|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja :)
Miałam ten antycellulitowy - teraz ma trochę inne opakowanie
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ra-wersja.html Ogólnie peelingi Erisu sa bardzo chwalone, wygląda na to, że większosć z nich dobrze ściera skórę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...llulitowy.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ng-myjacy.html https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-do-ciala.html Do twarzy mam resztkę enzymatycznego Kolastyny, całkiem fajny. Ale raczej preferuję mechaniczne. Szkoda, że nie lubisz ostrzejszych do twarzy, bo w tej kategorii znam kilka
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba się skuszę na ten kremik, bo z podkładów narazie zrezygnowałam(moja cera się poprawiła i nie chcę jej obciążać) a kremy rozświetlające lubię bardzo(np. emulsję Optimals z Ori)
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Estello a jak się ten cicaplex sprawuje z la Roche? Ostatnio mi go koleżanka polecała...
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
Ma konsystencję żelo-mąsci tłustawej, stosuję go po oczyszczaniu twarzy, bo szybciej regeneruje skórę. Mam zamiar usunąć kilka pieprzyków i podbno jest bardzo dobry do smarowania później tych miejsc. Takie kosmetyki są najlepsze po peelingach, kwasach, mikroderabrazjach, zabiegach kosmetycznych. Na codzień coraz rzadziej go używam, nie wiem czy jeszcze kupię. Teraz mam zamiar nakładać go nauczulenie, mam nadzieję, że trochę ukoi skórę.
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4626 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
rzeczywiście te peelingi cieszą sie dobrą opinią no i popularnością(patrząc na ilość recenzji). Mi właśnie kończy się mój ulubiony cosmence,i muszę poszukać czegoś innego,(jak wiadomo zawsze się chce próbować nowych kosmetyków)
|
|
|
|
|
#4627 |
|
Zadomowienie
|
Moja pielęgnacyjna aktualizacja. Prosto z łazienki
|
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
Jak się sprawuje Smakcers Jelly? Na ostatniej fotce jest Iwostin - maseczka? Fajna?
|
|
#4629 |
|
Zakorzenienie
|
Całośc pielegnacji
|
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
c.d.
|
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
c.d.
|
|
|
|
#4632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maseczka Iwostin to taki dziwny kosmetyk - nakłada się ją na noc. Troche bieli twarz, bo na niej zasycha. Zanim się położę to jeszcze dokładam po trochę, bo wydaje mi się, że jak zaschła to już nie działa. Potem pewnie w poduszkę wycieram ![]() Rano twarz mam nawilżoną, ma równy koloryt, ale nie jest tłusta. Bardziej by mi się podobała gdyby nie to kłopotliwe nakładanie, tym bardziej, że boję się pomerdać nią włosy, bo rano nie lubię myć głowy. |
|
|
|
|
#4633 |
|
Zakorzenienie
|
kasiasiar czy mogłabys napisać jak Ci się sprawuje Idealist pod oczy?
![]() Maseczkę Clinique oczyszczajacą tez posiadam i jestem z niej bardzo zadowolona, a Ty?
|
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie przetasowanie
Było tak: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3432 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3433 Teraz mam mniej... za to wiecej mozliwosci Przyleciały dzis mydełka z biolandera - Alep 70% i Alep Nigelle ... ktore nie tylko z wygladu czarne, ale i pieni sie na czarno. Fotki wyszly malutkie, co zauwazylam dopiero po wrzuceniu na kompa... sorki ![]() Na zdjęciach nieopisanych w mazidłowych buteleczkach mam serum do pielegnacji biustu z kigelia, mgiełka do włosow z mleczkami roslinnymi i proteinami, olej jojoba ecospa. Skwalan u chłopaka... i balsam do ciała emolium gdzies sie zapodział ![]() Srebrna butela na 2 fotce to Elgon Affix - spray ulatwiajacy prostowanie wlosow - narazie w fazie testowej. Białe opakowanie z pompką to balsam do ciała wyszczuplajacy a jednoczesnie spowalniajacy odrost wloskow po depilacji z myricelina. Jak zwykle filtry i zapas...6szt lacznie
|
|
|
|
#4635 |
|
Rozeznanie
|
Psycha czy możesz napisać jak sprawują się specyfiki z Biodermy. Mam cerę naczynkową i chciałabym na lato zakupić sobie coś własnie do takiej cery z filterm i zamiast fluidu i właśnie zastanawiam się nad Photoderm Max. Jak on wygląda na skórze, czy mogłabyś wkleić zdjątko?
|
|
|
|
#4636 |
|
Raczkowanie
|
Hej ja tak tylko na chwilke, gdzie to mozna kupic i zamowic?
Richards & Appleby, Natural Classics, Henna Treatment Wax to jest taka odzywka do wlsow, kiedys ja mialam i byla super.
|
|
#4637 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekam bo wykańczam all about eyes .Ale jak tylko użyje dam znaćMaseczkę oczyszczajacą baardzo sobie chwalę |
|
|
|
|
#4638 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fluid migruje do oczu - trzeba uwazac, najlepiej omijac okolice oczu. Mi jednak bardziej odpowiada niz antki, poniewaz antki sa dla mnie o wiele tlusciejsze od biodermy. Konsystencje ma ciekłą... najlepiej wylewac go z tuby na zglebienie w dłoni. Dobry na zime, na lato nie wiem... nie testowalam jeszcze, ale z pewnoscia okaze sie byc za tłusty ![]() Nie mam cery naczynkowej...wszak kilka "znacznych" naczynek na nosie, ale te zdaja sie nie reagowac. Bioderma zawiera znaczne ilosci alkoholu, co mozna nawet wyczuc.. bylabym zatem ostrozna
|
|
|
|
|
#4640 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bardzo oryginalne no i mój podziw za wytrwałośc w stosowaniu naturalnych kosmetyków nietoperek22: tak odemnie o Biodermie-jeżeli masz tylko naczynkowa cerę bez problemów typu wypryski-to ten fluid powinien ci podpasować,przy cerze mieszanej bądź tłustej (czyli mojej)odradzam.Mnie po nim wysypywało.Mozliwe że tak się działo dlatego bo photoderm tworzy na buzi widoczną warstewkę,która po wymieszaniu się z naturalnym sebum cery tworzy istną maź na twarzy. |
|
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tym Smackersie słyszałam różne opinie, zaówno negatywne jak i pozytywne. Dlatego chciałam poznać kolejną![]() Fajna aktualizacja, szkoda, że mało widać - ale większość kosmetyków kojarzę co sądzisz o niebieskim żelu do skórek Sally Hansen? Słyszałam, że jest świetny i przymierzam się do zakupu.
|
|
|
#4642 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny całkiem pokazne te wasze zbiory!
Przegladam wątek już od paru dni i postanowiłam także się pochwalić |
|
|
|
#4643 |
|
Raczkowanie
|
c.d.
|
|
|
|
#4644 |
|
Zakorzenienie
|
Agato niemałe te Twoje zbiory
![]() Mogłabys napisac cos o pedipur- jak go sie uzywa?? I o seru rzepa?? A co to jest to rózowe kolastyny na 3 zdjęciu??? |
|
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uzywam go raz na miesiac, pielegnacje uzupelniam kremem do skorek z morelą. Dosc szybko pozbyłam sie blizn i nieprzyjemnych zadziorow Fajna rzecz rowniez do pedicure
|
|
|
|
|
#4646 |
|
Zadomowienie
|
Psycha, a co to za serum do pielęgnacji biustu?Bo przymierzam się do ukręcenia sobie jakiegoś tylko nie widzialam nigdzie przepisu i też nie za brdzo wiem co można tam wrzucić żeby miało dzialanie ujędrniające
|
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Robie wszystko w 1 butelce ![]() 5% kigelia 3% soja 5% hydromanil 87 % woda ...na oko sypie gumy ksantanowej i na 30 ml serum daje 8 kropel optiphenu. Że 5% kigelli wystarcza, wyczytalam gdzies na LU...ale gdzie, tego juz nie pamietam ![]() Napewno mozna tez zrobic wersje kremowa. Przepis by był podobny do tego na mleczko z myricelina, tyle ze zamiast myriceliny, dodalabym kigelli
|
|
|
|
|
#4648 |
|
Zadomowienie
|
Nie mam kigelii akurat ale sprobuję z czymś innym
Dziękuję za inspirację Zaraz coś wykombinuję
|
|
#4649 |
|
Raczkowanie
|
Psycho - mydła Alep 70% będziesz używać do twarzy czy całościowo,że tak powiem :- )
|
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
kasiasiar co mozesz powiedziec na temat maseczek peel off st. ives? Szczegolnie interesuje mnie ta z kwasami
ale boję się wypróbować ze względu na cerę trądzikową, która szybko reaguje na wszelkie nowości.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

Czekam bo wykańczam all about eyes .Ale jak tylko użyje dam znać