Mamusie wrześniowe 2017 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-18, 11:57   #1201
poli230
Zadomowienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2017

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Nie pozalujesz. A tu bardziej szczegolowo jak wykonac http://odczarujgary.pl/salatka-broku...kami-migdalow/

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja robię taką i dodaję jeszcze pomidory i jajko na twardo. Układam warstwami: brokul, jajko, pomidory, feta, sos jogurtowy i na gore chyba porażone pestki słonecznika. Pycha

I fajna lekka salatka tez warstwami, najlepiej w dużym płaskim naczyniu: rukola i sałata lodowa, feta, suszone pomidory, porażone pestki i polewam oliwą z pomidorów zmieszaną z sokiem z cytyny.

poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-18, 12:00   #1202
myk
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
Takie skrzyneczki z albumami tez kiedyś tacie kupiłam
Na gorący kubek też miałam ochotę i zjadłam, ostatnio chodziła za mną zupka chińska z vifonu, ale się powstrzymałam
Sękacz jest w tesco

Super ja nie wiem co chcę na obiad
Może pieczone ziemniaczki z jakimś mięskiem hmmmm
Też zjadłam kubka oczywiście 😈 Tesco! Prawie co tydzień zamawiam tam zakupy i nie wpadłam na to, by sprawdzić, czy mają! No to będzie sękacz 😅

Ja w zasadzie tez nie wiem, co chce zamówić Koło 14 zamawiamy, to będę rozkminiać menu 😊

zawsze gubiła coś..

myk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-18, 12:10   #1203
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez poli230 Pokaż wiadomość
Ja robię taką i dodaję jeszcze pomidory i jajko na twardo. Układam warstwami: brokul, jajko, pomidory, feta, sos jogurtowy i na gore chyba porażone pestki słonecznika. Pycha

I fajna lekka salatka tez warstwami, najlepiej w dużym płaskim naczyniu: rukola i sałata lodowa, feta, suszone pomidory, porażone pestki i polewam oliwą z pomidorów zmieszaną z sokiem z cytyny.

no właśnie jeszcze jajko, zapomniałam o nim
Cytat:
Napisane przez myk Pokaż wiadomość
Też zjadłam kubka oczywiście 😈 Tesco! Prawie co tydzień zamawiam tam zakupy i nie wpadłam na to, by sprawdzić, czy mają! No to będzie sękacz 😅

Ja w zasadzie tez nie wiem, co chce zamówić Koło 14 zamawiamy, to będę rozkminiać menu 😊

oby był u Ciebie też, bo inaczej będzie na mnie
pochwal się jak zamówisz, może mnie zainspirujesz

Zamówiłam sobie właśnie leginsy ciążowe
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-18, 12:27   #1204
agnieszka_kak
Zadomowienie

Mialam dzisiaj badanie umowione o 9 i przespalismy ! przypomnialam sobie w polowie robienia sniadania, ok 10, rzucilismy wszystko i pojechalismy. Udalo sie, pani nas przyjela.

Dziecko ma 2 rece, 2 nogi, 4 cm, duzo sie rusza. Dostalismy ladne zdjecie, pobrano krew, z konta zeszlo troche kasy za te przyjemnosci. Za 2 tygodnie kolejne USG (to bedzie 12 tydzien) i wtedy dowiem sie od razu, jakie wyniki tych badan. Nie wiem, jaki jest polski odpowiednik tego badania- biora krew, mierza kark i oceniaja narzady dziecka, to chyba test podwojny sie nazywa.

Potem jeszcze kolejna wizyta u lekarza ktory bedzie ocenial moja cyste

Planuje powiedziec kolegom z pracy dopiero pod koniec marca. Szefowej juz mowilam, i jednej kolezance, ktora tej jest w ciazy (miesiac dluzej niz ja). Na razie wie ten niewielki krag. Nikt nie spodziewa sie drugiej ciazy w zespole, bo u mnie w pracy bardzo bardzo rzadko zdarzaja sie jakiekolwiek ciaze- wielu ludzi jest bardzo mlodych, tuz po studiach, pochodza z wielu roznych krajow, sa czesto w zwiazkach na odleglosc i nie mysla o robieniu dzieci za granica. Jak na razie wyszlo to wszystko na dobre naszej praktykantce, bo dostanie umowe na kolejne kilka miesiecy i z normalna pensja. Dziewczyna nie wie, ze to z powodu dwoch ciaz, ale sie cieszy
agnieszka_kak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-18, 13:37   #1205
marttb
Zakorzenienie

Myślę że jeśli będzie konieczność to stanie na jakimś voucheru do spa. Moja mama nie lubi spersonalizowanych prezentów, w domu nie ma żadnej ramki ze zdjęciami itp, żadnych durnostujek itp. Ostatnio dostała od nas zegar bo akurat brakowało jej gustownego do salonu. Jest straszną pedantka i według niej im mniej tym lepiej, także z prezentami do domu lepiej nie ryzykować. Kiedyś pod choinkę chcieliśmy kupić rodzicom ekspress do kawy to blagala żeby tego nie robić bo musiałby stać na blacie i by jej przeszkadzał

zastanawiamy się nad przyjęciem niespodzianką tyle że tato będzie musiał się dorzucić bo koszt jest całkiem spory jeśli policzyć 2 kolacje, ciasta, tort, alkohol, przystawki. Za osobę jakoś 90 zł wychodzi, a też nie chcemy żeby tylko jej dzieci były tylko ktoś więcej.

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-18, 13:43   #1206
myk
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie jeszcze jajko, zapomniałam o nim

pochwal się jak zamówisz, może mnie zainspirujesz

Zamówiłam sobie właśnie leginsy ciążowe
Polędwiczki w sosie borowikowym z kluseczkami mini i sałatką, pyszneee było, trochę szybciej zamówiliśmy, bo Mąż głodny juz był 😄 ale tyyyyle tego dali, że sałatka została na później

Pochwal się legginsami! Też muszę za jakimiś spodniami się rozejrzeć, bo w jeansach mnie już trochę brzuch ciśnie i chodzę tylko właśnie w legginsach, ale wszystkie porozciągam tylko, więc trzeba coś kupić 😊

Cytat:
Napisane przez agnieszka_kak Pokaż wiadomość
Mialam dzisiaj badanie umowione o 9 i przespalismy ! przypomnialam sobie w polowie robienia sniadania, ok 10, rzucilismy wszystko i pojechalismy. Udalo sie, pani nas przyjela.

Dziecko ma 2 rece, 2 nogi, 4 cm, duzo sie rusza. Dostalismy ladne zdjecie, pobrano krew, z konta zeszlo troche kasy za te przyjemnosci. Za 2 tygodnie kolejne USG (to bedzie 12 tydzien) i wtedy dowiem sie od razu, jakie wyniki tych badan. Nie wiem, jaki jest polski odpowiednik tego badania- biora krew, mierza kark i oceniaja narzady dziecka, to chyba test podwojny sie nazywa.

Potem jeszcze kolejna wizyta u lekarza ktory bedzie ocenial moja cyste

Planuje powiedziec kolegom z pracy dopiero pod koniec marca. Szefowej juz mowilam, i jednej kolezance, ktora tej jest w ciazy (miesiac dluzej niz ja). Na razie wie ten niewielki krag. Nikt nie spodziewa sie drugiej ciazy w zespole, bo u mnie w pracy bardzo bardzo rzadko zdarzaja sie jakiekolwiek ciaze- wielu ludzi jest bardzo mlodych, tuz po studiach, pochodza z wielu roznych krajow, sa czesto w zwiazkach na odleglosc i nie mysla o robieniu dzieci za granica. Jak na razie wyszlo to wszystko na dobre naszej praktykantce, bo dostanie umowe na kolejne kilka miesiecy i z normalna pensja. Dziewczyna nie wie, ze to z powodu dwoch ciaz, ale sie cieszy
Gratulacje! Mi to wygląda na odpowiednik polskiego usg prenatalnego + test pappa.

Idę na drzemkę poobiednią 😆 i przymierzyć się psychicznie do walki z kartonami...

zawsze gubiła coś..

Stary 2017-02-18, 18:39   #1207
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
Myślę że jeśli będzie konieczność to stanie na jakimś voucheru do spa. Moja mama nie lubi spersonalizowanych prezentów, w domu nie ma żadnej ramki ze zdjęciami itp, żadnych durnostujek itp. Ostatnio dostała od nas zegar bo akurat brakowało jej gustownego do salonu. Jest straszną pedantka i według niej im mniej tym lepiej, także z prezentami do domu lepiej nie ryzykować. Kiedyś pod choinkę chcieliśmy kupić rodzicom ekspress do kawy to blagala żeby tego nie robić bo musiałby stać na blacie i by jej przeszkadzał

zastanawiamy się nad przyjęciem niespodzianką tyle że tato będzie musiał się dorzucić bo koszt jest całkiem spory jeśli policzyć 2 kolacje, ciasta, tort, alkohol, przystawki. Za osobę jakoś 90 zł wychodzi, a też nie chcemy żeby tylko jej dzieci były tylko ktoś więcej.
A biżuteria, zegarek? Przyjęcie to też fajny pomysł
Cytat:
Polędwiczki w sosie borowikowym z kluseczkami mini i sałatką, pyszneee było, trochę szybciej zamówiliśmy, bo Mąż głodny juz był 😄 ale tyyyyle tego dali, że sałatka została na później

Pochwal się legginsami! Też muszę za jakimiś spodniami się rozejrzeć, bo w jeansach mnie już trochę brzuch ciśnie i chodzę tylko właśnie w legginsach, ale wszystkie porozciągam tylko, więc trzeba coś kupić 😊

Idę na drzemkę poobiednią 😆 i przymierzyć się psychicznie do walki z kartonami...

Brzmi przepysznie i pewnie tak samo smakowało
Mnie już właśnie jeansy cisną i niewygodnie mi się w nich chodzi
Zamówiłam te http://allegro.pl/show_item.php?item...Y0NjFmMWJlZQ== w poniedziałek pewnie przyjdą więc dam znać jak z jakością

U mnie drzemka też była, teraz idziemy na imprezkę
Muszę sobie kupić bavarię 0%
Stary 2017-02-18, 19:16   #1208
marttb
Zakorzenienie

blond princeska - zazdraszczam wyjścia i nawet piwa 0,0%, sama bym wyszła gdzieś.

ehhh zegarków nie nosi, biżuterii dostała od nas masę, kiedyś nosiła, ale odkąd pracuje w zakładzie gdzie nie mogą chodzić w biżuterii to nie zakłada w ogóle, ewentualnie na wyjścia- no a takiej ma już od nas kilka zestawów.
Chyba zostaniemy przy przyjęciu, w poniedziałek mam się z siostrą spotkać z facetem z restauracji i wtedy będzie to jasne. Wyszło nam równo 20 osób, najwyżej tato się dorzuci, pewnie i tak nic by nie kupił także się wywinie

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

jak to jest z z karmi? można pić w ciąży? ostatnio przeczytałam że objętość alkoholu do 0,5% i odpuscilam, no bo wychodzi że coś alkoholu tam jest...

Stary 2017-02-19, 01:24   #1209
alla83
Wtajemniczenie

Dziewczyny....poradzcie która aplikacje zainstalować sobie w telefonie odnośnie ciąży...tyle tego jest

Macie jakieś swoje ulubione na pewno

Edytowane przez alla83
Czas edycji: 2017-02-19 o 06:33
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-19, 01:31   #1210
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
blond princeska - zazdraszczam wyjścia i nawet piwa 0,0%, sama bym wyszła gdzieś.

ehhh zegarków nie nosi, biżuterii dostała od nas masę, kiedyś nosiła, ale odkąd pracuje w zakładzie gdzie nie mogą chodzić w biżuterii to nie zakłada w ogóle, ewentualnie na wyjścia- no a takiej ma już od nas kilka zestawów.
Chyba zostaniemy przy przyjęciu, w poniedziałek mam się z siostrą spotkać z facetem z restauracji i wtedy będzie to jasne. Wyszło nam równo 20 osób, najwyżej tato się dorzuci, pewnie i tak nic by nie kupił także się wywinie

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

jak to jest z z karmi? można pić w ciąży? ostatnio przeczytałam że objętość alkoholu do 0,5% i odpuscilam, no bo wychodzi że coś alkoholu tam jest...
No to z prezentami rzeczywiście ciężko
Ale imprezka jak dla mnie to super pomysł
Jak szukałam piwa 0,0% to wyszło na to, że jest tylko Bavaria i Warka cytrynowa, reszta ma 0.5 ja wolę nie ryzykować.
Cytat:
Napisane przez alla83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny....poradzcie która aplikacje zainstalować sobie w telefonie odnośnie ciąży...tyle tego jest

Maciej jakieś swoje ulubione na pewno
Ja mam happy baby i moja ciąża

Stary 2017-02-19, 07:12   #1211
bacharybnik
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Ja mam też Happy Baby i PregLife. Częściej oglądam tą drugą.

07.11.2010[*] Mój Aniołek
10.02.2011[*] Mój Aniołek
10.10.2016[*] Mój Aniołek
bacharybnik jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-02-19, 09:49   #1212
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
No to z prezentami rzeczywiście ciężko
Ale imprezka jak dla mnie to super pomysł
Jak szukałam piwa 0,0% to wyszło na to, że jest tylko Bavaria i Warka cytrynowa, reszta ma 0.5 ja wolę nie ryzykować.

no wlasnie ja też losu kusić nie mam zamiaru, kiedyś w barze jak nie byłam w ciąży, ale kierowcą właśnie chciałam bezalkoholowe i dali mi karmi, ale już nalane w kuflu, a ostatnio obczaiłam że coś tam jednak jest.

co Wam te aplikacje pokazują? bo może sobie ściągnę jakąś. Wcześniej miałam taką co mi ulatwiala śledzenie płodnych itp teraz pokazuje jedynie który tydzien i dzień ciąży

Stary 2017-02-19, 10:13   #1213
myk
Zadomowienie

Witajcie Mamusie niedzielnie Mój Mąż wczoraj kupił mi w aptece krople do nosa dla ciężarnych - Prenalen - czuję się jak nowo narodzona Generalnie nie są tak "natychmiastowe" jak normalne krople do nochala i trzymają krótko, ale faktycznie leczą/oczyszczają/działają (albo tak szybko mi przeszło ), bo dzisiaj oddycham przez nos

Cytat:
już sprawdziłam na stronie, mają!

Cytat:
A biżuteria, zegarek? Przyjęcie to też fajny pomysł

Brzmi przepysznie i pewnie tak samo smakowało
Mnie już właśnie jeansy cisną i niewygodnie mi się w nich chodzi
Zamówiłam te http://allegro.pl/show_item.php?item...Y0NjFmMWJlZQ== w poniedziałek pewnie przyjdą więc dam znać jak z jakością

U mnie drzemka też była, teraz idziemy na imprezkę
Muszę sobie kupić bavarię 0%
Fajne, daj znać, jakie są na żywo Do lata i sukienek jeszcze trochę czasu, więc wiosennie na pewno będą konieczne w mojej szafie

Ja jestem straszny piwosz, uwielbiam smak Mam arsenał Bavarii w lodówce Najbardziej lubię tą białą

Cytat:

0,5% to generalnie nie jest dużo, ale.. ja się boję nawet takiego. Wolę nie ryzykować i wybieram tylko konkretnie 0,0%

Cytat:

Ja mam happy baby i asystenta ciążowego

Cytat:
no wlasnie ja też losu kusić nie mam zamiaru, kiedyś w barze jak nie byłam w ciąży, ale kierowcą właśnie chciałam bezalkoholowe i dali mi karmi, ale już nalane w kuflu, a ostatnio obczaiłam że coś tam jednak jest.

co Wam te aplikacje pokazują? bo może sobie ściągnę jakąś. Wcześniej miałam taką co mi ulatwiala śledzenie płodnych itp teraz pokazuje jedynie który tydzien i dzień ciąży
Te, które ja używam, to pokazują tydzień i dzień ciąży, poglądowe "zdjęcie" fasolki w tym momencie, jakiś opis tygodnia, co się dzieje, zmienia itp. W Happy Baby jest fajne porównanie wielkości do owoca Można sobie zapisać datę wizyty itp. No taki bajer trochę, ale fajnie poczytać i pooglądać obrazki
zawsze gubiła coś..

Stary 2017-02-19, 11:36   #1214
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:

Pokazują aktualny tydzień, zmiany jakie zachodzą w organizmie, to że n w tym tygodniu dziecko ma już ukształtowane coś tam i na jakie badania warto się zapisać. Ja tam często zaglądam
Tę od dni płodnych też mam
Cytat:
Witajcie Mamusie niedzielnie Mój Mąż wczoraj kupił mi w aptece krople do nosa dla ciężarnych - Prenalen - czuję się jak nowo narodzona Generalnie nie są tak "natychmiastowe" jak normalne krople do nochala i trzymają krótko, ale faktycznie leczą/oczyszczają/działają (albo tak szybko mi przeszło ), bo dzisiaj oddycham przez nos

już sprawdziłam na stronie, mają!

Fajne, daj znać, jakie są na żywo Do lata i sukienek jeszcze trochę czasu, więc wiosennie na pewno będą konieczne w mojej szafie

Ja jestem straszny piwosz, uwielbiam smak Mam arsenał Bavarii w lodówce Najbardziej lubię tą białą

0,5% to generalnie nie jest dużo, ale.. ja się boję nawet takiego. Wolę nie ryzykować i wybieram tylko konkretnie 0,0%

Ja mam happy baby i asystenta ciążowego

Te, które ja używam, to pokazują tydzień i dzień ciąży, poglądowe "zdjęcie" fasolki w tym momencie, jakiś opis tygodnia, co się dzieje, zmienia itp. W Happy Baby jest fajne porównanie wielkości do owoca Można sobie zapisać datę wizyty itp. No taki bajer trochę, ale fajnie poczytać i pooglądać obrazki
Super, że już lepiej się czujesz
No właśnie na wiosnę będą w sam raz, a nie chcę żeby mi coś brzuszek uciskało
Dam znać

Biała bavaria to ta z napisem wit? Jak ta to mi też ona najbardziej smakuje
Stary 2017-02-19, 17:51   #1215
rudaska
Zakorzenienie

hej. nie nadrobię wszystkiego, mialambardzo intensywny weekend. goście goście i maledzieci,ale było supur. Igor się wyszalał. co do aplikacji ja mam asystenta ciążowego bo nie pamiętam zawsze który tydzień. a co do piwa to ja piję bitburgera 0,0% - jedyne piwo które jakoś smakuje. A co do alko to chyba nawet niektóre kefiry coś tam mają. Więc jak ktoś totalnie jest za 0,0 to sprawdzajcie

Stary 2017-02-19, 18:16   #1216
NaamaH6669
Rozeznanie

Karmi namiętnie piłam przy karmieniu, chmiel pobudza laktację. Ale w ciąży nie pije.
Z aplikacji to polecam bellybestfriend jest tam wszystko, wpisuje się wymiary z usg i inne rzeczy i można sobie porównywać

SYNEK STAŚ 25.12.2014 SN 3660 g 57 cm <3
NaamaH6669 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-19, 19:20   #1217
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
hej. nie nadrobię wszystkiego, mialambardzo intensywny weekend. goście goście i maledzieci,ale było supur. Igor się wyszalał. co do aplikacji ja mam asystenta ciążowego bo nie pamiętam zawsze który tydzień. a co do piwa to ja piję bitburgera 0,0% - jedyne piwo które jakoś smakuje. A co do alko to chyba nawet niektóre kefiry coś tam mają. Więc jak ktoś totalnie jest za 0,0 to sprawdzajcie

fajnie że weekend się udał
sciagnelam sobie jedną aplikację, myślę że wysyarczy, tą happy baby, fajne są listy za zakupy, szkoda że nie można skreślić rzeczy które uważa się za zbyteczne, ale fajnie że można dodać coś od siebie

Stary 2017-02-19, 19:45   #1218
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie że weekend się udał
sciagnelam sobie jedną aplikację, myślę że wysyarczy, tą happy baby, fajne są listy za zakupy, szkoda że nie można skreślić rzeczy które uważa się za zbyteczne, ale fajnie że można dodać coś od siebie
miałam ją w pierwszej ciąży i też mi pasowała ale już się trochę opatrzyła. A co do list to dla mnie to było wyzwanie. w pierwszej ciąży miałam własne porobione jaka ja byłam głupia że je wyrzuciłam😔. teraz muszę sobie poprzypominać co było mi potrzebne a co nie

Stary 2017-02-19, 20:23   #1219
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
miałam ją w pierwszej ciąży i też mi pasowała ale już się trochę opatrzyła. A co do list to dla mnie to było wyzwanie. w pierwszej ciąży miałam własne porobione jaka ja byłam głupia że je wyrzuciłam😔. teraz muszę sobie poprzypominać co było mi potrzebne a co nie

ja muszę przygotować listę szpitalną dla mnie i dzidzi noni listę ogólną co trzeba kupić dzidzi raz mnie przerażają te koszty, innym razem myślę że wcale nie ma tragedii, okaże się w praniu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-02-20, 07:59   #1220
strawberry_orange
Raczkowanie

Marttb moim zdaniem nie ma tragedii, warto sobie rozłożyć zakupy na raty. Polecam aptekę Gemini - ja u nich zamawiam, mają jedne z niższych cen. Np. smoki w rosmanie do butelki avent 25zł, Gemini 17zł.
Allegro do rzeczy dla dzieci. stacjonarnie strasznie się przepłaca. Taki SMYK to już w ogóle ma ceny kosmos.
strawberry_orange jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-20, 08:54   #1221
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Już szykujecie listy i rzeczy?
Dobrze, że mam ślub na głowie, bo pewnie już kupiłabym milion niepotrzebnych rzeczy

Dzisiaj muszę się w końcu zabrać za sprzątanie, bo już chyba ze 2 tygodnie nie myłam podłóg
Stary 2017-02-20, 08:56   #1222
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, że mam ślub na głowie, bo pewnie już kupiłabym milion niepotrzebnych rzeczy

Dzisiaj muszę się w końcu zabrać za sprzątanie, bo już chyba ze 2 tygodnie nie myłam podłóg
my od przyszłego miesiąca będziemy zaczynać kupować, żeby finansowo to rozłożyć.
Ja też mam syf w domu, chociaż podłogi myłam w sobotę bo mąż szafkę składał i nabrudził

strawberry orange - z apteki na pewno skorzystam, słyszałam że taniej mają, muszę ją ogarnąć

Edytowane przez marttb
Czas edycji: 2017-02-20 o 08:58
Stary 2017-02-20, 09:36   #1223
myk
Zadomowienie

Cytat:
Biała bavaria to ta z napisem wit? Jak ta to mi też ona najbardziej smakuje
Dokładnie ta Mam jeszcze czerwoną (jest ok, chyba najbardziej smakuje pod piwo) i zieloną - ale ta opcja to chyba nie dla mnie, smakuje po prostu jak napój jabłkowy Widziałam na necie, że jest jeszcze kilka rodzajów, ale u mnie ich nie ma

Cytat:

Też muszę listy porobić, bo jestem totalnie zielona w tym, co potrzebne, a co niekoniecznie

Cytat:

Ja na pewno chwilę poczekam z listami, a zwłaszcza z zakupami, bo na razie u mnie na tapecie zakupy, ale... mieszkaniowe Też wolałabym generalnie sobie to wszystko rozłożyć w czasie, bo nie mamy nic hehe, ale musimy najpierw dokończyć mieszkanie, a potem może od maja wejdzie temat zakupów dla dzidzi

Co do sprzątania, to ja ostatnio też żyłam niestety w totalnej masakrze Wczoraj dostałam jakąś wenę i siłę i ogarnęłam całą chałupkę, aż się miło w domu zrobiło Ciekawe na jak długo
zawsze gubiła coś..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-02-20, 10:54   #1224
blekitnams
Zadomowienie

Ja jeszcze wyprawki nie kopletuję, ale pochwalę się pierwszym zakupem dzieciowym. 1487588022336.jpg

blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-20, 10:54   #1225
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
my od przyszłego miesiąca będziemy zaczynać kupować, żeby finansowo to rozłożyć.
Ja też mam syf w domu, chociaż podłogi myłam w sobotę bo mąż szafkę składał i nabrudził

strawberry orange - z apteki na pewno skorzystam, słyszałam że taniej mają, muszę ją ogarnąć
Wrzucajcie tutaj te listy i piszcie co kupujecie, bo ja jestem w tym temacie kompletnie zielona
Ale masz rację, lepiej to rozłożyć w czasie niż później kupować na ostatnią chwilę
Cytat:
Dokładnie ta Mam jeszcze czerwoną (jest ok, chyba najbardziej smakuje pod piwo) i zieloną - ale ta opcja to chyba nie dla mnie, smakuje po prostu jak napój jabłkowy Widziałam na necie, że jest jeszcze kilka rodzajów, ale u mnie ich nie ma

Też muszę listy porobić, bo jestem totalnie zielona w tym, co potrzebne, a co niekoniecznie

Ja na pewno chwilę poczekam z listami, a zwłaszcza z zakupami, bo na razie u mnie na tapecie zakupy, ale... mieszkaniowe Też wolałabym generalnie sobie to wszystko rozłożyć w czasie, bo nie mamy nic hehe, ale musimy najpierw dokończyć mieszkanie, a potem może od maja wejdzie temat zakupów dla dzidzi

Co do sprzątania, to ja ostatnio też żyłam niestety w totalnej masakrze Wczoraj dostałam jakąś wenę i siłę i ogarnęłam całą chałupkę, aż się miło w domu zrobiło Ciekawe na jak długo
U mnie po ślubie jak się uspokoi wszystko to też zaczniemy myśleć o zakupach dla dzidzi.
Weekend mi minął na rozdawaniu zaproszeń, a dzisiaj mam troszkę luzu więc muszę się zabrać za robotę. Chociaż jeszcze nie zaczęłam

Ta baviaria wit mi właśnie smakuje, na jakieś imprezki jak znalazł
podobno są też wina bezalkoholowe, ale nie widziałam w sklepie
Stary 2017-02-20, 10:55   #1226
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez blekitnams Pokaż wiadomość
Ja jeszcze wyprawki nie kopletuję, ale pochwalę się pierwszym zakupem dzieciowym. Załącznik 6926551

ale cudne skąd to?
Stary 2017-02-20, 10:56   #1227
blekitnams
Zadomowienie

Wino bezalkoholowe dostałam w Piotrze i Pawle

Stary 2017-02-20, 11:53   #1228
zielona hortensja
Rozeznanie

A ja tak czytam o tych waszych wizytach i dochodze do wniosku, ze tutaj to jednak zupelnie inaczej wyglada. Bylam na jednej wizycie, to bylo okolo 5 tygodnia, ginekolog mi powiedziala, ze w sumie troche wczesnie przyszlam i niewiele widac, troche jej sie daty nie zgadzaly, przepisala test na bete i inne badania i kazala isc na prenatalne kolo 5 marca. I tyle. I zapisac sie na porodowke.

Czekam wiec na te prenatalne i potem do niej na wizyte, ale wolny termin dopiero po 20/3. I generalnie stwierdzilam ze nie bede sie stresowac, no ale chyba jednak na jakas inna wizyte sie wybiore bo serio w ogole nie wiem co tam sie w srodku u mnie dzieje

Mdlosci powoli ustepuja, generalnie pozostaje sennosc i szybko sie mecze (ciezko mi sie wchodzi po schodach). I czasami mnie cos jakby kluje w brzuchu. Bolec nie boli, tylko taki dyskomfort momentami. Zastanawiam sie co to, raczej nie wyglada na ciazowe, juz zaczelam schizowac, ze wyrostek bo to z prawej strony. No coz, chyba jednak czeka mnie wizyta u lekarza.
Stary 2017-02-20, 12:38   #1229
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez blekitnams Pokaż wiadomość
Wino bezalkoholowe dostałam w Piotrze i Pawle

a jakaś nazwa/zdjęcie? tam jest tyle tych win, że nawet nie wiem czego szukać
Stary 2017-02-20, 12:40   #1230
blekitnams
Zadomowienie

Cytat:
a jakaś nazwa/zdjęcie? tam jest tyle tych win, że nawet nie wiem czego szukać
Nie pamiętam, ale mam w domu, więc popołudniu zerkne.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości