![]() |
#2311 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Cytat:
![]() ![]() Dzięki, ale u nas szuflada ze skarpetami wysoko jest, więc musiałabym ją trzymać, czyli to akurat nie dla nas rozwiązanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2312 | |
Konto usunięte
|
Maria, podejrzewam że te warzywa i owoce z których był zrobiony ten koktajl w kawiarence nawet koło bio nie leżały ale trudno. Nie mam pewności czy te warzywa faktycznie są jakieś lepsze i czy to nie jest jakieś oszustwo...
Swoją drogą u mnie w lidlu bio widziałam tylko banany. Co do spania razem to aż tak jak z Ignasiem ze starszakami nie miałam. Ja ich karmiłam po 4 m-ce, więc do tego czasu spaliśmy razem, potem spali w łóżeczku. Wiadomo, że w noce marudy też brałam do łóżka ale nie było to regułą. Teraz podejrzewam że będzie gorzej, bo Ignasia łóżeczko baaardzo kłuje w tyłek... Liczę na to, że jak troszkę podrośnie to przy potrzebie bliskości może będzie spał z rodzeństwem ![]() ![]() A na fb i dłuższe i krótsze wypowiedzi ale elaboratów nie ma. Krótkie zwykle pod zdjęciami. A fitnesowej burzy już nie było ![]() Cierpliwość brawa dla Esi za siadanie. U nas intensywne ćwiczenia w tym temacie. Honcia, fajnie że u Was nocka lepsza. U nas pobudka co 30-40 minut dopóki mamusia nie położyła się obok ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Cytat:
Ale w sumie ktoś pisał, że ma już następny fotelik, bo dziecko z nosidełka wyrosło to może i jeździ już przodem ![]() Moje starszaki od ok. 1. urodzin jeździły przodem. Fotelików tyłem nie było jeszcze. Wiadomo, że tyłem bezpieczniejsze ale też nie ma się co nakręcać moim zdaniem szczególnie jak się jeździ z dzieckiem raz na 2 tygodnie, 5 km. gdzieś tam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2313 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2314 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
No niestety Honcia, nie pomogę, bo działaliśmy słodkimi migdałami i myyyyyyyliśmy Dzanet zdaje sie jakiś szamponów używali u Zosi,to może pomoże Australia to chyba niemożliwe wozić przodem dziecko w I foteliku ![]() A co do jeżdżenia tylko kawałek... Na wątku Sarci byla dziewczyna, która mieszkała w Niemczech. Teściu pojechał z ich starszą córką kawałeczek po nowe buty, on wrócił, dziecko nie... Wjechał w nich tir.. Do teraz mnie mrozi na samą myśl I nie, nie twierdzę, że by żyła, gdyby miała fotelik tyłem, chciałam tylko pokazać, ze nie ma reguły i wypadek można mieć tuż przy domu, niestety.
![]() ![]() |
![]() |
#2315 |
Zadomowienie
|
Nasze czerwcątka za małe na jazdę przodem. Ja musiałam wymienic fotelik na wiekszy, bo pierwszy miałam do 9kg, ale wybrałam taki, który może być zamontowany tyłem do kierunku jazdy. A ostatecznie nie musiałam kupować tylko dostaliśmy uzywany ale bezwypadkowy. Nie wyobrażam sobie wozić takiego malucha przodem albo w ogóle bez fotelika.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
#2316 |
Konto usunięte
|
Patrzyłam teraz na te foteliki rwf na allegro i wcale nie wszystkie kosztują ponad 1000 zł.. Są też tańsze.
Dla mnie też ważne żeby fotelik dało się odchylić jak dziecko zaśnie. Mój brat kupił niedawno bardzo drogi, bo chyba za 1600 i nie da się go położyć. Nie pomyśleli, a im by się to bardzo przydało na nocne trasy z UK do Polski i z powrotem. |
![]() ![]() |
![]() |
#2317 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2318 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() australia współczuję. Krzyś też pokochał stanie na dwóch nogach. Tylko że sam potrafi stanąć przy czymś, tylko niestety tym "czymś" najczęściej jestem ja... kanapa czasem, kaloryfer też jest spoko, może nawet fajniejszy niż ja ![]() ![]() Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2017-02-17 o 14:12 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2319 |
Zadomowienie
|
Australia piąteczka! U mnie fotelik to też temat dla męża. Poprzednio musiałam mu podesłać linka do 8*, teraz jest juz wyedukowany
![]() ![]() honcia poprzednio zapomniałam o szpinaku. No więc prosty jest w obsłudze ![]() Czasem idę tylko po garść liści do koktajlu i to uwielbiam właśnie ![]() Polecam!
![]() |
#2320 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie nie wiem czy powinnam ją tak dawać do stawania, póki sama tego nie ogarnie... A ostatnio kupę robi tylko na stojaka ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2321 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za wiarę w nas
![]() Mam nadzieję że szybko się z tym spotkamy i będziemy znów razem bo bardzo tęsknię. Elaine a co to była za dyskusja o fotelach ze Cię tak zdenerwowala? Australia prxodem? Już czerwcowiatka jeżdżą przodem? Buuu a wszędzie trąbią że do kilku lat lepiej tyłem. Ale że jak, w nosidełku 0-13 przodem? U nas na szczęście jest trochę miejsca w pierwszym foteliku, mały wazy 8,600. 70cm więc spokójnie się mieści. Myślę że do maja- czerwca na pewno pojeździ w nim. Jak nie dłużej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2322 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2323 |
Zakorzenienie
|
A to tego pierwszego fotelika nie można zamontować przodem? Myślałam, że można, ale my od zawsze tyłem, więc nie jestem w temacie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2324 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2325 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() Z góry przepraszam ale czasami ciężko jest mi Was nadrobić. Maja już zdrowa. Neurolog stwierdził wzmożone napięcie kręgu prostego...dlatego sama nie potrafi usiąść...mamy się rehabilitowac. Od 22 ruszamy ćwiczeniami. Ja chyba odnalazlam pasję...bo zaczęłam szyć. Na razie to nic wielkiego bo czapki,kominy,apaszki,opa ski,poszewki. Maja przechodzi lek separacyjny więc jak jestem sama w domu to z otwartymi drzwiami do wc z nią rozmawiam...żeby nie czuła się samotna. Dieta U nas różnie...ze słoiczków lubi rybę i jarzynowa, pomidorowa z ryżem. Więcej je zup takich normalnych. Jak na razie wszystko ok. Z owoców pierwsze miejsce banan, kiwi, mandarynki. Chleb Od czasu do czasu Herbatki i woda Tak...soki nie... Na 9 marca mam wyznaczony termin mojej rozprawy więc już nie długo... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2326 | |
Zakorzenienie
|
Zapomniałam się dziś czymś pochwalić
![]() ![]() ![]() Niby bez makijażu chodzę do Biedry, no ale dzisiaj se machnęłam jakiś indiański nieświadomie, brawo ja ![]() Cytat:
![]() Marysia też sama nie siada ![]() ![]() Ja też jak idę do wc to sikam przy otwartych drzwiach i macham do Marysi ![]() W końcu coś się ruszy w Twojej sprawie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2327 |
Rozeznanie
|
Haha dziewczyny jesteście szczęściarami ze z wc gadacie/ machacie do bobasow. Mój idzie za mną i wspina się po moich spodniach i wstaje trzymając się ich i tak stoi patrząc mi w oczy:P
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2329 |
Zadomowienie
|
australia jeszcze zapomniałam zapytać czy Ci doszła Tula i jak tam tulenie?
![]() haha , niezły makeup ![]() ja jak idę do kibelka to wkładam Krzysia w fotelik samochodowy, zapinam mu pasy, stawiam w korytarzu na przeciwko lustra a drzwi do kibelka są otwarte tak, że Krzys patrząc w bok mnie widzi ![]() ![]() ![]() nie ma czegos takiego jak krąg prosty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() O matko, to faktycznie przedsięwzięcie ![]() ![]() Edytowane przez australia87 Czas edycji: 2017-02-17 o 20:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2331 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A coś ten neurolog mówił o tym, ze Maja raka płaczliwa? Czy już jej przeszlo jak antybiotyk zadziałał? No i kciukasy za rozprawę trzymam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A propos curry to ja właśnie machnelam sobie maseczkę z kurkumy ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2017-02-17 o 20:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2333 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gabi maruda straszna. Chce na rece jak jest na rekach to chce na podłogę, z podlogi na ręce itd.. jeczydupka dzisiaj. I wspina sie po mnie, a najlepiej ja postawic bo sama nie umie. Leniuszek. Powiedzialam jej, ze nie ma stawiania musi sie naczyc:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2334 |
Zakorzenienie
|
Honcia tak, kolejna wizyta 14 marca. Oby wtedy był zdrowy bo osiwieje. I tak już dostaje nerwobóli...a to dopiero 7msc życia, a co dalej?!
Lena 4tys dla mnie to dużo, uważam że spokojnie dacie radę. Cierpliwość brawo za samodzielne siedzenie . Już wiem co poproszę mamy by posiała, szpinak! Australia hahah fajnie musiałaś wyglądać Ostatnio jestem marudząca ale nie ogarniam. Mimo że starszak chodzi do przedszkola ja opadam z sił. Chyba brakuje mi słońca i większej ilości pozytywów. Fb całkowicie nie ogarniam, nawet ostatnio książki poszły w odstawie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2335 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A chodzi o to ze Maja cZęsto pochyla się do tyłu jak chce się ja podnieść do siadu lapiac za ręce. Moim zdaniem ona stawia opór po prostu. Sama szukałam co to znaczy na goglach i nic nie ma. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2336 |
Rozeznanie
|
Witam i przepraszam że mało pisze. Jakoś trochę czytam i coś skrobne na fb i przez to na wizaż brakuje czasu. W tym tygodniu moge być nieobecna ponieważ przylatują mama z teściową i chce wykorzystać ten czas na maxa mama. Mam nadzieję że poukładać mi trochę rzeczy w głowie
![]() Pikpik powodzenia, trzymam kciuki żeby się ułożyło tak jak tego sobie życzysz ![]() Lena gratulacje mądrej decyzji. Tz twój pewnie będzie bardzo rozpaczal po przeciętnej pępowinowej z rodzicami, ale mam nadzieję że się ogarnie i sanie się prawdziwa głową rodziny ![]() U nas w końcu idzie ku dobremu, Gabi po antybiotyku zdrowieje i coraz weselszy. Ja znowu zaś trochę chora. Tej nocy myślałam że k u r w i c y dostanę. Dziecko pięknie śpi, a ja przez dwie h usnąć nie mogłam. Dodatkowo kaszel męczy, a jak już udawało się przyznać Gabiemu jeczka się włączyły. Po paracetamolu przeszło. Zaś godzinę przed budzikiem obudził mnie kaszel. Elani przeszły choroby? Fiazo silaczko kochana ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Witam i przepraszam że mało pisze. Jakoś trochę czytam i coś skrobne na fb i przez to na wizaż brakuje czasu. W tym tygodniu moge być nieobecna ponieważ przylatują mama z teściową i chce wykorzystać ten czas na maxa mama. Mam nadzieję że poukładać mi trochę rzeczy w głowie ![]() Pikpik powodzenia, trzymam kciuki żeby się ułożyło tak jak tego sobie życzysz ![]() Lena gratulacje mądrej decyzji. Tz twój pewnie będzie bardzo rozpaczal po przeciętnej pępowinowej z rodzicami, ale mam nadzieję że się ogarnie i sanie się prawdziwa głową rodziny ![]() U nas w końcu idzie ku dobremu, Gabi po antybiotyku zdrowieje i coraz weselszy. Ja znowu zaś trochę chora. Tej nocy myślałam że k u r w i c y dostanę. Dziecko pięknie śpi, a ja przez dwie h usnąć nie mogłam. Dodatkowo kaszel męczy, a jak już udawało się przyznać Gabiemu jeczka się włączyły. Po paracetamolu przeszło. Zaś godzinę przed budzikiem obudził mnie kaszel. Elani przeszły choroby? Fiazo silaczko kochana ![]() ![]()
#2337 |
Rozeznanie
|
Ani pewnie chodziło o mięsień prosty brzucha potrzebny do siadania
![]() Czy nosicie już na plecach w nosidle? Jak wrzuciłam Franka to był tak strasznie nisko ze nic nie widział, tak chyba nie powinno byc? Pewnie jeszcze za niski jest. Pierwszy fotelik bezwzględnie musi być tyłem, inaczej nie da się go zamontować. Od 9 kg są pierwsze które można przodem. Ale oczywiście im dłużej tyłem tym bezpieczniej. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2338 |
Zadomowienie
|
Ja nosze na plecach w duzym nosidle turystycznym ze stelażem. W nim Mieszko ma głowę na wysokości mojej.
#2339 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymaj się ciepło Kochana ![]() Jeszcze mialam wczoraj przeslać przytulaska dla Fiazo ![]() ![]()
![]() |
#2340 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() U nas kolejna noc z jednym karmieniem tylko, ale pobudka o 6.40 ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.