![]() |
#1201 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Cytat:
![]() I fajna lekka salatka tez warstwami, najlepiej w dużym płaskim naczyniu: rukola i sałata lodowa, feta, suszone pomidory, porażone pestki i polewam oliwą z pomidorów zmieszaną z sokiem z cytyny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1202 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja w zasadzie tez nie wiem, co chce zamówić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#1203 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() pochwal się jak zamówisz, może mnie zainspirujesz ![]() Zamówiłam sobie właśnie leginsy ciążowe ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1204 |
Zadomowienie
|
Mialam dzisiaj badanie umowione o 9 i przespalismy ! przypomnialam sobie w polowie robienia sniadania, ok 10, rzucilismy wszystko i pojechalismy. Udalo sie, pani nas przyjela.
Dziecko ma 2 rece, 2 nogi, 4 cm, duzo sie rusza. Dostalismy ladne zdjecie, pobrano krew, z konta zeszlo troche kasy za te przyjemnosci. Za 2 tygodnie kolejne USG (to bedzie 12 tydzien) i wtedy dowiem sie od razu, jakie wyniki tych badan. Nie wiem, jaki jest polski odpowiednik tego badania- biora krew, mierza kark i oceniaja narzady dziecka, to chyba test podwojny sie nazywa. Potem jeszcze kolejna wizyta u lekarza ktory bedzie ocenial moja cyste ![]() Planuje powiedziec kolegom z pracy dopiero pod koniec marca. Szefowej juz mowilam, i jednej kolezance, ktora tej jest w ciazy (miesiac dluzej niz ja). Na razie wie ten niewielki krag. Nikt nie spodziewa sie drugiej ciazy w zespole, bo u mnie w pracy bardzo bardzo rzadko zdarzaja sie jakiekolwiek ciaze- wielu ludzi jest bardzo mlodych, tuz po studiach, pochodza z wielu roznych krajow, sa czesto w zwiazkach na odleglosc i nie mysla o robieniu dzieci za granica. Jak na razie wyszlo to wszystko na dobre naszej praktykantce, bo dostanie umowe na kolejne kilka miesiecy i z normalna pensja. Dziewczyna nie wie, ze to z powodu dwoch ciaz, ale sie cieszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1205 |
Zakorzenienie
|
Myślę że jeśli będzie konieczność to stanie na jakimś voucheru do spa. Moja mama nie lubi spersonalizowanych prezentów, w domu nie ma żadnej ramki ze zdjęciami itp, żadnych durnostujek itp. Ostatnio dostała od nas zegar bo akurat brakowało jej gustownego do salonu. Jest straszną pedantka i według niej im mniej tym lepiej, także z prezentami do domu lepiej nie ryzykować. Kiedyś pod choinkę chcieliśmy kupić rodzicom ekspress do kawy to blagala żeby tego nie robić bo musiałby stać na blacie i by jej przeszkadzał
![]() zastanawiamy się nad przyjęciem niespodzianką tyle że tato będzie musiał się dorzucić bo koszt jest całkiem spory jeśli policzyć 2 kolacje, ciasta, tort, alkohol, przystawki. Za osobę jakoś 90 zł wychodzi, a też nie chcemy żeby tylko jej dzieci były tylko ktoś więcej.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#1206 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pochwal się legginsami! Też muszę za jakimiś spodniami się rozejrzeć, bo w jeansach mnie już trochę brzuch ciśnie i chodzę tylko właśnie w legginsach, ale wszystkie porozciągam tylko, więc trzeba coś kupić 😊 Cytat:
![]() Idę na drzemkę poobiednią 😆 i przymierzyć się psychicznie do walki z kartonami... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#1207 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie już właśnie jeansy cisną i niewygodnie mi się w nich chodzi ![]() Zamówiłam te http://allegro.pl/show_item.php?item...Y0NjFmMWJlZQ== w poniedziałek pewnie przyjdą więc dam znać jak z jakością ![]() U mnie drzemka też była, teraz idziemy na imprezkę ![]() Muszę sobie kupić bavarię 0% ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1208 |
Zakorzenienie
|
blond princeska - zazdraszczam wyjścia i nawet piwa 0,0%, sama bym wyszła gdzieś.
ehhh zegarków nie nosi, biżuterii dostała od nas masę, kiedyś nosiła, ale odkąd pracuje w zakładzie gdzie nie mogą chodzić w biżuterii to nie zakłada w ogóle, ewentualnie na wyjścia- no a takiej ma już od nas kilka zestawów. Chyba zostaniemy przy przyjęciu, w poniedziałek mam się z siostrą spotkać z facetem z restauracji i wtedy będzie to jasne. Wyszło nam równo 20 osób, najwyżej tato się dorzuci, pewnie i tak nic by nie kupił także się wywinie ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ---------- jak to jest z z karmi? można pić w ciąży? ostatnio przeczytałam że objętość alkoholu do 0,5% i odpuscilam, no bo wychodzi że coś alkoholu tam jest...
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#1209 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny....poradzcie która aplikacje zainstalować sobie w telefonie odnośnie ciąży...tyle tego jest
Macie jakieś swoje ulubione na pewno Edytowane przez alla83 Czas edycji: 2017-02-19 o 06:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#1210 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Ale imprezka jak dla mnie to super pomysł ![]() Jak szukałam piwa 0,0% to wyszło na to, że jest tylko Bavaria i Warka cytrynowa, reszta ma 0.5 ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1211 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co Wam te aplikacje pokazują? bo może sobie ściągnę jakąś. Wcześniej miałam taką co mi ulatwiala śledzenie płodnych itp teraz pokazuje jedynie który tydzien i dzień ciąży
|
![]() ![]() |
![]() |
#1213 | ||||
Zadomowienie
|
Witajcie Mamusie niedzielnie
![]() ![]() ![]() ![]() już sprawdziłam na stronie, mają! ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja jestem straszny piwosz, uwielbiam smak ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1214 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Tę od dni płodnych też mam ![]() Cytat:
![]() No właśnie na wiosnę będą w sam raz, a nie chcę żeby mi coś brzuszek uciskało ![]() Dam znać ![]() Biała bavaria to ta z napisem wit? Jak ta to mi też ona najbardziej smakuje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1215 |
Zakorzenienie
|
hej. nie nadrobię wszystkiego, mialambardzo intensywny weekend. goście goście i maledzieci,ale było supur. Igor się wyszalał. co do aplikacji ja mam asystenta ciążowego bo nie pamiętam zawsze który tydzień. a co do piwa to ja piję bitburgera 0,0% - jedyne piwo które jakoś smakuje. A co do alko to chyba nawet niektóre kefiry coś tam mają. Więc jak ktoś totalnie jest za 0,0 to sprawdzajcie
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1216 |
Rozeznanie
|
Karmi namiętnie piłam przy karmieniu, chmiel pobudza laktację. Ale w ciąży nie pije.
Z aplikacji to polecam bellybestfriend jest tam wszystko, wpisuje się wymiary z usg i inne rzeczy i można sobie porównywać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1217 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() sciagnelam sobie jedną aplikację, myślę że wysyarczy, tą happy baby, fajne są listy za zakupy, szkoda że nie można skreślić rzeczy które uważa się za zbyteczne, ale fajnie że można dodać coś od siebie ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1218 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1219 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1220 |
Raczkowanie
|
Marttb moim zdaniem nie ma tragedii, warto sobie rozłożyć zakupy na raty. Polecam aptekę Gemini - ja u nich zamawiam, mają jedne z niższych cen. Np. smoki w rosmanie do butelki avent 25zł, Gemini 17zł.
Allegro do rzeczy dla dzieci. stacjonarnie strasznie się przepłaca. Taki SMYK to już w ogóle ma ceny kosmos. |
![]() ![]() |
![]() |
#1221 |
Magda ;)
|
Już szykujecie listy i rzeczy?
![]() Dobrze, że mam ślub na głowie, bo pewnie już kupiłabym milion niepotrzebnych rzeczy ![]() Dzisiaj muszę się w końcu zabrać za sprzątanie, bo już chyba ze 2 tygodnie nie myłam podłóg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1222 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam syf w domu, chociaż podłogi myłam w sobotę bo mąż szafkę składał i nabrudził ![]() strawberry orange - z apteki na pewno skorzystam, słyszałam że taniej mają, muszę ją ogarnąć
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-02-20 o 08:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1223 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Co do sprzątania, to ja ostatnio też żyłam niestety w totalnej masakrze ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1224 |
Zadomowienie
|
Ja jeszcze wyprawki nie kopletuję, ale pochwalę się pierwszym zakupem dzieciowym.
![]() ![]() |
![]() |
#1225 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Ale masz rację, lepiej to rozłożyć w czasie niż później kupować na ostatnią chwilę ![]() Cytat:
Weekend mi minął na rozdawaniu zaproszeń, a dzisiaj mam troszkę luzu więc muszę się zabrać za robotę. Chociaż jeszcze nie zaczęłam ![]() Ta baviaria wit mi właśnie smakuje, na jakieś imprezki jak znalazł ![]() podobno są też wina bezalkoholowe, ale nie widziałam w sklepie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1226 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1227 |
Zadomowienie
|
Wino bezalkoholowe dostałam w Piotrze i Pawle
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1228 |
Rozeznanie
|
A ja tak czytam o tych waszych wizytach i dochodze do wniosku, ze tutaj to jednak zupelnie inaczej wyglada. Bylam na jednej wizycie, to bylo okolo 5 tygodnia, ginekolog mi powiedziala, ze w sumie troche wczesnie przyszlam i niewiele widac, troche jej sie daty nie zgadzaly, przepisala test na bete i inne badania i kazala isc na prenatalne kolo 5 marca. I tyle. I zapisac sie na porodowke.
Czekam wiec na te prenatalne i potem do niej na wizyte, ale wolny termin dopiero po 20/3. I generalnie stwierdzilam ze nie bede sie stresowac, no ale chyba jednak na jakas inna wizyte sie wybiore bo serio w ogole nie wiem co tam sie w srodku u mnie dzieje ![]() Mdlosci powoli ustepuja, generalnie pozostaje sennosc i szybko sie mecze (ciezko mi sie wchodzi po schodach). I czasami mnie cos jakby kluje w brzuchu. Bolec nie boli, tylko taki dyskomfort momentami. Zastanawiam sie co to, raczej nie wyglada na ciazowe, juz zaczelam schizowac, ze wyrostek bo to z prawej strony. No coz, chyba jednak czeka mnie wizyta u lekarza.
#1229 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1230 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:47.