![]() |
#181 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moja zapachowa siostra :)
A to się nas trochę zebrało, bidulek.
![]() Cytat:
![]() Kiedyś miałam dwie kuzynki: Burn i Noseknosek. Ale jedna poszła w klimat Lacoste Touch of Pink, Heiress itp., a druga we Flowerbomby i się rozjechało nieco... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#183 |
Zakorzenienie
|
To ja może poszukam.
Bardzo lubię słodkie, ciepłe, opulające zapachy. Owocowe słodziaki, lakko kwitowe. Przekonuję się ostatnio do cynamonu. Nie lubię tuberozy, szypru, aldehydów, ziół i kadzidła, świeżych ozonowych, cytrusów. Moje faworyty: - Angel Innocent, który na mnie wysładza się nieznacznie, raczej jest taki krystaliczny, chłodny i przestrzenny - Stella, In Two Peony, piękna, czarująca, upajająca ![]() - E. Ungaro, Desnuda, podbiła moje serce, szalenie kobieca. - otulająca Gloria Cacharel, i podobna w odbiorze i na mojej skórze Jette by night - cynamonowe OI, oraz Vanille Cannelle - słodkie: Miss Dior Cherie, Flowerbomb, Lolity EDT, EDP i L de LL, Pink Sugar, Apparition, Max Mara, Hypnose - Lekkie : Jette, Euphoria Blossom, Mexx Woman, C. Crawford, Summer Day, Baby Doll, Noa EDT, Noa Perle, S. Dali-Purplelight, Lubię też N. Campbell, Mystery, która nie jest ani lekka, ani słodka, ale jednak coś ma w sobie.
![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
![]() _________________ To może i ja napiszę, i jakaś kuzynka się znajdzie (ukochane wytłuszczone). ![]() - Innocent - Stella Sheer - 5th Avenue - Lolitka edt - Lolitka edp - Narciso Rodriguez edt - Nothing - Pure Poison - The Parfum - Apparition - Coco Mademoiselle edp i edt - Le Feu Light - EdM - Gloria - J'adore edp i edt - Euphoria Blossom - Angel (ostatnio) - Code - Boss Femme - Tendre Kiss - Stella klasyk - Stella In Two Peony - Agent P. - Słoń - Tumulte - Tumulte PH Nie lubię przede wszystkim zapachów wodnych, ostrych, ozonowych, zimnych. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy kilka wspólnych zapachów, niektóre lubię choć nie dorobiłam się flakonu pełnowymiarowego, ale lubię. Trochę tego jest ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#187 |
Zadomowienie
|
Papuziu
![]() W tej chwili: Histoire d’Eau, Daim Blond, Borneo 1834, Dolce Vita, Feminite du Bois, Must, Un Bois Vanille, Theorema, Elixir des Merveilles, Avignon, Zagorsk, Jaisalmer, Gloria, Madness, Premier Figuier Extreme, Agent Provocateur, Amour, Belle de Minuit i, na mocy zasiedzenia ![]() Na czerwono - moje na szaro nie znam Czyżby kuzynka?
Szukam FM Musc Ravageur, L'Artisan Safran Troublant, ![]() Edytowane przez Narnijkar Czas edycji: 2008-04-03 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#188 | |
Zakorzenienie
|
Sporo tego, więc powiedziałabym nawet, że po dziadku
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tylko nie rozumiem, czemu nie Theorema ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#189 |
Zadomowienie
|
Bo nie znam
![]() ![]() Papuziu na poprzedniej stornie jest i moja lista - może na niej znajdziesz cosik jeszcze ![]()
![]() |
#190 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Praktycznie wszystkie z zapachów, które wymieniłaś lubię, a niektóre wręcz uwielbiam.Witaj siostro ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Plus kadzidła! Powąchałam wreszcie CdG, acz nie wszystkie. Najpiękniejsze dla mnie jest Kyoto. ![]() No i, Narnijko, pamiętaj o naszych wspólnych zakupach - Safran już w maju! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Boudoir to perfumy, które potrafią naprawdę diametralnie różnić się w zależności od skóry. Na mnie pachną wanilią, ale naczytałam się i nasłuchałam już wielu opinii, według których Boudoir pachnie (a właściwie śmierdzi) np. jak stara pudernica. ![]() A Un Bois Vanille nie znam, niestety. Ale kiedyś na pewno poznam - na razie mam tyle innych pierwszoplanowych zapachów, które muszę zdobyć...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 |
Zadomowienie
|
Ooo..a ja Kyoto nie znam..ale już Pewna Czarodziejka spełnia moje marzenia
![]() Ach Safran...mnima mniam.... ![]()
![]() |
#194 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() |
#195 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#196 |
Zadomowienie
|
Oj,ja chyba jedynaczka...
![]() Fragile EDT ![]() Eau de Parfum II Rush2 Alien moja wielka czwórka ![]() Edytowane przez Blonde_Stranger Czas edycji: 2008-05-10 o 13:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
Zakorzenienie
|
Wiedziałam, że ten wątek gdzieś się tu podziewał
![]() Odkrywam ostatnio, że blisko spokrewniona z Daffodilką jestem ![]() ![]() ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2009-03-21 o 22:39 Powód: trzeba było dodać krewniaczkę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#198 |
Zakorzenienie
|
A czy BeYourself aby nie jest moja (chocby cioteczną lub przyrodnią) siostra?
Cos ostatnio odkrywam, że mamy sporo wspólnych zapachów, chocby Voile d'Ambre ![]() A tak w ogóle to kto się przyzna do pokrewieństwa z osobą, która lubi: Cedre, Chergui, Daim Blond, Fleurs du Citronnier, Clair de Musc, Rahat Loukum, Heliotrope, Dianthusa, Teint du Neige, Bois Farine, Fou d'Absinthe, Premier Figuier, Dzongkę, Safran Troublant, L'eau d'Issey, Miracle, L'eau par kenzo, Into the Blue, Słonika, AA Angelique Lilas, AA Laurier Reglisse, AA Iris Figue, Voile d'Ambre, Neonaturę Souffle? ![]()
![]() |
#199 |
Wtajemniczenie
|
Mnie najbliżej zapachowo do Kropki75
![]() Oglądając zdjęcia kolekcji, dużo podobieństw dostrzegam także u bluegirl, golgie, Pearl78 i Małgosi79 ![]() Moje zapachy (pogrubione to moje miłości ![]() TM- Angel, Angel Innocent Chanel- Coco, Coco Mademoiselle,Allure, Allure Sensuelle W&R - Flowerbomb Givenchy- Organza, Organza Indecence, Christian Dior- Dune, Dolce Vita, Addict, Kenzo: Słoń, Amour Lolita Lempicka- Lolita edp NR for Her edt Guerlain- Shalimar edt, L'Instant Magic Dolce& Gabbana- The One, Dolce& Gabbana, Sicily Cartier- Must, Smok Paco Rabanne- Ultraviolet, XS męskie ![]() Chopard- Wish Cacharel-Gloria,Noa, Noa Perle, Lou Lou Hermes- Caleche, Eau des Merveilles, Ogródki: Nilowy i Monsunowy Naomi Campbell- Mystery, Exult Burberry- Brit Gucci- Gucci Rush 2 Armani- Emporio złote SD- Laguna YR-Ode au Reve, Neblina CK- Euphoria, Truth JS- Sensation i Jil inne: Stardust, Vanilla Fields, Exclamation, Wild Musk, Joop Nuit d' Ete,Otto Kern YPNO, Venezia, Sonia Rykiel edt, Maroussia, Jade Zoom, Mexx Woman, DK Black Cashmere, Cristal Noir Uff... To chyba wszystko, tak myślę ![]() ![]() Może jeszcze jakaś Wizażanka dostrzega we mnie swą siostrę zapachową ?
Poszukiwałam korka do Mystery NC. Znalazłam na All- korek z prawie pełnym flakonem ![]() Edytowane przez iwona-jk Czas edycji: 2009-03-22 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#200 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam na pewno wiele wspólnego z Melkmeisje, a poza tym wydaje mi się też, że z Papugą i Aragonte ![]()
![]() |
![]() |
#201 | |
Zakorzenienie
|
Ciekawam czy znajdzie się jakaś siostrzyczka, czy braciszek, czy też jak i w życiu tak i w zapachach skazana jestem na jedynactwo
![]() wyliczanka, pisze co lubię, nie znaczy, że mam ![]() Smok, EDT, EDP, EXTR Serge Noir Black Tourmaline Black Cashmere ( ![]() Encre Noir Datura Noir Gucci PH Bois d'Encens Ambre Sultan ( wersja L'eau Fraiche ) AMbre Soie Messe de Minuit Mandragore Genie des Bois Amour Indian Holi Cedre Palisander Watch Violetta di Parma Un Jardin sur le Nil Violette Menthe Paris Jardins Romantiques Perles de lalique Terre de Sarmant L'eau Trois L'eau des Marveilles Yerbamate Avignon Dzongkha Let me play de Lion l'Antimaterie Senses&Bois Innocent Organza Organza Indesence Coco EDP Kenzo Jungle Elephant Heiress Fou d'Absinthe Ananas Fizz Dzing! Duel w ramach samomęczenia lubię też Violetta - Penhaligons'a i Dilmun - Villoresiego Cytat:
![]() Edytowane przez Favkes Czas edycji: 2009-03-22 o 17:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dobra, zrobię swoją wyliczankę typologiczną, a co mi tam. Będzie większy miszmasz niż u Aggie125 ![]() smoki: EDP, ekstrakt, EDT etrzaki: Etra, Shaal Nur kadzidła: Black Cashmere, Zagorsk, Jaisalmer, Avignon lutki: Bois Oriental, Daim Blond, Un Bois Vanille, Rousse, Chergui, Santal de Mysore, Ambre Sultan, Serge Noir artisany: Tea for Two, Dzonghka, Verte Violette, Safran Troublant, Piment Brulant, Timbuktu, Motyle, Figowiec Ekstremalny szypry: Aromatics Elixir, Soir de Lune męskie z nazwy: Terre, Gucci PH, Gaiac, Encre Noire słodziaki: Brit Red, OI, Hot Couture EDP, Theorema, Kenzo Amour, Tumulte, Wanilia z Paczulą, EP Elixir świeżakowate: Sensations, Mentafollia, Ogródki Hermesa, Dune Sun, Theorema Esprit d'Ete, śmieciowisko: Must, Neonatura Cocoon, Organza, Cristobal, Simply, FdB, Historia Wody, Samsara, Elixir de Merveilles... Ojojoj ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś tam wspólnego mamy... ![]() ![]()
Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655 Edytowane przez Aggie125 Czas edycji: 2009-03-22 o 16:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oprócz zaznaczonych u Favkes lubię: Fumerie Turque Arabie Ambry wszelakie Kyoto, Zagorsk Angel Cristobal Czarna MAńka Mechant Loup Theorema Tea for two ach, i wiele innych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tea for Two wywołuje u mnie uczuci mieszane - czasami jedzie na mnie jak popielniczka i wtedy jej nie lubię, ale są dni, kiedy pachnie jak palona herbatka i wtedy ją lubię. Czarnej Mańki nie znam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#206 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale, żeby było jasne - wymieniłam absolutnie wszystko, co mam i czego zdarza mi się używać, choć po niektóre zapachy zdarza mi się sięgać raz na ruski rok ![]() Gdybym miała wymienić swoje główne zapachy, zmieściłabym się chyba... w dwudziestu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#208 |
Raczkowanie
|
Favkes,
Dzisiaj, szukajac czegos w googlach, znalazlam na goldenline wpis osoby ktora ma(miala ) bardzo podobna liste ulubionych perfum: nieznane mi kompletnie Watch, Yerbamate plus cos co kojarze jak Organza czy Dzing!. Czy przypadkiem to nie Ty na goldenline? ps. sama uwielbiam i Organze, Dzing! i Amre Sultan, niestety co do reszty trudno mi powiedizec bo tylko znam ze zlyszenia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() coś tam kiedyś pisałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Raczkowanie
|
jesli tam jeszcze zagladasz to Ci napisze ze ta wscibska co ogladala dzisiaj Twoj profil to ja ![]() przy czym na golden line raczej myszkuje na forum o jedzeniu bo sa tam sprawdzone przepisy i zawsze mnie czyms zainspiruja ![]() a perfumy na wizazu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.