|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
próbki kosmetyków
Cześć dziewczyny! Proszę powiedźcie mi jak to jest z tymi próbkami. Na przykład: wchodzę do sklepu Sephora i mówię czy mogłabym dostać próbkę np. podkładu Kanebo Liquid finish? albo próbkę perfum Gucci......? Tak to się robi?
![]() Wiem ,że to głupie pytanie ale ja na prawdę nie wiem jak to jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: próbki kosmetyków
teoretycznie powinni Ci dać, ale przeważnie jest tak, że panie ekspedientki sobie biorą próbki a klientkom mówią, że nie mają niestety... najczęściej dokładają próbki do większych zakupów. Ale zdarzają się "uczciwe" panie, które dadzą Ci próbkę...
![]() |
#3 |
🦄
|
Ja zwykle proszę o próbki przy kasie- jak już płacę za to, co kupiłam. Albo Pani mi proponuje jakieś próbki i sobie wybrzydzam i pytam się czy mają to czy tamto, albo całkiem sie upominam czy przypadkiem nie mają czegoś takiego, bo bardzo mnie interesuje i chciałabym wypróbować. Nie zawsze jest to, czego chcę- szczególnie jeśli chodzi o zapachy. Nie wiem, ile w tym strategii sklepu, a ile prawdy. Ale to o próbkach w saszetkach. A jeśli chodzi o takie robione z testera w słoiczkach to nie mam doświadczeń- tu muszą wypowiedzieć się inne dziewczyny. Najlepiej jeszcze napisz gdzie zamierzasz robić zakupy to dziewczyny Ci podpowiedzą, gdzie Panie są najmilsze i najbardziej pomocne.
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Probki perfum Ci raczej nie dadza (chyba, ze jako gift do zakupow) - mozesz psiknac sie z testera. A jesli chodzi o pielegnacje, to normalnie, podchodzisz do ekspedientki i prosisz o probke czegos konkretnego, albo zeby Ci doradzila jakis kosmetyk i wtedy dala probke. Dalej to zalezy. Albo da albo nie da
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
z perfumami jest roznie - czasami panie nie chca dawac.. mowia czasami, ze one nie moga decydowac o tym, czy odlac troszke pefrum z testera jesli nie maja probek firmowych. wtedy trzeba sie usmiechnac i poprosic kierowniczke sklepu - ona na pewno moze zdecydowac
![]() natomiast co do pielegnacji - nigdy nie zdarzylo sie zeby nie chcialy mi panie zrobic probki. w razie czego - mow ze jestes alergikiem i MUSISZ wyprobowac zanim zdecydujesz sie na zakup... bo inaczej kupisz i bedziesz zwracac, co ani Tobie ani im nie ulatwi zycia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja zawsze proszę o próbki. Uważam, że jako klentki- nawet tylko potencjalne, mamy do tego prawo i powinnyśmy się tego domagać, a także protestować, kiedy chcą nam wcisnąć jakieś dziwne saszetki, pierwsze z brzegu. Kiedyś pani w Sephorze próbowała mi z wielkim jak to zazwyczaj u nich (często też sztucznym) usmiechem dać próbkę kremu dla czterdziestolatek,na zmarszczki. ja mam dopiero 23, więc ją zapytałam, czy naprawdę na tyle wyglądam i powiedziałam,że za taką próbkę dziękuję. Pani wyglądała na oburzoną, bo to ona do mnie z prezetem, a ja nawet wdzięczności nie umiem okazać. ale ja mam już dość próbek, które i tak później muszę wyrzucić (rez też dostałam coś dziwnego do włosów kręconych- mam proste!). nie lubię jak ekspedientki robia mi łaskę z tymi próbkami- w polskich Sephorach muszą
się jeszcze dużo nauczyć. Kiedyś widziałam scenkę jak do perfumerii wpadła przyjaciółka ekspedientki, a potem przez pół godziny wybierała sobie najróżniejsze próbki ![]() Ja najczęściej proszę o próbki, kiedy albo chcę coś kupić, albo myślę o zakupie. Najpierw długo dyskutuję z konsultantką, niektóre są nawet bardzo fachowe i dużo ciekawych rzeczy można się od nich dowiedzieć. One od tego tam są, to ich praca i też nie zawsze rozumiem dziewczyny, które się wstydzą konsultantek i uciekają przed nimi. Ja przeważnie irytuję się, gdy wchodząc do Sephory, która tak się szczyci swoją miłą i profesjonalną obsługą klientów, nie ma nikogo, kto by mnie przywitał i się mną zajął (zwłaszcza że mocne świetlówki, nowy biały wystrój i ogrom kosmetyków, trochę mnie otumaniają i często zdarza mi się zapomniec po co przyszłam ![]() Jak nie potrzebuję niczyjej pomocy, bo chcę pooglądać, albo przyszłam po coś konkretnego to grzecznie dziękuję za pomoc. Ale kiedy nie jestem zdecydowana, to zawsze szukam pomocy takiej przewodniczki, a po rozmowie z nią i jak mi coś już wybierze, zawsze prosze o próbkę. W Sephorze nie mogą się wymawiać brakiem próbek kremów w saszetkach, bo mają tam takie malutkie słoiczki- oni je chyba nazywają pigułki- bo kiedyś jak się domagałam o próbkę, a kobieta ciągle, że mi zrobi pigułkę (?) to z początku zupełnie nie wiedziałam o co jej chodzi ![]() A tak a propos Sephory, to zachęcam do wysyłania pytań, komentarzy i nawet skarg mailem z ich strony internetowej- odpowiadają na wszystkie wątpliwości od razu. Korzystam z tego od czasu do czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
to wszystko zależy od uprzejmości tych pań i ogólnie od sklepu czy drogerii, najłatwiej zawsze jest o podkłady, po prostu prosisz o próbke i ona w taki mały pojemniczek troche nalewa z testera, ja tak zrobiłam wczoraj z podkładem Max Factora Lasting Performance w Douglasie, dała mi 2 kolory a ja sobie dzisiaj zadecydowałam i kupiłam ale już w innym sklepie(osiedlowym)za 8 zł taniej!!!, a kiedy chciałam sobie kupić szminke to chyba z 20 minut w sklepie sie malowałam testerami też wybrałam to co najbardziej mi odpowiadało, a co do innych próbek to czasami dodaja do zakupu a czasami nie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.