Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-19, 11:03   #4231
vadi
*sportaddict*

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Chilli, super płaszcz!
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-19, 11:05   #4232
elaweronika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Oszalałabym siedząc tylko w domu.
Ja właśnie tego się boję na L4... Niby wiadomo domowe obowiązki, zakupy itd. ale ja nie cierpię bezczynności. Jakie zajęcia sobie zorganizować na czas oczekiwania na dzidziusia? Jakieś pomysły?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
elaweronika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-19, 11:18   #4233
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Moje dziecko też szaleje i to juz czuć kilka razy w ciągu dnia.

Przeglądałam h&m i można oszalec😍😍 upewnie się jeszcze 1 marca co do płci. Niby ostatnio lekarka mówiła ze to pewne ze chłopak ale poczekam do polowkowego i zaczynam szaleństwo zakupow. Takie rzeczy wpadły mi w oko w h&m... pójdę z torbami a myślałam że córka gorsza do ubrania. Dla chłopca tez są cudowne rzeczy ❤❤

ja na dziale dziecięcym w hm mogłabym oszaleć bardzo w moim guście ciuszki piękne te co dodałaś ja czekam na jakieś promo bo mam wypatrzony dresowy kombinezon na zamek szary w gwiazdki ale 69 zł teraz także tego...

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez elaweronika Pokaż wiadomość
Ja właśnie tego się boję na L4... Niby wiadomo domowe obowiązki, zakupy itd. ale ja nie cierpię bezczynności. Jakie zajęcia sobie zorganizować na czas oczekiwania na dzidziusia? Jakieś pomysły?

ja się opiekuję bratankiem 3 razy w tyg. no ale brat mi się za to odwdzięcza finansowowięc się nie liczy a ogólnie to nadrobisz zaległości filmowe ,książkowe,serialowe.Ja dużo gotuję i piekę no i robię wszędzie porządki w papierach ,szufladach przyprawach itp itd a już niedługo pogoda piękna to na spacery póki co innych pomysłów nie mam...Niestety nie szyję jak te niektóre zdolne bestyjki

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Chilli, super płaszcz!
thx chciałam prosty i koniecznie szary żeby do trampek mi pasował także hehe
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-19, 11:35   #4234
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Przeglądałam h&m i można oszalec😍😍 upewnie się jeszcze 1 marca co do płci. Niby ostatnio lekarka mówiła ze to pewne ze chłopak ale poczekam do polowkowego i zaczynam szaleństwo zakupow. Takie rzeczy wpadły mi w oko w h&m... pójdę z torbami a myślałam że córka gorsza do ubrania. Dla chłopca tez są cudowne rzeczy ❤❤

Śliczne!

Cytat:
Ja ostatnio podjęłam męską decyzję i oddałam po rodzinie zapas butów (głównie szpilek), których już nie noszę albo z jakiegoś powodu mi nie podeszły. Wyszły tego 2 wielkie wory na śmieci (dodam, że zostawiłam sobie całkiem sporo ) także rozumiem fetysz butowy. Tż niestety nie podziela mojej fascynacji

Za to już codziennie czuję młodego Najwygodniej wyczuć nad ranem jak leżę na wznak. Nawet jak trzymam rękę na brzuchu to czasem czuję dłonią

Etusia - faktycznie świetne bardzo uroczo wyglądają muszki i takich szkrabów
Ja cyklicznie oddaję ubrania i buty do domu samotnej matki. W zeszłym roku oddałam 150 par butów

Mój mąż powoli przestaje z tym walczyć - chociaż jak w zeszłym roku na wyprzedaży zimowej w samej Zarze kliknęłam 25 par to już zaczął coś mówić

Cytat:

Ja się zastanawiam jak rok z dzieckiem wytrzymam w domu. Pewnie nie będzie mi się chciało wracać do pracy bo nie przepadam za nią. Jednak myślę, że będę się cieszyć powrotem do życia zawodowego
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-19, 12:13   #4235
elaweronika
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
[/COLOR] ja się opiekuję bratankiem 3 razy w tyg. no ale brat mi się za to odwdzięcza finansowowięc się nie liczy a ogólnie to nadrobisz zaległości filmowe ,książkowe,serialowe.Ja dużo gotuję i piekę no i robię wszędzie porządki w papierach ,szufladach przyprawach itp itd a już niedługo pogoda piękna to na spacery póki co innych pomysłów nie mam...Niestety nie szyję jak te niektóre zdolne bestyjki
Fakt, zaległości książkowych i filmowych mam, lista cała czeka . Ale też ileż można oglądać i czytać... Jedyne w czym widzę pociechę to nadchodząca wiosna, to wyjazdy do rodziców i jakaś delikatna pomoc w ogrodzie .

Cytat:
Ja się zastanawiam jak rok z dzieckiem wytrzymam w domu. Pewnie nie będzie mi się chciało wracać do pracy bo nie przepadam za nią. Jednak myślę, że będę się cieszyć powrotem do życia zawodowego
Ja też nie przepadam za swoją pracą, w czasie macierzyńskiego planuję szukać innej .

Wczoraj byłam na zakupach, w całej wielkiej galerii handlowej w moim mieście tylko w HM był dział dla kobiet w ciąży i jedyne co mi się spodobało to ogrodniczki, niestety kończyły mi się w połowie łydek i wyglądałam jakbym miała wodę w piwnicy... Poza tym nic ciekawego nie było. Normalnie dramat. Kupiłam tylko sweter i to na dziale męskim w new looku na promo...
Pora zacząć buszowanie w internecie. Nigdy nie kupowałam ubrań przez internet, jaki sklep dla wysokiej i sporej wagowo mnie polecicie? (180cm, rozm. akt. 42-44)
elaweronika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-19, 12:28   #4236
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
ja na dziale dziecięcym w hm mogłabym oszaleć bardzo w moim guście ciuszki piękne te co dodałaś ja czekam na jakieś promo bo mam wypatrzony dresowy kombinezon na zamek szary w gwiazdki ale 69 zł teraz także tego...

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

ja się opiekuję bratankiem 3 razy w tyg. no ale brat mi się za to odwdzięcza finansowowięc się nie liczy a ogólnie to nadrobisz zaległości filmowe ,książkowe,serialowe.Ja dużo gotuję i piekę no i robię wszędzie porządki w papierach ,szufladach przyprawach itp itd a już niedługo pogoda piękna to na spacery póki co innych pomysłów nie mam...Niestety nie szyję jak te niektóre zdolne bestyjki

thx chciałam prosty i koniecznie szary żeby do trampek mi pasował także hehe
Witaj w klubie. Ja tez mogłabym oszalec w hm.

Z szyciem to nic trudnego. Wystarczy prosta maszyna. Ta z Lidla jet super w kwocie ok 400zl. I zaczynasz przygodę ze szyciem.

Ja nigdy nie szylam. Zaczęłam w tamtym roku w styczniu. Pierwsze co uszylam to poszewki na jaski. Potem pościel corci i tak poleciało namiot tipi potem firanki. Teraz juz 2 namioty uszylam dla znajomych😅 na dniach będę szyć dla siebie nowe firanki i coś dla maleństwa planuje😊

Warto spróbować! !

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-19, 12:35   #4237
AnnaPaula87
Zadomowienie

Cytat:

Przeglądałam h&m i można oszalec upewnie się jeszcze 1 marca co do płci. Niby ostatnio lekarka mówiła ze to pewne ze chłopak ale poczekam do polowkowego i zaczynam szaleństwo zakupow. Takie rzeczy wpadły mi w oko w h&m... pójdę z torbami a myślałam że córka gorsza do ubrania. Dla chłopca tez są cudowne rzeczy

Tez mi się podobają te ciuszki co Tobie ale dalej czekam na płeć i zacznę kupować

Cytat:
Śliczne!

Ja cyklicznie oddaję ubrania i buty do domu samotnej matki. W zeszłym roku oddałam 150 par butów

Mój mąż powoli przestaje z tym walczyć - chociaż jak w zeszłym roku na wyprzedaży zimowej w samej Zarze kliknęłam 25 par to już zaczął coś mówić

Morelle to ja aż tak nie szaleje z butami ale lubię skórzane to tez mi trochę idzie na to do pracy na pewno ciężko mi się będzie wracać bo mi po urlopie już jest ciężko
AnnaPaula87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-19, 12:37   #4238
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Fakt, zaległości książkowych i filmowych mam, lista cała czeka . Ale też ileż można oglądać i czytać... Jedyne w czym widzę pociechę to nadchodząca wiosna, to wyjazdy do rodziców i jakaś delikatna pomoc w ogrodzie .

Ja też nie przepadam za swoją pracą, w czasie macierzyńskiego planuję szukać innej .

Wczoraj byłam na zakupach, w całej wielkiej galerii handlowej w moim mieście tylko w HM był dział dla kobiet w ciąży i jedyne co mi się spodobało to ogrodniczki, niestety kończyły mi się w połowie łydek i wyglądałam jakbym miała wodę w piwnicy... Poza tym nic ciekawego nie było. Normalnie dramat. Kupiłam tylko sweter i to na dziale męskim w new looku na promo...
Pora zacząć buszowanie w internecie. Nigdy nie kupowałam ubrań przez internet, jaki sklep dla wysokiej i sporej wagowo mnie polecicie? (180cm, rozm. akt. 42-44)
Ja mam 183 i rozm.40 czyli L ,XL czasami M hehe lubię hm zare i c&a bo tam rozmiarówka zgadza się z rzeczywistością dużo kupuję w takich" butikach" osiedlowych mam 3 sprawdzone w okolicy ale tam musze mierzyć bo większość ma rozmiar uniwersalny albo chińska rozmiarówka więc wtedy czasami mam xxxl na allegro jak kupujesz warto sprawdzić wymiary z jakimś swoim ciuchem bo tam dużo chininy.Gorzej ze spodniami ja nie kupuję przez neta bo większość przykrótkie...
Stary 2017-02-19, 12:59   #4239
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnnaPaula87 Pokaż wiadomość
Tez mi się podobają te ciuszki co Tobie ale dalej czekam na płeć i zacznę kupować

Morelle to ja aż tak nie szaleje z butami ale lubię skórzane to tez mi trochę idzie na to do pracy na pewno ciężko mi się będzie wracać bo mi po urlopie już jest ciężko
Ja skórzane też lubię, jesień-zima

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:

Ja wstrzymam się bo chciałabym drugie dziecko. Mam mam już macierzyński u tego pracodawcy to drugi też chce ciągnąć u tego samego. A nie po roku u nowego pójść na wolne
Stary 2017-02-19, 13:00   #4240
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja skórzane też lubię, jesień-zima
ja też zima jesień tylko skórzane no i baleriny jak już kupuje to też skóra

etusia tak o tym piszesz jakby to było naprawdę mega proste hehe ale trzeba mieć smykałkę
Stary 2017-02-19, 13:09   #4241
Mała!
Zakorzenienie

Ja na jesien.zime tez wole skórzane, ale sandałki tez

Ja jestem malutka hege tzn niska... 157 cm zawsze mam problem ze spodniami bo.mam.kawal uda i.pupy a biodra i talie bardziej waskie... i mi.dostają wiec pezez neta nigdy nie kupuje...

Właśnie siedze na słoneczku i sie huśtam na huśtawce

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-19, 13:53   #4242
etusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
ja też zima jesień tylko skórzane no i baleriny jak już kupuje to też skóra

etusia tak o tym piszesz jakby to było naprawdę mega proste hehe ale trzeba mieć smykałkę
Nie jest to takie trudne. Dużo instrukcji jest na necie.
Najlepiej jakbyś miała możliwość spróbować u kogoś coś sobie przeszyc.

Stary 2017-02-19, 13:57   #4243
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Ja jestem malutka hege tzn niska... 157 cm zawsze mam problem ze spodniami bo.mam.kawal uda i.pupy a biodra i talie bardziej waskie... i mi.dostają wiec pezez neta nigdy nie kupuje...
przybij piątkę
Ja jestem co prawda trochę wyższa (164 cm) ale też - wąska talia, potem biodra około 30 cm szersze od talii, ze spodniami masakra Za to jak ta talia zaczyna mi aktualnie zanikać, to mam wrażenie, że zamieniam się w kulkę

Edytowane przez vadi
Czas edycji: 2017-02-19 o 14:58
Stary 2017-02-19, 14:29   #4244
emilia0508
królikoholiczka

Ja tez jestem niska (163)ale za to brzuch duży, chude nóżki, mały tylek. Ciężko jest dobrać spodnie

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-19, 15:00   #4245
vadi
*sportaddict*

Przed chwilą Tż przyłożył rękę do brzucha i dziedzic chyba go wyczuł, bo zasadził najsilniejszego kopniaka do tej pory, aż oboje poczuliśmy bardzo wyraźnie
Stary 2017-02-19, 15:08   #4246
xzora
Zakorzenienie

Mała, Vadi - jak tak samo mam ze spodniami. Zakup jeansów to masakra, mierzenie 50 par z których każde źle sie układają i sa za szerokie w talii. Najgorzej, ze jak sie takie kupi to potem zjeżdżają z tyłka.
Ja w talii miałam jakieś 63cm i 90cm w biodrach, z tym, ze biodra miałam wąskie, tylko tyłek wypukły.
Tak samo z majtkami - mam wrażenie, ze wszystkie na płaskie tyłki robione. Najbardziej lubię thongi, ale strasznje ciezko znaleźć taki krój.

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Przed chwilą Tż przyłożył rękę do brzucha i dziedzic chyba go wyczuł, bo zasadził najsilniejszego kopniaka do tej pory, aż oboje poczuliśmy bardzo wyraźnie

Super! Ja kolejny dzien z rzędu czułam wieczorem dziecko, ale w ciagu dnia cisza. Jak sie wierci i przykładam rękę to nic jeszcze nie czuc.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-19, 15:14   #4247
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Super! Ja kolejny dzien z rzędu czułam wieczorem dziecko, ale w ciagu dnia cisza. Jak sie wierci i przykładam rękę to nic jeszcze nie czuc.
mój szogun bardzo się ożywia po jedzeniu, niezależnie od tego, czy to coś z cukrem, czy np. zupa widziałam też fajną technikę obserwacji ruchów w internecie - dzieczyna kładła sobie pod pępkiem poziomo na brzuchu ołówek, dużo wyraźniej dzięki temu widać ruchy, bo łatwiej wyłapać wzrokiem ruch ołówka, niż skóry
Stary 2017-02-19, 17:42   #4248
etusiaaa
Wtajemniczenie

Ja tez nie lepsza 166cn wzrost. Tylek spory ale moja zmora są łydki. ..tak grube ze 3/4 rurek w sklepach wogole nie ubiore. O kozakach do kolan mogę zapomnieć 😕 cóż tak nasza budowa i trzeba się z tym pogodzić

Stary 2017-02-19, 17:50   #4249
AnnaPaula87
Zadomowienie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

.

Edytowane przez AnnaPaula87
Czas edycji: 2017-02-20 o 08:40
Stary 2017-02-19, 18:15   #4250
morelle_
Zakorzenienie

Przestawisz się - po 2 tyg ja już nie pamiętam co to urlop.

U mnie za to problem ze spodniami jest taki, że jeansy noszę 24, a te z reguły są krótkie.
Mam długie nogi jak na swój wzrost i zawsze biorę dłuższe. Często niestety w rozmiarze 24 długość nogawki jest jedynie 30, a ja muszę mieć długość min. 32.
Stary 2017-02-19, 18:36   #4251
AnnaPaula87
Zadomowienie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

.

Czas edycji: 2017-02-19 o 23:12
Stary 2017-02-19, 19:11   #4252
Agg_s
Wtajemniczenie

Przeglądałam dzisiaj warsztaty dla kobiet w ciąży i mam i wpadło mi w oko coś czego tutaj na wątku jeszcze nie widziałam (albo mogło mi umknąć ) - planeta-dziecko - dla mnie akurat nigdzie nie jest po drodze, ale może któraś z Was się skusi

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-19, 19:32   #4253
Mała!
Zakorzenienie

Etusis to z łydkami mam tak samo kupilam.w tym.roku kalosze i dupa... za waskie:/ a stopa.mała 36/37 wiec i gora wąska:/

xzora ja ćwiczeniami poszerzyłam sobie talie ( niechęco ) musze teraz inaczej to rozegrać.. ale i tak w pasie wszystko odstaje...

Proszę o.kciuki jutro mam wizytę i oby pokazała się płeć

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2017-02-19 o 20:28
Stary 2017-02-19, 19:35   #4254
morelle_
Zakorzenienie

Mała trzymam kciuki!
Stary 2017-02-19, 19:40   #4255
AnnaPaula87
Zadomowienie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

.

Czas edycji: 2017-02-19 o 23:13
Stary 2017-02-19, 19:59   #4256
Agg_s
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Etusis to z łydkami mam tak samo kupilam.w tym.roku kalosze i dupa... za waskie:/ a stopa.mała 36/37 wiec i gora wąska:/

xzora ja ćwiczeniami poszezyłam sobie talie ( niechęco ) musze teraz inaczej to rozegrać.. ale i tak w pasie wszystko odstaje...

Proszę o.kciuki jutro mam wizytę i oby pokazała się płeć

Ja mam na odwrót - duża stopa (40) a strasznie chuda łydka i wszystko mi odstaje.

Kciukasy!

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-19, 20:28   #4257
Mała!
Zakorzenienie

Dzięki

Stary 2017-02-19, 20:33   #4258
vadi
*sportaddict*

Mała
Stary 2017-02-19, 20:37   #4259
AnnaPaula87
Zadomowienie

Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

.

Czas edycji: 2017-02-19 o 23:13
Stary 2017-02-19, 20:41   #4260
karolinuuusia
Zakorzenienie

Mała kciuki

Mi też te ubranka bardzo podobają się. Mam kilka wybranych z hm w koszyku i kliknie po wizycie, która jest w środę

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości