![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. III
DeKa, ooo ja też pokarmowy teraz "przyswajam"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Lawinia2007 na prawdę szczerze Ci współczuję
![]() ![]() ![]() tulipanna. mam dokładnie takie same obserwacje!!! ![]() ![]() ![]() BeCiAq88 kurcze też miałaś zapalenie oskrzeli??? jejku i astma od razu... ![]() p4trycja witamy ![]() ![]() ![]() ![]() co do studiów...ja na razie nie studiuję, ale zamierzam socjologię od października ![]() ale się pogoda skiepściła ![]()
#93 |
Rozeznanie
|
DeKa, właśnie, a cena jednej "orto" to coś koło 30 zł. Ja za 40 (albo 50
![]() Najpierw chciałam kupić przez neta, ale dobrze że zaglądnęłam do sklepu obok, bo na allegro ten sam zestaw co ja kupiłam było 10zł droższy (plus przesyłka) Ale mam duuży problem żeby kupić końcówki do irygatora. Nie ma nigdzie, a niektórzy sprzedawcy nawet nie wiedzą co to |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
i jeszcze cholera takie uczucie tego pierścienia jakby mnie tak mocno uwierał, matko czy to się kiedyś skończy czy będę musiała tak przez ponad 2 lata? ;(((
#95 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Uroki drutków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
Cześć, od dwóch godzin mam założone separacje
![]() ![]() Już mnie zęby bolą, a co dopiero będzie z aparatem ![]() Aha, i jeszcze jedna pytanie. Czy bardzo duży jest ból po założeniu aparatu? Muszę się przygotować na wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie bardziej bolała sparacja. Tak,że nie jadłam 3 dni a z aparatem luzik ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
dziewczynki słuchajcie, miałam mieć aparacik poszłam na zdjęcie zębów i wógóle pięknie ładnie tyle że tak sie moje życie potoczyło, że zdjęcie leży żąbków leży juz u ortodąty ok 7 miesięcy a ja jeszcze do niego nie poszłam.. może wiecie czy jezt nadal aktualne czy bede musiała je powtórzyć?? kosztowało mnie ponad dwie stówki więc chciałabym zeby było aktualne.. nie usmiecha mi sie drugi raz płacić.. napiszcie prosze jeśli wiecie.. dzięki z góry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
kopycio gdzie Ty takie drogie zdjęcia robiłaś?? u mnie cefalometryczne i panoramiczne są po 30zł. Moim zdaniem(ale ortodontą nie jestem
![]() ![]()
kiedy patrzysz na wszechświat i myślisz: "A co ze mną?". I możesz usłyszeć, jak wszechświat odpowiada: "No a co z tobą?". Przede wszystkim rób to, co jest najlepsze dla ciebie. Dzięki temu życie bedzie o niebo łatwiejsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Tulipanno, miło mieć bratnią aparatową duszę ![]()
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
No mnie to np. baaardzo boli i prawie, ze umieram z bólu, coś strasznego, ale to moze tylko u mnie ku*wa - sorry
#104 |
Przyczajenie
|
dzieki za info o szczoteczkach rzeczywiscie drogie te koncowki chyba zostane przy normalnej szczoteczce
fajoskie sa te wyciorki to sobie juz sprawilam, a jeszcze aparatu nie mam heh
#105 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Oj jak ja Cię świetnie rozumię,mam już prawie 3tyg.na górnej metalowy aparat,pisałam jakieś dwa dni temu jak to bardzo mi przeszkadza jeden z pierścieni,jego haczyk to mam tak umiejscowiony,że mój język non stopa o niego haczy,nie mogę mieć w spokoju buzi zamkniętej,już mnie stawy i policzka bolą od ruszania buzią;(.Ale,Ty masz to jeszcze bardziej świeże,może to chwilowe.No tak to już jest,jednym prawie nic nie przeszkadza,inni mają poprostu pecha...buuu! Staraj się być jak najlepszej myśli.Wytrwałości życzę! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
hehe ja mam aparat dolny dzien wdzien po nocy odbity ;D masakra i tez boli i w ogole
łełe dzis mam ostatni próbny egzmain na uczelni ;P speaking-pikus ale sie cykam;P Milego dniaaa
#107 |
Zakorzenienie
|
mi się długo aparat wbijał i odbijał w policzkach. Aż do czasu gdy sie zęby wyprostowały w odpowiedni kąt.
![]() ![]() ![]() ![]() Dziś mi haczy zamek na kle, bo mam ten pałąk spiłowany [bo jak miałam kły przed szeregiem, do mi się do bardzo mocno wbijało i poprosiłam o spiłowanie] A że nie mam ligatur gumowych do mi drapie i ciagnie śluzówkę ech ![]() 200 zł za zdjęćie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
p4trycja: biedactwo <głaszcze>. Możesz poprosić lekarza o Ketonal: to bardzo silne tabletki przeciwbólowe. Podejrzewam, że są na receptę.
Ja mam od wczoraj dół i stwierdzam jedno: góra to maleńki pikuś, głaskanie po głowie. Boli mnie wszystko: gardło, uszy, plecy...makabra. I tak będzie przez kilka dni. Ja staram się nie brać tabletek przeciwbólowych, ale to taka schiza moja, żeby unikać tabletek. Zamiast tego wolę sobie sprawić jakąś frajdę, odpocząć, nie przepracowywać się. Niestety do bólu z aparatem trzeba się przyzwyczaić. Nie wiem jak mają inne aparatki, ale mnie boli codziennie inny ząb, albo dziąsła....Ale też bez przesady: po kilku tygodniach jest już zupełnie spoko ![]() Ja też jem budynie, serki i jogurty ![]() ![]() ![]() 30 dychy za zdjęcia? Ło Matko..... ja rok temu dałam ponad stówę! Aha: i orto wziął te zdjęcia z ponad roku, stwierdził, że mogą być. Co do ligaturek: to mam górę granatowo -fioletową (śliczne!) a dół szary. Orto mi wczoraj powiedział, że nie wyszedłby na ulicę z takim mixem....zacofany jakiś ![]() ![]()
#109 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
witam wszystkie aparatki, niedlugo pewnie i ja dolacze do waszego grona, ... niestety pozno sie zdecydowalam na aparat (mam juz prawei 24 latka;/) ale chyba lepiej pozno niz wcale ;>
mam juz wyrwane 4 osoemki, teraz jestem na etapie separacji... i w zwiazku z tym moje pytanie (bo jakos tego problemu nie zauwazylam u was;>) czy te gumeczki wam wylalatywaly? bo mi juz ze 3 gumeczka wyleciala :| najpierw poszlam zeby orto znowu zalozyl, a po 2 godzinach w domu znowu mi jedna wyleciala ;/ eh czy tak sie wam tez zdarzalo? czy po prostu mam jakiegos pecha? z separacja orto kazal mi chodzic 2 tyg;/ boje sie ze jak mi tak ta separacja wylatuje to sie ten okres przeldluzy;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Szpital Dzieciątka Jezus na Lindleya 4 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kopycio ale chyba takie zdjęcia robi się tylko prywatnie. pewna nie jestem ale nie słyszałam żeby tego typu zdjęcia robic na NFZ. Mam nadzieję że nie będziesz musiała robić nowych zdjęć, nie przypuszczam żeby w Twojej szczęce zaszły takie zmiany, by robić nowe zdjęcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
dubel...
![]()
Edytowane przez emeczka Czas edycji: 2008-04-03 o 14:21 Powód: dubelek |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Żyję, żyję!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P4atrycja - współczuję Ci bardzo, że musisz się tak męczyć z tym bólem. Mnie na szczęście nie boli bardzo (jeszcze nie? ![]() ![]()
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
to masz lajt
![]() ja na 2 dzien mysyalalm z epolegne i ze wyrwe zelastwo z buzi i szczerze to jakos mnie ono dzis wkurza i tez bym dziada usunela sobie z buzi wrrr łeee a ja wizyte mam dopiero 18... aaa mialam egzamin topis: On line dating ; spoko maloko ![]() ![]() ![]()
#117 |
Zadomowienie
|
Ah dziś rano druciaki dały mi popalić.
![]() Zakrwawiony policzek... eh męczy mnie to juz. ![]() 15 kwietnia mam pierwszą wizytę po nałożeniu aparatu. Co ona będzie mi robić? ![]() W sumie to już się nie mogę doczekać. ![]()
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyrwałam rano dolną szóstkę.Tak jak pisałam,już się nie mogłam tego doczekać,bo źle leczony ząb mnie bolał :/ Poszłam bez strachu,wręcz z radością ![]() ![]() Powiedzcie mi tak w ogóle po jakim czasie od wyrwania zęba coś jadłyście?Pół godziny temu zjadłam sobie taką kaszkę dla dzieci(dobra była ![]() Aha,zrobiłam sobie fotki zębów i stwierdziłam,że będę je oglądać za każdym razem jak dopadnie mnie zwątpienie co do aparatu.Są straszne,jak to możliwe,że ja wcześniej tego nie zauważałam ![]()
kiedy patrzysz na wszechświat i myślisz: "A co ze mną?". I możesz usłyszeć, jak wszechświat odpowiada: "No a co z tobą?". Przede wszystkim rób to, co jest najlepsze dla ciebie. Dzięki temu życie bedzie o niebo łatwiejsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Rozeznanie
|
emeczka bardzo dziekuję choć pewnie i tak mi nie pozwoli iśc na właśna reke tylko da znów ten swój świstek i będę płacić..
kocimietka mam taka nadzieje ze nie zaszły aż takie zmiany.. juz nawet wycisk czy coś miałam zrobiony a tak wszystko pewnie przepadło.. no ale najpier musze iść do dentysty zeby mi wyleczył co sie popsulo ![]() ![]() buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
a_njunia też mam wizytę 15go. I też pierwszą od założenia góry
![]() ![]() A co do wyciągów... Fakt, gady ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.