|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode wrzesień 2008
Cytat:
No to do września pewno Twój TŻ będzie hulał jak zawodowiec ![]() Ehhh, maximus, ta nazwa mi się nierozłącznie kojarzy ze studiami, ale to piękne czasy były... Najbardziej popularna wódka na wszelkich imprezach
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
no wiec zrobilismy rundke po miescie. te zaproszenia wychodza najtaniej. trzeba ktoregos dnia podjechac i kupic.
obraczki zlote, proste. jeden jubiler chcial 650zl, drugi 740 (tylko tu mamy 15 % znizki wiec na jedno wychodzi). czyli nie jest tak zle moze kupimy niedlugo. przy okazji okazalo sie ze mamy male palce tylko wodka w jednym miejscu nie dosc ze droga to maly wybor
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy Smirnoffa za 15 zł za butelkę. Kartony stoją normalnie w mieszkaniu u rodziców, wiadomo troche miejsca zajmują ale od razu człowiek bezpieczniejszy z taką ilościa alkoholu w domu
We wtorek podpisalismy umowę z kamerzystą, jak na Warszawe 1200 zł to moim zdaniem bardzo dobra cena, a film bardzo nam sie spodobał Planujemy w weekend kupic obrączki, ale czuje, że będzie ciężko...ja nie chce klasycznych. Podobają mi się takie np w ksztłacie kwadratu, albo z mnóstwem cyrkonii (bo na brylanty nas nie stać ), nie chce klasycznego żółtego złota bo nie lubie....Chyba bedziemy kupować w Świecie Złota albo w EXCELLENT. Bardzo podobała mi się obrączka:damska właśnie z dużą ilości cyrkonii a męska wg życzenia Tż gładka klasyczna, myślicie że to dobry pomysł aby każdy miał jaką chce? tylko wtedy to one będą mało do siebie podobne....
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Gabi2 obrączki moja i mojego męża różnią się ilością takich wyżłobionych pasków. Ja mam dwie, bo optycznie zwężają obrączkę, a mężowi podobała się jedna pośrodku. Co do tych "kwadratowych" obrączek, to ja na Twoim miejscu bym się mocno zastanowiła, bo to z czasem może stać się po prostu niewygodne. Najlepsze są takie klasyczne zaokrąglone na brzegach.
|
|
#365 |
|
Zakorzenienie
|
moja przyjacióła ma kwadratowe i nigdy mi nie mówiła że są niewygodne, tak na prawdę to one nie są takie kanciaste- typowy ściety kwadrat więc jakos do tej pory nie brałam tego aspektu pod uwagę....ale chyba teraz pomyśle nad tym
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to wodka tanio. jak bylismy w polmosie to byly jakies po 20 zl (nie pamietam jakie) a reszta ich wlasne, ich rozlewni, nie jestem przekonana. co do obraczek tez na poczatku chcielismy jakies zdobione. ale wygralo to ze te proste zlote sa praktyczne (mozna powiekszac i zmniejszczac, nie scieraja sie). ja sie juz przekonalam do takich bedziemy mieli takie same. na poczatku myslelismy ze TZ wezmie szersza ale dobralismy jednakowa szerokosc i pasuje na oboje (znaczy do palcow-ja mam drobne i zgrubymi zle wyglada)
|
|
|
#367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co wchodzi w cenę "kamerowania"? Pytam, bo dziś właśnie na rozmowę z fotografem i kamerzystą, a wogóle nie wiem na co zwrócić uwagę odnośnie kręcenia filmu. |
|
|
|
|
|
#368 |
|
Zakorzenienie
|
wysłałam Ci na priva
|
|
|
#369 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję
|
|
|
|
|
#370 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Katia jak chcecie obrączki proste i z nie łączonego złota to poniżej tysiąca na bank coś znajdziesz
![]() Tylko nie chodź do dużych i popularnych jubilerów, u takich mniejszych albo u złotnika zapłacisz dużo mniej, bo nie narzucą niewiadomo jakiej marży
|
|
#372 |
|
Raczkowanie
|
Ale się wątek rozbudował... Nie zaglądałam ze 2 tygodnie a tu tyle postów... Podziwiam Was dziewczyny na jakim jestescie etapie przygotowań, już myślicie o wódce... ja jeszcze chyba daleko w lesie z przygotowaniami. Wygląda, że ja znów jestem w tyle.. najważniejsze, że już zaczynam się kręcić wokół sukienki.. Przynajmniej mam wizerunek tego, jak chciałabym wyglądać i wiem co mi się podoba
Mam na oku już jedną sukienkę, jutro także robię rundkę po salonach.Co do obrączek: jak kupowałam strasznie podobały mi się obrączki matowe, takie piaskowane. Już byłam skłona taką zakupić. Na szczęscie pani w sklepie powiedziała, że takie obrączki trzeba co kilka lat piaskować, zmatowić (czy jakaś podobna nazwa), bo się ścieraja. Więc takiej nie wybrałam. Spodobały mi się tez z kamieniami ale podobno może zdarzyć się tak, że taki kamyk od uderzenia odpadnie... albo obrączka z kamieniami będzie zachaczać np ubrania jak rajstopy.. Więc z takiej zrezygnowałam. W sobotę zaczynam nauki Kiedyś trzeba...
|
|
|
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Daisy to jutro czekamy na relację z przymiarek. Zrób jakieś zdjątka po kryjomu i się pochwal co tam Ci w oko wpadło
![]() Ja wzięłam obrączki piaskowane, a co mi tam. Trochę pogadałam z jubilerem i powiedział, że jak się matowienie zetrze to one wyglądają jak normalne, gładkie obrączki, więc to nie problem, a jak będę chciała mieć matowe nadal oddam do piaskowania i po kłopocie I będę miała takie albo takie w zależności od kaprysu, a co!
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jeśli nie chcecie mieć błyszczących obrączek, to może zamiast piaskowania zapytacie u złotnika o diamentowanie? To jest zdecydowanie trwalsze.
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
mi nie przeszkadzają zwykłe błyszczące, po prostu matowione wydawały mi się ładniejsze i tyle
![]() Za to diamentowanie w ogóle mi się nie podoba
|
|
#376 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dzis z Tż obeszłam miasto w poszukiwaniu obrączek i nie widziałam,że tych takich zwykłych,klasycznych jest aż tyle rodzajów ![]() Matko,każdy na palcu wygląda inaczej i weź tu sie człowieku zdecyduj... W przyszłym tygodniu chcemy juz zamówić,więc czeka nas narada na które się zdecydujemy.!jedna rzecz mnie ucieszyła,a mianowicie to,że para obrączek wyniesie na s około 500zł,a uważam ,że to bardzo niedużo
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My zapłaciliśmy więcej, ale nie żałuję bo te obrączki nasze to dla mnie cudeńka
|
|
|
#378 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
każdy kupuje według swoich możliwości i gustu.My akurat jestesmy zgodni co do wzoru obrączek![]() Zaraz po obrączkach idę zamóić suknię,bo się wybieram jak sójka za morze A Ty masz jakieś swoje typy odnośnie swojego wyglądu??
|
|
|
#379 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chce również jak najprostsze obrączki- te z białego złota to po prostu warstewka rodu która rownież sie z czasem ściera.Chce najnormalniejsze obrączki bez dodatkowych ozdób w stylu cyrkonii.
Obrączki wraz z moim TŻ bedziemy miec identyczne- a na grawerze nasze nr gg ![]() Tak go znalazłam-wstukując byle jaki numer w wyszukiwarke
|
|
|
|
|
#380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do wyglądu to suknie już mam Załatwiłam przy okazji obrączek, moja ukochana mamusia mi ją znalazła Raz zadzwoniła i mówi że widziała piękną suknię. No to jak byłam po obrączki poszłyśmy poprzymierzać suknie. Tamtej już nie było na wystawie, przymierzyłam 2 inne, które mi się w miarę podobały, ale każda miała jakieś "ale". Potem mama zniknęła gdzieś na chwile i wróciła z panią i jeszcze jedną suknią. Jak ją przymierzyłam, to się w niej zakochałam Wiedziałam, że to ta i żadna inna I co się okazało, że to ta suknia która tak się wcześniej mojej mamie spodobała ![]() Pochwale się sukienką i obrączkami, co prawda suknia na zdjęciu jest biała, a ja mam ecru, i powiem że na "żywo" prezentuje się o wieeele lepiej. Fryzurkę do niej to jakieś ładne upięcie z tyłu, bo w związanych włoskach mi najładniej, a bukiet będzie prawdopodobnie z czerwonych kalii. Biżuteria bardzo delikatna, welon jeszcze wybiorę jak będę na przymiarkach sukni.
|
|
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dotrzymuje Ci chyba towarzystwa w tym![]() Ostatnie sprawy zwiazane ze slubem/weselem jakie zalatwialam skonczyl sie... uwaga uwaga... w listopadzie Od tej pory nie wzielam sie za nic!Do konca kwietnia musze pojawic sie w salonie gdzie beda szyc mi sukienke, wiec duzo czasu mi nie pozostalo Poza tym powoli trzeba brac sie za zaproszenia, wodke itp... Zaproszenia chcialam robic sama takie z naszym zdjeciem ale obawiam sie ze sila rzeczy nie znajde na to czasu i kupimy w sklepie... Moze uda mi sie naklejeczki na wodke zrobicW ogole to chyba musze sobie zrobic liste spraw ktore jeszcze zostaly do zalatwienia bo jak tak chaotycznie mysle to ogarnia mnie przerazenie ![]() Tymbardziej ze do miesiaca czasu bedziemy mieli juz w rekach mieszkanie i zacznie sie remont... ![]() Ja wiem ze jestescie szczesliwe ale nie ogarnia Was czasem przerazenie?
|
|
|
|
|
|
#382 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() takie obrączki też przymierzalismy,ale jednak wybralismy proste ![]() fajnie,że masz już koncepcję,jak chcesz wyglądać,bo ja ciągle niezdecydowana i pewnie w ostatniej chwili dopiero bedę wiedziec czego chce...chociaz co do sukni to juz nie bedę kombinować.Pójdę zamówić tą,którą już wczesniej wybrałam ![]() Cytat:
![]() ja póki co,tak na dobrą sprawę mam: -narzeczonego -salę; -kamerzyste; -fotografa; -grajków; -9 nauk (ależ nam sie nie chce);-msza w kościele(ale tylko godzina,jeszcze nic nie spisywalismy,ani nie opłacaliśmy); i tyle... w przyszłym tygodniu tak jak mówiłam,chciałabym załatwić sprawę obrączek i suknię,a cała reszta nie wiem kiedy,ale kiedyś tam się załatwi
|
|
|
#383 |
|
Raczkowanie
|
Ale znalazłam piękną suknię! Jestem w szoku. Umówiłam się dziś z mamą w mieście na połażenie po sklepach. Kto jak kto ale ona w tych sprawach mi najlepiej zawsze doradza. Znalazlam taką piękną suknię, że się w niej zakochałam... taka gustowna i elegancka. O takiej marzyłam. W poniedziałek prawdopodobnie będę szła do sklepu żeby ustalić jakies szczegóły jej kupna, czy nawet zrobić przymiarkę. Po tym jak ją założyłam i weszłam potem do innych sklepów miałam wrażenie, że w pozotałych sukniach wygądałam gorzej niż tragicznie
Pierwsze wrażenie jest jednak najlepsze. Jest w kolorze ecru. Jak znajdę jej zdjęcie to wkleję.Kupno sukni spędzało mi sen z powiek. Co do kursu tańca.. Wiecie dziewczyny gdzie w Lublinie zapisać się można na kurs tańca dla par, ale indywidualny, szczególnie chodzi mi o kogoś poleconego? Wzielibyśmy ze 3, 4 lekcje żebyśmy nauczyli się tańczyć "mniej dyskotekowo". Na takie kursy organizowane gdzie uczy się tańczyć kilka par pewnie nie uda nam się chodzić. A takie indywidualne lekcje mogłyby się przydać. |
|
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Katia dzięki śliczne
Daisy też czekamy na zdjęcia sukienki niecierpliwie
|
|
#385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie też był problemi ijuż myślałam,że nic nie znajdę(to znaczy podobało mi się wiele,ale w każdej było coś nie tak),Ale jednak się udało![]() To mów szybko w jakim salonie ją znalazłaś??Nie mogę sie doczekać zdjęć ![]() MOja suknia to mariees de paris-Fiena Będzie w kolorze ecru Wkleję kilka róznych,bo ta suknia jest dosyć dziwna i na każdym zdjęciu wyglada inaczej...
|
|
|
#386 |
|
Raczkowanie
|
Ten salon nazywa się chyba sisi. Na wodopojnej. Taki przytulny. Szczerze mówiąc nawet nie zapytałam się, jaki to model sukni itd.. Spodobała mi się, zmierzyłam ją i już ją chce... Składa się z gorsetu i spódnicy. Wcześniej ostro się zarzekałam, że nie chce takiej sukienki z gorsetem, obawiając się, że gorset ze mnie się zsunie :P Ale zawiązany trzymał się super mocno. Jak gdzieś dorwe zdjęcia to wkleję, albo pyknę fotkę w sklepie.
Twoja suknia jest piękna.. Taka inna... Subtelna i nietuzinkowa. Jak pochodziłam sobie po kilku salonach wszędzie to samo... albo suknie bardzo zbliżone do siebie w tych mniejszych salonach, albo jak na mnie zbyt ekstrawaganckie (w tych firmowych). Szkoda, że nie jestem osobą na tyle odważną, żeby zalożyć taką sukienkę, żeby goście z krzeseł pospadali jakby mnie zobaczyli hihih |
|
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
Katia śliczna sukienka, taka zwiewna i delikatna, super!
|
|
#388 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi też sie ta sukienka bardzo podoba
Dziewczynki my tu sobie gadu gadu a czasu coraz mniej-ciesze sie ze jest taka grupa wsparcia moje koleżanki jakoś nie myślą o zamążpójściu a szkoda bo mając 17 lat założyłam sie z 5 z nich że ta która pierwsza za mąż będzie wychodziła ta stawia kolacje dla wszystkich pozostałych.Gdzieżbym ja pomyślała że to na mnie pierwszą trafi One typowe romantyczki a ja umysł ścisły twardo stąpający po ziemi Wiec oprócz wesela czeka mnie zarówno wieczór panieński jak i kolacyjka babska w najlepszym lokalu w mieście![]() A tak a propos wieczorów panieńskich? macie jakieś pomysły? O mnie zadbają koleżanki,już tam cichutko coś kombinują...aż się boję |
|
|
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
Ja o wieczór panieński mój się nie boję... Moja starszą będzie siostra rodzona narzeczonego, jest to osoba rozrywkowa, która zorganizuje pewnie jakieś pomysłowe atrakcje...
Wieczorem panieńskim się nie martwie, gorzej z wieczorem kawalerskim... Oj żeby na wieczorze kawalerskim nie działa się zbyt dużo... dzisiaj idę sobie popląsać na imprezce.. w końcu trzeba będzie się troszkę podszkolić we wspólnych tańcach... szkoda tylko, że dyskotekowych
|
|
|
|
|
#390 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za miłe słowa
Co do wieczoru panieńskiego,to nie wiem jeszcze jak to będzie...podstawowym problemem jest to,że moje kempele są z róznym miast,więc nie wiem czy uda mi sie zebrac taki skład jaki bym chciała ![]() Ale na pewno coś uda się zorganizować,zwłaszcza,że jest jeszcze sporo czasu...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:22.

Najbardziej popularna wódka na wszelkich imprezach 

Mam na oku już jedną sukienkę, jutro także robię rundkę po salonach.
Kiedyś trzeba...