![]() |
#4891 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Scent Bar II
Cytat:
![]() Ja nagrywałam Pamiętnik Młodej Lekarki. ![]() Skoczylas, Niedzielski i Szelc zawsze byli trochę mniej lotni od Jasia Kaczmarka i Waligórskiego (nie pamiętam, co dokładnie stworył Plaskota.) A czym Cię wkurzył Skoczylas? ![]() Cytat:
Na "pucki" na policzkach. Albo ukośnie, podkreślając kości policzkowe. Hm, też myślę nad tą czekoladką. Ty masz białą? Cytat:
Zgadzamy się w kwestii światopoglądowej, a nie zgadzamy w piwnej. ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4892 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4893 |
BAN stały
|
Siedzę juz kilka godzin nad pracą, w procentach sie pomyliłam, bo przecież nie może wyjść np 2,5 osoby badanej
![]() ![]() Błagam poprawcie mi czymś humor bo oszaleję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4894 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale się nie czuję, bo skoro głosi takie poglądy tzn ze jest ograniczony i nie posiada powolania - w koncu Bóg kochał wszsytkich bez względu na to,co robili, a skoro jesteś ręką Boga na ziemi też taki powinieneś być... Cytat:
ja piszę właśnie mgr i biorę się za liczenie ankiet ![]() przebrniesz przez to szybko,sama zobaczysz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4895 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4896 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wrrr...nie umiem zrobić zgrabnych okrągłych loopków , wszystkie jak jeden mąż wyglądają pokracznie ![]()
![]() |
#4897 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nom ja mam tendencje do martwienia sie na zapas...a potem okazuje się, ze jest ok, mam nadzieję, ze i w tym przypadku tak będzie. Mam ochotę na puder mineralny Loreala, używał ktoś? Bo jeśli sugerować sie opiniami na KWC to jest ok. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4898 | |
Zakorzenienie
|
Ładna, prawda? I kapsle
![]() Cytat:
![]() A oferta odzieżowa - wszystkie kolory pawia. ![]() Zuziu, IsaDora też ma puder mineralny i nie testuje na zwierzętach. ![]()
![]() |
#4899 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4900 | |
Zakorzenienie
|
jak pierwszy raz zobaczyłam flaszkę, to dała bym sobie paznokcie poobcinać za to,że to diablę jest na niej uwiecznione
![]() Cytat:
A ubrania mają w barwach sałatki jarzynowej, nieco zużytej, fakt ![]()
![]() |
#4901 | ||||
Wiedźma
|
Cytat:
Bo ja bym chciała jakieś mieć, kurczę... Białą mam. Brązową mogłabym sobie, co najwyżej, barwy wojenne namalować. ![]() Cytat:
A co do "farorza". Papugo - księża to ludzie jak wszyscy inni (choć zgadzam się, że dobrze by było, gdyby byli lepsi) i jak to wśród ludzi - zdarzają się dobrzy i źli, mądrzy i głupcy. Szkoda, że pozycja duchownego w Kościele Katolickim jest taka, że ta głupota i podłość niektórych tak bardzo razi. I nie jest niestety piętnowana przez władze Kościoła. ![]() Cytat:
Staro, czy nowotestamentowego. Bo to zupełnie różne (moim zdaniem sprzeczne często) kodeksy etyczne. A Katolicy często zapominają, że Stary Testament też ich dotyczy. Cytat:
Pamiętam sytuację, kiedy odmówiono mi prawa do wprowadzenia urny z prochami matki (była Katoliczką) do kościoła. Klecha w nosie miał encyklikę papieską, którą mu zacytowałam, a która zezwala na katolicki pochówek osób poddanych kremacji. Ale tysiąc złotych łapówy to chciwca przemówiło. I drugi przykład - chowałam niedawno przyjaciela, który był ateistą i nie życzył sobie księdza na pogrzebie. Najpierw załatwiłam normalnie mistrza ceremonii, ale kiedy dowiedziała się o tym rodzina, niezainteresowana dotychczas ani człowiekiem, ani pogrzebem - wystarczył jeden ich telefon do zakładu pogrzebowego żeby pochowano go z księdzem, który nawet pięknie łgał na mszy, że rzekomo nieboszczyk do kościoła codziennie chadzał. Rodzinka oczywiście na pogrzeb się nie pofatygowała. Wystarczyło, że wstydu nie było. ![]() Ech... Ja zaznaczyłam już wyraźnie, że księdza ma nie być. Chyba, że jakiś kumpel zakonnik jako gość. Ma być za to dudziarz. ![]() A całą kasę, którą mieliby zmarnować na księdza, trumnę, pogrzeb i grób - niech przeznaczą na piwo i niech je wypiją wspominając mnie. Koniecznie na wesoło. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4902 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Butelka ciekawa, ale ja znam tę wersję:
![]() |
#4903 |
Zakorzenienie
|
Masz, masz. Jak wciągasz policzki, tzn. tak, jakbys się chciała ugryżć w policzki od wewnątrz, to uwydatniają Ci się te pucki. I tam maziasz
![]()
#4904 | |
Wiedźma
|
To są dwa różne piwa.
![]() Koźlak jest polski, Velkopopovicky Kozel czeski. Oba dobre, ale Kozel o niebo lepszy. ![]() Cytat:
Pewnie, że mam! ![]() Tam właśnie będę maziać. Dzięki wielkie! ![]() ![]()
![]() |
#4905 | |
BAN stały
|
Cytat:
Jeden z lekarzy (imienia i nazwiska nie podam), będący pilotem cierpiał strasznie podczas choroby, więc sam się uśmiercił wbijając igłę prosto w serce, ale przed śmiercią zaznaczył, że jego ciało ma być spalone, a prochy rozrzucone nad lotniskiem (miejscowości nie będę wymieniać). I faktycznie jego prochy były rozrzucone z samolotu nad tym właśnie lotniskiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4907 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4908 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wielu piw nie znam, ale ciemny Kozel wymiata. ![]() Cytat:
![]() Czyli właściwie to samo. ![]()
![]() |
#4909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4910 | ||||
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
Skąd znasz tę historię? Mam nadzieję, że do czasu mojej śmierci przepisy się zmienią i kumple będą mogli mnie rozsypać z drakkara na morzu, ale na razie tym, którzy nie chcą mieć grobów zostaje park pamięci na cmentarzu komunalnym. Chyba, że chcemy, żeby nasza rodzina miała nieprzyjemności po wykonaniu naszej ostatniej woli. Cytat:
![]() Gdybyś była facetem zastanowiłabym się, czy nie warto Ci się pokazać. ![]() W sumie. I tak chętnie bym Ci się pokazała z wzajemnością (mam na mysli zwykłe spotkanie, nie rozbieraną randkę ![]() Cytat:
![]() W ogóle czeskie ciemne piwa sa pyszne. Zupełnie nie ten sam ulep, który rozumie się pod pojęciem "ciemne piwo" w Polsce.
![]() |
#4911 |
Zakorzenienie
|
Sabbath, Ty kiedyś byłaś w Warszawie na zlocie Perfumek, prawda? Ja sie wtedy chyba jeszcze nie udzielałam tak bardzo tu na forum, ale nie wybierasz się jakoś do stolicy...?
![]()
#4912 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4913 | |
Wtajemniczenie
|
Aggie - tekst o facecie i miejscach rozwalił mnie
![]() ![]() ![]() Cytat:
Mnie ta historia też gdzieś krąży w zakamarkach pamięci, choć jakby ktoś zapytał, to wydawało mi się, że to nad parkiem, nie nad lotniskiem było - tak czy tak, z samolotu. ALe kiedy i gdzie - nie mam pojęcia.
![]() |
#4914 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam niedawno z pracy i prawie nie wiem jak się nazywam
![]() To był mocny pierwszy dzień - 8 godzin ciągłego klikania z jedną przerwą na pół obiadu (drugie pół zjem jutro), nie było mowy o wejściu na wizaż nawet na chwilę ![]() Dowiedziałam się też że za jakieś dwa tygodnie czeka mnie spotkanie z najbardziej nielubianym klientem z poprzedniej pracy (ja się chyba od nich nigdy nie uwolnię ![]() Będzie ciekawie ![]()
#4915 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dziewczyny wierzycie w klątwy i zły urok? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4916 |
Zakorzenienie
|
Zuziuniu, wierzę w klątwy, ale wierzę też, że obracają się przeciwko nadawcy, w zły urok- nie.
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#4917 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale zadowolona (chociaż troszkę?)
![]() |
#4918 | |
BAN stały
|
Cytat:
Czy da się jakąś klątwę odczarować, wiem brzmi to trochę absurdalnie, ale chciałabym sie dowiedzieć. Jeżeli klątwa, to rozumiem, że moce nieczyste, może Msza Sw. by pomogła albo pomoc jakiejś uczonej w tym temacie osoby duchownej, nie pseudo duchownej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4919 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam także na myśli klątwę słowną, przeklęcie kogoś, do tego nie trzeba czasem specjalnych obrządków
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#4920 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:20.