Scent Bar II - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-03, 15:30   #4891
martwa papuga
Zakorzenienie

Dot.: Scent Bar II

Cytat:
Napisane przez _Adelajda_ Pokaż wiadomość
tez musze sie przyznac, ze plakalam
wychowałam sie na studiu 202
gdy mialam trzy lata znalam na pamiec 'Czego sie boisz głupia" czy piosenki z Rycerzy - cały czas moi rodzie przechowuja to na tasmach magnetofonu szpulowego
tak, pamietam wspomnienia z Trójki, pieknie tez napisał o nim na swoim blogu Artur Andrus
i jakos Kaczmarek był mi najbliższy z nich wszystkich ( cho] c lubie ich wszystkich) - zresztaa w tej chwili jest poł na pol : po drugiej stronie Kaczmarek, Waligórski, Plaskota, a sa z nami Skoczylas, Niedzielski i Szelc = aczkolwiek Skoczylas mi wczoraj podpadł i to dośc mocno...
Blog Andrusa znam i odwiedzam regularnie. Pamiętam, pięknie wtedy napisał. Dobrze, że jego jeszcze mamy, młodego i zdrowego.
Ja nagrywałam Pamiętnik Młodej Lekarki.
Skoczylas, Niedzielski i Szelc zawsze byli trochę mniej lotni od Jasia Kaczmarka i Waligórskiego (nie pamiętam, co dokładnie stworył Plaskota.)
A czym Cię wkurzył Skoczylas?
Cytat:
Napisane przez Sabbath Pokaż wiadomość
Ładna, pachnie... średnio.
Używać próbowałam, ale na razie ... nie tyle bez rezultatu, co z rezultatem niezadowalającym.
Gdzie ja to konkretnie mam nakładać (poza tym, że na gębę)?

Na "pucki" na policzkach.
Albo ukośnie, podkreślając kości policzkowe.
Hm, też myślę nad tą czekoladką. Ty masz białą?
Cytat:
Dziękuję.
I jeszcze bardziej się cieszę, że się (znów) zgadzamy.

Zgadzamy się w kwestii światopoglądowej, a nie zgadzamy w piwnej. (Chyba tak lepiej, niż na odwrót )
Cytat:
U mnie to zupełnie inna historia.
Kiedy szukałam Boga - robiłam to ze szczerej potrzeby i ze szczerym zaangażowaniem.
Kiedy odkryłam, że Kościół Katolicki nie jest odpowiedzią na moje potrzeby - bardzo bolało. Ale odeszłam całkowicie i świadomie.
Choć okazało się, że moja rodzima parafia wyparła się tego, że zaniosłam im akt apostazji. Muszę zrobić to jeszcze raz, tym razem ze świadkami, bo boję się, że znów się wyprą.
Mnie do KK zraził pewien chamski i burakowaty ksiądz katecheta, głoszący nam na lekcjach religii w podstawówce, że innowiercy, homoseksualiści i wegetarianie "są głupi". Kiedy jeszcze chodziłam do kościoła, wpieniało mnie pro-AWS-owe politykowanie farorza. Teraz podobno jest fanem PiSu i opowiada w kazaniach, że głosować na co innego, to grzech. Po bierzmowaniu przestałam chodzić do kościoła, księdza z kolędą nie przyjmuję i spokój. I tylko mama mi jęczy, że "jak umrę to ci ksiądz pogrzebu odmówi.."
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 15:34   #4892
lavenderfay
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość
I tylko mama mi jęczy, że "jak umrę to ci ksiądz pogrzebu odmówi.."
Jeśli będzie z tych bardziej "normalnych" i z prawdziwym powołaniem to nie odmówi

Mam co robić w wolnym czasie, więc nie wdaję się w bezsensowne dyskusje z osobami, które poniżając na Wizażu innych starają się w ten sposób leczyć swoje kompleksy.
lavenderfay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 15:41   #4893
Zuziunia
BAN stały

Siedzę juz kilka godzin nad pracą, w procentach sie pomyliłam, bo przecież nie może wyjść np 2,5 osoby badanej i teraz to wszystko jakoś poprawiam, a jak pomyśle, że mam za 2 lata mgra pisać, to masakra po prostu. W teorii wydawało sie to banalnie proste, niestety w praktyce już tak nie jest.

Błagam poprawcie mi czymś humor bo oszaleję.
Zuziunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 15:44   #4894
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Mnie do KK zraził pewien chamski i burakowaty ksiądz katecheta, głoszący nam na lekcjach religii w podstawówce, że innowiercy, homoseksualiści i wegetarianie "są głupi". Kiedy jeszcze chodziłam do kościoła, wpieniało mnie pro-AWS-owe politykowanie farorza. Teraz podobno jest fanem PiSu i opowiada w kazaniach, że głosować na co innego, to grzech. Po bierzmowaniu przestałam chodzić do kościoła, księdza z kolędą nie przyjmuję i spokój. I tylko mama mi jęczy, że "jak umrę to ci ksiądz pogrzebu odmówi.."
powinnam się czuć obrażona przez owego księdza
ale się nie czuję, bo skoro głosi takie poglądy tzn ze jest ograniczony i nie posiada powolania - w koncu Bóg kochał wszsytkich bez względu na to,co robili, a skoro jesteś ręką Boga na ziemi też taki powinieneś być...

Cytat:
Siedzę juz kilka godzin nad pracą, w procentach sie pomyliłam, bo przecież nie może wyjść np 2,5 osoby badanej i teraz to wszystko jakoś poprawiam, a jak pomyśle, że mam za 2 lata mgra pisać, to masakra po prostu. W teorii wydawało sie to banalnie proste, niestety w praktyce już tak nie jest.

piszesz licencjat?
ja piszę właśnie mgr i biorę się za liczenie ankiet

przebrniesz przez to szybko,sama zobaczysz
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 15:44   #4895
lavenderfay
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zuziunia Pokaż wiadomość

Zuziuniu nie martw się na zapas, jakoś to będzie. Może temat magisterki wybierzesz jakiś ciekawszy i lepiej się będzie pisać. Trzymam kciuki

Mam co robić w wolnym czasie, więc nie wdaję się w bezsensowne dyskusje z osobami, które poniżając na Wizażu innych starają się w ten sposób leczyć swoje kompleksy.
Stary 2008-04-03, 15:48   #4896
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie lubię "zwykłego" piwa. Żywiec i Pilsnera omijam szerokim łukiem.
Bardzo lubię wszelkie ciemne, jak słowacki Kozel i Guiness. Nie pogardzę lekko szczypiącym w język cynamonowym Gingersem.
ja uwielbiam Koźlaka i na dodatek bardzo podoba mi się flaszka

Cytat:
Eee, nieee... że cynamon-coś-tam? Nawet takiego nie znam
Zaczyna się na H.
czyżby House z tą upierdliwą , atakującą z każdej strony dziewiczą reklamą?

Wrrr...nie umiem zrobić zgrabnych okrągłych loopków , wszystkie jak jeden mąż wyglądają pokracznie

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 15:49   #4897
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
ale się nie czuję, bo skoro głosi takie poglądy tzn ze jest ograniczony i nie posiada powolania - w koncu Bóg kochał wszsytkich bez względu na to,co robili, a skoro jesteś ręką Boga na ziemi też taki powinieneś być...

piszesz licencjat?
ja piszę właśnie mgr i biorę się za liczenie ankiet

przebrniesz przez to szybko,sama zobaczysz
Cytat:
Napisane przez lavenderfay Pokaż wiadomość
Zuziuniu nie martw się na zapas, jakoś to będzie. Może temat magisterki wybierzesz jakiś ciekawszy i lepiej się będzie pisać. Trzymam kciuki
Dzięki

Nom ja mam tendencje do martwienia sie na zapas...a potem okazuje się, ze jest ok, mam nadzieję, ze i w tym przypadku tak będzie.

Mam ochotę na puder mineralny Loreala, używał ktoś? Bo jeśli sugerować sie opiniami na KWC to jest ok.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-03, 15:54   #4898
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
ja uwielbiam Koźlaka i na dodatek bardzo podoba mi się flaszka
Ładna, prawda? I kapsle
Cytat:
czyżby House z tą upierdliwą , atakującą z każdej strony dziewiczą reklamą?
Bingo to oni są od dziewiczych reklam? Nawet wcześniej nie zajarzyłam.
A oferta odzieżowa - wszystkie kolory pawia.

Zuziu, IsaDora też ma puder mineralny i nie testuje na zwierzętach.
Stary 2008-04-03, 16:01   #4899
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Zuziu, IsaDora też ma puder mineralny i nie testuje na zwierzętach.
Nie wiedziałam.
Właśnie oceniałam prace konkursowych makijaży. Wybrałam 3, 13 i 28 piękne są.
Stary 2008-04-03, 16:05   #4900
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Ładna, prawda? I kapsle
jak pierwszy raz zobaczyłam flaszkę, to dała bym sobie paznokcie poobcinać za to,że to diablę jest na niej uwiecznione klik!
Cytat:
Bingo to oni są od dziewiczych reklam? Nawet wcześniej nie zajarzyłam.
A oferta odzieżowa - wszystkie kolory pawia.
oni, oni...tylko,że ja jakaś dziwna jestem, bo jak widzę tego chłoptasia z jęzorem to mi się odechciewa. Wszystkiego.
A ubrania mają w barwach sałatki jarzynowej, nieco zużytej, fakt

Stary 2008-04-03, 16:17   #4901
Sabbath
Wiedźma

Cytat:

Na "pucki" na policzkach.
Albo ukośnie, podkreślając kości policzkowe.
Hm, też myślę nad tą czekoladką. Ty masz białą?

Zgadzamy się w kwestii światopoglądowej, a nie zgadzamy w piwnej. (Chyba tak lepiej, niż na odwrót )
A gdzie są "pucki"?
Bo ja bym chciała jakieś mieć, kurczę...

Białą mam. Brązową mogłabym sobie, co najwyżej, barwy wojenne namalować.

Cytat:
Kościół Katolicki zawsze mieszał się do polityki i temu (oraz chciwości) zawdzięcza swoją wysoką pozycję. Inaczej nie miałby takiego znaczenia. Tak to niestety w świecie jest.

A co do "farorza". Papugo - księża to ludzie jak wszyscy inni (choć zgadzam się, że dobrze by było, gdyby byli lepsi) i jak to wśród ludzi - zdarzają się dobrzy i źli, mądrzy i głupcy.

Szkoda, że pozycja duchownego w Kościele Katolickim jest taka, że ta głupota i podłość niektórych tak bardzo razi. I nie jest niestety piętnowana przez władze Kościoła.

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
Ale którego Boga?
Staro, czy nowotestamentowego. Bo to zupełnie różne (moim zdaniem sprzeczne często) kodeksy etyczne.
A Katolicy często zapominają, że Stary Testament też ich dotyczy.

Cytat:
Napisane przez lavenderfay Pokaż wiadomość
Jeśli będzie z tych bardziej "normalnych" i z prawdziwym powołaniem to nie odmówi
Żeden nie odmówi, jak mu zapłacisz.

Pamiętam sytuację, kiedy odmówiono mi prawa do wprowadzenia urny z prochami matki (była Katoliczką) do kościoła. Klecha w nosie miał encyklikę papieską, którą mu zacytowałam, a która zezwala na katolicki pochówek osób poddanych kremacji. Ale tysiąc złotych łapówy to chciwca przemówiło.

I drugi przykład - chowałam niedawno przyjaciela, który był ateistą i nie życzył sobie księdza na pogrzebie. Najpierw załatwiłam normalnie mistrza ceremonii, ale kiedy dowiedziała się o tym rodzina, niezainteresowana dotychczas ani człowiekiem, ani pogrzebem - wystarczył jeden ich telefon do zakładu pogrzebowego żeby pochowano go z księdzem, który nawet pięknie łgał na mszy, że rzekomo nieboszczyk do kościoła codziennie chadzał. Rodzinka oczywiście na pogrzeb się nie pofatygowała. Wystarczyło, że wstydu nie było.

Ech...

Ja zaznaczyłam już wyraźnie, że księdza ma nie być. Chyba, że jakiś kumpel zakonnik jako gość.
Ma być za to dudziarz.
A całą kasę, którą mieliby zmarnować na księdza, trumnę, pogrzeb i grób - niech przeznaczą na piwo i niech je wypiją wspominając mnie. Koniecznie na wesoło.
Sabbath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 16:22   #4902
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
jak pierwszy raz zobaczyłam flaszkę, to dała bym sobie paznokcie poobcinać za to,że to diablę jest na niej uwiecznione klik!

oni, oni...tylko,że ja jakaś dziwna jestem, bo jak widzę tego chłoptasia z jęzorem to mi się odechciewa. Wszystkiego.
A ubrania mają w barwach sałatki jarzynowej, nieco zużytej, fakt

Butelka ciekawa, ale ja znam tę wersję:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kozel.jpg (214,0 KB, 2 załadowań)
Stary 2008-04-03, 16:23   #4903
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
A gdzie są "pucki"?
Bo ja bym chciała jakieś mieć, kurczę...
Masz, masz. Jak wciągasz policzki, tzn. tak, jakbys się chciała ugryżć w policzki od wewnątrz, to uwydatniają Ci się te pucki. I tam maziasz

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 16:30   #4904
Sabbath
Wiedźma

Cytat:

To są dwa różne piwa.

Koźlak jest polski, Velkopopovicky Kozel czeski. Oba dobre, ale Kozel o niebo lepszy.

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Masz, masz. Jak wciągasz policzki, tzn. tak, jakbys się chciała ugryżć w policzki od wewnątrz, to uwydatniają Ci się te pucki. I tam maziasz
Aaaaa.... To są pucki.
Pewnie, że mam!

Tam właśnie będę maziać.

Dzięki wielkie!
Stary 2008-04-03, 16:42   #4905
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Ja zaznaczyłam już wyraźnie, że księdza ma nie być. Chyba, że jakiś kumpel zakonnik jako gość.
Ma być za to dudziarz.
A całą kasę, którą mieliby zmarnować na księdza, trumnę, pogrzeb i grób - niech przeznaczą na piwo i niech je wypiją wspominając mnie. Koniecznie na wesoło.
Ja natomiast chcę aby mnie spalono. Przynajmniej robaki mnie nie zjedzą, jakieś takie estetyczniejsze mi sie to wydaje.

Jeden z lekarzy (imienia i nazwiska nie podam), będący pilotem cierpiał strasznie podczas choroby, więc sam się uśmiercił wbijając igłę prosto w serce, ale przed śmiercią zaznaczył, że jego ciało ma być spalone, a prochy rozrzucone nad lotniskiem (miejscowości nie będę wymieniać). I faktycznie jego prochy były rozrzucone z samolotu nad tym właśnie lotniskiem.
Stary 2008-04-03, 16:42   #4906
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Aaaaa.... To są pucki.
Pewnie, że mam!

Tam właśnie będę maziać.

Dzięki wielkie!
Ech, gdybym była facetem, to bym była świetnym kochankiem Potrafię jak widać znaleźć punkty na ciele kobiety, z których owa kobieta nie zdaje sobie nawet sprawy. Mało tego, ja tej kobiety na oczy nie widziałam!

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
Stary 2008-04-03, 16:44   #4907
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Ech, gdybym była facetem, to bym była świetnym kochankiem Potrafię jak widać znaleźć punkty na ciele kobiety, z których owa kobieta nie zdaje sobie nawet sprawy. Mało tego, ja tej kobiety na oczy nie widziałam!

Cos jak w filmie "Czego pragną kobiety"
Stary 2008-04-03, 16:45   #4908
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
To są dwa różne piwa.
Koźlak jest polski, Velkopopovicky Kozel czeski. Oba dobre, ale Kozel o niebo lepszy.
Koźlaka nie znam. Zanim wkliknęłam link, zdawało mi się, że Vesenka pisze o tym samym, ale to jednak co innego.
Wielu piw nie znam, ale ciemny Kozel wymiata.
Cytat:
Aaaaa.... To są pucki.
Pewnie, że mam!
Tam właśnie będę maziać.
Dzięki wielkie!
Ja mam taką definicję pucek że to to, co się uwypukla przy uśmiechu.
Czyli właściwie to samo.
Stary 2008-04-03, 16:51   #4909
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
To są dwa różne piwa.

Niedobre kobiety...narobiłyście mi smaka na owego Kozela. Ciekawe czy uda mi się gdzieś nabyć Też mi się miało kiedy piwa zachcieć... chwilowo mogę sobie co najwyżej osmarkać monitor, a nie planować wyprawę do sklepu...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-03, 16:55   #4910
Sabbath
Wiedźma

Cytat:
Ja natomiast chcę aby mnie spalono. Przynajmniej robaki mnie nie zjedzą, jakieś takie estetyczniejsze mi sie to wydaje.
Spalenie i rozsypanie jest tak oczywiste, że nawet nie pisałam...
Cytat:
Jeden z lekarzy (imienia i nazwiska nie podam), będący pilotem cierpiał strasznie podczas choroby, więc sam się uśmiercił wbijając igłę prosto w serce, ale przed śmiercią zaznaczył, że jego ciało ma być spalone, a prochy rozrzucone nad lotniskiem (miejscowości nie będę wymieniać). I faktycznie jego prochy były rozrzucone z samolotu nad tym właśnie lotniskiem.
Z tego, co mi wiadomo jest to w Polsce nielegalne i nie wolno tak robić.
Skąd znasz tę historię?

Mam nadzieję, że do czasu mojej śmierci przepisy się zmienią i kumple będą mogli mnie rozsypać z drakkara na morzu, ale na razie tym, którzy nie chcą mieć grobów zostaje park pamięci na cmentarzu komunalnym.

Chyba, że chcemy, żeby nasza rodzina miała nieprzyjemności po wykonaniu naszej ostatniej woli.

Cytat:

Gdybyś była facetem zastanowiłabym się, czy nie warto Ci się pokazać.

W sumie. I tak chętnie bym Ci się pokazała z wzajemnością (mam na mysli zwykłe spotkanie, nie rozbieraną randkę ).

Cytat:
Koźlaka nie znam. Zanim wkliknęłam link, zdawało mi się, że Vesenka pisze o tym samym, ale to jednak co innego.
Wielu piw nie znam, ale ciemny Kozel wymiata.
Kozel jasny też daje radę.

W ogóle czeskie ciemne piwa sa pyszne. Zupełnie nie ten sam ulep, który rozumie się pod pojęciem "ciemne piwo" w Polsce.
Stary 2008-04-03, 16:59   #4911
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Sabbath, Ty kiedyś byłaś w Warszawie na zlocie Perfumek, prawda? Ja sie wtedy chyba jeszcze nie udzielałam tak bardzo tu na forum, ale nie wybierasz się jakoś do stolicy...?

Stary 2008-04-03, 17:01   #4912
tymena
Zakorzenienie

GG do tymena

Cytat:
Z tego, co mi wiadomo jest to w Polsce nielegalne i nie wolno tak robić.
Skąd znasz tę historię?
.

Dokładnie, to u nas nielegalne. Ale może historia o której pisze Zuziunia nie wydarzyła się w Polsce
tymena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 17:04   #4913
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Aggie - tekst o facecie i miejscach rozwalił mnie

Cytat:
Napisane przez tymena Pokaż wiadomość
Dokładnie, to u nas nielegalne. Ale może historia o której pisze Zuziunia nie wydarzyła się w Polsce
Albo odbyło się parędziesiąt lat wstecz.
Mnie ta historia też gdzieś krąży w zakamarkach pamięci, choć jakby ktoś zapytał, to wydawało mi się, że to nad parkiem, nie nad lotniskiem było - tak czy tak, z samolotu. ALe kiedy i gdzie - nie mam pojęcia.
Stary 2008-04-03, 17:05   #4914
Różowy Strachulec
Zakorzenienie

Wróciłam niedawno z pracy i prawie nie wiem jak się nazywam

To był mocny pierwszy dzień - 8 godzin ciągłego klikania z jedną przerwą na pół obiadu (drugie pół zjem jutro), nie było mowy o wejściu na wizaż nawet na chwilę
Dowiedziałam się też że za jakieś dwa tygodnie czeka mnie spotkanie z najbardziej nielubianym klientem z poprzedniej pracy (ja się chyba od nich nigdy nie uwolnię )

Będzie ciekawie
Stary 2008-04-03, 17:05   #4915
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez tymena Pokaż wiadomość
Tą historie opowiadał mój tato, może nie chodzi o całość prochów, musiałabym zapytać. W każdym razie była to ostatnia wola tego pilota, aha było to wczasach II wojny.

Dziewczyny wierzycie w klątwy i zły urok?
Stary 2008-04-03, 17:07   #4916
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Zuziuniu, wierzę w klątwy, ale wierzę też, że obracają się przeciwko nadawcy, w zły urok- nie.

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 17:09   #4917
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
Napisane przez Różowy Strachulec Pokaż wiadomość
Wróciłam niedawno z pracy i prawie nie wiem jak się nazywam

To był mocny pierwszy dzień - 8 godzin ciągłego klikania z jedną przerwą na pół obiadu (drugie pół zjem jutro), nie było mowy o wejściu na wizaż nawet na chwilę
Biedactwo, to rzucili Cię od razu na głęboką wodę...
Ale zadowolona (chociaż troszkę?)
Stary 2008-04-03, 17:14   #4918
Zuziunia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Zuziuniu, wierzę w klątwy, ale wierzę też, że obracają się przeciwko nadawcy, w zły urok- nie.
Ja tez myślę, że obracają sie przeciwko nadawcy i to ze zdwojona siłą.
Czy da się jakąś klątwę odczarować, wiem brzmi to trochę absurdalnie, ale chciałabym sie dowiedzieć. Jeżeli klątwa, to rozumiem, że moce nieczyste, może Msza Sw. by pomogła albo pomoc jakiejś uczonej w tym temacie osoby duchownej, nie pseudo duchownej.
Stary 2008-04-03, 17:17   #4919
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Ja miałam także na myśli klątwę słowną, przeklęcie kogoś, do tego nie trzeba czasem specjalnych obrządków

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 17:19   #4920
lavenderfay
Rozeznanie

Cytat:
Ja tez myślę, że obracają sie przeciwko nadawcy i to ze zdwojona siłą.
Czy da się jakąś klątwę odczarować, wiem brzmi to trochę absurdalnie, ale chciałabym sie dowiedzieć. Jeżeli klątwa, to rozumiem, że moce nieczyste, może Msza Sw. by pomogła albo pomoc jakiejś uczonej w tym temacie osoby duchownej, nie pseudo duchownej.
Zuziuniu a Tobie co!!!!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości