|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 |
Rozeznanie
|
Dot.: Aerobiczna szóstka Weidera- BRZUSZKI!! 2
haha ja przy 6 cwiczeniu zaczynam umierac jestem tak wykonczona a to dopiero 3 dzien dziewczyny nie poddawajcie sie szczegolnie ze juz tyle za wami jak boli to znaczy ze dziala!Tylko niewiem co z tymi nozycami ja robie nozyce przez 3 sekundy pozniej opuszczam czesc barkowa i nogi i tak 6 powtorzen,dobrze zrozumialam?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2612 |
Raczkowanie
|
nie wiem co ja bym bez Was zorbiła.
![]() ![]() ![]()
#2613 |
Konto usunięte
|
A tutaj cos dla was - moj brzuch
![]() Wczoraj weszlam na 16 powtorzen ![]() Jest troche spuchnięty, bo jestem przed okresem, nie bić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2614 |
Zakorzenienie
|
A ja miałam wczoraj 8 raz, dzisiaj 9
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2615 |
Raczkowanie
|
Dzisiaj mój 17 dzień. w przeciwieństwie do Lensky jaszcze mam 2 dni 14 powtórzeń. oby było tak jak mówisz, łatwiej i lepiej
![]()
#2616 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2617 |
Raczkowanie
|
Wszystko O Areobiczna 6 Weidera
Aerobiczna 6 Weidera to zestaw ćwiczeń służących do poprawienia rzeźby i wzmocnienia mięśni brzucha. 6 weidera jak sama nazwa wskazuje złożona jest z 6 ćwiczeń. Wykonujemy je bez przerwy na rozluźnienie mięśni brzucha. Najważniejszym momentem każdego ćwiczenia jest zatrzymanie ruchu w momencie maksymalnego napięcia mięśni na 3 sekundy.
Cała rozpiska ćwiczeń do wydrukowania: Więcej na - kontynuować takie powtarzania. http://www.kulturystyka.org.pl/images/a6w2nl.jpg Oto te ćwiczenia (wykonujemy je na płaskim podłożu): 1. Ręce leżą wzdłuż tłowia. Podnosimy klatkę piersiową, uważając, aby nie oderwać części lędźwiowej od podloża. Unosimy nogę zgietą w kolanie o 90 stopni do góry, aż udo nie stworzy z częscią lędźwiową kąta prostego. W tym momencie łapiemy za kolano i przytrzymujemy je przez 3 sekundy. Wracamy do leżenia z opuszczoną klatka piersiową i powtarzamy ćwiczenie z drugą nogą. http://************/images/articles/a6w/a6w-1.gif 2. Analogiczne ćwiczenie. Podnosimy w nim równocześnie obie nogi. http://************/images/articles/a6w/a6w-2.gif 3. Ćwiczenie różni się od pierwszego tylko tym, że ręce nie leża wzdłuż tłowia, lecz są zaplecione na karku. http://************/images/articles/a6w/a6w-3.gif 4. Ćwiczenie analogiczne do 2 i 3. Podnosimy obie nogi mając ręce zaplecione na karku. http://************/images/articles/a6w/a6w-4.gif 5. Unosimy klatkę piersiową mając ręce zaplecione na karku. Podnosimy na zmiane raz jedną nogę raz drugą tak jak w ćwiczeniu 1 i 3. Różnica polega na tym, żę w tym ćwiczeniu nie zatrzymujemy nogi przy maksymalnym napięciu mięśni, lecz robimy niejako rowerek. Nogi zmieniamy 5-15 razy. http://************/images/articles/a6w/a6w-5.gif 6. Unosimy klatkę piersiową i obie wyprostowane nogi. Przytrzymujemy 3 sekundy. http://************/images/articles/a6w/a6w-6.gif Te 6 ćwiczeń to jeden cykl Harmonogram ćwiczeń: -Aby osiągnąć zamierzony efekt ćwiczenia musimy wykonywać przez okreśolny czas, zwiększając ilość cykli jak i ilośc serii ćwiczeń. -Między seriami należy zrobić minimalną przerwę i porozciagać mięśnie brzucha, -najlepiej robiąc mostek. -Między cyklami nie robimy przerw! -Nie wolno także przerywać ćwiczeń na więcej niż 1 dzień. Aby osiagnąć zamierzony efekt musimy ćwiczyć sumiennie i wytrwale realizować zamierzony plan. Efekt jest gwarantowany. Powodzenia Jako że wiele osób o to pyta dodajemy kilka sprostowań 1. Czas ćwiczeń nie powinien przekraczać 40 minut, dlatego około 16 dnia powinniśmy nieco przyspieszyć tempo wykonywania ćwiczeń. Przerwy między ćwiczeniami nie są wliczane w czas 2. Jeden cykl to powtórzenie każdego ćwiczenia jedno po drugim, po jednym razie. Ilość cykli informuje nas ile razy mamy bez przerwy 3. Seria to wszystkie cykle przeznaczone na dany dzień, nie musimy ich wykonywać wszystkich bezpośrednio po sobie. Powinniśmy odpocząć minimum 3 minuty. Nic się nie stanie jak do ćwiczeń wrócimy nawet za godzine. Cała rozpiska ćwiczeń do wydrukowania: Więcej na - kontynuować takie powtarzania. http://www.kulturystyka.org.pl/images/a6w2nl.jpg
![]() |
#2618 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko O Areobiczna 6 Weidera
ale jest juz caly watek,a nawet dwa o A6W
![]()
#2619 |
Raczkowanie
|
a ja stanęłam na 32 dniach (tzn. wczoraj nie robiłam ćwiczeń) bo rozwaliłam sobie biodro
![]()
#2620 |
Raczkowanie
|
Talia osy to ideał sylwetki kobiety/mężyczyzny , każda z nas o nim marzy. Aby ją jednak osiągnąć potrzeba wiele pracy i wytrwałości. Przedstawiamy zestaw ćwiczeń na zgrabną talię. Ich efekt możemy wzmocnić jazdą na rowerze czy bieganiem.
Zadaniem ćwiczeń jest wzmocnienie mięśni skośnych brzucha zewnętrznych. Warto to wiedzieć, gdyż ćwicząc będziecie mogły skoncentrować się na obciążaniu właśnie tych mięśni. Ćwiczenia na talię osy najlepiej wykonywać 2 razy dziennie, zaraz po wstaniu, i zaraz przed pójściem spać. Wynika to z różnicy wzrostów rano i wieczorem. Wieczorem, jako że dyski kręgosłupa po całodziennym wysiłku się spłaszczają, jesteśmy o 2-3cm niżsi. Przed rozpoczęciem ćwiczeń warto wykonać poprawną rozgrzewkę. Dużą wagę należy przywiązać zwłaszcza do rozciągania mięśni pleców i brzucha. Przydatne są również obroty tułowiem i biodrami. Zestaw ćwiczeń: 1. Skłony Ćwiczenie wykonywać będziemy na 3 sposoby. a. Skłony ze stania Stajemy w rozkroku 20-30cm. Mając cały czas wyprostowane nogi wykonujemy skłon w przód, potem kolejno do każdej nogi, a następnie wychylamy się maksymalnie w prawo i w lewo. Te 5 ćwiczeń zliczamy jako 1 powtórzenie. b. Skłony z siadu z wyprostowanymi nogami Siadamy na równym podłożu i wyciągamy wyprostowane nogi w przód. Staramy się tak skłonić, aby rękami złapać za stopy a głową dotknąć kolan. Nie uginamy przy tym nóg. c. Skłony z siadu skrzyżnego Siadamy na równym podłożu "po turecku". Ręce uginamy w łokciach i przyciągamy równolegle do tułowia. Przy skłonie staramy się dotknąć ugiętymi łokciami ud, jednak bo ich dotknięciu nie odbijamy się od nich powracając do początkowego ułożenia. Powtórzenia każdego z podpunktu tego ćwiczenia wykonujemy tyle razy, ile pisze w harmonogramie. 2. Nożyce Ćwiczenie wykonujemy leżąc na plecach z rękami ułożonymi swobodnie obok ciała. Polega ono na wymachiwaniu nogami podniesionymi na 10-15cm nad ziemią. Będziemy ćwiczyć 3 rodzaje nożyc a. Nożyce pionowe Są niewątpliwie najłatwiejsze. Wymachujemy obiema nogami równocześnie, w górę i w dół, jednak nie dotykamy nimi ziemi. Z tym, że gdy prawa noga idzie w górę, lewa idzie w dół. Powtórzenie ćwiczenia to okres od kiedy jedna noga jest na górze, do powrótu jej na to miejsce. b. Nożyce poziome. Wymachujemy obiema nogami równocześnie, w prawo i w lewo, tak, żeby nogi krzyżowały się w kostkach. Gdy jedna noga idzie w lewo, dróga idzie w prawo. Raz jedna noga przy mijaniu się na być na górze, raz na dole. Powtórzenie ćwiczenia to okres od kiedy jedna noga jest po lewej, do powrótu jej na to miejsce. c. Nożyce okrążane. Są niewątpliwie najtrudniejsze i trzeba przy nich uważać, żeby nie naderwać sobie mięśni brzucha. Jedna noga jest uniesiona nieruchomo. Drugą okrążamy ją najpierw maksymalnie zaczynając od góry, wracamy do pierwszego ułożenia, a potem okrążamy maksymalnie zaczynając od dołu. Następnie zmieniamy i robimy tak drugą nogą. Nożyce pionowe i poziomy wykonujemy tyle razy, ile pisze w harmonogramie, okrążane 2 razy mniej każdą nogą.
#2621 |
Raczkowanie
|
3. Unoszenie nóg
Leżymy na plecach na ziemi z rękami wzdłuż tułowia i prostymi nogami. Podnosimy obie złączone nogi maksymalnie do góry (tak aby stworzyły z podłożem kąt prosty), przytrzymujemy 3 sekundy i opuszczamy spowrotem na dół. To ćwiczenie można sobie zdecydowanie utrudnić podnosząc znacznie jego rezultaty. Otóż kładziemy się na łóżku tak, aby pośladki wraz z całymi nogami wisiały w powietrzu. Łapiemy się obiema rękami jakiś podpórek. Podnosimy nogi maksymalnie do góry i opuszczamy maksymalnie w dół. 4. Przyciąganie nóg do klatki piersiowej Kładziemy się plecami na podłodze i opieramy się na łokciach. Kolejno przyciągamy najpierw prawą ugiętą w kolanie nogę do klatki, potem lewą i obie na raz. Te 3 ćwiczenia zliczamy jako 1 powtórzenie. 5. Brzuszki skośne. Jest to ćwiczenie bardzo podobne do standardowych brzuszków. Kładziemy się na plecach, z wyprostowanymi, bądź delikatnie zgiętymi w kolanach nogami. Ręce splatamy na karku. Podnosimy się tak, aby prawym łokciem dotknąć podłogi obok lewego kolana, a przy kolejnym powtórzeniu lewym łokciem podłogi przy prawym kolanie. 6. Odchylanie Ćwiczenie odwrotne do brzuszków. Siadamy na podłodze w siadzie prostym ze skrzyżowanymi, wyprostowany lub delikatnie zgiętymi nogami. Ręce zaplatamy na kark. Odchylamy się maksymalnie do tyłu, jednak tak, aby nie stracić równowagi. Harmonogram ćwiczeń: [************/images/articles/cnto/harmonogram.gif]
#2622 |
BAN stały
|
to na talię a na boczki?;>
bo mi sie zrobilo straszne wciecie w talii ale boki zostaly;( |
![]() ![]() |
![]() |
#2623 |
Konto usunięte
|
Nikt nic nie powie o moim brzuchu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie zamierzałam pochwalic ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2625 |
Zakorzenienie
|
tak tak, brzuch świetny!
![]() ![]() ja dzisiaj 6 dzień, mam nadzieję, że podołam, bo jestem chora i trochę osłabiona, ale to w końcu tylko 3 serie po 6 powtórzeń ![]() nie mam zakwasów, pewnie robię niektóre ćwiczenia nieco niedokładnie, ale staram się jak mogę. nikt chyba nie wykonuje ich idealnie, każdy na swój indywidualny sposób. grunt, żeby było widać efekty! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2626 |
Raczkowanie
|
widze tyle pozytywnych koment na temat wiec dzis chyba tez sprobuje
![]() zmniejszyc moj najwiekszy kawalek ciala hehehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2627 |
Raczkowanie
|
Z tego co mi wiadomo ćwiczenia na mięśnie skośne brzucha działają również na boczki i zmniejszają je.
#2628 |
Raczkowanie
|
pytanie....
![]() po prostu jak u arabskiej tancerki ![]() super ![]()
#2629 |
Raczkowanie
|
Trzeci dzień za mną
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2630 |
Rozeznanie
|
ja mam kolejny dzień 9 zaliczony
![]()
#2631 |
Raczkowanie
|
cud moid ;d mialam podobny jak robilam cwiczenia xD
![]() |
#2632 |
Raczkowanie
|
Ja przez to, że źle podnosiłam nogi boję się, ze nie będzie efektów, ale ćwiczę dalej przede mną przecież jaszcze prawie 4 tygodnie i wszystko może sie zmienić
![]() ![]() ![]()
#2633 |
Konto usunięte
|
Dziękuję <333 a dopiero polmetek minęlam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2634 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
![]() ![]() Mam nadzieje że zgubię tę przebrzydłą opnę do czerwca. |
![]() ![]() |
![]() |
#2635 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2636 |
Zakorzenienie
|
Aerobiczna szóstka Weidera - czyli tzw. Masakrator roku !! nie dotrwałam nawet do polowy ;o . <wstydzi sie>
|
![]() ![]() |
![]() |
#2637 |
Zakorzenienie
|
9 dzień za mną
![]() jutro ostatni raz 10 powtórzeń ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2638 | |
Raczkowanie
|
0
Cytat:
![]() u mnie dziś patrzac ze wzgledu psychiki na mój dzień były super, wiedziałam, że zrobie i mnie nic nie powstrzyma. Ale mieśnie brzucha bolą mnie tragicznie, nie tylko przy robieniu a6w, przy kichaniu, kasłaniu, gdy usiodę bardziej zgarbiona i przy głebszym oddychaniu - masakra. I gdybym o zakończeniu tych ćwiczen mogła zdecydować sama zrobiłąm bym to bez wahania, bo czuję ze to juz jest max dla moich mieśni. Ale na szczęscie a6w układał ktoś o wiele mądrzejszy ode mnie i przykazał robić te ćwiczenia przez 42 dni. ![]() ![]() Lensky patrząc na Twój nick i na avatara dosłownie identycznie wyobrażałam sobie Twoj brzuch. ![]() ![]()
![]() |
#2639 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj bede robila 20 dzien z 6W.Zauwazylam,ze moj brzuch jest bardziej twardy jakby miesnie zaczynaly sie wyrabiac,optycznie moze jest ciut szczuplejszy,ale cm mi przybylo dlaczego tak sie dzieje???
|
![]() ![]() |
![]() |
#2640 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.