Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-16, 15:38   #1111
beeets
Zakorzenienie

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII

Cytat:
Napisane przez Korah Pokaż wiadomość
Ja bym w ciemno kupiła, jeśli by dali jakieś promo, gorzej jak wyskoczą z cenami z kosmosu, bo to się niestety zdarza niektórym stoiskom na targach
teraz jest promocja w ich sklepie https://biolinea.pl/biofficina-toscana-c-94_96.html

Raczej nie liczę na super ceny na targach

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez havana Pokaż wiadomość
Beeets, nie wiem czy dobrze pamiętam, że polecałaś kiedyś krem do rąk Born to bio jako jeden z Twoich ulubionych? Potrzebuję takiego, który nakładany na noc potrafi rzeczywiście nieco zregenerować skórę.
Born to Bio jest bardzo fajny I ten z http://www.ekokrem.eu/ też bardzo dobry. Mam dłonie wymagające, więc byle czym się nie zadowolą

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-16, 15:50   #1112
agatanaturalnie
music is my best friend ♫

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII

Cytat:
Mam ten krem, tłuścioch niesamowity, u mnie się nie sprawdza do częstego stosowania, ale lubię go użyć, gdy moja skóra jest podrażniona i przesuszona po zabiegach, naprawdę daje radę i skóra po nim jest odżywiona i promienna. Chętnie się skuszę na mleczko, skoro piszesz, że nietłuste, bo uwielbiam takie formuły oczyszczające Chcę też tonik Shea, nie wiem tylko, kiedy wpadną mi w łapki, bo chciejlistę kosmetyczną mam długą.
Ja tego kremu też nie stosuję codziennie. Robię czasami dzień lub dwa przerwy. Na dzień stosuję lotion szałwiowy, także pod makijaż. Sprawdza się idealnie. Bynajmniej teraz i jesienią. Trudno mi powiedzieć jak będzie w upalne dni. Mam dużą butlę więc na kilka miesięcy mi starczy. Mleczko jest naprawdę przyjemne. W ogóle go nie czuć na twarzy. Nie podrażnia oczu. Zmywam nim makijaż ale najpierw myję twarz jakimś żelem, a następnie przemywam mleczkiem i już nic później nie kładę. Tak robię gdy mam przerwy w stosowaniu tego kremu tłuściocha.
Stary 2017-02-16, 15:52   #1113
havana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
Born to Bio jest bardzo fajny I ten z http://www.ekokrem.eu/ też bardzo dobry. Mam dłonie wymagające, więc byle czym się nie zadowolą
Dziękuję, zamówię go przy najbliższej okazji. A ten z Ekokrem jak kupić? Ja tam nie widzę ani cen, ani możliwości dodania do koszyka
havana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-16, 16:08   #1114
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
teraz jest promocja w ich sklepie https://biolinea.pl/biofficina-toscana-c-94_96.html

Raczej nie liczę na super ceny na targach
Och, te ich serum mają bardzo ciekawe składy Poza jednym olejowym, które wykluczam do mojej cery, to nie wiem które wybrać

Cytat:
Napisane przez agatanaturalnie Pokaż wiadomość
Ja tego kremu też nie stosuję codziennie. Robię czasami dzień lub dwa przerwy. Na dzień stosuję lotion szałwiowy, także pod makijaż. Sprawdza się idealnie. Bynajmniej teraz i jesienią. Trudno mi powiedzieć jak będzie w upalne dni. Mam dużą butlę więc na kilka miesięcy mi starczy. Mleczko jest naprawdę przyjemne. W ogóle go nie czuć na twarzy. Nie podrażnia oczu. Zmywam nim makijaż ale najpierw myję twarz jakimś żelem, a następnie przemywam mleczkiem i już nic później nie kładę. Tak robię gdy mam przerwy w stosowaniu tego kremu tłuściocha.

Ja też zawsze stosuję minimum 2 produkty dla dokładnego umycia, a mleczka spłukuję wodą, bo jednak mam cerę bardzo podatną na zapychanie, chociaż najpierw testuję i sprawdzam zawsze produkt z każdej strony, na różne sposoby

Korah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-16, 16:14   #1115
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez havana Pokaż wiadomość
Dziękuję, zamówię go przy najbliższej okazji. A ten z Ekokrem jak kupić? Ja tam nie widzę ani cen, ani możliwości dodania do koszyka
EkoKrem robi na zamówienie. Piszesz do nich email, oni ci robią, czekasz ok. 7 dni i masz świeży kremik. Cena 30 zł za 75 ml.
Tu moja recenzja http://naturalnadusza.blogspot.com/2...kokosowym.html

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Och, te ich serum mają bardzo ciekawe składy Poza jednym olejowym, które wykluczam do mojej cery, to nie wiem które wybrać
i ten deo bym capnęła https://biolinea.pl/dezodorant-w-kre...0ml-p-587.html
i jeszcze w kulce, bo mam słabość do kulek
https://biolinea.pl/dezodorant-w-kul...-ml-p-572.html

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2017-02-16, 16:45   #1116
losek78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwiusaka Pokaż wiadomość
Dziewczyny , jesteście kochane To najlepszy wątek na całym wizażu

Mój Adaś nie ma suchej, ale podlinkuję co mieliśmy (najczęściej jako mini/próbki):
https://www.ecco-verde.pl/weleda/kre...-z-biala-malwa
https://www.ecco-verde.pl/weleda/bal...nie-i-wiatrowi
https://www.ecco-verde.pl/martina-ge...lat-z-nagietka
Wszystko było ok, tzn. nic nie podrażniło, nie uczuliło.
Często po kąpieli używamy też oliwki Sylveco na twarz.

Bioturm ma kremy ze srebrem, może coś z tego wybierzesz.

Na pewno dam, też jestem bardzo ciekawa tego cuda.
Dzięki , ja te wszystkie kremy znam, bo stosowałam je kiedyś na sobie, także ufam tym markom, więc pewnie któryś kupię. Na razie używam masło shea i ten krem Weleda na wiatr i niepogodę z nagietkiem.

Cytat:
Napisane przez agatanaturalnie Pokaż wiadomość
Powiem wam, że jestem zachwycona całą serią szałwiową Martina Gebhardt. Myślałam, że w zestawie jest żel do mycia twarzy, a jak się okazało mleczko. Bałam się trochę tego specyfiku ale nie potrzebnie bo jest delikatne, nietłuste, migiem się wchłania. Największe obawy miałam co do kremu. Jest gęsty, śliski, pozostawia na twarzy delikatną powłokę, długo się wchłania. Najlepiej stosować go na noc i w okresie jesienno-zimowym. W pierwszym tygodniu jego używania delikatnie mnie wysypało przy uchu i na brodzie. Ale buźka już się wyciszyła. Nie ma ani jednej ropnej czy podskórnej krostki. Trochę się przeraziłam ale nie potrzebnie. Spojrzałam w kalendarz i okazało się, że na dniach powinnam dostać okres. Stąd ten wysyp. Zawsze tak mam przed okresem. Nadal go używam i nic się nie dzieje. Także mimo dość bogatego składu i ciężkiej konsystencji krem nie wpłynął źle na moją twarz. Gdyby jeszcze można było kupić żel do mycia byłoby miodzio.

Wysłane z Huawei P8 Lite
Mogłabym się podpisać pod twoją opinią, znam dobrze serię szałwiową i chwaliłam ją nie raz na blogu i tutaj na forum.

Wrzucam moje małe zakupy:
Mydło Savon du midi lawendowe
Masło shea
szczoteczka do zębów bambus
Krem BB Vianek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 005.JPG (196,1 KB, 39 załadowań)

Edytowane przez losek78
Czas edycji: 2017-02-16 o 19:52
losek78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-16, 22:25   #1117
p4w
Zakorzenienie

macie jakieś ulubione albo flagowe produkty Sylveco, które warto wypróbować?
myślałam o peelingu enzymatycznym i balsamie do mycia włosów ew innym szamponie...

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-16, 22:59   #1118
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
i ten deo bym capnęła https://biolinea.pl/dezodorant-w-kre...0ml-p-587.html
i jeszcze w kulce, bo mam słabość do kulek
https://biolinea.pl/dezodorant-w-kul...-ml-p-572.html
Tak, też zwróciłam uwagę na te deo w kremie, ale składy takie, że no nie wiem, czy by to działało A to w kulce też nie wiem, tymianek w składzie, jakoś nie wyobrażam sobie pachnieć pizzą

Cytat:
Napisane przez losek78 Pokaż wiadomość
Wrzucam moje małe zakupy:
Mydło Savon du midi lawendowe
Masło shea
szczoteczka do zębów bambus
Krem BB Vianek
I jak ta szczoteczka, jakie ma włosie

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
macie jakieś ulubione albo flagowe produkty Sylveco, które warto wypróbować?
myślałam o peelingu enzymatycznym i balsamie do mycia włosów ew innym szamponie...
Ja za wiele z Sylveco nie lubię, sporo rzeczy mnie rozczarowało. Balsam do włosów jest nawet ok, polecam też odżywkę, a mój flagowy produkt tej marki, to pomadka z peelingiem (Chętnie do nich jeszcze kiedyś wrócę). Rozczarował mnie np. płyn micelarny, żel rumiankowy, balsamy do ciała, kremy do twarzy i pod oczy. A przeciętny był tonik w żelu na dłuższą metę, szampon odbudowujący, mleczko arnikowe. Były nawet w porządku, nie były złe, ale więcej nie kupię, nie są jakieś wybitne, jak dla mnie.
Tego peelingu enzymatycznego się szczerze boję próbować, bo jest na olejach, ale kusi mnie żel enzymatyczny Vianka, to nowość.

Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2017-02-16 o 23:01
Stary 2017-02-16, 23:10   #1119
p4w
Zakorzenienie

Cytat:

Ja za wiele z Sylveco nie lubię, sporo rzeczy mnie rozczarowało. Balsam do włosów jest nawet ok, polecam też odżywkę, a mój flagowy produkt tej marki, to pomadka z peelingiem (Chętnie do nich jeszcze kiedyś wrócę). Rozczarował mnie np. płyn micelarny, żel rumiankowy, balsamy do ciała, kremy do twarzy i pod oczy. A przeciętny był tonik w żelu na dłuższą metę, szampon odbudowujący, mleczko arnikowe. Były nawet w porządku, nie były złe, ale więcej nie kupię, nie są jakieś wybitne, jak dla mnie.
Tego peelingu enzymatycznego się szczerze boję próbować, bo jest na olejach, ale kusi mnie żel enzymatyczny Vianka, to nowość.
ja właśnie używam tej pomadki z peelingiem i dlatego pomyślałam, że jeszcze bym czegoś spróbowała
dzięki za porady

zakupiłam właśnie dezodorant Pony Hutchen i balsam do rąk twardy - zapachów jestem bardzo ciekawa... od samego wybierania już czuję te aromaty

3220g 54 cm

------------------

Stary 2017-02-16, 23:20   #1120
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
ja właśnie używam tej pomadki z peelingiem i dlatego pomyślałam, że jeszcze bym czegoś spróbowała
dzięki za porady

zakupiłam właśnie dezodorant Pony Hutchen i balsam do rąk twardy - zapachów jestem bardzo ciekawa... od samego wybierania już czuję te aromaty
A które zapachy wybrałaś? Napisz koniecznie, co o nich myślisz

Stary 2017-02-17, 07:56   #1121
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
A które zapachy wybrałaś? Napisz koniecznie, co o nich myślisz
i jedno i drugie wzięłam słodko piżmowe - nie pamiętam konkretnie, ale takie zapachy lubię właśnie

też jestem ciekawa bo o ile lubię firmy produkujące kosmetyki eco to nie jestem taka "ortodoksyjna" i zdarza mi się używać rzeczy nie eco w tym dezodorantu i kremu do rąk właśnie

napisze na pewno

3220g 54 cm

------------------

Edytowane przez p4w
Czas edycji: 2017-02-17 o 07:57
Stary 2017-02-17, 10:07   #1122
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, też zwróciłam uwagę na te deo w kremie, ale składy takie, że no nie wiem, czy by to działało A to w kulce też nie wiem, tymianek w składzie, jakoś nie wyobrażam sobie pachnieć pizzą

oto jest zagadka, naprawdę ciekawi mnie ten deo A ziołowe zapachy mogą zaskoczyć, więc ja się nie obawiam tego tymianku Mnie tak ziołowy deo Zatik zaskoczył. Szkoda, że niedługo mi się zupełnie skończy

ja też się boję tego peelingu enzymatycznego Sylveco.

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2017-02-17, 10:10   #1123
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Kupowałam dawno temu i pudry i próbowałam też ukręcić podkład z ich zestawu. Na mojej tłustej cerze się nie sprawdziły, równie dobrze mogę pozostać przy drogeryjnych sypkich typu Rimmel czy Manhattan. Mnie akurat talk niestraszny.

A czego teraz używasz?
Testuje dziś puder matujący do cery suchej (niezłe połączenie) i póki co jest ok. Nie bieli, nie wysusza, ładnie się trzyma na buzi. Zobaczymy jak będzie dalej.

Miałyście może ten krem: http://pl.iherb.com/pr/Avalon-Organi...-oz-50-g/66406 ?
Stary 2017-02-17, 10:12   #1124
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trendseterka1980 Pokaż wiadomość
Generalnie polecam wszystkie kosmetyki do włosów.

A czy ktoś testował serum do twarzy Biofficiny ? dosyć drogie są i nie chce w ciemno kupować.

Napisz do nich maila co chcesz kupić i napewno Ci przygotują ciekawą ofertę. Poza tym w Krakowie możesz się umówić na odbiór osobisty i na żywo zobaczyć co i jak wygląda i pachnie
właśnie, jak skończę szampon Lenz to mam ochotę na ten koncentrat.

są już opinie w necie o serum. przykładowo ta:
http://naturaiuroda.blogspot.com/201...sydacyjne.html

ja do nich napisałam i zero odzew

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Kusum Pokaż wiadomość
ja go oglądałam na żywo, taki lekko krem na lato. a zapach mi nie podszedł spodziewałam się ślicznej cytrusowej woni niczym ich mleczko do twarzy, a tu rozczarowanie.

Ciekawi mnie ta marka z Islandii, tylko ceny nie zachęcają do zakupów.
https://www.ecco-verde.pl/soley-organics

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL

Edytowane przez beeets
Czas edycji: 2017-02-17 o 10:22
Stary 2017-02-17, 10:25   #1125
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
A czego teraz używasz?
Testuje dziś puder matujący do cery suchej (niezłe połączenie) i póki co jest ok. Nie bieli, nie wysusza, ładnie się trzyma na buzi. Zobaczymy jak będzie dalej.
Mieszam pudry ze skrobii kukurydzianej, krzemionki, białej glinki i dla koloru drogeryjnych pudrów sypkich. Ale głównie chodzi mi tu o zużycie zapasów, jak je skończę to będę używać tylko drogeryjnych z talkiem, ewentualnie z dry-flo.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 12:44   #1126
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie, jak skończę szampon Lenz to mam ochotę na ten koncentrat.

są już opinie w necie o serum. przykładowo ta:
http://naturaiuroda.blogspot.com/201...sydacyjne.html

ja do nich napisałam i zero odzew

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

ja go oglądałam na żywo, taki lekko krem na lato. a zapach mi nie podszedł spodziewałam się ślicznej cytrusowej woni niczym ich mleczko do twarzy, a tu rozczarowanie.

Ciekawi mnie ta marka z Islandii, tylko ceny nie zachęcają do zakupów.
https://www.ecco-verde.pl/soley-organics

Nie boje się zapachu. Ważne żeby działał Szukam właśnie czegoś lekkiego.

Na iherb jest -10% na pielęgnację.

Cytat:
Mieszam pudry ze skrobii kukurydzianej, krzemionki, białej glinki i dla koloru drogeryjnych pudrów sypkich. Ale głównie chodzi mi tu o zużycie zapasów, jak je skończę to będę używać tylko drogeryjnych z talkiem, ewentualnie z dry-flo.

A pod oczy? Ja mam mieszaną cerę to mógłby być za duży hard core.
Po maskach dr Jart mam niezły przesusz na policzkach
Stary 2017-02-17, 13:26   #1127
Koshatka
Zakorzenienie

Cytat:
A czego teraz używasz?
Co to za wynalazek?

Cytat:
oto jest zagadka, naprawdę ciekawi mnie ten deo A ziołowe zapachy mogą zaskoczyć, więc ja się nie obawiam tego tymianku
Mnie tak zaskoczył jeden ziołowy deo. Nie pamiętam w tym momencie nazwy.
Stary 2017-02-17, 13:36   #1128
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Nie boje się zapachu. Ważne żeby działał Szukam właśnie czegoś lekkiego.
z lekkich, jakie ostatnio testowałam to:
nazwa rich to tylko pozory, lekki bardzo
https://biosna.pl/pl/sklep/produkt/a...rde-30-ml.html
alteya - wszystko mają lekkie z kremów
https://www.perlanegra.pl/produkt/ur...amascena-dzien
Florama - ten jest lekki
https://www.ecco-verde.pl/florame/hy...krem-do-twarzy
Dr. Organic - krem rózany.
Bema - ma kremy też lekkie np ten
http://ekozuzu.pl/20-twarz-bema-love-bio
i ten http://ekozuzu.pl/20-twarz-bema-love-bio
i ten aloesowy jest bardzo fajny
http://ekozuzu.pl/szukaj?controller=...submit_search=

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2017-02-17, 13:45   #1129
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koshatka Pokaż wiadomość

Co to za wynalazek?

Mnie tak zaskoczył jeden ziołowy deo. Nie pamiętam w tym momencie nazwy.

Jakieś takie cudo:
http://www.kolorowka.com/pl/p/Zestaw...sucha-11-g/156

wzięłam też: http://www.kolorowka.com/pl/p/Zestaw...ilica-Silk/153

Cytat:
z lekkich, jakie ostatnio testowałam to:
nazwa rich to tylko pozory, lekki bardzo
https://biosna.pl/pl/sklep/produkt/a...rde-30-ml.html
alteya - wszystko mają lekkie z kremów
https://www.perlanegra.pl/produkt/ur...amascena-dzien
Florama - ten jest lekki
https://www.ecco-verde.pl/florame/hy...krem-do-twarzy
Dr. Organic - krem rózany.
Bema - ma kremy też lekkie np ten
http://ekozuzu.pl/20-twarz-bema-love-bio
i ten http://ekozuzu.pl/20-twarz-bema-love-bio
i ten aloesowy jest bardzo fajny
http://ekozuzu.pl/szukaj?controller=...submit_search=

Dzieki Beets Pooglądam. Alteya niestety odpada. Ten zapach róży mi nie leży. Za długo się utrzymuje i jest zbyt mocny.

Skoczę jutro do tk. Zobaczę co jest nowego.
Stary 2017-02-17, 14:13   #1130
beeets
Zakorzenienie

Cytat:

Dzieki Beets Pooglądam. Alteya niestety odpada. Ten zapach róży mi nie leży. Za długo się utrzymuje i jest zbyt mocny.

Skoczę jutro do tk. Zobaczę co jest nowego.
to prawda, Alteya zdecydowanie mocno różane

już się boję

Ja się skusiłam na kilka nowości. Czekam na paczki. M.in. czekam też na Biofficina Toscana

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2017-02-17, 14:19   #1131
Kusum
Zakorzenienie

Cytat:
to prawda, Alteya zdecydowanie mocno różane

już się boję

Ja się skusiłam na kilka nowości. Czekam na paczki. M.in. czekam też na Biofficina Toscana

Super. Ja kończę jeszcze kremy Antipodes. Pod oczy znów zamówiłam Devitę. Nie mam ostatnio ochoty na testowanie nowości. Trzymam się tego co znam.
Stary 2017-02-17, 14:53   #1132
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Super. Ja kończę jeszcze kremy Antipodes. Pod oczy znów zamówiłam Devitę. Nie mam ostatnio ochoty na testowanie nowości. Trzymam się tego co znam.
Akurat te produkty już od dawna czekały na swoją kolej, więc przyszła na nich pora A Biofficina Toscana tak spontanicznie

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2017-02-17, 15:30   #1133
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Pod oczy znów zamówiłam Devitę. Nie mam ostatnio ochoty na testowanie nowości. Trzymam się tego co znam.
Możesz napisać coś więcej o tej Devicie i zalinkować?

Cytat:
M.in. czekam też na Biofficina Toscana
Co wzięłaś? Bo też mnie kusi zapoznanie się z marką

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-17, 15:34   #1134
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Co wzięłaś? Bo też mnie kusi zapoznanie się z marką
serum do twarzy, krem do twarzy, krem do rąk i szampon

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2017-02-17, 15:50   #1135
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
A pod oczy? Ja mam mieszaną cerę to mógłby być za duży hard core.
Po maskach dr Jart mam niezły przesusz na policzkach
Glinka dość mocno podsusza, więc rzeczywiście nie każdemu podejdzie w produkcie zostawianym na twarzy. Krzemionka raczej jest neutralna i skrobia też.
Pod oczy nic nie używam na korektor i może to głupie pytanie, ale w sumie po co pudrować okolice oczu? Pytam jako osoba, która od pudru oczekuje pochłaniania sebum, a wiadomo, że pod oczami się nic nie przetłuszcza.
Stary 2017-02-17, 16:14   #1136
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
serum do twarzy, krem do twarzy, krem do rąk i szampon

Cytat:
Glinka dość mocno podsusza, więc rzeczywiście nie każdemu podejdzie w produkcie zostawianym na twarzy. Krzemionka raczej jest neutralna i skrobia też.
Pod oczy nic nie używam na korektor i może to głupie pytanie, ale w sumie po co pudrować okolice oczu? Pytam jako osoba, która od pudru oczekuje pochłaniania sebum, a wiadomo, że pod oczami się nic nie przetłuszcza.
Ja pudruję okolice oczu, żeby utrwalić makijaż, żeby podkład czy korektor się nie zbierał i żeby tusz się nie rozmazywał, no i zamiast bazy pod cienie. U mnie się puder sprawdza wybitnie w tej kwestii (dzięki niemu nie znam tego uczucia, zwałkowany cień, czy panda pod okiem).

Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2017-02-17 o 16:16
Stary 2017-02-17, 16:21   #1137
losek78
Zakorzenienie

Korah - ta Szczoteczka Hydro phill jest bardzo miękka
Stary 2017-02-17, 16:23   #1138
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Ja pudruję okolice oczu, żeby utrwalić makijaż, żeby podkład czy korektor się nie zbierał i żeby tusz się nie rozmazywał, no i zamiast bazy pod cienie. U mnie się puder sprawdza wybitnie w tej kwestii (dzięki niemu nie znam tego uczucia, zwałkowany cień, czy panda pod okiem).
Normalnym pędzlem do pudru (głównie te rzęsy mam na myśli)?

Edytowane przez chimay
Czas edycji: 2017-02-17 o 16:48
Stary 2017-02-17, 16:34   #1139
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez losek78 Pokaż wiadomość
Korah - ta Szczoteczka Hydro phill jest bardzo miękka
To dobrze czy zbyt miękka?

Cytat:
Normalnym pędzlem do pudru (głównie te rzęsy mam na myśli).
Tak, ja akurat używam do pudru dużego i bardzo miękkiego pędzla do twarzy, niezbitego i nadaje się też na okolice oczu, żeby i tam zagruntować wszystko, ale taki gęściejszy też może się nadawać, mały też, czym tam komu najwygodniej. Rzęs nie pudruję specjalnie, puder sam osiada sobie na nich "przy okazji", ale to nie przypudrowane rzęsy są istotne dla trwałości tuszu, tylko przypudrowana skóra powiek

Edytowane przez Korah
Czas edycji: 2017-02-17 o 16:35
Stary 2017-02-17, 16:52   #1140
losek78
Zakorzenienie

Jest w sam raz, jak lubiłaś Paradontax to ta jest ok .

Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości