|
|
#601 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
![]() Postanowiłam do Was dołączyć dziewczyny bo mnie również dosięga gorączka pisania pracy mgr ehhh... Tak mnie wciągnęłyście ze przeczytałam cały watek od początku hihi ![]() Męcze się z tym straszliwie, pisze z zakresu pedagogiki i licze, że w czerwu uda mi sie obronic, zobaczymy :P Koncze powoli teorię i chce zaczac metodologiczny ale niezabardzo wiem jak to zrobic ;/ Moze moglybyscie dac mi jakies wskazowki? Pisac teoretycznie ze np. wg Łobockiego problem badawczy to... a w mojej pracy jest to..... ? i czy faktycznie te wszystkie definicje maja byc wg. jednego autora? Kurczeeeeeeee leniuch mi się totalny wlacza juz o tej godzinie. Pozdrawiam wszystkie niezmotywowane
|
|
|
|
|
#602 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca magisterska - dyskusja
ja tez pisze z pedagogiki. no wiec jak w koncu metodologie napisałam tak, ze dawałam po jednej definicji do każdego pojęcia i obojetnia jakiego autora wazne aby metody, techniki i narzedzia były wg jednego autora
|
|
|
|
|
#603 |
|
Raczkowanie
|
Muszę się pochwalić, że wczoraj napisałam wstęp i zakończenie. Nadal zostaje mi do napisania klika stron tekstu, ale zaczynam sklecać wszystko w jedną całość.
|
|
|
|
|
#604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi mama dzis w pracy wydrukowala moja pracke i jutro ide z nia do mojej promotorki. Mam nadzieje ze nie wywali mi jej calej do kosza, strasznie sie tego obawiam bo sama tez nie jestem zadowolona w 100 % z tego co mi wyszlo, no ale mam nadzieje ze nie jest to az tak zle jak mi sie wydaje, bo inaczej to nie wiem co zrobie jak juz mi to posprawdza to zostanie mi do napisania tylko 3 rozdzial + wstep i zakonczenie trzymajcie kciuki coby sie jutro nie okazalo ze mam pisac wszystko od poczatku
|
|
|
|
|
|
#605 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już prawie kończę
Byłoby to wcześniej, ale lenistwo mnie dopadło...
|
|
#606 |
|
Raczkowanie
|
SAMBA dziękuje i trzymam kciuki.
Edit ja też mogłabym już być po, ale tak strasznie trudno mi się zmobilizować. Po cichu marzę, żeby w weekend dopisać te 5 stron i do końca następnego tygodnia zamknąć pracę.
|
|
|
|
|
#607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#608 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam taka promotorke ze mam napisane 70 stron a ona w ogole na to patrzyc nie chce tylko mam nadzieje ze skoro nic nie pomaga to nie bedzie sie tez jakos strasznie czepiac, ale to sie okaze jutro boje sie...
|
|
|
|
|
|
#609 |
|
Raczkowanie
|
Mój promotor, też nie chce pracy oglądać po kawałku, tylko odrazu całość. I nie dał w ogóle wytycznych, nawet formalnych (to się później ustali).
![]() Ale zbyt dużo jeździć, by mi się też nie chciało (godzina w korkach), a konsultacje są w godzinach mojej pracy, więc jeszcze muszę się zwalniać. |
|
|
|
|
#610 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję przodowniczkom!!
![]() Ja miałam okres marazmu- bardziej udawania że cos robię niż robienia naprawdę, ale przeszło i piszę piszę dzielnie. |
|
|
|
|
#611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja promotorka jest bardzo miła i w zasadzie jest na każde moje zawołanie, a czasem to sama do mnie dzwoni i pyta jak mi idzie.
|
|
|
#612 |
|
Raczkowanie
|
Ja napisałam połowe pracy w marcu zeszłego roku i zostawiłam ją w takim stanie aż do lutego tego roku, kiedy odkryłam fajną bibliotekę z literaturą na temat. Potem były może ze 3 tygodnie pisania i znów kłopoty ze źródłmi.
|
|
|
|
|
#613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dobrze jak sie jest do kogo zwrocic i mozna liczyc na kogos pomoc i rade jak cos tam ujac wiadomo ze czasem jest to meczace i nie chce sie jezdzic na konsultacje itd ale ja juz po tym wszystkim to wolalabym miec jakas taka promotorke ktora by cos wymagala moze wiecej ode mnie (bo moja na razie to nic nie wymaga, nawet czasem to mi sie wydaje ze ona w ogole nie wie ze my na 5 roku jestesmy) ale zeby przynajmniej to sprawdzala i dawala jakies wskazowki co mam tam jeszcze dopisac albo co wywalic, tymczasem moja nie powiedziala nam kompletnie jak sie za to zabrac (nie pisalismy pracy licencjackiej wiec nie mamy doswiadczenia) i teraz kazdy pisze jak mu sie wydaje a do tego w ogole tego nie sprawdza i nie pyta o postepyno ale jak wybieralam sobie seminarium to bylo z inna babka - bardzo fajna, moze by nie dzwonila do nas ale przynajmniej ona sie przykladala do tego i faktycznie czytala te prace, no ale niestety po pol roku nam zmienili na kobiete ktora po 1 nie zna sie na temacie a po 2 ma to w d... ![]() a w dodatku mama mi dzis wydrukowala ta prace i nie dosc ze przypisy sie jakos porozjezdzaly to jeszcze numery stron gdzies wsiakly ;/ a ustawialam zeby byly nr stron i jak wczesniej cos drukowalam to byly wiec tym bardziej nie wiem jak to sie stalo efekt jest tego taki ze musze sie zaraz wziac za reczne numerowanie ale moze jak promotor zobaczy ze recznie ponumerowane i te przypisy to o tresc juz sie rzucac nie bedzie
|
|
|
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
Wow, ale postępy
Mnie trochę skręca, ze strachu, bo piszę, ale w porównaniu z niektórymi to naprawdę mam malutko. Ale nic!Trzymajcie się dzielnie i powodzenia w konfrontacji z promotorkami. |
|
|
|
|
#615 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny boje sie ze promotorka skresli mi cala prace ... buuuu
|
|
|
|
|
#616 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale mam nadzieje ze tak zle nie bedzie jutro do niej ide i zobaczymy co mi powie najbardziej sie boje ze to za dlugie troche napisalam ale w sumie to ona chciala 100 stron a ja mam 70 ale to tylko 2 rozdzialy na razie wiec na ten 3 rozdzial przewiduje z 30 stron + 10 wstep, zakonczenie i streszczenie po chorwacku ![]() A Ty Madzia oddalas juz ta swoja pracke? |
|
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
tak, wczoraj wam o tym wieczorem pisałam
hehea ze kobieta po raz pierwszy zobacze te prace, nawet nie wie co ja pisałam w poszczegolnych rozdziałach to ijest mozliwe ze tak naprawde wszytsko jest źle. powiedziala, ze we wtorek mi ją odda juz sprawdzoną. ale to kurcze... baaaardzo cieplaska kobieta, ktora na dodatek sama zmienia swoje zdanie kilka razy ech... |
|
|
|
|
#618 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nioo ale rzeczywiscie teraz widze ze juz pisalas o tym cos tam na pewno kaze Ci popoprawiac bo promotorzy to zawsze maja jakies ale ale mysle ze bez przesady zeby cala prace trzeba byc dobrej mysli, a poprawki juz sa latwiejsze niz pisanie od nowa. Poza tym zawsze bedziesz miala jakies wskazowki co dopisac, co gdzie zmienic wiec bedzie Ci latwiej, noo tylko ze to ze zmienia zdanie to rzeczywiscie nie fajnie ale moze nie bedzie tak zle fajnie ze Ci to tak szybko sprawdzi ![]() ja ide do mojej jutro i zobaczymy co mi powie tez sie boje ze mnie wywali z ta praca, z tym ze ja jestem pewna ze ona ta prace jak dostanie to albo w ogole nie przeczyta albo bedzie czytac nastepne pol roku ehhh ;/ i nie wiem po co oni sie pchaja do roli promotora?? wiem ze maja z tego kase, ale moim zdaniem maja tez obowiazki i powinni sie z nich wywiazywac a nie ze ja juz pisze moja prace i w ogole nie wiem czy na temat ja pisze bo łaskę mi robia ze na nia zerkna wrrrr normalnie jestem tak nabuzowana ze jak nie obronie sie w czerwcu to chyba rozwale ta szkole ;P
|
|
|
|
|
|
#619 |
|
Zakorzenienie
|
ale i tak sie strasznie boję
![]() mam nadzieje , ze u ciebie bedzie dobrze a masz juz cała skonczoną??
|
|
|
|
|
#620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta promotorka chce miec 100 stron pracy i raczej nie siedzi w temacie tylko gorzej jak recenzentem bedzie ktos kto zna sie na rzeczy i sie przylozy, bo promotorka to raczej idzie na ilosc a nie na jakosc ;/Musze jeszcze napisac 3 rozdzial, wstep, zakonczenie i streszczenie po chorwacku nooo oczywiscie jesli cala reszta bedzie w miare do przyjecia i nie bede musiala zaczynac od zera
|
|
|
|
|
|
#621 |
|
Zakorzenienie
|
nam juz promotorka powiedziała kto bedzie naszym recenzentem, pani prodziekan naszego wydziału
ps. wiesz recenzent jest przewaznie z tej samej katedry wiec raczej bedzie znal sie na sprawie
|
|
|
|
|
#622 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Dzisiaj dotarłam na wątek i chyba się przyłącze... jestem [dopiero?] na 4 roku, ale prace POWINNAM już pisać.. Niestety, nie mam na to najmniejszej ochoty Powiedzcie mi czy od Was też wymagano konspektu, streszczenia i najlepiej pierwszego rozdziału po pierwszym semestrze 4 roku?? z tego wszystkiego zrobiłam tylko wstępny konspekt i mój marny zapał opadł aż na samo dno...... ;/
|
|
|
|
|
#623 |
|
Zakorzenienie
|
witaj
![]() no wiec u mnie bylo tak, ze kobietka oczywiscie mowiła ze teraz juz macie miec np pierwszy rozdział itp ale i tak tego nie sprawdzała. powiedziała ze pierwszy raz nam sprawdzi dopiero jak oddamy jej cala prace już a co za tym idzie.. cała praca moze byc źle ech.. a z jakiej dziedziny piszesz pracę?? |
|
|
|
|
#624 |
|
Wtajemniczenie
|
Etyka, filozofia....
![]() Nam niby nic nie sprawdza [średnio ma co prawdę mówiąc], schemat wygląda tak, że wyznacza on na każde zajęcia parę osób - no, ostatnio tak wygląda, chyba się wkurzył - które mają przedstawić zarys pracy, konspekt, schemat czy jak to tam zwą. i gadać o niej jakieś 15 minut... porażka.pewnie czeka mnie to za tydzień, a w bibliografii mam jedną pozycję (przy czym przeczytałam jej fragment...) i żadnych perspektyw na więcej... ![]() Wiem, że byłoby dobrze gdybym już zaczęła, ale świadomość tego, że do teoretycznego terminu obrony mam jakieś 1,5 roku zupełnie mnie nie mobilizuje....!!! ehhhhh |
|
|
|
|
#625 |
|
Raczkowanie
|
Ja natomiast byłam u promotora raz. Z propozycją tematu i odrazu konspektu. Powiedział, że jeśli uważam, że znajdę literaturę na ten temat (w co wątpi) to mam sobie pisać i przynieść mu odrazu całą pracę.
|
|
|
|
|
#626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba nawet zazdroszczę......
|
|
|
|
|
|
#627 |
|
Raczkowanie
|
Dobrze, że nie muszę jeździć zbyt często
, ale podejście mojego promotora to totalna olewka. Jak mi teraz skreśli całą pracę to się wkurzę
|
|
|
|
|
#628 |
|
Wtajemniczenie
|
No bez przesady.... =)
ja już chyba wolałabym robić po swojemu niż żeby mi narzucono widzimisię promotora. szczególnie że to mojego mi się nie podoba..tak jak jemu mój temat hihihi [i tak nie wiem czy go nie zmienię....]
|
|
|
|
|
#629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz bym wolała aby mi na bierząco po rozdziałas sprawdzał, bym choc wiedziała, ze mam cos dobrze a tak?? we wtorek bedzie sądny dzien bo odda mi sparwadzona prace ech.. oby tylko nie nawrzeszczała na mnie (bo to bedzie na seminarce przy całej grupie) |
|
|
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Emi_lka mój temat pracy to "środowisko rodzinne a funkcjonowanie dziecka w przedszkolu integracyjnym" cyzli które elementy rodziny<struktura, warunki ekonom, relacje itd wpływają na to jka dziecko funkcjonujee wsród rówieśników
i kurcze ostatni owypożyczyłąm książek i tam była idealna wręcz ankieta jak dla mnie ale co mi teraz jak do rodziców już dawno zdana i praktycznie czeka na odbiór teraz <chociaż to>..teoretycznie bez pisania i badan można odpowiedzieć bo przecież rodzina to podstawa wywiera wpływ na kazdego najgorzej że trzeba sie w to wgłębiać ..ja jeszcze do tego nie dojrzałam heeh ,kombinuje jak mogę z tymi pytaniami do wychowawców jeszcze nei mam dokłądnej koncepcjii ale coś tam jest.. dziś miałam isc "w ciemno" do promotorki ale koleżanka mi powiedizała zę ona dla niej chwile dosłownie czasu wyprosiła wybłagała i ze nie ma czasu b oto b otamto takze całyc zas pozostaje samemu pisać:// bede pisać co uważam jak sie jej nie spodoba to jej wygarne O!!!!!!jeszcze pare rzeczy sksernać musze i do roboty biore sie bo to już zaraz koncówka !!!trzymajcie kciukiii!!! wróće jak będzie lepiej!!!<obby jak najszybciej>
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:50.

Byłoby to wcześniej, ale lenistwo mnie dopadło...