![]() |
#2101 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz.II
a ja nie miałam jeszcze okazji pomieszkiwac z TZ dłuzej niz tydzien (jak wyjechalismy na wakacje albo jak był teraz u mnie w Olsztynie w październiku) a tak, to wszytsko jeszcze przed nami
|
![]() ![]() |
![]() |
#2102 | |
Zakorzenienie
|
my narazie tylko pomieszkujemy razem... tzn cale dnie spedzamy raze czasem zanocujemy... ale to bardzo rzadko... zupelnie razem bedziemy mieszkac po slubie, chyba, bo przed (kolo styznia lutego) planujemy kupic... i jesli to bedzie nowe to bedziemy urzadzac i bedziemy sie chcieli wprowadzac wiec moze uda sie przed, a jesli kupimy z rynku wtrnego to nie wiem czy zdazymy przeprowadzic remont do konca.. wiec pewno po.. i to dla mnie tez nic dziwnego
![]() Cytat:
![]() a moj tz wlasnie czasem lubi pomyslec co i jak ma wygladac ale dluzsze gadki tez go denerwuja, bo jest jeszcze tyle czasu.. ale przed podjeciem decyzji to bardziej on jest skrupulatny i wszystko rozwaza niz ja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hmmm, a mi sie wydawalo, ze juz funkjonuje. Wszyscy juz na uczeni mowia, ze to UMB a nie AMB... ![]()
![]() |
#2104 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2105 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój TŻ wie o wizażu i o tym, że się udzielam. Zna mój nick i czyta moje wpisy na wizażowym blogu. Pyta co tam u nas jest aktualnie na tapecie ![]() ![]() ![]() ![]() My zamieszkamy ze sobą, jak pewnie większość z Was, po ślubie. Jak już wiecie, odbywa się u nas remont łazienki... I to spędza mi sen z powiek... Teściowa nie pyta mnie o zdanie i sama wszystkim rozporządza... Ja już nawet nie wiem co się tam aktualnie dzieje... TŻ też wkurzony, bo wyobrażaliśmy to sobie całkiem inaczej... Na początku mieliśmy wybrać kafelki i je wybraliśmy. Chyba na tym skończy się mój udział w urządzaniu łazienki... Jak przy wielkanocnym stole ja i TŻ zostaliśmy zapytani przez jego ciocię czy już wybraliśmy meble, odpowiedzieliśmy zgodnie z prawdą, że nie, a wtedy teściowa, patrząc na TŻa powiedziała: "Jak to nie? Przecież wybraliśmy!". Mnie opadła szczęka... Miałam cały dzień zniszczony... Wieczorem się nawet popłakałam... TŻ potem z nią rozmawiał, ale chyba nic to nie dało... Jego zdaniem mam dać spokój, a jak się wprowadzimy do domu, to zmieni mi wszystko, tak jak będę chciała... Najgorsze jest to, że przez to wszystko kłociłam się z TŻem, bo przecież z teściową nie będę... Nie zrozumcie, że moja przyszła teściowa jest zła, bo tak nie jest. To dobra kobieta, ale w kwestii tej łazienki czuję się całkowicie odtrącona... Jakbym to nie ja miała tam mieszkać... Mój TŻ mi dziś powiedział, że coraz bardziej skłania się ku temu, żeby jak będziemy budowali własny dom, kupić działkę pod niego kilka kilometrów od rodziców (bo przedtem nie chciał o tym słyszeć). |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2106 |
Zakorzenienie
|
jakbym swojego slyszala... ej moze oni ze soba gadali
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2107 |
Zakorzenienie
|
jaga ja swojego tez całe zycie nie mogłam zagonic do dentysty. az go w grudniu tak zabolal ząb ze prawie na wyrwanie szedl, ale antybiotykim mu kobietka go wyleczała. a ja wtedy mowilam ze mu bardzo dobrze teraz, jak jest taki uparty i nie chodzi to niech teraz cierpi i wiesz.. chłopak sie twk wystraszył ze juz teraz ma wszytskie zęby zaleczone (ostatnie leczenie mial miesiąc temu)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2108 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Zakorzenienie
|
My też czasem, jak to nazwała Martucha, pomieszkujemy razem
![]() ![]() Teraz planujemy wyjazd do Krakowa na jakiś weekendzik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2110 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie mu sie gada, bo jest bezposredni.. ja cie rouzmiem doskonale bo sama zachowalabym sie identycznie jak ty.. Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2111 |
Zakorzenienie
|
ja ostatnio spałam obok TZ jak wrocilismy z sylwka wiec bardzo dawno temu i jak tylko wrócilismy to poszlismy spac a jak sie obudziłam to od razu do domku poszłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2112 |
Rozeznanie
|
my chyba zamieszkamy razem przed slubem, ale jak wyjdzie to sie okaże
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rybulka a czemu się ukrywasz? rodzice coś mają przeciwko? ja za pierwszym razem jak miałam być sama i TŻ mial byc u mnei tos ie balam z mama pogadac o tym a nie chcialam za jej plecami tez, ale jak juz sie zabralam do tej rozmowy to ona mnie wyreczyla w sumie bo powiedziala ze sie domyslala tego i ze nie ma nic przeciwko przynajmneij nie bede sama ![]()
#2113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, ze mną jest tak, że ja jestem bardzo impulsywna i czasem żałuję tego, co powiedziałam kilka sekund wcześniej... Na razie nie potrafiłabym jej powiedzieć tego, co myślę... Tym bardziej, że to był rodzinny obiad, na którym byli też dziadkowie TŻa, jego ciocia z wujkiem, kuzyni... Druga strona jest taka, że po prostu teściowa mnie strasznie zaskoczyła... P.S. Boję się, że po ślubie może dojść między nami do jakichś scysji... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2114 |
Zakorzenienie
|
Pamietacie jak pisalam, ze nie podobaja mi sie wszelkiego rodzaju pier-dolki na stol, typu ubranka na wodke?
![]() ![]() 2nowe.jpg Strasznie mi i TZ sie spodobaly, bo sa inne niz wszystkie ![]() ![]() Zamowione oczywiscie na allegro ![]() http://www.allegro.pl/item339795076_ubranka_mlo dej_pary_na_wodke_wesele_ komplet.html Mam tylko nadzieje, ze na zywo wygladaja jeszcze lepiej ![]()
Każdy z Nas jest "białym krukiem"! Współżyjesz = jesteś gotowy na potomstwo! A.A.B.-P. AV by jaga_2001 Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-04-04 o 13:13 Powód: ort :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
TŻ tylko jest w tej kwestii dziwny, uważa, że jego rodzice nie podeszliby do tego, tak jak moi i nawet jak jeździłam do niego na stancję, to moi rodzice przecież siłą rzeczy o tym wiedzieli, a jego nie... Zawsze mnie to wkurzało, ale cóż... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2116 | ||
Zakorzenienie
|
ehh ja tez znam taka pare, tzn ich moze rodzina to tego nie zmusila, ale ona studentka, on kiepsko zarabia, pobrali sie - zrobili weselicho w drogiej restauracji za wielka kase (jeszcze obgadywali moja kolezanke ktora moze zrobila skromniejsze wesele ale przynajmniej ma gdzie mieszkac) a teraz ona mieszka u siebie a on u siebie ;/ normalnie masakra, nie wyobrazam sobie czegos takiego, my po to jedziemy do anglii zeby nazbierac sobie troche kasy (chociaz teraz funt spada wiec nie ma juz rozowo) a na reszte wezmiemy kredyt i kupimy jakies mieszkanko albo domek. Wolelibysmy to drugie ale wtedy bysmy musieli pomieszkac przez jakis czas u mnie lub u niego bo nie chcemy jeszcze dodatkowo kasy placic za wynajem, juz lepiej to przeznaczyc na swoj domek
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A no ja tez mam oczywiscie zaufanie do mojego Tżta i mysle ze jakby sie dowiedzial to i tak by nie czytal bo po co ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2118 |
Rozeznanie
|
co do problemów z teściową to ja się nie dziwię Rybulka ze sie nie doezwalas wprost do tesciowej!! to nie jest takie proste... Ona moglaby to sobie jakos po swojemu odebrac i jeszcze by sie orbazila czy cos, tak to juz z tesciowymi czasem bywa
![]() ![]()
#2119 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest tak, że rodzice TŻa zdecydowali, że wyremontują nam górę domku, gdzie będziemy mieszkać. Ja mam takie poczucie, że to ich pieniądze i tak głupio mi wymyślać, sprzeciwiać się... No, ale z drugiej strony to my tam mamy mieszkać i chcielibyśmy, żeby było tak jak nam się podoba. Ostatnio powiedziałam nawet TŻowi, że czuję, iż tam nigdy nic nie będzie moje... Nie wiem, może przesadzam, ale jestem rozczarowana tym wszystkim... Właśnie TŻ przysłał mi smsa, w którym m.in. napisał "wiem, że nie możemy mieszkać obok moich rodziców"... Chodzi mu własnie o to kupienie za jakiś czas działki na nasz dom. Prawda jest taka, że TŻ też ma powoli dość tej ciągłej kontroli i telefonów pt: "gdzie jesteś? o której wrócisz?". Jednak mieszkać samemu, to mieszkać samemu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2120 |
Zakorzenienie
|
super są te ubranka , ale bedziecie je mieli tylko przy sobie (u młodych) czy normlanie wsyztskie butelki tak ubierzecie??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2121 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A ja u Tżta to troche się krepuje zostawac, bo zostalam tak wychowana ze ciagle se mysle: a co pomysli jego ojciec itd itd ;P zreszta mama mi to powtarza zawsze jak do niego jade ;/ no ale tez ladnych pare razy u niego spalam. Nawet kiedys bylam u niego przez pare dni ale Tz nie mogl sobie wziac urlopu i on chodzil normalnie do pracy a ja siedzialam u niego w domu i czekalam az wroci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no ale zmierzam do tego ze chociaz Tż mowi ze jego tata nie ma nic przeciwko zebym tam spala to ja i tak sie troche krepuje, za to moj tz jest bardzo bezposredni, ja do jego taty: "prosze pana" a on od pierwszego miesiaca jak bylismy razem do mojej mamy "mamcia" ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Zakorzenienie
|
a ja mam opry i nie potrafie spac u TZ a tym bardziej on u mnie jak rodzice sa w domu, a że oni zawsze sa w domu to niestety nie mamy takiej mozliwosci
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() powiem jedno- bylam w szoku ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a moja tesciowa to w ogole zadnego problemu z tym chyba nie miala od poczatku ![]()
![]() |
#2124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no a co do tesciowej to masz racje, skoro to sa jej pieniadze to to Tż powinien stanowczo (tak jak Tż Elci85) powiedziec ze to wasze mieszkanko i Wy chcecie decydowac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2125 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Rybulka ja tez mysle ze to twoj TZ powinien ze swoja mama porozmawiac. Na Twoim miejscu tez bym miala opory zwrocic sie bezposrednio do tesciowej. Sprobuj moze przekonac TZ zeby pogadal o tym z rodzicami? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2126 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2127 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i ja sie obowiam jakbym powiedziala ze to bedzie nasz domek i bedzie nam pomagac ale my mamy na to wizje ze by sie obrazila i powiedziala ze niebedzie w niczym pomagac... Cytat:
ja tez wole odraz chce mieszkac osobno od rodzicow moich jak i jego.. wole zaczynac zycie na kredycie niz sie krepowac ze chce cos zrobic innego na obiad a wogole to moze zamowmy pizze...
![]() ![]() |
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
Rybulka
![]() ![]() To chyba tak już jest, że Ci starsi rocznikiem, jak dają kasę to zaraz myślą, że będzie człowiek dozgonnie wdzięczny i pozwoli sobie wejść na głowę.ech Rosette zaczytałam się w wątku "Numery wykręcone przez facetów" 71 stron ![]() Oczywiście witam w ten piątkowy poranek. ps. szkoda, że nie możecie mieszkać ze swoimi Tż przed ślubem, budzić się w ich ramionach i robić razem jajecznicę w niedzielę, w pidżamach albo i bez nich ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Zadomowienie
|
My od 01.04 br. miezkamy razem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#2130 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:08.