|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!
Cytat:
a mi niestety ciagle jej brak hehe. No ale kochana mozemy sie wspierac bo u mnie to 14 tydz.
|
|
#3572 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!!
Cytat:
na malym zdjeciu, na dole po lewej widac jak byla wygieta czekam na wysyp relacji z usg
|
|
#3573 |
|
Zadomowienie
|
Pomozcie.... ajj wyszlam przedchwilka z wanny I teraz nie moge wytrzymac z bolem brodawek
nie wiem co robic... teraz juz lekko przeszlo ale dalej boli. Mam tak za kazdym razem po kompieli... co robic?
|
#3574 |
|
Raczkowanie
|
Jestem po usg -a jednak nie chlopiec-bedzie Justynka
|
|
|
|
#3575 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kochane
![]() Anetka, śliczne imię sama takie mam Staramsię, witaj słońce dobrze, że do nas napisałaś i prosimy żeby tak już zostało ![]() Kaolinat, Amaretta, rozumiem ja też już nie mogę doczekać się choćby najmniejszego ruchu no ba, ale jeszcze trochę ![]() Dziewczyny, czekam na dalsze informacje na temat Waszych maluszków
|
#3576 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie ile przytyłyście od pocztaku ciazy,ja jak narazie tylko 2 kg, a lekazr grzmiał dzisaj ,że troszkę przymało :-(
|
|
|
|
#3577 |
|
Raczkowanie
|
anuha, izzi, Amaretta, nabuko, dziekuje Wam bardzo i bedziemy sie starali
![]() Kaolinait, nie martw sie, moze niebawem ja beda ta najmlodsza I tak juz masz sporo za soba! anetko, gratuluje dziewczynki a JagnieK tez przepowiadam corcie ![]() Tylkooliwka, ja bylam u doktora Buczka. Czyli wynika z tego, ze nie on jeden jest czarna owca w tym szpitalu Lezalam w CZMP z zagrozeniem poronienia na 5 poziomie i tam lekarze wspaniali, pielegniarki przesympatyczne. Myslalam, ze wszyscy tacy sa Tylkooliwka a zeby zrobic USG w CZMP trzeba miec skierowanie od lekarza czy mozna po prostu zapisac sie w rejestracji? Poprzednio USG robil mi dr Kunert - fajny ![]() Ale jestem zla dziewczyny! Dopiero zauwazylam niedopatrzenie pani laborantki! Na Cytomegalie zrobila mi badanie tylko na IgG. Wynik wyszedl ujemny. I myslalam, ze wszystko jest ok. A gdzie IgM?! A jesli IgM mam dodatni tzn, ze nosze w sobie wirusa. Co gorsza powoduje on uposledzenia plodu i poronienia i nie mozna go leczyc w trakcie ciazy! Nie powiem, ze mnie to nie przerazilo
|
|
|
|
#3578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uuuu nie zauwazylam tej Justynki - gratulacje!!
|
|
#3579 | |
|
Zadomowienie
|
Staramsie84 zycze Ci z calego serduszka zebys jak najszybciej podzielila sie z nami szczesliwa nowinka
![]() Cytat:
![]() A co do wagi to nie martw sie, niedlugo przytyjesz. Ja mam -7,5kg na minusie mam nadzieje ze jutro u lekarza zobacze ze przytylo mi sie...
|
|
#3580 |
|
Wtajemniczenie
|
te co maja usg niech wstawia zdjecia! i napiszcie ile waza wasze maluchy
|
#3581 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Faktycznie Aniu, widać tyłozgięcie. Mam nadzieję, że u mnie wszystko się unormuje. Nie chcę stracić z tego powodu dzidziusia. Dam znać w poniedziałek, co mi powie lekarz na USG. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3582 |
|
Wtajemniczenie
|
jak to stracic? tylozgiecie to nic takiego. lekarz powiedzial Ci, ze jest taka mozliwosc? no co Ty, to tylko ewentualnie moze utrudnic porod.
|
#3583 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nic mi takiego lekarka nie powiedziała, ale gdzieś to wyczytałam w Internecie. Lekarka powiedziała mi tylko, że rozwój macicy może być bolesny, ale nie musi. Mam się starać kłaść się często na brzuszku, to może się to samo unormuje. |
|
|
|
|
#3584 |
|
Wtajemniczenie
|
nie wierz w takie rzeczy
tylozgiecie w zaden sposob nie zagraza plodowi.
|
#3585 |
|
BAN stały
|
A co powiesz na ten tekst? "Przyczyną poronienia przy tyłozgięciu macicy prawdopodobnie jest, spowodowany tyłozgięciem zastój żylny, jak również zmiany w układzie włośniczek co doprowadza do niedostatecznego rozwoju doczesnej, a tym samym trudności w prawidłowym zagnieżdżeniu się zarodka lub rozwoju płodu."
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3586 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() z tego co zrozumialam to tekst jest nie o tym, ze tylozgiecie jest przyczyna poronien. chodzi chyba o to,ze jak juz ktos poronil a mial tylozgiecie to jaki ono mialo wplyw na poronienie. cos w stylu nie kazda osoba z tylozgieciem musi poronic, ale u tych ktore poronily prawdopodobna przyczyna jest....
|
|
#3587 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec nie wierz we wszystko co pisza
|
|
#3589 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3590 |
|
Wtajemniczenie
|
"Należy podkreślić, że nieznacznego stopnia tyłozgięcie najczęściej nie stanowi problemu w zajściu i donoszeniu ciąży, gdyż macica powiększając się przyjmuje położenie najdogodniejsze dla rozwoju płodu. W przypadku tyłozgiętej macicy znacznie częściej pojawiają się bolesne miesiączki, bolesność podczas współżycia płciowego, jak również przewlekły ból w miednicy małej. Najczęściej powyżej opisane dolegliwości oraz niepłodność czy problemy w donoszeniu ciąży są wynikiem czynników i chorób współistniejących z tyłozgięciem jak np. zrosty czy endometrioza, a nie samego tyłozgięcia."
|
#3591 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Pewnie tak bywa...dziękuję za wsparcie i pocieszenie. Na Was dziewczyny zawsze tutaj można liczyć. Dobranoc! Mykam poleżeć na brzuszku
|
|
|
|
|
#3592 |
|
Wtajemniczenie
|
dobej nocy!
ja jeszcze chwile poczekam na sprawozdanie naszych Dziewczyn
|
#3593 |
|
Zadomowienie
|
Też czekam
jestem ciekawa, jakie mają wieści. ja jutro mykam znów na przezierność. ostatnio maluszek, łobuz jeden, nie chciał się odwrócić i nie można było go zbadać cały czas buźkę pokazywał...
|
#3594 |
|
Zadomowienie
|
Spojrzałam na ostatni post...Ale trafiłam z godziną...
|
#3595 |
|
Wtajemniczenie
|
ja wlasnie ogladam tvp1. rok i 2lata temu zawsze bylam na mszy 2.04. teraz jakos sie nie udalo.o juz wizdze izzi jeszcze tylko Dorotka
|
#3596 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No dziś taki rzeczywiście refleksyjny dzień... Udało mi się wpaść dziś na to usg, aaaaaale się nasiedziałam w poczekalni, mówię Wam. No ale do rzeczy - jeszcze nie wiadomo jakiej jest płci -pan doktor powiedział ze za wcześnie jeszcze. Ale mam dobre wieści - maluch mi podrósł niesamowicie, i już nie mam tej rozbieżności między terminem wyliczonym z OM a usg. Całość obrazu przemawia za 17 tyg.+1 dzień Poza tym doktor się śmiał że trzeba będzie kupić jednak większe śpiochy bo bąbel ma dość długą kość udową (nogi o tydzień wyprzedzają swym wzrostem resztę ).Jutro idę do tego swojego państwowego konowała, zobaczymy co mi tam on powie. Anetko - gratuluję małej księżniczki!!! Ja jeszcze muszę poczekać parę tygodni echhh macie rację ciąża uczy cierpliwości.Kaolinait - ja też nie czuję jeszcze żadnych kopniaczków ani ruchów bąbla ale myślę że przyjdzie na to czas, musimy widocznie jeszcze troszkę poczekać ![]() Buziaki! PS: Oczywiście załączam foto a jako że mało wyraźne sporządziłam własnoręcznie opis zdjęcia
|
|
#3597 |
|
Wtajemniczenie
|
izzi swietnie, ze wszytsko ok! moje dziecie tez ma o wieksze nozki i raczki o 8/9dni az
![]() jak nic nie zobaczyl to moze dziewuszka jak nie ma Dorotki to chyba ide spac.
|
|
#3598 |
|
Zadomowienie
|
Izzi, dzięki opisowi można faktycznie więcej zobaczyć
dzięki gratuluję dużego brzdączka
|
#3599 |
|
Wtajemniczenie
|
izzi a jaka jest waga dziecka?
|
#3600 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hihi "a tu jest oko" slicznie roznie maluszek oby tak dalej!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

a mi niestety ciagle jej brak hehe. No ale kochana mozemy sie wspierac bo u mnie to 14 tydz.

nie wiem co robic... teraz juz lekko przeszlo ale dalej boli. Mam tak za kazdym razem po kompieli... co robic?

Lezalam w CZMP z zagrozeniem poronienia na 5 poziomie i tam lekarze wspaniali, pielegniarki przesympatyczne. Myslalam, ze wszyscy tacy sa
Tylkooliwka a zeby zrobic USG w CZMP trzeba miec skierowanie od lekarza czy mozna po prostu zapisac sie w rejestracji? Poprzednio USG robil mi dr Kunert - fajny