|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Ja tez miałam młodych rodziców (21 i 25l), TZ nieco starszych - chyba jego mama miała jakieś 26lat jak go urodziła, to jego tata moze 29. Czyli wiekowo nie ma aż takiej różnicy, natomiast w zachowaniu, podejściu różnica jest ogromna. My tez zostaliśmy zupełnie inaczej wychowani i te różnice cały czas wychodzą. Juz teraz zanim jeszcze dziecko sie pojawiło widze, ze mamy inne podejście do jego wychowywania.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też jestem rocznik 85 hehe Ja dzisiaj mam wychodne idę robić pazury a młody do dziadków. Mały relaksik po 2 tygodniach w domu w zamknięciu Moje gardło już ok za to leje mi się z nosa jak z kranu, przez to zatykają mi się uszy i mnie to wkurza
|
|
|
|
|
#4113 |
|
Zakorzenienie
|
Ja planuje mieć jedno dziecko. Moze mi sie odmieni jak juz córka bedzie na świecie.
|
|
|
#4114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie wkurza np., że moja teściowa nauczyła mojego męża, że po przyjściu z domu ściąga się ubrania, przebiera, a te wychodne wiesza na drzwi... jak u cyganów.... 7 lat minęło i dalej z tym walczę. Na ubrania jest szafa, a nie skrzydło drzwi... Cytat:
|
|
#4115 |
|
Zadomowienie
|
Ściągnęłam sobie aplikacje wizaż i jeszcze nie wiem jak cytować
![]() Mam balsam Palmers. Śmierdzi strasznie, ale działa, fajnie nawilża. Ja jestem z rocznika 91. Jest tu jakaś moja rówieśnica? ![]() Widzę, że tylko ja nie czekam z niecierpliwością na kopniaczki. Nie wiem dlaczego,ale jakoś mi się do tego nie spieszy. Może dlatego, że jak już zaczne czuć ruchy będę się stresować gdy maluch będzie się ruszał mniej. Na razie wiem, że to że nie czuje ruchów jest normalne i nie zwiastuje niczego złego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4116 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4117 |
|
królikoholiczka
|
Termin mam na 20lipca
Ja jeszcze nawet nic nie ogarnięte mam. Nic mi się nie chce
|
|
#4118 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ktoś jeszcze do nas dołączy? Cytat:
Moj nastarszy brat jest 19 lat starszy ode mnie wiec spokojnie moglby byc mojm tatą Ale rodzice moje tz mieli go młodo. Mama miala 20 lat a tata 24. Cytat:
|||
|
|
|
#4119 |
|
Zadomowienie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Mi palmers pachnie
![]() Ja jestem rocznik 87 i drugie dziecko bym chciała za ok 3 lata Widziałam dziś koleżankę ktora rodzi w na początku czerwca i ma brzuch mniejszy ode mnie W h&m jest zniżka 15% i darmowa wysyłka
Edytowane przez AnnaPaula87 Czas edycji: 2017-02-16 o 11:28 |
|
|
|
#4120 | ||
|
Zakorzenienie
|
To ja chyba jestem najstarsza
rocznik 84. :/Morele zapraszam hihi, jakoś się z nim dogadaøam, ale łatwo nie było. Chodzi o godziny pracy, gdyby nie te twardnienia, to bym problemu nie robiła, ale sie martwię chce te ostatnie dni im pomóc w biurze zwłaszcza, że to weekend :/ i ciężko, żeby ktoś za mnie przyszedł.Cytat:
Cytat:
, To u nas np ja mam więcej takich przyzwyczajeń, z którymi mąż walczy. NP wkładam naczynia do zlewu zamiast od razu do zmywarki ale tylko te do namoczenia, on się śmieje zawsze i pyta: "Co namaczasz?"Ja już po tych wynikach... zjadłam śniadanko, i kiszonego ogórasa bo jeszcze czuję tą glukozę.
|
|
#4121 |
|
*sportaddict*
|
Piszecie o twardnieniu brzucha, moze to już skurcze braxtona-hicksa? Mój kalendarz mówi, ze mogą się pojawiac już około 20tc
|
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Tak vadi teraz mogą się pojawić i kilka w ciągu dnia to zupełnie normalne
z tym że ja w poprzedniej ciąży miałam takie " ataki" czyli w ciągu godziny miałam regularnie co kilka min 10-15-20 razy nawet pod rząd i wtedy przyjmowali mnie na oddział, podłączali do ktg i wychodziły skurcze na 90% więc leżałam pod kroplówka codziennie zastrzyki ( zgroza) i tak chyba 3 albo 4 razy. Wiec jak wczoraj siadłam i miłam kilka na raz...to już od razu miałam wizję powtórki z rozrywki :/ na szczęście one nie bolą, z szyjka było wszystko ok... Pogadam z lekarzem w poniedziałek i zobaczę, a teraz będę dużo odpoczywać
|
#4123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, z których list wyprawkowych korzystacie?
|
#4125 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4126 |
|
Zakorzenienie
|
A ja rosne i rosne i rosne. A dziś na16 mam wizytę i podgladne maluszka. Mam nadzieję że nic nie urosło między nogami hehe.
Dziś 19t4d |
|
|
|
#4127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przejechalam się też na rzeczach z pepco po praniu tragedia. Szorstkie i sztywne. Wole f&f i h&m to miejsce ulubione sklepy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4128 |
|
Zakorzenienie
|
pieknie darietta
![]() Ok wstaje od kompa .... pospisywałam wyprawkę dla maluch, jeszcze lista dla mnie... i będzie git! idę się szykować do pracy
|
#4129 | |||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Ja patrzę tylko na aukcje z opiniami i zdjęciami. Cytat:
Opaski maja śliczne ale mi sie raczej nie przydadzą ![]() Cytat:
Ja chyba zamówię cos na próbę i zobaczę jak po tym praniu i prasowaniu beda wyglądać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
Głowa mnie boli. To prawda, ze nie bardzo smarować czoło amolem w ciąży?
|
#4131 | |||
|
Zakorzenienie
|
Mała dziękuję za info
![]() Cytat:
Moje 4 czerwone krechy siedzą od kilku dni i chyba się nie wyprowadzą Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze wiedzieć, dzięki ![]() Byłam dziś w przychodni na badaniach, pojechałam do takiej dużej, ponieważ mają niskie ceny, a ja za badania płacę. Dziewczyny ludzi mnóstwo, a co druga osoba kaszle na cały korytarz, masakra. Mam nadzieję, że nikt mi wirusa nie sprzedał. Ponieważ byłam na czczo to jak wracałam poczułam wilczy głód, w związku z czym znalazłam się w maku i wszamałam kanapkę śniadaniową z jajem i bekonem. Oczywiście żałuję ![]() Moja mama się śmieje, że jak była w moim wieku to dziecko do komunii szykowała Z Tż mamy rodziców w podobnym wieku, ale zostaliśmy zupełnie inaczej wychowani.
|
|
|
#4132 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też muszę iść zrobić morfologię i siuśki, ale czekam aż się wykuruję bo tak to pewnie wyjdą mi jakieś podwyższone wskaźniki. Raz pojechałam do przychodni gdzie jest trochę taniej i powiedziałam nigdy więcej - zaoszczędziłam może 10zł (akurat wtedy mało badań robiłam) ale czekałam z kichającymi i kaszlącymi ludźmi ponad godzinę.. Szybko wróciłam do innego miejsca gdzie zazwyczaj trafiam na 1-2 osoby (a czasami nikogo) i po 10min mam wszystko załatwione.
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
A ja rozkoszując się pogodą skoczyłam na dwugodzinny spacer. Oczywiscie wkończyło się zakupami:p odkryłam super Komis z ciuszkami i zabawkami dziecięcymi. Są tam rzeczy outletowe i używane. Były bodziaki Cartersa za 25 zl za 5 sztuk! Gdyby nie to że w każdym było coś różowego a ja nie znam płci to bym brała jak nic:p powstrzymałam się i dla bobasa nic nie wzięłam za to dla mamusi wpadła bluzeczka i koszula nocna:p
Zmęczyłam się ufff |
|
|
|
#4134 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4135 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie to pisałam juz kiedyś o pepco tez juz tam nie kupię, ale chyba dziewczyny muszą się same przekonać wzory kuszą ale jakość zdecydowanie na nie Cytat:
Ja bym tak pospacerowała... tym bardziej ze słońce takie piękne... ale odstrasza mnie jakość powietrza mąż wrócił wczoraj późnym wieczorem do domu to mówił ze zle mu sie oddycha a ciuchy to aż mu śmierdziały tym syfem ![]() Chce juz ciepełko, wiosnę, żeby tego smrodu nie było ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4136 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Korzystasz z jakiejś aplikacji na telefon informującej o smogu? Możesz coś polecić? Nie mieszkam w dużym mieście ale z chęcią zobaczyłabym jak sytuacja w regionie.
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio
|
#4139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4140 |
|
MerDer 4ever
|
Spotkamy się jutro wieczorem już na miejscu u kuzynki
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.

ktoś jeszcze do nas dołączy?
Moj nastarszy brat jest 19 lat starszy ode mnie wiec spokojnie moglby byc mojm tatą

mąż wrócił wczoraj późnym wieczorem do domu to mówił ze zle mu sie oddycha a ciuchy to aż mu śmierdziały tym syfem