i teraz jak rozpoczynam l4 to zamówiłam sobie z bonito.pl Księżniczka z lodu, Kaznodzieja, Kamieniarz, Ofiara losu. Pakiet Camilli Läckberg
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 19:11   #3821
Mała!
Zakorzenienie

No wkurzyl mnie bardzo serio, i jeszcze do mnie ze wystarczy przerwę zrobić pracuje ile sie da, ide mu na reke ze wszystkim i tu.nie chodzi ze mi sie nie chce bo.to ostatnia moja niedziela już, ale o to że "moja macica źle sie czuje" i kropka.

Ps: dziewczyny czy wam trwardnieje brzuszek czasami? Tak na kilkanascie sek?
I 2 pyt. Ja jak siedzę, długo przy biurku to mam jakby kolkę, kłuje mnie pod żebrami ... i ciężko z tym ogólnie:/

Stary 2017-02-13, 19:12   #3822
morelle_
Zakorzenienie

Mała ja tak nie mam. Chyba czas, żebyś odpoczęła.
Stary 2017-02-13, 19:23   #3823
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
nie straszcie tymi stopami bo ja mam i tak kajaki 41
chciałam się pochwalić udało mi sie odnaleźć jedną jedyną gondolę od mojego wózka i jutro kurier przywiezie wózek prezentuję się następująco https://www.google.pl/search?q=mamas...puasWNWxOGDmbM

tylko z czarnym stelażem jestem mega podekscytowana:P

Karolinusia fajny brzunio !

Mam pytanie do dziewczyn na l4 co robicie cały dzień w domu?ja nie wiem czy tylko mi tak umykają dni czy co ... ehhh
Super, ze udało ci sie kupić gondole. Fajnie prezentuje sie twój wózek.

Co robię w domu na L4? Poranna rutyna typu rozciąganie, prysznic, śniadanie, makijaż, drugie śniadanie, joga 30min praktycznie cały czas mi wypełnia do 14.00. No, moze cały to przesadziłam - do tej pory jeszcze przed południem coś musiałam popracować, albo zakupy dla dziecka zrobić

Potem wraca TZ, obiad, potem trochę sprzątam i zazwyczaj dopiero wieczorem mogę coś konkretnego porobić. W planach mam m.in odgruzowanie mieszkania, porządki w garderobie.

Cytat:
Napisane przez klaudiakala Pokaż wiadomość
xzora mnie też podoba się Klaudia i dałabym z pewnością tak córce na imię gdybym sama tak nie miała
Fajnie, ze jesteś zadowolona z imienia.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 19:25   #3824
springtime
Rozeznanie

Dziewczyny co do ruchów to sprawdźcie gdzie macie umiejscowione łożysko (przednia czy tylna ściana macicy) powinno być napisane na karcie z usg prenatalnego. Jeżeli przednia to ruchy odczuwa się znacznie później i słabiej, także nie ma co się martwić, że jeszcze nic nie czuć
Stary 2017-02-13, 19:33   #3825
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
To też rwa zapewne. Umow sie do fizjoterapeuty tylko najlepiej gdzies gdzie zajmuja sie ciężarnymi, a jak mieszkasz w mniejszym mieście to gdziekolwiek mają dobrą opinie. W drugim trymestrze to juz spokojnie można masować, porozluzniać, porozciągać. Plastry kinesiology taping tez daja rade i brak skutkow ubocznych- w pelni bezpieczne w ciazy. A jak nie mozesz wytrzymac to apap.
To chyba jednak nerki. Biorę urosept u nospę i jest trochę lepiej. Przynajmniej mogę już chodzić. Ale dziękuję za rady

Morelle, Karolinusia ładne brzuszki. U jednej i u drugiej mało co widać

Poprostu zdrówka 

Emmos już lepiej, dziekuje 

Chilli bardzo fajny wózek!
Mnie tez dni lecą jak szalone na l4. A dni mam różne bardziej lub mniej produktywne. Dzis cały dzień spędziłam w łóżku ale to przez ten ból nerek. A tak to trochę na necie posiedze, książki czytam, ostatnio krzyżówki rozwiazuje, cos ogarnę w domu, obiad ugotuje i leci jakoś czasami nam wyrzuty sumienia ze tak malo robię rzeczy ale w koncu to L4

Mała a Ty olej szefa idz na zwolnienie! Może on to celowo z ta niedzielą robi żeby Cie w końcu wykurzyc z pracy? Zdrowie Twoje i maluszka jest najwazniejsze ja z tym twardnieniem brzucha miałam do czynienia tydzień temu, postalam trochę przy żelazku i chyba wlasnie przez to. Polezalam i przeszło. A wczoraj miałam jakies dziwne skurcze

A i jeszcze bym zapomniała się pochwalić wczoraj poczułam maleństwo! Lezelismy juz w łóżku, mąż z ręką na brzuchu i też poczuł. Bardzo delikatnie i musialam byc bardzo skupiona ale czułam pukanie ze środka Dzis też to poczułam wiec jestem pewna że to maluszek.

Edytowane przez Carolles
Czas edycji: 2017-02-13 o 19:40
Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 19:37   #3826
morelle_
Zakorzenienie

Ja siedzę w domu, więc się nie maluję.
Stary 2017-02-13, 19:38   #3827
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Ja także, niezła menda z niego

Cytat:
Napisane przez springtime Pokaż wiadomość
Dziewczyny co do ruchów to sprawdźcie gdzie macie umiejscowione łożysko (przednia czy tylna ściana macicy) powinno być napisane na karcie z usg prenatalnego. Jeżeli przednia to ruchy odczuwa się znacznie później i słabiej, także nie ma co się martwić, że jeszcze nic nie czuć
Dokładnie tak
Chociaż ja mam łożysko z przodu i od jakiegoś czasu coś tam czuję (a przynajmniej tak mi się wydaje ), dzisiaj się położyłam i położyłam sobie rękę na brzuchu i po paru minutach poczułam coś, co albo było kopniaczkiem, albo wyhodowałam sobie bardzo skocznego tasiemca
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 19:39   #3828
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny rośniemy z dnia na dzień, nic nie było widać, a tu nagle buuum

mi też dni lecą jak szalone, chyba nawet szybciej niż jak pracowałam, po wstaniu śniadanko, potem prysznic, trochę ogarnę mieszkanie, siadam do kompa i w między czasie robię coś na obiadokolacje, potem po 18 wraca Mąż, wspólna obiadokolacja, jakieś filmy czy seriale pod kocykiem razem i tak mija wieczór

dzwoniła do mnie personalna, mam do odebrania kopertę z premią świąteczną, bo jak to powiedziała nie widziała się jeszcze ze mną i dopiero teraz, fajnie że mnie nie pominęli

Super z tą premią! U mnie z kolei w lutym sporo wydatków sie nałożyło.
Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość

Ale na jutro planuje zrobić przeglad szafy i musze zrobic moejsce na rzeczy dla maluszka. Bo skoro bedzie kobietka to troche miejsca bedzie potrzebowala.
Ja dla swojej córki na razie jedną szufladę przeznaczyłam. Póki co wszystkie ubranka sie mieszczą, ale pewnie przed porodem trzeba bedzie jeszcze drugą dla nie przeznaczyć.
Muszę sie pozbyć co najmniej połowy swoich ubrań - mam ich za duzo i na większość nie mogę patrzeć. Chociaż to, ze jestem chomikiem miało swoje plusy w ciazy - nie musiałam kupować staników bo miałam w szufladzie za duże, tak samo miałam spodnie za szerokie w pasie.

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Czyli wychodzi na to, ze nie ma co sie sugerować wielkością brzucha.

Cytat:

A.jutro lecimy do kina

Super zakup!

Cytat:

Hmm, to by wychodziło, ze na tygodniu jesteś w ciąży a w niedziele juz nie?
Swoją droga pewnie ciezko grafik zapełnić jak jedna osoba pracuje 4h, a praca jest w galerii handlowej. Kiedyś pracowałam w biurze w CH i zawsze pojawiał sie problem jak ktoś szedł na zwolnienie czy chciał urlop z krótkim wyprzedzeniem.

Cytat:
No wkurzyl mnie bardzo serio, i jeszcze do mnie ze wystarczy przerwę zrobić pracuje ile sie da, ide mu na reke ze wszystkim i tu.nie chodzi ze mi sie nie chce bo.to ostatnia moja niedziela już, ale o to że "moja macica źle sie czuje" i kropka.

I 2 pyt. Ja jak siedzę, długo przy biurku to mam jakby kolkę, kłuje mnie pod żebrami ... i ciężko z tym ogólnie:/

Mi potrafił twardnieć nawet na kilka godzin. Na szczęście odkąd jestem na L4 jest duzo lepiej, odszedl tez ten okropny bol spojenia łonowego. No, ale jak zmęcze sie chodzeniem to ten bol wraca.

Stary 2017-02-13, 19:39   #3829
KociaMatka
Raczkowanie

A ja bylam dzis na wizycie. Malenstwo obrocilo sie tak, ze nic nie bylo widac - ani buzki ani co miedzy nogami Dr wieszczy dziewczynke ale mowi ze do polowkowego za miesiac to tylko wrozba. I od jutra tez L4 bo strasznie mialam niskie cisnienie ale za 2 tyg planuje jeszcze wrocic do pracy zeby pokonczyc projekty

KociaMatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 19:42   #3830
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Super z tą premią! U mnie z kolei w lutym sporo wydatków sie nałożyło.

Ja dla swojej córki na razie jedną szufladę przeznaczyłam. Póki co wszystkie ubranka sie mieszczą, ale pewnie przed porodem trzeba bedzie jeszcze drugą dla nie przeznaczyć.
Muszę sie pozbyć co najmniej połowy swoich ubrań - mam ich za duzo i na większość nie mogę patrzeć. Chociaż to, ze jestem chomikiem miało swoje plusy w ciazy - nie musiałam kupować staników bo miałam w szufladzie za duże, tak samo miałam spodnie za szerokie w pasie.

Czyli wychodzi na to, ze nie ma co sie sugerować wielkością brzucha.

Super zakup!

Hmm, to by wychodziło, ze na tygodniu jesteś w ciąży a w niedziele juz nie?
Swoją droga pewnie ciezko grafik zapełnić jak jedna osoba pracuje 4h, a praca jest w galerii handlowej. Kiedyś pracowałam w biurze w CH i zawsze pojawiał sie problem jak ktoś szedł na zwolnienie czy chciał urlop z krótkim wyprzedzeniem.

Mi potrafił twardnieć nawet na kilka godzin. Na szczęście odkąd jestem na L4 jest duzo lepiej, odszedl tez ten okropny bol spojenia łonowego. No, ale jak zmęcze sie chodzeniem to ten bol wraca.

Ja mam dla fasoli 5 szuflad, ale już wiem, że się nie zmieszczę. Garderoby nie zamierzam oddać, więc będę musiała kupić jakieś pojemniki.

Cytat:
Napisane przez KociaMatka Pokaż wiadomość
A ja bylam dzis na wizycie. Malenstwo obrocilo sie tak, ze nic nie bylo widac - ani buzki ani co miedzy nogami Dr wieszczy dziewczynke ale mowi ze do polowkowego za miesiac to tylko wrozba. I od jutra tez L4 bo strasznie mialam niskie cisnienie ale za 2 tyg planuje jeszcze wrocic do pracy zeby pokonczyc projekty

Też mam niskie. W pt miałam 70/60
Stary 2017-02-13, 19:44   #3831
xzora
Zakorzenienie

Cytat:

To moze następnym razem zjedz czekoladę przed. Dziecko bedzie sie wiercić w każda stronę wiec moze uda sie uchwycić. Chociaż u mnie lekarz musiał wrócić po jakiejś chwili do ponownego określania płci bo dziecko aż za bardzo sie wiercilo. No, ale lepiej tak niż jak bedzie odkręcone i nic sie nie zobaczy.

Stary 2017-02-13, 19:45   #3832
vadi
*sportaddict*

Cytat:

Tak mi się właśnie wydawało, że u Ciebie dzisiaj powinno być badanie rozpisali Ci tę pappę w końcu?
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 19:47   #3833
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam dla fasoli 5 szuflad, ale już wiem, że się nie zmieszczę. Garderoby nie zamierzam oddać, więc będę musiała kupić jakieś pojemniki.

A masz przecież szafę i komodę w pokoju dziecięcym, nie zmieścisz sie tam?
Ja w styczniu kupiłam pojemniki do garderoby, zeby była bardziej funkcjonalna. Akurat w Biedronce były.

Stary 2017-02-13, 19:52   #3834
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
A masz przecież szafę i komodę w pokoju dziecięcym, nie zmieścisz sie tam?
Ja w styczniu kupiłam pojemniki do garderoby, zeby była bardziej funkcjonalna. Akurat w Biedronce były.

W szafie są kurtki zimowe i płaszcze. Nie zrobiliśmy szafy na przedpokoju. Teraz nie ma sensu jak mamy sprzedawać to mieszkanie. Więc szafa jest cała zajęta prócz 2 szuflad plus w komodzie są 3. Więc razem 5. Nie zmieszczę tam ciuszków.

W garderobie u siebie mam 4 wieszaki na kółkach i pojemniki. Część rzeczy leży na podłodze. 5mk to za mała garderoba dla mnie. Moje buty i ubrania męża są w innych pokojach.
Przy budowie domu już zrobię to inaczej. Głupia byłam bo mąż chciał mi odstąpić swój gabinet na garderobę, trzeba było się zgodzić
Stary 2017-02-13, 19:54   #3835
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:

Ja mialam chyba 99/58. To by tlumaczylo czemu usypialam w pracy mimo stresu

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
To moze następnym razem zjedz czekoladę przed. Dziecko bedzie sie wiercić w każda stronę wiec moze uda sie uchwycić. Chociaż u mnie lekarz musiał wrócić po jakiejś chwili do ponownego określania płci bo dziecko aż za bardzo sie wiercilo. No, ale lepiej tak niż jak bedzie odkręcone i nic sie nie zobaczy.

Specjalnie przed badaniem jadlam cukierki ale widac dzis nie mialo ochoty albo oszczedza moje fundusze zebym nie szalala z zakupami

Stary 2017-02-13, 19:56   #3836
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:

ja mam czasami ból delikatny w żebrach jak się najem i siedzę ale jak się położę to przechodzi.Mi lekarz mówił ,że jak brzuch twardnieje i samopoczucie nieciekawe to na l4 od razu.Nie piszę po to żeby Cię nastraszyć ale widać po tym co piszesz ,że się denerwujesz i po co się męczyć.Będziesz mieć jakieś problemy jak pójdziesz na l4 z pracą? (szefem się nie przejmuj) i tak długi czas nie będziecie się widzieć więc zdąży mu przejść foch jak coś.

Ja nie tylko ciążowe książki lubię wszystko co wciąga, najbardziej kocham S.Kinga a teraz zaczynam powieść w stylu XIX w.thrillera.Jak macie jakieś tytuły ,mega wciągające stare czy nowe to piszcie nadrobię zaległości.

Ja się maluję codziennie i w końcu mam czas na jakieś bardziej wymagające makijaże oczu niż eyeliner i tusz a uwielbiam to robić a jeszcze kupiłam paletkę teraz to już w ogóle hulaj dusza...
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 19:56   #3837
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Tak mi się właśnie wydawało, że u Ciebie dzisiaj powinno być badanie rozpisali Ci tę pappę w końcu?
Pokazalam jej wyniki dzis i powiedziala ze przy pappa kryptor podobno sie prawdopodobienstwa nie ocenia tylko ona sprawdza te wyniki na tych zwyklych jednostkach czy nie sa podwyzszone/obnizone. Powiedziala ze wszystko jest w normie, nie ma podwyzszonego ryzyka. Sama nie eiem co o tym myslec..

Stary 2017-02-13, 19:58   #3838
poprostu
Zakorzenienie

Cytat:

a jakie miałaś?

Cytat:

to ja ostatnio miałam 100/60 i myślałam, że mam niskie
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-13, 20:00   #3839
KociaMatka
Raczkowanie

Cytat:
W szafie są kurtki zimowe i płaszcze. Nie zrobiliśmy szafy na przedpokoju. Teraz nie ma sensu jak mamy sprzedawać to mieszkanie. Więc szafa jest cała zajęta prócz 2 szuflad plus w komodzie są 3. Więc razem 5. Nie zmieszczę tam ciuszków.

W garderobie u siebie mam 4 wieszaki na kółkach i pojemniki. Część rzeczy leży na podłodze. 5mk to za mała garderoba dla mnie. Moje buty i ubrania męża są w innych pokojach.
Przy budowie domu już zrobię to inaczej. Głupia byłam bo mąż chciał mi odstąpić swój gabinet na garderobę, trzeba było się zgodzić
Hihi racja, trzeba bylo brac

Stary 2017-02-13, 20:00   #3840
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
ja mam czasami ból delikatny w żebrach jak się najem i siedzę ale jak się położę to przechodzi.Mi lekarz mówił ,że jak brzuch twardnieje i samopoczucie nieciekawe to na l4 od razu.Nie piszę po to żeby Cię nastraszyć ale widać po tym co piszesz ,że się denerwujesz i po co się męczyć.Będziesz mieć jakieś problemy jak pójdziesz na l4 z pracą? (szefem się nie przejmuj) i tak długi czas nie będziecie się widzieć więc zdąży mu przejść foch jak coś.

Ja nie tylko ciążowe książki lubię wszystko co wciąga, najbardziej kocham S.Kinga a teraz zaczynam powieść w stylu XIX w.thrillera.Jak macie jakieś tytuły ,mega wciągające stare czy nowe to piszcie nadrobię zaległości.

Ja się maluję codziennie i w końcu mam czas na jakieś bardziej wymagające makijaże oczu niż eyeliner i tusz a uwielbiam to robić a jeszcze kupiłam paletkę teraz to już w ogóle hulaj dusza...
Mi się nie chce bo nigdy nie chciało mi się zmywać makijażu.

Cytat:
Pokazalam jej wyniki dzis i powiedziala ze przy pappa kryptor podobno sie prawdopodobienstwa nie ocenia tylko ona sprawdza te wyniki na tych zwyklych jednostkach czy nie sa podwyzszone/obnizone. Powiedziala ze wszystko jest w normie, nie ma podwyzszonego ryzyka. Sama nie eiem co o tym myslec..

Dla mnie to jest coś nie halo. Jak może sprawdzić czy są podwyższone czy obniżone jak każda kobieta ma inne
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości