Lipcówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-20, 18:56   #4351
Agg_s
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Teściowa kupiła kolejne rzeczy dla wnuka KLIK i KLIK2
ładne

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Zeszło mi zimno
Super! Niech już nie wraca, a sio!

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
jak można niszczyć czyjąś własność
Ludzie to niestety czasami straszne pajace... wracał z imprezy pewnie narąbany i trzeba było popisać się przed kolegami :/
a smaczku dodał fakt, że mamy ogólnie kamerę skierowaną na auto, tylko dzień wcześniej tata ją wyłączył bo przenosił całe osprzętowanie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny ja już po wizycie

Dzidzia zdrowa, w sumie chyba miałam to połówkowe bo wszystko pomierzył, sprawdzał przepływy itp. A nie umawialiśmy się :/ więc się cieszę, że wszystko dobrze z maluszkiem. Co do twardnień mam odpoczywać dużo, brać magnez i nospę i kontrolować ... Następną wizytę mam dopiero 27-go marca...więc za 5 tygodni! Dłuuugo!

I kolejna ważna sprawa to że dołączam do niebieskiej ekipy!
Będzie drugi synek Tymonek tak się ucieszył, że biegał po przychodniu i krzyczał : siusiak, siusiak, siusiak Idę szaleć z zakupami
Gratulacje! ale będzie siusiaków

Moje wewnętrzne ja mówi mi, że do Was dołączę, no ale do 10 marca muszę być jeszcze cierpliwa

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Mąż mi kupil dwie paczki chipsów i rurki z czekadowym nadzieniem, jest dobrze!
UUUUU, rurki!
chipsy jadłam wczoraj.

Agg_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-20, 18:57   #4352
darietta
Zakorzenienie

[QUOTE=pestycyda;71127811]
Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość

a konkretnie który model jedo fynn kupiłas? Któraś dziewczyna napisała o wrocławskim Askot. Też tak myślałam ale jak patrzę na ich ofertę w necie to pupy nie urywa wcale ilość wózków... Chyba że sklep internetowy ma uboższy asortyment.
Tak wyglada ten wózek i mega nam sie spodobał więc odrazu go wzięliśmy. Ja chce kupićtylko coś ochronnego na tą skórę żeby zabezpieczyć
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-20, 19:06   #4353
poprostu
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzie chodzisz do szkoły?
60km od Wrocławia, dołączysz?
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-20, 19:10   #4354
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
60km od Wrocławia, dołączysz?
No tak, u rodziców
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-20, 19:21   #4355
darietta
Zakorzenienie

QUOTE=pestycyda;71127811]
Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość

a konkretnie który model jedo fynn kupiłas? Któraś dziewczyna napisała o wrocławskim Askot. Też tak myślałam ale jak patrzę na ich ofertę w necie to pupy nie urywa wcale ilość wózków... Chyba że sklep internetowy ma uboższy asortyment.
Tak wyglada ten wózek i mega nam sie spodobał więc odrazu go wzięliśmy. Ja chce kupićtylko coś ochronnego na tą skórę żeby zabezpieczyć

Cos sie zdjecia nie wkleiły
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 479026051_1_1000x700_wozek-yedo-fyn-poznan.jpg (125,4 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 479026051_2_1000x700_wozek-yedo-fyn-dodaj-zdjecia.jpg (185,2 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 479026051_5_1000x700_wozek-yedo-fyn-wielkopolskie.jpg (122,0 KB, 42 załadowań)
Stary 2017-02-20, 19:36   #4356
pestycyda
Zakorzenienie

Dzieki, wyglada super

Ja tez mam jutro szkole rodzenia i omawiany bedzie plan porodu itp. Obraaziłam sie na męża że nie chce ze mną iść. On w ramach protestu na mojego focha także swojego strzelił:/ a raptem dwa dni temu go wybroniłam przed całą rodziną(tzn moimi i jego rodzicami) ktorzy przy kolacji zaczeli sie wypytywac( a zaczął o dziwo mój teść, czego bym się nie spodziewała) czy on w ogole chce w porodzie uczestniczyc bo slyszal ze nie chce na szkole rodzenia chodzic-.-. Nie chciałam żeby rodzice na niego wsiedli wiec ukróciłam temat. Glupia ja, trzba bylo dac wszystkim go pojechac:/
pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-20, 19:37   #4357
calineczka3
Zadomowienie

Hej po weekendzie
Gratulacje wizyt. Ja dalej czekam na płeć...

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
przybij piątkę
Ja jestem co prawda trochę wyższa (164 cm) ale też - wąska talia, potem biodra około 30 cm szersze od talii, ze spodniami masakra
dlaczego mnie opisujesz?

Cytat:
no może kiedyś komuś zaufam, co prawda teraz nie w głowie mi żeby kogoś szukać, ale może za kilka lat... nigdy bym nie pomyślała, że znajdę się w takiej sytuacji

a jedzonko wygląda bardzo apetycznie

mamy bardzo zły kontakt, a 30 letni facet zachowuje się jakby był złośliwym chłopcem w za krótkich spodenkach... szkoda słów.
Nie wiem jak to będzie z tym kontaktem... ale nie mam 16 lat to też nie dam sobie wejść na głowę.
Po prostu wszystko się ułoży!
Moja koleżanka właśnie urodziła i kopnęła tatusia w tyłek bo okazał się strasznie niedojrzały. Lepiej sobie poradzi bez niego i na pewno jeszcze spotka kogoś wartościowego. Ty też

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
czytam was co jakis czas, chyba wkoncu do was dołącze.
termin porodu mam ma 29lipca. mam juz jednego synka 4,5 roku.

przygarniecie mnie?
hej

Cytat:
Napisane przez aniaa_91 Pokaż wiadomość
Hejo. Wróciłam do świata żywych 😉. Pochłonięta byłam nauką na obronę ale od dziś już będę aktywnie uczestniczyć w rozmowach 😉

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
gratulacje!

Cytat:
Sorka nie wiem, czy Wam to pisałam wczoraj, ale jak oddawałam wczoraj klucze właścicielowi mieszkania to się pokłóciliśmy o kaucję. W efekcie ja mu powiedziałam, że oszukuje, on powiedział, że jak jeszcze raz tak powiem to złoży sprawę w sądzie. Na co ja mu, żeby się sobie wsadził te pieniądze i pod wpływem emocji powiedziałam mu, że wierzę w karmę i to wróci do niego i pierwszy raz mu podczas tej dyskusji zrzedła mu mina i zrobił się smutny a on dzisiaj ma operację kolana i strasznie nad tym płakał co go czeka.
Jak wróciłam do domu i opowiedziałam to mamie to mi powiedziała, że jest taki przesąd, że jak kobieta w ciąży źle pomyśli o kimś to tą osobę myszy zjedzą czy coś i coś złego tej osobie sie przytrafi. Wiedziałyście, że teraz mamy taką moc?
Jest takie przysłowie, że jeśli ktoś odmówi czegoś kobiecie w ciąży to myszy mu wszystko zjedzą. Wszystko

Cytat:
Teściowa kupiła kolejne rzeczy dla wnuka KLIK i KLIK2
fajna teściowa
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-20, 19:38   #4358
elaweronika
Rozeznanie

Mala! gratuluję

Cytat:
mi śmierdzi strasznie oliwka baby dream różowa
a co do rozporka rozpiętego haha ja jak ubrałam spodnie z wysokim stanem to też tak w pracy siedziałam, ale bałam się, że wejdzie ktoś np jakiś dyrektor i poda rękę i będę musiała wstać
Mnie też się zapach nie podoba, ale widzę już rozstępy mimo smarowania. Tylko mnie od razu robią się perłowe cieniutkie linie, nigdy nie miałam czerwonych rozstępów, od razu takie wiecie jak blizny zagojone... Na plecach mam od za szybkiego wzrostu, a teraz zauważyłam na biodrach. Ech.

Cytat:
Napisane przez electric blue Pokaż wiadomość
A, dziewczyny, które już są na zwolnieniu, miałyście może kontrolę z zusu? Chcę wkrótce poprosić gina o zwolnienie, ale też nie chciałabym na nim siedzieć zamknięta w domu w obawie, że przyjdzie kontrola, a ja będę akurat na spacerze/zakupach/u rodziców
Ja się boję że mój szef naśle na mnie kontrolę, to straszny człowiek jest... Dziś tak mnie zdenerwował, że płakałam po pracy, a maleństwo tak się wierciło i brzuch mi stwardniał cały ...

Cytat:
Dziewczyny pisaly żeby zgłosić przy wypisywaniu zwolnienia inny adres pod którym będzie się dostępnym
Ja planuję od marca L4 i wtedy zaczynamy remont, więc będę mieszkać u rodziców, ale po miesiącu - dwóch planuję wrócić do naszego mieszkania, czy możliwe jest wpisać inny adres teraz a inny potem?

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Rzadko kontroluja kobiety w ciazy ale nawet jeśli to w ciąży normalnie jesteś "chodząca" i w nosie możesz ich mieć. Jak Cie nie zastaną to przyjdą drugi raz:p
A co z tym, co któraś z Was pisała, z zabieraniem zasiłku? Kiedy można go stracić?

Cytat:
Dla mnie ten temat to trochę paranoja.
Ja się zupełnie na tym nie znam, nie mam koleżanek na L4, ani kogo zapytać, czytam różne artykuły w necie, ale mam mętlik w głowie...

Cytat:
przygarniecie mnie?
A jak! Dzień dobry

Cytat:
Jak wróciłam do domu i opowiedziałam to mamie to mi powiedziała, że jest taki przesąd, że jak kobieta w ciąży źle pomyśli o kimś to tą osobę myszy zjedzą czy coś i coś złego tej osobie sie przytrafi. Wiedziałyście, że teraz mamy taką moc?
Hehe nie życzę raczej nikomu źle, ale teraz jak widać muszę się wstrzymywać, albo i nie hehehe

Cytat:
Hej mamusie!
Stęskniłam się za Wami! Mam nadzieję, że Wy za mną też
No jasne, że tęskniłyśmy!

Cytat:
Zeszło mi zimno
Szybciutko, brałaś coś?

*
Apropo ZUSów itp tematów, mam umowę na czas określony, kończy mi się w marcu 2018, czy będzie mi przysługiwać rodzicielski?
elaweronika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-20, 19:43   #4359
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Dzieki, wyglada super

Ja tez mam jutro szkole rodzenia i omawiany bedzie plan porodu itp. Obraaziłam sie na męża że nie chce ze mną iść. On w ramach protestu na mojego focha także swojego strzelił:/ a raptem dwa dni temu go wybroniłam przed całą rodziną(tzn moimi i jego rodzicami) ktorzy przy kolacji zaczeli sie wypytywac( a zaczął o dziwo mój teść, czego bym się nie spodziewała) czy on w ogole chce w porodzie uczestniczyc bo slyszal ze nie chce na szkole rodzenia chodzic-.-. Nie chciałam żeby rodzice na niego wsiedli wiec ukróciłam temat. Glupia ja, trzba bylo dac wszystkim go pojechac:/
Może jeszcze mu się zmieni. Mój nie chciał być przy porodzie, a teraz powiedział, że chce. Więc wiesz...
Nic na siłę.

Cytat:
Napisane przez elaweronika Pokaż wiadomość
Mala! gratuluję

Mnie też się zapach nie podoba, ale widzę już rozstępy mimo smarowania. Tylko mnie od razu robią się perłowe cieniutkie linie, nigdy nie miałam czerwonych rozstępów, od razu takie wiecie jak blizny zagojone... Na plecach mam od za szybkiego wzrostu, a teraz zauważyłam na biodrach. Ech.

Ja się boję że mój szef naśle na mnie kontrolę, to straszny człowiek jest... Dziś tak mnie zdenerwował, że płakałam po pracy, a maleństwo tak się wierciło i brzuch mi stwardniał cały ...

Ja planuję od marca L4 i wtedy zaczynamy remont, więc będę mieszkać u rodziców, ale po miesiącu - dwóch planuję wrócić do naszego mieszkania, czy możliwe jest wpisać inny adres teraz a inny potem?

A co z tym, co któraś z Was pisała, z zabieraniem zasiłku? Kiedy można go stracić?

Ja się zupełnie na tym nie znam, nie mam koleżanek na L4, ani kogo zapytać, czytam różne artykuły w necie, ale mam mętlik w głowie...

A jak! Dzień dobry

Hehe nie życzę raczej nikomu źle, ale teraz jak widać muszę się wstrzymywać, albo i nie hehehe

Szybciutko, brałaś coś?

*
Apropo ZUSów itp tematów, mam umowę na czas określony, kończy mi się w marcu 2018, czy będzie mi przysługiwać rodzicielski?
Herpex

Normalnie przysługuje Ci macierzyński. Do jego końca nie mogą Cie zwolnić. Więc jeśli wybierzesz roczny do będą pieniądze wypłacać do lipca 2018.
Stary 2017-02-20, 19:52   #4360
poprostu
Zakorzenienie

Cytat:

*
Tak jak Morelle napisała macierzyński będzie Ci przez rok przysługiwał

właśnie zobaczyłam artykuł i pączkach i nie mogę się czwartku a Wy? powiedzcie, że też
Stary 2017-02-20, 19:55   #4361
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak Morelle napisała macierzyński będzie Ci przez rok przysługiwał

właśnie zobaczyłam artykuł i pączkach i nie mogę się czwartku a Wy? powiedzcie, że też
Nie wiedziałam, że to już. Nie wiem czy to dobry pomysł zjeść dużo słodkiego, jak w ten dzień mam usg połówkowe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-02-20, 20:04   #4362
vadi
*sportaddict*

Mała - gratuluję synka! Siusiaki górą

Darietta - bardzo mi się podoba ten wózek, sama bym taki brała!

Cytat:
Też
kocham pączuchy.

Wszyscy dookoła mnie tak pasą ostatnio, że ze 2 lata nie zjadłam tyle slodyczy co przez ostatnie miesiące, więc niedługo sama się zmienię w pączucha... Póki co +3kg (a właściwie 2, bo najpierw schudłam 1).
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-20, 20:05   #4363
Adriannaa88
Raczkowanie

Cytat:
urodzimy w środku lata, także dużo tych ubrań nie bedzie potrzebnych - z 6 szt body/rampesrow z krotkim rekawem. jakies 2-3 grubsze rzeczy z dlugim rekawem. 3 pary spodenek/leginsow, tyle samo z krotkimi nogawkami. my mielismy taki welurowy kombinezon na chlodniejsze dni, wygodne to bylo bo sie nie podwijał na plecach na spacerach ani w aucie. + do spania 4 kpl. ciuszkow. czapeczki ze 2, skarpetki.
ilosci male, ale eszystko zalezy od tego jak czesto robi sie pranie, latem schnie szybko. wezcue pod uwage ze napewno dostaniecie jakies ubranka w prezencie.

moja tesciowa pamietam że bardzo przeżywała to że nie zakładam dziecku czapki na spacer (w upał..) - i kupiła mu czapke.. tzn taki niebieski beret. koszmarny! powiedzialam ze go nie ubiore. oczywiscie sie obraziła
takze cieszcie sie jak wasze kupują w h&m!

ja mam sporo ubranek po starszym - jesli bedzie chlopak. jesli dziewczynka to od brata dostane po córce.

rozmiar 62 bedzie nam potrzebny we wrzesniu wiec tutaj kupowalabym juz troche cieplejsze rzeczy i w wiekszej ilosci, chociaz moj syn rozm.62 nosił zaledwie miesiąc...
Jak dobrze zrozumialam uważasz, że dziecko będzie nosić rozmiar 56 przez 2 miesiące?
Ja kupiłam komplety na krótki rękaw i krótkie spodenki na 62 z myślą o sierpniu 😊😊

Jutro popołudnie spędzam w przychodni 😄 Mam wizytę u lekarza- połówkowe, a potem szkoła rodzenia 😊

Stary 2017-02-20, 20:05   #4364
taedio
MerDer 4ever

Miło mi na serduchu, że tęskniłyście

Mała gratuluje synka!

Byliśmy z mężem w galerii, zrobił pierwsze zakupy dla synka musiałam go hamować bo chciał brać mnóstwo rzeczy
IMG_1487621125.734685.jpgIMG_1487621133.144171.jpg

Stary 2017-02-20, 20:06   #4365
Adriannaa88
Raczkowanie

Cytat:
urodzimy w środku lata, także dużo tych ubrań nie bedzie potrzebnych - z 6 szt body/rampesrow z krotkim rekawem. jakies 2-3 grubsze rzeczy z dlugim rekawem. 3 pary spodenek/leginsow, tyle samo z krotkimi nogawkami. my mielismy taki welurowy kombinezon na chlodniejsze dni, wygodne to bylo bo sie nie podwijał na plecach na spacerach ani w aucie. + do spania 4 kpl. ciuszkow. czapeczki ze 2, skarpetki.
ilosci male, ale eszystko zalezy od tego jak czesto robi sie pranie, latem schnie szybko. wezcue pod uwage ze napewno dostaniecie jakies ubranka w prezencie.

moja tesciowa pamietam że bardzo przeżywała to że nie zakładam dziecku czapki na spacer (w upał..) - i kupiła mu czapke.. tzn taki niebieski beret. koszmarny! powiedzialam ze go nie ubiore. oczywiscie sie obraziła
takze cieszcie sie jak wasze kupują w h&m!

ja mam sporo ubranek po starszym - jesli bedzie chlopak. jesli dziewczynka to od brata dostane po córce.

rozmiar 62 bedzie nam potrzebny we wrzesniu wiec tutaj kupowalabym juz troche cieplejsze rzeczy i w wiekszej ilosci, chociaz moj syn rozm.62 nosił zaledwie miesiąc...
Jak dobrze zrozumialam uważasz, że dziecko będzie nosić rozmiar 56 przez 2 miesiące?
Ja kupiłam komplety na krótki rękaw i krótkie spodenki na 62 z myślą o sierpniu 😊😊

Jutro popołudnie spędzam w przychodni 😄 Mam wizytę u lekarza- połówkowe, a potem szkoła rodzenia 😊

Stary 2017-02-20, 20:07   #4366
taedio
MerDer 4ever

Mojej kuzynki córka nosiła rozmiar 56 przez 2 miesiące

Stary 2017-02-20, 20:14   #4367
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Byliśmy z mężem w galerii, zrobił pierwsze zakupy dla synka musiałam go hamować bo chciał brać mnóstwo rzeczy
Załącznik 6928571Załącznik 6928576
Ale ekstra to z batmanem, uwielbiam batmana!

Zresztą co tu dużo mówić, to mój dzisiejszy zakup
Stary 2017-02-20, 20:20   #4368
taedio
MerDer 4ever

Lipcówki 2017 ❤ cz. 2

Cytat:
Ale ekstra to z batmanem, uwielbiam batmana!

Zresztą co tu dużo mówić, to mój dzisiejszy zakup

My tez
Świetne! Gdzie kupiłaś?

Edytowane przez taedio
Czas edycji: 2017-02-20 o 20:21
taedio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-20, 20:20   #4369
morelle_
Zakorzenienie

Też lubię Batmana

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-02-20, 20:23   #4370
vadi
*sportaddict*

Cytat:
My tez
Świetne! Gdzie kupiłaś?
H&M ale upolowane na warszawskiej grupie sprzedażowej
Stary 2017-02-20, 20:24   #4371
morelle_
Zakorzenienie

Mi mąż zniósł deskę do prasowania na dół i jutro zacznę prasować te wszystkie ubranka...
Stary 2017-02-20, 20:28   #4372
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Mi mąż zniósł deskę do prasowania na dół i jutro zacznę prasować te wszystkie ubranka...
Współczuję Przy tej ilości to poczujesz się prawie jak w maglu
Stary 2017-02-20, 20:29   #4373
Adriannaa88
Raczkowanie

Cytat:
Mojej kuzynki córka nosiła rozmiar 56 przez 2 miesiące

Pocieszenie dla mnie. ... To, że dziewczynki rodzą się statystycznie mniejsze od chłopców 😊

Stary 2017-02-20, 20:31   #4374
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Trafne porównanie

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Adriannaa88 Pokaż wiadomość
Pocieszenie dla mnie. ... To, że dziewczynki rodzą się statystycznie mniejsze od chłopców 😊

Ja miałam tylko 1,5 kg, ale 57 cm. Więc 56cm byłoby za krótkie
Stary 2017-02-20, 20:51   #4375
myszowata1313
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Adriannaa88 Pokaż wiadomość

Kolezanka urodzila miesiac temu i 56 jest juz zbyt male. Teraz 62 i wieksze.
Mysle ze wszystko zalezy od malucha.

A mam tez takie glupie pytanie.
Zauwazylam w jednym body w srodku strasznie dluga metke ok.7cm i tak mysle czy w kazdym ciuszku tak jest? (Nie sprawdzalam kazdego) i czy zostawic taka metke? Czy uciac? Bo jak sie metke zostawi to moze podraznic skore. A jak sie utnie i bedzie minimalnie odstawac to tez bedzie draznic..
I juz sama nie wiem.

myszowata1313 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-20, 20:54   #4376
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Trafne porównanie

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ----------

Ja miałam tylko 1,5 kg, ale 57 cm. Więc 56cm byłoby za krótkie
Wazylas tylko 1.5kg przy takim wzroście? Jeju jak malutko.

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-20, 20:58   #4377
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Wazylas tylko 1.5kg przy takim wzroście? Jeju jak malutko.
Mama mówi, że byłam jak patyczek - wszystko było za szerokie
Mam nadzieję, że moje dziecko będzie ważyło ok 2,5 kg.
Stary 2017-02-20, 21:24   #4378
taedio
MerDer 4ever

Cytat:
H&M ale upolowane na warszawskiej grupie sprzedażowej

Ah szkoda

Buuu nie cierpię prasować

Stary 2017-02-20, 21:33   #4379
poprostu
Zakorzenienie

Cytat:
Haha

Cytat:
Napisane przez myszowata1313 Pokaż wiadomość
Kolezanka urodzila miesiac temu i 56 jest juz zbyt male. Teraz 62 i wieksze.
Mysle ze wszystko zalezy od malucha.

A mam tez takie glupie pytanie.
Zauwazylam w jednym body w srodku strasznie dluga metke ok.7cm i tak mysle czy w kazdym ciuszku tak jest? (Nie sprawdzalam kazdego) i czy zostawic taka metke? Czy uciac? Bo jak sie metke zostawi to moze podraznic skore. A jak sie utnie i bedzie minimalnie odstawac to tez bedzie draznic..
I juz sama nie wiem.

Chyba lepiej obciac i sprawdzić palcem czy coś drazni, odstaje
Stary 2017-02-20, 21:37   #4380
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Mala! gratuluję

A jak! Dzień dobry

Szybciutko, brałaś coś?

*
Możesz podać teraz inny adres a później inny.

Co do rodzicielskiego umowa wygasa z dniem wskazanym w umowie i pracodawca nie ma obowiązku jej przedłużać tak sie robi jesli umowa konczy się przed terminem porodu to wtedy pracodawca musi ci wydłużyć umowe do dnia porodu. Ale nie martw sie twoją wypłatę przejmie ZUS

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Mała - gratuluję synka! Siusiaki górą

Darietta - bardzo mi się podoba ten wózek, sama bym taki brała!

Też
kocham pączuchy.

Wszyscy dookoła mnie tak pasą ostatnio, że ze 2 lata nie zjadłam tyle slodyczy co przez ostatnie miesiące, więc niedługo sama się zmienię w pączucha... Póki co +3kg (a właściwie 2, bo najpierw schudłam 1).
Ja juz nie moge doczekac sie pierwszych spacerów
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości