|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3271 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) część 13.
Cytat:
A ja mam gina w poniedziałek, pewnie mi każe iść do poradni diabet. Bez sensu... ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Ja też ![]() A w ogóle moje dziecko miało dzisiaj bal ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3272 | |
celebriti
|
No tak Masija, ja ponad 300 dałam na ten rozmiar
![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Ale polecam, moja D ten gryczany za 70 wygniotły a lateks be zmian 3 lata i dla G bedzie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3274 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam tez zzo ale migren nie mam. Za to plecy napoerdalalaja w miejscu wklucia
![]() |
![]() |
#3275 | |||
Zakorzenienie
|
Ale bie mialas zzo?
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Fartuch co Ty.. Ale boli Cię 'tylko' tak jakby ten obszar gdzie miałaś wklucie czy większy obszar pleców? Kurna wzięłam lek na bakterie w moczu itp i jakoś dziwnie się czuje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3276 |
Zakorzenienie
|
Masija co ci.?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3278 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3279 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#3280 | ||
Zakorzenienie
|
Było ok a nagle zaczęło mi sie w głowie kręcić,gorąco,słabo i ręce mi się trzesly. Przeszło ale trochę się wystraszylam.
Cytat:
kurde współczuję . Też o tym czytałam.. Cytat:
![]() A mowilas przed porodem o tym lekarzowi? ja się właśnie tego boję. Po 1 ciąży jabybte bóle się uciszyly i były to już zwykle bole głowy. Ciężkie ale migrena bym tego nie nazwała bo jakoś funkcjonowalam. Teraz boję sie ze jeśli zdecydowalabym do na zzo to migreny wrócą i będą coraz częstsze tj napisałaś. A drugiej strony boję się porodu ![]() Aaaa ok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie pamiętam, żebym mowiła lekarzowi, w ciąży migren nie miałam, tylko przed i wróciły po. Ogólnie nie chciałam zzo, ale w trakcie porodu tak wyszło... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3282 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Panache sa swietne, kiedys mieli ogromny wybor w linii Masquerade, na ebay mozna bylo zlapac w naprawde dobrej cenie. Teraz na ebay maly wybor ![]() ...tapatalk... ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]() I co teraz dieta czy jakies leki? W zasqdzie jestes juz przy koncowce, takze duzo czasu nie zostalo, nie martw sie ![]() ...tapatalk... ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- ![]() ...tapatalk... ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Cytat:
Maxineczka robila twst jakiegos silisponge. Wyglada to strasznie ![]() ...tapatalk... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3283 |
Zakorzenienie
|
Ja na mój znikomy biust kupuje cyckonosze w hm, jak szyte na mnie 😁 sportowy też mam z hm. Cycki nawet nie drgną.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3284 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3285 |
Zakorzenienie
|
To mialam szczescie. Mnie plecy bola tylko od noszenia M
![]() Dziewczyny jak ja sie wkopalam... Przez ostatnie pol roku z wygody uzywalam tylko pieluch jednorazowych. U nas waza smieci, kazdy kosz ma kod kreskowy i w styczniu przychodzi wykaz za zeszly rok i na podstawie tego oplaty na przyszly. W zeszlyn roku placilam ponad stowe. Teraz przyszlo mi 270€ czyli ponad 1100zl! Na szczescie rozlozone na dwie raty, jedna w marcu, druga we wrzesniu. Omg... Wracamy do wielorazowek, nie ma bata :/ Aaa M ruszyl z mowa w koncu. Pojawiaja sie nowe slowa, niektore bardzo niespodziewanie i o dziwo mowi i po polsku, i po niemiecku. Wychodzimy od lekarza, ja mowie tschüss (czesc), Markus idzie za mna i na luzaka do recepcjonistki tschüss. A ja rybka, bo nigdy tego slowa nie uzywal. Tak i nie tez czesto po niemiecku mowi, tam samo chodz czy jakies pojedyczne.slowka. w sumie dobrze. ...tapatalk... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3286 |
Zadomowienie
|
Marei kosmiczny rachunek, a u was się nie płaci raz w miesiącu?
Brawa dla Markusa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
OD KIEDY CIE POZNAŁAM ROZPOCZĄŁ SIĘ NAPIĘKNIEJSZY RODZIAŁ MOJEGO ŻYCIA ![]() Jedna z wielu Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe Czasem walczy ze wspomnieniami Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3287 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chore te ceny :-( taki pełny pampers troche wazy jak by sie nad tym zastanowić Pójdzie do żłobka to zobaczysz jak ruszy z niemieckim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3288 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie, dwa razy w roku sie placi. Jak mieszkalam sama, placilam 60 na rok, z tz 110 a teraz 270 omg. No coz, pampersy waza :/ wrqcamy czesciowo do wielorazowych ![]() Aika ojjj ruszy, ruszy. Juz zaczyna nowe slowa, ale zdziwilo mnie to, bo 90% czasu mowimy po polsku, a jednak. Poczulam sie mega staro. Wlasnie zobaczylam na insta, ze gwiazda jest CORKA moich znajomych. Ech. ...tapatalk... Edytowane przez Marei Czas edycji: 2017-02-16 o 09:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3289 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby Ci przeszły te migreny ![]() Cytat:
Współczuję Wam dziewczyny. Znowu moja bratowa miała i mówi, że wszystko super. Nic jej nie boli. Rozmawiałam z tż i mi powiedział tylko tyle, że to moja decyzja no bo tylko ja wiem jak to boli, on nie potrafi mi doradzić. I sama wiem czy wytrzymam ból porodowy czy nie. Ale żebym się zastanowiła czy wolę przecierpieć parę godzin (chociaż on wierzy, że drugi poród pójdzie w 10 minut ![]() Fartuch a jak teraz? Planujesz zzo? Cytat:
I brawo dla M. ![]() Cytat:
![]() Jak teraz jest jakiś skok czy kto wie co to mnie dobijcie ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3290 |
Zakorzenienie
|
Masija nie planuje. Mi w ogole nie zadziałało, przez krzywy kręgosłup. Wszystko poszlo w lewa nogę. ja czytam teraz ksiazki dot. Porodu naturalnego. Chce miec pozytywne nastawienie, w przeciwieństwie do pierwszego porodu.
![]()
![]() |
![]() |
#3291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napiszesz coś więcej?
![]() |
![]() |
#3292 |
Zakorzenienie
|
No wlasnie tez sie zastanawiam bo mam wrazenie ze jest. U nas w tym tygodniu wszystko bardzo ruszyło do przodu i mowa i umiejetnosci, za to sa takie akcje z drzemką ze od 3 dni codziennie wyprowadza mnie z równowagi :P
![]() |
#3293 |
Zakorzenienie
|
Masija, tu chodzi o Twoje podejscie do tematu. Ja na pierwszy porod jechalam jak na skazanie więc nie bylo to dobre przezycie. Kobiety rodza od tysiaca lat, jest to cos naturalnego. Ogromne jest nastawienie psychiczne. Wazne są słowa jakie wymawiasz podczas porodu, ważne jest np wyobrazenie sobie kwiatu ktory się otwiera, tak jak Ty gdy rodzisz. Z kazdym skurczem otwierasz się coraz mocniej. Z takim wyobrażeniem niby duzo latwiej przezyc poród.Wiem że ☠☠☠☠☠☠☠e jak potłuczona i stwierdzicie ze ocipialam ale cos w tym jest
![]()
![]() |
![]() |
#3294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3295 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
...tapatalk... ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
Nie wylrobowalam tych rzecxy, ale zgadzam sie, ze nastawienie zawsze jest wazne. ...tapatalk... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3297 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mysle, ze tak jest. Ja tez byłam pozytywnie nastawiona. Od poczatku założyłam, ze starałam sie 4 lata to poród musi pójść gładko. Potem któras napisała tutaj, ze podeszła zadaniowo. Tez tak zrobiłam. Nawet jak mnie odesłali do domu to spoko, luzik. Nie wkurzalam sie, nie panikowalam. Skupiłam sie na przejściu poszczególnych etapów porodu. Stwierdziłam, ze kobiety od zawsze rodzą to i ja urodzę i dam rade. Siostra i bratowa sie ze mnie śmiały, ze mam takie podejście i napewno to bedzie rzeźnia. Ale nie, w głowie zawsze miałam ze bedzie dobrze i było. Masijka Ty chyba ekspresowo urodziłaś? Teraz tez tak bedzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3298 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
...tapatalk... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3299 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:16 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Ja mialam totalny luz jesli chodzi o podejscie do porodu, poszlo bardzo gladko i bez stresu. Jedyna obawa jaką mialam to, ze zjeść nie zdążę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#3300 |
Zakorzenienie
|
☠☠☠☠a Mać, o chuj chodzi mojemu dziecku? Jakiś ☠☠☠☠a skok czy co? Od kilku dni jeczy, cały czas mama mama. Siedzę na kiblu x nią na kolanach. Wczoraj wyszłam do sklepu a ona x mama moja. Jak zobaczyła że zakładam kurtkę wpadła w ryk. Teraz mnie wytarmosila za włosy bo nie pozwoliłam jej telefonu. Pomijając że w nocy znów budzi się kilka razy i przed 7 koniec spania.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:18.