Kosmetyki KALLOS - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-11, 19:04   #481
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Dot.: Kosmetyki KALLOS

Cytat:
Napisane przez 1anusia1 Pokaż wiadomość
Witam. Kupiłam maskę miodową do suchych i zniszczonych włosów firmy kallos. Przeraził mnie zapach tej maski oraz strasznie intensywny żółty kolor... Czy któraś z wizażanek używała jej na blond włosy? Zastanawiam sie, czy trzymajac na blond wlosach tak intensywny żółty kolor nie zżółkną mi włosy? juz zapach jakos zniose... Moze glupie pytanie ale boje sie eksperymentowac...:/ Prosze o porade...
połączyłam z większym wątkiem o kosmetykach Kallos, na przyszłość korzystaj z wyszukiwarki, proszę
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-11, 19:10   #482
1anusia1
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
połączyłam z większym wątkiem o kosmetykach Kallos, na przyszłość korzystaj z wyszukiwarki, proszę

jestem początkującą wizażanką więc proszę wybaczyć Pozdrawiam
1anusia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-11, 19:13   #483
1anusia1
Przyczajenie

Dot.: KALLOS - miodowa maska do włosów suchych, jej mocny żółty kolor i blond włosy..

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Parę miejsc niżej wisi cały wątek poświęcony Kallosowi... Poza tym co ma kolor maski do rzeczy? Przeciez ziołowe szampony często mają zielony kolor, a nikomu od tego włosy nie zielenieją.
Jak to co ma kolor maski do wlosow? a no ma bardzo duzo. Fioletowy szampon do wlosow blond nadaje im srebrną poświatę, wiec mysle,ze kolor maski moze miec bardzo ogromne znaczenie...
Stary 2008-02-11, 19:18   #484
lele
Zakorzenienie

Dot.: KALLOS - miodowa maska do włosów suchych, jej mocny żółty kolor i blond włosy..

Anusia nie sadze.. mi od bialej plancety czy late wlosy nie osiwialy.. a od frutty rozowej nie staly sie rozowe.. a szampony czy plukani nadajace srebrny blysk sa koloru fioletowego ze wzgledu na sklad.. ale maszeczki mzoesz uzywac spokojnie..
lele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-11, 19:52   #485
1anusia1
Przyczajenie

Dziękuję "lele" za odpowiedź Wolala sie upewnic Pozdrawiam
Stary 2008-02-11, 19:54   #486
lele
Zakorzenienie

bardzo porsze
lele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-11, 19:54   #487
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Napisane przez 1anusia1 Pokaż wiadomość
Jak to co ma kolor maski do wlosow? a no ma bardzo duzo. Fioletowy szampon do wlosow blond nadaje im srebrną poświatę, wiec mysle,ze kolor maski moze miec bardzo ogromne znaczenie...
Te fioletowe szampony mają specjalnie za zadanie wyciągać z włosów zimne tony, ale to jest napisane na opakowaniu - o ile na opakowaniu Twojego preparatu nie ma informacji o tym, że jest to produkt do pogłebiania danego koloru włosów to nie ma obaw.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-11, 20:45   #488
1anusia1
Przyczajenie

Dzieki za odpowiedź w takim razie idę kłaść spokojnie tę nieładnie pachnącą miodową maskę:/ mam nadzieję, że efekt mnie pozytywnie zaskoczy w porównaniu z zapachem:/
Stary 2008-02-29, 16:21   #489
bety88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kokardk@ Pokaż wiadomość
Właśnie zauważyłam nową wersje maski - z jedwabiem. http://uradka.pl/product_info.php/ma...c0d3cae3ca8b14
Kusi i placenta, i latte, ale niestety są tylko w litrowych opakowaniach Musze sie zdecydować na jedną. Jeśli ktoś już uzywał proszę opisać wrażenia

Właśnie pare dni temu przyszła mi lette z jedwabiem http://uradka.pl/product_info.php/cP...oducts_id/4585 ale wielkiej różnicy między tą, a tą samą ale bez jedwabiu nie zauwazam więc to samo tylko pare złotych droższa
bety88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-29, 17:23   #490
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez bety88 Pokaż wiadomość
Właśnie pare dni temu przyszła mi lette z jedwabiem http://uradka.pl/product_info.php/cP...oducts_id/4585 ale wielkiej różnicy między tą, a tą samą ale bez jedwabiu nie zauwazam więc to samo tylko pare złotych droższa
Hm, może różnica pojawi się dopiero przy długofalowym używaniu tej maski?
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-01, 18:53   #491
bety88
Raczkowanie

oby
bety88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-03-02, 12:38   #492
imago84
Wtajemniczenie

fajna ta stronka u Radka duzo kosmetyków znanych i nieznanych
dużo odzywek i rzeczy do prostowania wlosow zamawialyscie jakiś jestescie zadowolone?
Stary 2008-03-02, 22:17   #493
Luna83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez imago84 Pokaż wiadomość
fajna ta stronka u Radka duzo kosmetyków znanych i nieznanych
dużo odzywek i rzeczy do prostowania wlosow zamawialyscie jakiś jestescie zadowolone?
ja właśnie ostatnio zamawiałam dość sporo rzeczy, nie tylko z Kallosa Na razie wypróbowałam maskę Placenta, raz jeden, sama nie wiem jeszcze co o niej myśleć, na poewno świetnie sie po niej rozczesują włoski, niezły błysk, ale nieco obciąża, zobaczymy co będzie dalej.

Wypróbowałam na razie szampon nawilżający CHI i jestem oczarowana. Ponadto postanowiłm, kupić parę rzeczy w ciemno, właśnie nieznanych firm, np.odżywkę i szampon Farmavity, a także nawilżającą odżwykę Chantal - zarz idę umyć nią włoski, kosztowała 18 zł,więc postanowiłam wypróbować, mam nadzieję, że będzie ok Kilka rzeczy czekja więc w kolejce,. nic tylko myc włoski, hehe.

A co do prostowania - ja polecam Babylissa ale tego nie ma u Radka niestety

Mój blog modowy - zapraszam

http://ana-collection.blogspot.com

Mój instagram: https://instagram.com/anacollection83/

Luna83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-03, 08:19   #494
imago84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Luna83 Pokaż wiadomość
ja właśnie ostatnio zamawiałam dość sporo rzeczy, nie tylko z Kallosa Na razie wypróbowałam maskę Placenta, raz jeden, sama nie wiem jeszcze co o niej myśleć, na poewno świetnie sie po niej rozczesują włoski, niezły błysk, ale nieco obciąża, zobaczymy co będzie dalej.

Wypróbowałam na razie szampon nawilżający CHI i jestem oczarowana. Ponadto postanowiłm, kupić parę rzeczy w ciemno, właśnie nieznanych firm, np.odżywkę i szampon Farmavity, a także nawilżającą odżwykę Chantal - zarz idę umyć nią włoski, kosztowała 18 zł,więc postanowiłam wypróbować, mam nadzieję, że będzie ok Kilka rzeczy czekja więc w kolejce,. nic tylko myc włoski, hehe.

A co do prostowania - ja polecam Babylissa ale tego nie ma u Radka niestety
no dokładnie duzo firm jest nie zanych a moze warto je wyprobowac
tak samo zaczynalam wlasnie z kallosa ktory okazal sie fajny
u siebie w miescie mam 2 hurtownie ale nie wszystkie rzeczy są akurat z kallosme nie jest zl e ale malo jest kosmetykow do prostowania :/
Stary 2008-03-04, 10:29   #495
Quenny
Raczkowanie

Witajcie ! Od miesiacą "buszuję" po tymże Forum i uczę się (przynajmniej staram się). Mam duże problemy z włosami : suche włosy (farbowania), tłusta skóra głowy, wypadanie (stres, choroby). A że mam problemową skórę (naczynka, trądzik różowaty) wszystkie kosmetyki, które zawierają więcej (dla innych osób) odżywczych składników - mnie szkodzą. Od pół roku mieszkam w Polsce i szukam(tesuję) dostępne tu środki do pielęgnacji włosów. Jak dotychczas - bez zadawalającego rezultatu. Za Waszą namową dokonałam zamówień.
Dzisiaj przyszła pierwsza partia:
- szampon FRUTTA - Lavaggi Frequenti (w składzie SLS ?! ?! ?!);
- szampon z proteinami i jedwabiem - seria Biosilk (w składzie SLS ?!)
- silk therapy - jedwabna regeneracja - Biosilk;
- mleczna maska - KALLOS;(w składzie alkohol ?! ?! ?!)
- maska Placenta - KALLOS (w składzie alkohol ?! ?! ?!)
W drodze : MATRIX BIOLAGE - szampon i odżywka do włosów osłabionych.
Jak mam tego używać? W jakiej kolejności? Jak często ?!Co z w/w składnikami, które - Waszym zdaniem (Forum) - nie pomagają, a wręcz szkodzą ? Liczę na Wasze doświadczenie !
Z "Matrixem" miałam kontakt parę lat temu (inna seria). Dla mnie nie był dobry - chyba za bogaty w "dobroci". Zobaczę co z Biolage.
Pozdrawiam i dziękuję za rady
Quenny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-04, 10:50   #496
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Quenny Pokaż wiadomość
Witajcie ! Od miesiacą "buszuję" po tymże Forum i uczę się (przynajmniej staram się). Mam duże problemy z włosami : suche włosy (farbowania), tłusta skóra głowy, wypadanie (stres, choroby). A że mam problemową skórę (naczynka, trądzik różowaty) wszystkie kosmetyki, które zawierają więcej (dla innych osób) odżywczych składników - mnie szkodzą. Od pół roku mieszkam w Polsce i szukam(tesuję) dostępne tu środki do pielęgnacji włosów. Jak dotychczas - bez zadawalającego rezultatu. Za Waszą namową dokonałam zamówień.
Dzisiaj przyszła pierwsza partia:
- szampon FRUTTA - Lavaggi Frequenti (w składzie SLS ?! ?! ?!);
- szampon z proteinami i jedwabiem - seria Biosilk (w składzie SLS ?!)
- silk therapy - jedwabna regeneracja - Biosilk;
- mleczna maska - KALLOS;(w składzie alkohol ?! ?! ?!)
- maska Placenta - KALLOS (w składzie alkohol ?! ?! ?!)
W drodze : MATRIX BIOLAGE - szampon i odżywka do włosów osłabionych.
Jak mam tego używać? W jakiej kolejności? Jak często ?!Co z w/w składnikami, które - Waszym zdaniem (Forum) - nie pomagają, a wręcz szkodzą ? Liczę na Wasze doświadczenie !
Z "Matrixem" miałam kontakt parę lat temu (inna seria). Dla mnie nie był dobry - chyba za bogaty w "dobroci". Zobaczę co z Biolage.
Pozdrawiam i dziękuję za rady
SLS to powszechne detergenty, uważa się, że posiadają właściwości kancerogenne. Przy czm proces mycia jest dość krótki, więc i kontakt ze skórą jest krótki. Jeśli nie wywołują u Ciebie podraznień to możesz je stosować. Jeśli chodzi o kallosy to nie mają one alkoholu w składzie. A kolejność- no trochę tego jest, maski można na zmianę, szampony podobnie. Chociaż nie wiem czy jest sens używać 2 szampony równolegle. Lepiej np. myć przez miesiac jednym, a potem przez kolejny miesiąc drugim. Co innego maski, można je stosować na przemian.

Edit: z tego co pamiętam to gdzieś ktoś wklejał skady biolage i nie było tam nic ciekawego, trochę ekstraktó, ale na samym końcu, poza tym dużo konserwantów i zapach stanowczo za wysoko w składzie

pozdrawiam
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-10, 15:12   #497
Quenny
Raczkowanie

Jolie, dziękuję za rady - dostosowałam się.
A oto i moje odczucia. PLACENTA nie sprawdziła się ! A szkoda ... Szampon FRUTTA i mleczna maska jak dotychczas bez większych minusów. Testuję dalej, chociaż moje włosy i skóra głowy już po pierwszym razie wiedzą co dla nich złe, a co dobre. Reszta produktów (plus "zagraniczny" WAX) w drodze do kosza na śmieci.
Będę pobierała w dwójnasób dalsze nauki od Was
Pozdrawiam
Quenny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-11, 16:41   #498
asiulka123
Zakorzenienie

jestem pod wrażeniem kremu mlecznego Kallosa- lepszej odżywki nie miałam kończę małe opakowanie, jutro albo pojutrze będę miała wersję 1000 ml zastanawiałam się nad kremem Placenta albo Frutta, ale one nie mają już tak bardzo dobrych opinii jak ta mleczna. Miała któraś z Was może ten olejek http://uradka.pl/product_info.php/cP...ducts_id/2512?

asiulka123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-11, 16:44   #499
Giga10
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiulka123 Pokaż wiadomość
jestem pod wrażeniem kremu mlecznego Kallosa- lepszej odżywki nie miałam kończę małe opakowanie, jutro albo pojutrze będę miała wersję 1000 ml zastanawiałam się nad kremem Placenta albo Frutta, ale one nie mają już tak bardzo dobrych opinii jak ta mleczna

Ale mówisz o tej zwykłej mlecznej? czy z jedwabiem? Ja mam placentę i też jestem bardzo zadowolona a Pani w sklepie powiedziała, że placenta zregeneruje a mleczna wygładzi. Ale chyba na tą mleczną też się skuszę, bo na stronie Radka w opisie jest, że również nawilża i regeneruje
Giga10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-11, 18:51   #500
asiulka123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Giga10 Pokaż wiadomość
Ale mówisz o tej zwykłej mlecznej? czy z jedwabiem? Ja mam placentę i też jestem bardzo zadowolona a Pani w sklepie powiedziała, że placenta zregeneruje a mleczna wygładzi. Ale chyba na tą mleczną też się skuszę, bo na stronie Radka w opisie jest, że również nawilża i regeneruje

mam ten zwykły krem mleczny pomyślę jeszcze nad tą placentą, najwyżej zamówię następnym razem

Stary 2008-03-11, 21:39   #501
Luna83
Zadomowienie

Cytat:
jestem pod wrażeniem kremu mlecznego Kallosa- lepszej odżywki nie miałam kończę małe opakowanie, jutro albo pojutrze będę miała wersję 1000 ml zastanawiałam się nad kremem Placenta albo Frutta, ale one nie mają już tak bardzo dobrych opinii jak ta mleczna. Miała któraś z Was może ten olejek http://uradka.pl/product_info.php/cP...ducts_id/2512?

Placenta bardzo fajne, świetnie po niej mi się włoski układają, polubiłam ją od pierwszego nałożenia, tylko trzeba ja dobrze spłukać.

Frutty natomiast zupełnie nie polecam - świetnie pachnie, zapach utrzymuje się na włosach do następnego dnia, ale to wszystko co robi. Działa jak odżywka sklepowa, można po niej rozczesać włoski i tyle. Nie nawilża, nie regeneruje, raczej nie warto.

Stary 2008-03-12, 10:53   #502
Dori1981
Raczkowanie

Cytat:
mam ten zwykły krem mleczny pomyślę jeszcze nad tą placentą, najwyżej zamówię następnym razem
Najpierw używałam placenty i byłam z niej zadowolona,ale chciałam wypróbować latte bo nie ma silikonów i użekła mnie swoim zapachem.Włosy po latte są lżejsze. POLECAM OBIE
Dori1981 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-12, 11:19   #503
fairy_m
Raczkowanie

GG do fairy_m

Mam obie,Placente i Latte.Placenta wydaje mi sie byc lepsza(lepiej regeneruje)natomiast mleczna wybiela mi odrobine wlosy,co mi bardzo odpowiada,bo mam blondUzywam na zmiane.
Moze to tylko sugestia ale wydaje mi sie ze obie maski dodaja objetosci moim wlosom,po prostu je lubia

http://www.icq.com/friendship/pages/...page_19994.php
fairy_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-13, 11:39   #504
asiulka123
Zakorzenienie

Dzisiaj dotarł do mnie krem mleczny 1000 ml od Radka Zdziwiłam się tylko, że zapakował tak dużą odżywkę do koperty a nie do pudełka . W innej hurtowni, w której robiłam zakupy sprzedawca najmniejszego Kallosa włożył do pudełka. Mniejsza z tym, Kallos jest cały Nad tą Placentą pomyślę, choć kusi mnie jeszcze polski wax. Na sam początek zamówię najmniejszą placentę, ale żeby było ekonomicznie to chciałabym sobie jeszcze coś zamówić u Radka. Ma tam kosmetyki nieznanych mi firm, boję się zamawiać bo nie znam składu Polecacie coś jeszcze z tej firmy? Może jakiś szampon? Nie wszystkie produkty, które oferuje są w KWC, więc nie wiem jakie one są.

Stary 2008-03-13, 16:48   #505
kafetka
Zadomowienie

ja mam szampon kallos ten fioletowy relax do wosow farbowanych z gliceryna jest fajny mam tez do kompletu balsam pielegnacyjny z prowitamina b5 w bialym opakowanku i jest swietny po zadnej odzywce ze sklepu wlosy tak nie odzyly
kafetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-14, 13:15   #506
Luna83
Zadomowienie

Cytat:
Dzisiaj dotarł do mnie krem mleczny 1000 ml od Radka Zdziwiłam się tylko, że zapakował tak dużą odżywkę do koperty a nie do pudełka . W innej hurtowni, w której robiłam zakupy sprzedawca najmniejszego Kallosa włożył do pudełka. Mniejsza z tym, Kallos jest cały Nad tą Placentą pomyślę, choć kusi mnie jeszcze polski wax. Na sam początek zamówię najmniejszą placentę, ale żeby było ekonomicznie to chciałabym sobie jeszcze coś zamówić u Radka. Ma tam kosmetyki nieznanych mi firm, boję się zamawiać bo nie znam składu Polecacie coś jeszcze z tej firmy? Może jakiś szampon? Nie wszystkie produkty, które oferuje są w KWC, więc nie wiem jakie one są.

Ja polecam od Radka produkty Farmavity, są superowe i mają ciekawy skład, co potwierdziły nasze forumowe biochemiczki
Mam odżywkę Farmavty do włosów frabowanych, 1 litr kosztuje 29 zł - jest kapitalna dla mnie

Stary 2008-04-02, 14:49   #507
oleczka87
Rozeznanie

Używam od jakiegoś czasu maski latte i mogę z ręką na sercu powiedzieć, że lepszej odzywki nie miałam jak żyję. Od pół roku intensywnie regenneruje i zapuszczam włosy i moje włosy przeszły juz Glorię, Wax, odżywkę regeneracyjną Seboradin, Pantene która miała odbudować w miesiąc uszkodzenia z 3 lat i latte jest bezkonkurencyjna. Pięknie pachnie, włosy mają ładniejsze skręt, bardzo się błyszczą, są miękkie, puszyste i takie mięsiste. Idę jutro do hurtowni zapytać czy mają ją w moim mieście, bo mi się kończy .
oleczka87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-03, 14:51   #508
CocoPoznan
Rozeznanie

Witam,
Czy ktoś zna może tą maseczkę z Kallosa:Herbal balm?
Właśnie "u Radka" z Allegro pojawiłosię toto. Jest w poj 500ml, w kolorze zielonym.
Ma taki opis na stronce: perłowa maseczka - Ziołowa maseczka do włosów o właściwości balsamu. Maseczka zawiera specjalną formułę która idealnie regeneruje włosy suche matowe i łamliwe. Maska ta przeznaczona jest do włosów które zostały zniszczone spalone wszelkiego typu zabiegami chemicznymi, regeneruje wszystkie włosy i nawet te najbardziej zniszczone i spalone. Maseczka ta pielęgnuje, zmiękcza, odżywia suche i łamliwe włosy. Po zastosowaniu maseczki włosy stają się jedwabiście gładkie i łatwe w rozczesywaniu. Włosy są dogłębnie nawilżone i zregenerowane po same końce.
Brzmi ciekawie...
CocoPoznan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-03, 16:48   #509
Śnieżka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oleczka87 Pokaż wiadomość
Używam od jakiegoś czasu maski latte i mogę z ręką na sercu powiedzieć, że lepszej odzywki nie miałam jak żyję. Od pół roku intensywnie regenneruje i zapuszczam włosy i moje włosy przeszły juz Glorię, Wax, odżywkę regeneracyjną Seboradin, Pantene która miała odbudować w miesiąc uszkodzenia z 3 lat i latte jest bezkonkurencyjna. Pięknie pachnie, włosy mają ładniejsze skręt, bardzo się błyszczą, są miękkie, puszyste i takie mięsiste. Idę jutro do hurtowni zapytać czy mają ją w moim mieście, bo mi się kończy .

A mozna kallosa dostac w sklepie z kosmetykami fryzjerskimi do wlosow?
Śnieżka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-04-03, 18:53   #510
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Śnieżka Pokaż wiadomość
A mozna kallosa dostac w sklepie z kosmetykami fryzjerskimi do wlosow?
Można - ja tylko w sklepie kupuję, nie zamawiam przez internet.
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości