|
|
#1141 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: ++Mangowy wątek:D++
Cytat:
![]() Mangowe gry: mój ukochany i pierwszy mangowy rpg Blaze&Blade Eternal Quest Kupiony w 97 Grafika stara ale zawsze to sentyment A miesiąc temu moja siostra przez przypadek go wyrzuciła... (powstrztymuje sie od łez)Próbowałam grać w Grandie, a ostatnio zwykłą nawalanke z Sailor Moon sobie ściągnęłam ![]() Ale szukam takiej pełnej mangowej gry do popykania ![]() A pamietam jeszcze jak sie grało kartami z różnymi bohaterami z anime: Tenchi Muyo, Oh My Goddes!, El Hazard ale niepamietam niestety nazwy.
|
|
|
#1142 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
KaHane - stricte mangowe to Sailor Moon Another Story (polecam stronke sailorvgame.org). Niezle sa tez rpgi zrobione na podstawie Slayersow, MKR, Ranmy. Wiekszosc popularniejszych anime ma swoj rpgowy odpowiednik.
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
A czy wybieracie się na Magnificon w Krakowie?
|
|
|
|
|
#1144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
słodkie ale za bardzo monotonne jak dla mnie odpuściłam przy przygodzie z Rei :P Oooo... A możesz polecić jakąś na pdst MKRa? Kocham Clampa ![]() PS: BLAZE & BLADE ETERNAL QUEST ZNALEZIONE!!! co za zbieg okolicznosci
|
|
|
#1145 |
|
Zadomowienie
|
Trochę daleko. A kiedy jest?
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1147 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda, że za bardzo na północ mieszkam
|
|
|
#1148 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1149 |
|
Raczkowanie
|
Hmm czyli to będzie w lipcu :P Zmienię ten szitowy internet
![]() W Krakowie tyle się dzieje A tu w Wawie nic :/ Ostatnie na czym byłam to konkurs w Instytucie Japonistyki w LATO! Wiem ze na targach książki w PKiN czasem robią konkursy na rysowanie przy stanowskach z JPFem i Waneko Ale Kraków to niestety za daleko....
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, pojechałabym do tego Krakowa, gdyby termin był bardziej dogodny
![]() A tak to mogę pomarzyć. Za to dziś dotarła do mnie cała seria Paradise Kiss, niedługo uciekam czytać Mam nadzieję, że naprawdę warto, tyle osób mi polecało i czytałam wiele pozytywnych recenzji
|
|
|
|
|
#1151 |
|
Zadomowienie
|
Warto, warto ale najlepiej jak sama się przekonasz
|
|
|
#1152 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jak przeczytasz z 3 tomy odrazu ![]() A jak Ci sie spodoba ParaKiss to polecam Suppli - podobna kreska, humor i idea
|
|
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zdziwił mnie format mangi no i cena... ech
|
|
|
|
|
|
#1154 |
|
Zadomowienie
|
Polecam RPG na snesa
![]() Osobiscie nigdy nie bylam na zadnym konwencie, chociaz interesuje sie juz tematem przeszlo 6 lat. Po prostu (smutna prawda) fandom w wiekszosci sklada sie z nastoletnich mango-z***ow, kompletnie nieprzystosowanych do rzeczywistosci.
|
|
#1155 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Another Story i jakaś bijatyczka.Podzielam jak najbardziej Twoje zdanie nt naszego fandomu.
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
Skończyłam Paradise Kiss, ach
![]() Zdecydowanie jedna z lepszych mang, które czytałam. Ogromny + za dużą ilość tekstu, dzięki temu tomiki czytało mi się o wiele dłużej niż inne serie, ale to była czysta przyjemność. Fabuła nie była oklepana, brak powielania różnych motywów i scen, ciekawe postacie - nie dało się nudzić, a akcja nie przeciągała się ani przez chwilę. Zdecydowanie polecam. |
|
|
|
|
#1157 |
|
Zadomowienie
|
To fajnie, ze Ci się spodobało
![]() Ja ostatnio nie mam czasu czegokolwiek czytać Może w święta.
|
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My z Lubym na konwentach stanowczo zawyżamy średnią i to poważnie
|
|
|
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio również cierpię na chroniczny brak czasu, jednakże w drodze na zajęcia, autobusem, jest sporo czasu, tak więc podczytuję zawsze wtedy mangę. Ten weekend wyjątkowo miałam swobodny to też pochłonęłam całą serię ParaKiss
![]() Teraz tylko czekam aż dotrze do mnie Suppli ![]() żałuję że w Polsce nie ma więcej mang Yazawy Ai...
|
|
|
|
|
#1160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Proszę mi nie mówić, bo wiem że chyba już czytałaś 3 ![]() ![]() Świeta to idealny czas na przeczytanie
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Irytujące jest gdy czasami czytam jakieś forum, dot. konkretnej mangi czy anime a tu ni stąd ni zowąd spoiler bez żadnego ostrzeżenia ![]() 20 marca wychodzi 4 tom Suppli ![]() Dziś dotarł do mnie drugi tom Princess Ai, niedługo zabiorę się za czytanie. Czekam na trzeci, od czas pojawienia się na rynku 2 minęło już bardzo dużo czasu
|
|
|
|
|
|
#1162 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja oglądałam ParaKiss w wersji anime, podobało mi się, choc dużo osób narzekało, że anime w niczym nie równa się mandze... więc wzięłam się i za mangę póki co mam zakupione 2 tomiki, a przyjaciółce właśnie kupiłam na allegro okrągłe 5 - taki suprajs jej wyślę w prezencie ![]() ahhh, tak bardzo marzy mi się wydanie u nas Nany..... Aktualnie kończę oglądanie Yami No Matsuei czyli Desendants of the Darkness ![]() A powiedzcie mi, o czym jest Suppli? zachęciłyście mnie...
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anime oglądałam po przeczytaniu, nie żałuję co prawda, ale lepiej się czyta wg mnie. Ja przymierzam się dopiero do obejrzenia anime, tylko ciągle pojawia się inna seria, którą zaczynam oglądać i tak jakoś się to odwleka w czasie ![]() O życiu zawodowym dorosłej kobiety i jej nieudanym życiu towarzyskim Ciągle w biegu, praca, brak czasu i szczęścia w miłości. Typowe życie pracowitej kobiety. Tak czy inaczej - jest to pozycja zdecydowanie skierowana do dorosłych miłośniczek mangi. Osobiście uważam ją za 'ciężki' orzech... trzeba się 'przyłożyć' żeby zrozumieć to i owo co nie zmienia faktu, że to dość interesujący tytuł, którego kupowanie zamierzam kontynuować.
|
|
|
|
|
|
#1164 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przeczytałam wprawdzie dopiero kilkanaście początkowych stron, ale od razu jakby głębiej 'weszłam' w postaci, niż przy oglądaniu anime.Cytat:
![]() Cytat:
Tymaczasem skończyłam oglądać Yami No Matsuei (cudowna ścieżka dźwiękowa i kreska!) ...i jestem w trakcie oglądania Gravitek. Zakochałam się w tym anime! Wprawdzie jest trochę niedociągnięć, ścieżka dźwiękowa średnio mi podchodzi i jeszcze parę spraw by sie znalazło.... no ale strasznie się wciągnęłam - bardzo pozytywnie nastraja ![]() Yuki *___*" Zaraz włączę sobie odcinek 8, a co! ps. no i znaczek prześmieszny dorwałam dziś w komikslandii z bohaterami Gravitation, przezabawny ![]() A z mang to ostatnio jeszcze sobie Death Note tomiki zbieram, już 4 wyszedł Anime oceniam 10/10, więc mangę w swej kolekcji koniecznie mieć muszę. Ślicznie wydana! Póki co, leży na półeczce i czeka na swoją kolej - ciekawa jestem czy anime odbiega od mangowego pierwowzoru - zobaczymy
-Holly, you're drunk. -True. I don't want to own anything until I find a place where me and things go together." Edytowane przez aga87 Czas edycji: 2008-04-03 o 17:39 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
|
#1165 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety ostatnio bardzo popłynęłam $ ... nakupowałam sporo serii w ostatnim czasie. I kilkaset złotych poszło... A na dodatek ciągle są pozycje, które mam w planach zakupić. Zamówiłam też przez Empik angielską wersję Vampire Knight - coś niesamowitego, cudna kreska i fabuła. Nie pamiętam kiedy ostatnio jakaś manga mnie aż tak zafascynowała. Owszem, zdarzały się pozycje, które bardziej niż bardzo mi przypadły do gustu, ale ta pobiła wszystkie ![]() A na dodatek w przyszłym tygodniu w Japonii jest premiera anime na podstawie tej mangi
|
|
|
|
|
|
#1166 |
|
Zakorzenienie
|
jak dla mnie Suppli jest fantastyczna
skonczylam 2 tomy i zamowilam dwa kolejne
|
|
|
|
|
#1167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
!ohh, ja mam szaloną chętkę na angielską Nanę właśnie... Ale koszt za 1 tom wynosi 30 zł wraz z przesyłką, na co póki co nie mogę sobie pozwolić ![]() Czytam tymczasem mangę ParaKiss (rzeczywiście o wiele lepsza od anime) - tomik 3 ![]() Nabyłam i przeczytalam Suppli jedynkę i całkiem mi się podoba śliczna kreska, cudowny format! no i uwielbiam takie anorektyczne mangowe postaci Nie wiem czemu, ale bardzo chciałabym jednak widzieć Fujii z Ishidą... ![]() Dziewczynki, a tworzycie amv? Ja się wczoraj za moje pierworodne dziecko zabrałam... <rumianki> w ogole się plącze w Windows Movie Maker, nie mam zielonego pojęcia co i jak.. ale od dawna miałam chęć zająć się tym i postanowiłam się naukać^^" Oto moje pierwsze dziecko, chciałabym się pochwalić, bo choć jest strasznie amatorskie i w ogole... to kosztowało mnie to kilka godzin nocnych i tak chciałabym się nim podzielić Dla tych, co lubią Loveless ![]() http://pl.youtube.com/watch?v=NhcXb9jPe64 Dopadłam tę mangę i anime kilka dni temu, zdążyłam obejrzeć 3 odcinki i już się w tym zakochałam >.< no i aż mnie naszło w bezsenną noc na zrobienie video z 2 pierwszych części
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy to jest o wampirach? Bo ja pasjami lubię takie mroczne opowieści ![]() *** A na Magnificonie w końcu nas nie było
|
|
|
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
+ bishoneni xDtutaj jest trochę o anime (8 kwietnia była premiera, pierwszy odc.) http://www.animenewsnetwork.com/ency...me.php?id=9009 a jeśli chodzi o mangę: http://en.wikipedia.org/wiki/Vampire_Knight |
|
|
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A powiedz mi, ile kosztuje takie sprowadzenie przez Empik? Bardziej się to opłaca niż kupowanie na ebayu czy amazonie? Bo przez Empik nigdy nic nie sprowadzałam, więc nie mam pojęcia
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.

).

odpuściłam przy przygodzie z Rei :P