Plamienia/krwawienia/upławy/bóle/skurcze - wątek zbiorczy! - Strona 21 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-03-20, 23:21   #601
gaga111
Raczkowanie

Dot.: Wstydliwy problem - swędzenie okolic intymnych

Bylam u lekarza, stwierdził stan zapalny i byc moze niewielka nadzerke. Bralam gynalgin i masc clotimazolum. w czasie kuracji mialam okres i musialam do niej powrocic po nim. kilka dni po skonczeniu kuracji strasznie mnie zaczela swedziec pochwa i srom. a ze nie mialam mozliwosci pojscia do lekarza bo on w innym miescie a ja mieszkam w malym, to kupilam albothyl i smarowalam sie mascia clotrimazolum. stwierdzilam ze moze przejdzie bo juz nie moglam wytrzymac tak swedzialo. ale ogolnie mysle ze nieznacznie przeszlo bo po kilku dniach jak odwiedzilam ginekologa, znow wystepowal swiad. po wyniku cytologii-(grupa II i rozmaz nadaje sie do oceny ale jest niezbyt czytelny z powodu licznych komorek zapalnych) lekarz zdziwil sie ze silny lek gynalgin mi nie pomogl i zapisal mi najsilniejszy jaki moze byc czyli metronidazol-tabletki dopochwowe. dodam ze cytologie mialam robiona po gynalginie(przed albothylem). a teraz jak biore ten metronidazol to swedzi mnie srom strasznie. jak myslicie co moze mi na to pomoc?? mam nadzieje ze po kuracji metronidazolem nie zaraze sie zadnym grzybkiem bo w koncu to bardzo silny antybiotyk. mam 5 tabletek lacibios femina i chyba zaczne je brac po skonczeniu kuracji metronidazolem. mam nadzieje ze nie bedzie za pozno. a na ten swiad co moze pomoc?? staram sie uzywac przewiewnych ciuchow, jesc jak najwiecej jogurtow i zakwasic organizm dieta. masc clotrimazolum juz mi nic nie pomaga bo caly czas ja stosowalam. do podmywania czasem stosuje jogurt, tantum rosa albo vagosan. ale nic nie pomaga. co jeszcze moge stosowac i jak myslicie co z tego jest najlepsze do stosowania na zewnatrz?? pytam bo przez najblizszy tydzien znow nie mam mozliwosci pojscia do ginekologa. ale ta dieta i probiotyki chyba nie zaszkodzi co nie?? po ilu dniach stosowania clotrimazolum lub innych specyfikow z zewnatrz przechodzil wam świąd??
gaga111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-20, 23:22   #602
gaga111
Raczkowanie

a to lacibios femina mam stosowac juz teraz czy po skonczeniu kuracji metronidozalem?? boje sie czy juz nie mam grzybicy...
gaga111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-22, 13:29   #603
MonikaK83
BAN stały

Witam Was, miałam duży kłopot z hemoroidami na zewnątrz po ciąży. pomimo stosowania różnych leków nic nie pomogło. Skorzystałam w Katowicach ( MEKMED ) z zabiegu HEMORON 3 razy co miesiąc, krwawienia ustąpiły.zewnętrzne hemoroidy zmniejszyły się, po miesiącu odostatniego zabiegu chirurg usunął mi zewnętrzne żylaki laserem w miejscowym znieczuleniu, po 14 dniach wszystko się zagoiło. Polecam, bo zapomniałam już o problemie.ponadto stale używam preparat Psyllium - przez co nie mam zaparć . Jeżeli masz jakieś pytania to pisz pytanie86@o2.pl chętnie odpowiem bo długo szukałam sposobu żeby poczuć ulgę i przeszłam tą kuracje i wiem jak to jest.
MonikaK83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 21:39   #604
marikaxxx96
Przyczajenie

Dot.: zoltawe slady na majtkach i nie przyjemny zapach

witam! ja mialam to samo! ale niewiem czy moge isc w wieku 12 lat do ginekologa:conf used: czekam na odpowiedzi pilne
marikaxxx96 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-26, 21:58   #605
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax
Dot.: zoltawe slady na majtkach i nie przyjemny zapach

Cytat:
Napisane przez marikaxxx96 Pokaż wiadomość
witam! ja mialam to samo! ale niewiem czy moge isc w wieku 12 lat do ginekologa:conf used: czekam na odpowiedzi pilne
NAWET TRZEBA jeżeli zaobserwowałaś coś "nietypowego" i Ciebie to niepokoi.

Z tym ze będzie z tym ciut więcej zachodu.
Razem z pełnoletnim opiekunem np. mamą musicie poszukać ginekologa dziecięcego (jako ze nie masz ukończonych 15 lat).

Niestety nie każda przychodnia posiada ginekologów z specjalizacją dziecięcą.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-28, 09:57   #606
Piegusia
Raczkowanie

Dot.: Niepokojące brązowe bezwonne upławy 2 tyg przed okresem

To mogą być plamienia poowulacyjne które mogą oznaczać jakieś zaburzenia hormonalne m.in. za niski poziom progesteronu.Dla świętego spokoju trzeba pójść do gina i sprawdzić poziom hormonów,zwłaszcza jeśli planuje się w przyszłości zostać mamą bo przy zaburzenia hormonalnych może być problem z zajściem i utrzymaniem ciąży.Mi też niestety się takie plamienia zdarzają. Teraz jestem tuż po owulacji i niestety dostałam mocniejszego plamienia,prawie krwawienia(bo normalnie mam tylko brązowawy śluz a teraz leci więcej krwi) i podbrzusze mnie pobolewa.Martwi mnie jeszcze to że mam ostatnio wahania nastrojów.Pod koniec listopada 2007 odstawiłam pigułki i nawet już było ok i nawet plamień nie miałam a tu znowu i to mocniejsze.Gina mam dopiero 15 kwietnia więc muszę czekać,ale na pewno poproszę o zbadanie poziomu moich hormonów bo jestem zaniepokojona,w ogóle najlepiej aby pani doktór przebadała mnie wszerz i wzdłuż ech:/

Piegusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 17:32   #607
negra78
Raczkowanie

Ból piersi - czy to mogą być początki ciąży?

Witam !
Staramy się z mężem o dzidzię, okres powinnam dostać za 10 dni ale w zasadzie od dni płodnych mam nabrzmiałe piersi i bolą mnie tak jak przed okresem, nigdy tak nie miałam, wykonałam test ciążowy po 7 dniach od stosunku ale wyszedł negatywnie, może za wczesnie go wykonałam, wiem, że powinnam to zobić najlepiej 1 po spodziewanym okresie ale nie mogę się doczekać, stąd moje pytanie, czy któraś z Was miała takie objawy ciążowe? sama już nie wiem, znając życie to pewnie inna przyczyna, może za wcześnie jeszcze na jakiekolwiek objawy?
negra78 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 17:35   #608
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari
Dot.: Ból piersi - czy to mogą być początki ciąży?

Cytat:
Napisane przez negra78 Pokaż wiadomość
Witam !
Staramy się z mężem o dzidzię, okres powinnam dostać za 10 dni ale w zasadzie od dni płodnych mam nabrzmiałe piersi i bolą mnie tak jak przed okresem, nigdy tak nie miałam, wykonałam test ciążowy po 7 dniach od stosunku ale wyszedł negatywnie, może za wczesnie go wykonałam, wiem, że powinnam to zobić najlepiej 1 po spodziewanym okresie ale nie mogę się doczekać, stąd moje pytanie, czy któraś z Was miała takie objawy ciążowe? sama już nie wiem, znając życie to pewnie inna przyczyna, może za wcześnie jeszcze na jakiekolwiek objawy?

7 dni od stosunku to za mało
minimum 14 dni, żeby test był wiarygodny.
a poza tym polecam wyszukiwarke, bo jest wątek o pierwszych objawach w ciąży

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 18:08   #609
negra78
Raczkowanie

Zastanawiam się czy w tak krótkim czasie mogą wystąpić jakiekolwiek objawy ciąży?
Stary 2008-04-01, 19:16   #610
Eenax
Zakorzenienie

GG do Eenax

Cytat:
Zastanawiam się czy w tak krótkim czasie mogą wystąpić jakiekolwiek objawy ciąży?
Nie. U osób najbardziej wrażliwych na hormony (hCG) pierwsze objawy moga się pojawić 6-7 dni po zapładnianiu. Czyli na kilka dni przed okresem (4-5dni).
Objawami jakie mogą sie pojawić to lekkie mdłości i ciągniecie w podbrzuszu i/lub pobolewanie jajników podobne do tego przedokresowego.
Jednak z tak szybkimi objawami można sie spotkać baaardzo rzadko. No i wykryją je osoby znające idealnie swój organizm.
Dym kadzidlany. ...

czarne kredki
Eenax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 19:47   #611
negra78
Raczkowanie

Zapomniałam dodać, że od 2 - 3 dni mam podwyższoną temperaturę - 37,1 37,2 i odczuwam non stop głód, nigdy wcześniej nie miałam takich objawów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-01, 20:12   #612
goch
Przyczajenie

Tak, ja tak miałam, pierwszym obiawem ciąży był niesamowity ból piersi.Dodam tylko że mam 21 dniowe cykle(bardzo krótkie) a już tak ok 9 dnia cyklu zaczęły mnie boleć piersi,poczekałam do dnia spodziewanej miesiączki i okazało się że będę miała dzidziusiaW zasadzie żadnych innych objawów nie miałam, a piersi to mnie tak bolały aż do samego porodu.
goch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 20:21   #613
negra78
Raczkowanie

Tak bym chciała żeby się, że jestem w ciąży, poczekam jeszcze 10 dni do miesiączki, do tej pory miałam 26 dniowe cykle jak w zegaruku, zniosłabym wszystkie objawy nawet te mniej "komfortowe". Mdłości nie mam, ale piersy są bardzo podrażnione, nabrzmiałe dokładnie jak tuż przed okresem
Stary 2008-04-01, 20:36   #614
goch
Przyczajenie

Życzę Ci z całego serca żeby to była ciąża u mnie to był jedyny z objaw zostania mamusią.
goch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-01, 20:43   #615
wersta
Zakorzenienie

to był mój 1szy objaw ciąży ból piersi. najpierw zaczęła lewa, zrobiłam test, ale nie wyszedł, było za wcześnie. właśnie tydz. po zapłodnieniu póżniej zaczęła mnie boleć 2ga. byłam pewna, że to ciąża i w dniu spodziewanej mies. zrobiłam 2gi - wtedy już 2 grube krechy

powodzenia
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-04-01, 20:47   #616
negra78
Raczkowanie

Mam nadzieję, ze nie rozczaruję się, dzięki za pocieszenie dam Wam znać czy udało się
Stary 2008-04-04, 19:26   #617
negra78
Raczkowanie

Dzisiaj jest 21 dziń cyklu, temperatura nadal utrzumuje się na poziomie 37,1 37,2, piersimoże już nie bolą mnie bardzo ale nadal są bardzo wrażliwe na dotyk i nabrzmiałe, @ powinnam dostać 10 kwietnia czyli za 5 dni. Już sama nie wiem co mam myśleć, czy to mogą być początki ciąży? zastanawiam mnie temperatura nieco podwyższona, co o tym muślicie?
Stary 2008-04-04, 19:37   #618
wersta
Zakorzenienie

ja tam jestem dobrej myśli trzymam

niech moc będzie z Tobą przesyłam ciążowe fluidy zarażam
Stary 2008-04-04, 19:40   #619
negra78
Raczkowanie

nie dziękuję coby nie zapeszyć, ale wsparcie zawsze mile widziane, żeby dało się tak zarazić byłabym najszczęśliwszą osobą, tyle się już naczytałam, że mam mętlik w głowie i sama nie wiem co o tym myśleć

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-04, 19:43   #620
wersta
Zakorzenienie

tylko sie nie stresuj będzie dobrze
Stary 2008-04-04, 21:11   #621
suspense
Zadomowienie

Dot.: boląca łechtaczka

no właśnie ta kulka...
byłam u lekarza i powiedział,że wszystko ok, i że tak się czasami dzieje. ale kurcze skoro przy dotykaniu boli to znaczy,że nie jest okej ;/ chyba sie bede musiała wybrać do kogoś innego...
suspense jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-05, 07:46   #622
nailpolish
Rozeznanie

Dot.: boląca łechtaczka

radzę dobre maści i kontrolę okolic łechtaczki, może jakieś alergiczne odczyny? warto szybko poszukać innego ginekologa, a do tej pory szczególnie dbać o te miejsca

nailpolish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-06, 06:27   #623
negra78
Raczkowanie

Co jest grane? czy to możliwe żeby temperatura wróiła do normy gdybym była w ciąży? jeszcze 4 dni do @
Stary 2008-04-06, 06:47   #624
amika79
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzisiaj jest 21 dziń cyklu, temperatura nadal utrzumuje się na poziomie 37,1 37,2, piersimoże już nie bolą mnie bardzo ale nadal są bardzo wrażliwe na dotyk i nabrzmiałe, @ powinnam dostać 10 kwietnia czyli za 5 dni. Już sama nie wiem co mam myśleć, czy to mogą być początki ciąży? zastanawiam mnie temperatura nieco podwyższona, co o tym muślicie?
Podwyższona temperatura w drugiej fazie cyklu (czyli po jajeczkowaniu) jest jak najbardziej normalna i nie musi świadczyć o ciąży. Jeśli podwyższona temperatura utrzymuje się co najmniej 18 dni, to wtedy można zacząć podejrzewać ciążę.

Cytat:
Co jest grane? czy to możliwe żeby temperatura wróiła do normy gdybym była w ciąży? jeszcze 4 dni do @
A spadła? O ile kresek?
Stary 2008-04-06, 09:54   #625
negra78
Raczkowanie

36,7 na chwilę obecną, ale nigdy wcześniej nie miałam podobnych objawów
Stary 2008-04-06, 14:44   #626
amika79
Wtajemniczenie

Cytat:
36,7 na chwilę obecną, ale nigdy wcześniej nie miałam podobnych objawów
A obserwowałaś też temperaturę przed owulacją? Może ten spadek nic jeszcze nie znaczy. By się tego dowiedzieć, musiałabyś znać temperatury przed owulacją.
Stary 2008-04-06, 18:24   #627
negra78
Raczkowanie

Zaobserwowałam jeszcze, że temeratura podnosi mi się do 37,1 - 37,2 w godzinach popołudniowych aż do wieczora, dodam, że nie jestem przeziębiona, w ostatnich dniach pomimo iż śpię tyle co zawsze jestem zmęczona ale nie wiem moze to tylko wpływ pogody i boli mnie brzuch. Owszem odczuwałam lekkie pobolewanie ale w 1 dniu @ i samo przechodziło za kilka godzin a teraz 4 dni do @. Wykonała kolejny test i wyszedł negatywnie może po takim czasie coś by już wyszło? może za bardzo chcę tej ciąży i to jest inna przyczyna :-?
Stary 2008-04-14, 08:04   #628
caelum
Rozeznanie

Mam problem właśnie ze swedzeniem okolic intymnych). Choc teraz jestem w trakcie leczenia. Przyjmuję Betadine.

Cały problem opisałam w innym wątku
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=248374

Po wizycie u ginekologa ale przed otrzymaniem wyników cytologii przyjmowałam również lactovaginal (który nie zmniejszył swędzenia).

Moze ktos miał podobny problem?

G.G. Márquez
caelum jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-16, 13:04   #629
jowi1977
Przyczajenie

Dot.: Plamienie

witam
mam podobny "problem", tzn. plamię ale ja od 2 m-cy stosuje YASMINELLE, miałam konsultacje u 2 ginekologów i każdy z nich mówi coś innego 1 kazał mi je odstawić, a 2 brać dalej. Nie wiem którego powinnam posłuchać - może polecicie mi dobrego ginekologa?
Stary 2008-05-04, 14:39   #630
Girl151
Rozeznanie

śluz z krwią...pomocy !!

Cześć. Nie znalazłam w żadnym wątku odpowiedzi do mojego problemu więc założyłam nowy.
No więc tak. Okres powinnam teraz dostać. Jeszcze go nie ma. Przed okresem zazwyczaj bolą mnie piersi. Tak samo miałam i tym razem. Strasznie bolały mnie piersi, czasem bolało mnie lekko podbrzusze jak przy okresie. Ale jego nie ma :/
Od wczoraj mam śluz z krwią... Nie jest tej krwi tak dużo. Taki lekko czerwony śluz. Nie wiem o co chodzi :/
Może któraś z was miała coś podobnego??
Girl151 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości