|
Notka |
|
Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV
Ja się nie maluję (bo mi się nie chce
![]() Nic mnie tak nie rozwala jak czyjeś przekonanie, że on/ona wie najlepiej co dla WSZYSTKICH jest najlepsze i co mają robić no bo przecież to ich na 100% uszczęśliwi. Skoro ta "genialna" para nie może spać to trzeba zrobić jakąś zrzutę na środki nasenne, niech już nic więcej nie wymyślają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |
Konto usunięte
|
Niespokojne serca rządzą
![]() Moją uwagę zwrócił jeszcze ten fragment: Cytat:
![]() Współczuję tym dzieciom bardzo, a zwłaszcza dziewczynkom. Nie trudno sobie wyobrazić jak to domowe nauczanie wygląda w ich wykonaniu ![]() ![]() Tak w ogóle, to cześć, podczytuję już długo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4804 | |
Zakorzenienie
|
A czy na nogach ta pani też nosi rozpuszczone włosy? Jak natura to natura!
![]() Cytat:
Oglądał ktoś film "Kieł"? Tak mi się teraz przypomniało... ![]()
![]() |
#4805 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wstydziłaby się w ogóle ta babka: po szkoleniach jeździ zamiast dziećmi się zajmować i chłopu usługiwać. Kto ją w ogóle z kuchni wypuścił? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat ze strony fundacji brzmi: Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4807 | |
Ex Mod Zbawca Wizażowy
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4808 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | |
Podła wiedźma ;)
|
Cytat:
![]() ![]() Skąd się tacy ludzie, jak ci z artykułu, biorą... ![]()
"- Chciałem powiedzieć (...) że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE." ![]() "Każdy człowiek kryje w sobie mrok, choć ukryty." ************** |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | |
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4812 |
Podła wiedźma ;)
|
Dobrze, że nie zamierzam się rozmnażać.
![]() Gdybym miała potomstwo bałabym się, że będą słuchać takich idiotów (a w szczególności księży-speców od życia w małżeństwie) i co gorsze, uważać że to co mówią jest właściwie. Żal mi dzieci, które mają dorastać w takich warunkach i wśród takich narzuconych "ideałów". Nic zdrowego (a może nikt zdrowy) z tego nie wyjdzie... ![]()
"- Chciałem powiedzieć (...) że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE." ![]() "Każdy człowiek kryje w sobie mrok, choć ukryty." ************** |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Naczelna Wizażanka:)
|
Patrzcie
![]()
#4814 |
Zakorzenienie
|
Jestem przeszczęśliwa bo znalazłam klinikę która zakłada Gynefix, i to całkiem niedaleko ode mnie - 85km, tak więc myślę że w kwietniu będę już szczęśliwą posiadaczką miedzianego potwora.Będę się smażyła w piekle za to , wiem wiem
![]()
#4815 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
(I przepraszam, że teraz odpisuję dopiero, ale wcześniej nie zauważyłam twojego posta ![]() [1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7111584 1]Nie zaleca się czytać przy jedzeniu. Grozi wrzodami lub zadławieniem podczasu niekontrolowanego wybuchu śmiechu. http://www.newsweek.pl/polska/spolec...ht_List_latest[/QUOTE] Czy to, że mąż jest silniejszy znaczy też to, że zmywa gary, lata z mopem,czyści kibel,odkurza, zmywa? Przecież ma więcej siły od żony. ![]() Mnie tylko zastaniawiają te sfomułowania - służyć, posłuszeństwo. Jasno określają realcję pan-niewolnik. A mogli powiedziec coś typu zajmowanie się ogniskiem domowym...
![]() |
#4816 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Chłop = pan i władca, tylko dlatego, ze ma kutasa w spodniach.
![]() |
#4817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4818 |
niecnotliwa dziewica
|
Hi hi, Maja, ja ostatnio w konsekwencji pewnej bardzo ciekawej rozmowy napisałam w zestawieniu do księgowości dane kontrahenta: "Dom Maklerski BDSM"
![]()
#4819 | |
Podła wiedźma ;)
|
Cytat:
Ale kwestia ta znana od zawsze, kobieta jest niby tą gorszą. Nawet w żydowskich opowieściach, wątek Lilith, wygnanej z raju bo chciała być na górze. A potem z niej demona zrobili, którym straszą dzieci, bo zła, niedobra, męża nie posłuchała. ![]()
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4820 |
Zakorzenienie
|
A ja coraz częściej spotykam się z opiniami mężczyzn, że JEST równouprawnienie. I żadne argumenty do nich nie przemawiają, że tak nie jest (np. statystyki).
#4821 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
mi się to w głowie nie mieści jak można się samemu postrzegać i dawać traktować w taki sposób. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() 2. nie wiem dlaczego, ale mam takie wrażenie, ze to zależy od sytuacji czy od tematu dyskusji - zależy, co rozmówcy wygodnie. Kiedyś w rozmowie z bardzo fajnym facetem doszliśmy do wniosku, ze równouprawnienie kończy się w momencie, kiedy trzeba wnieść po schodach lodówkę na trzecie piętro ![]() [1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7115479 1] mi się to w głowie nie mieści jak można się samemu postrzegać i dawać traktować w taki sposób.[/QUOTE] Jak się kogoś indoktrynuje od urodzenia a ktoś jest podatny..... Bo ja np. jako dziecko na religię chodziłam, na mszę chodziłam, tylko w wieku lat -nastu zaczęłam samodzielnie myśleć - a niektórzy nie zaczęli.
![]() |
#4823 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
ale jest przecież całkiem sporo osób, które przeżyły "nawrócenie" jako dorośli (to właśnie tacy zasilają wspomniany przeze mnie ruch) - i tu nie ogarniam. co się dzieje ze zdolnościami analitycznymi, krytycznym myśleniem, myśleniem w ogóle takich osób? nierzadko pewnie wykształconych i wydawałoby się inteligentnych. a z innej beczki - jest gdzieś jakiś wątek absurdów? może na wszelki wypadek nie będę wklejać zdjęcia bo jest tam kobieca pierś (zamalowana brodawka ale to pierś!) ech. https://www.facebook.com/szymonholow...type=3&theater |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4824 |
niecnotliwa dziewica
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7115677 6]no i tu się nie do końca zgodzę. bo jasne, część to takie potulne baranki, którym się raz wmówiło i albo za bardzo się boją, albo nie potrafią, albo po prostu nie chcą sami myśleć.
ale jest przecież całkiem sporo osób, które przeżyły "nawrócenie" jako dorośli (to właśnie tacy zasilają wspomniany przeze mnie ruch) - i tu nie ogarniam. co się dzieje ze zdolnościami analitycznymi, krytycznym myśleniem, myśleniem w ogóle takich osób? nierzadko pewnie wykształconych i wydawałoby się inteligentnych.[/QUOTE] Dlatego napisałam "niektórzy nie zaczęli" (myśleć) Natomiast kwestii "nawrócenia" w wieku dorosłym przyznam, ze nie rozumiem. Tzn.oczywiście rozumiem pojęcie natomiast nie rozumiem samego mechanizmu. Dla mnie to coś w rodzaju cofania się w rozwoju.
#4825 |
Konto usunięte
|
nawrócenie w sensie przyjęcia wiary (stricte - wiary w Boga, siły nadprzyrodzone, Wielkiego Zegarmistrza, itd.) rozumiem w jakiś sposób. "nawrócenia" w sensie wyrzeczenia się mózgu w imię "religii" (nie Boga) - tak jak przywoływane tu sytuacje wiernopoddaństwa - już nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4826 |
niecnotliwa dziewica
|
[1=3ebdb6c370169ce1a39c163 fc8d64643247d9f80;7115714 6]nawrócenie w sensie przyjęcia wiary (stricte - wiary w Boga, siły nadprzyrodzone, Wielkiego Zegarmistrza, itd.) rozumiem w jakiś sposób. "nawrócenia" w sensie wyrzeczenia się mózgu w imię "religii" (nie Boga) - tak jak przywoływane tu sytuacje wiernopoddaństwa - już nie.[/QUOTE]
![]() Podoba mi się bardzo to sformułowanie, które wytłuściłam. Licho wie, może i jakaś siła wyższa istnieje, jakkolwiek by ją nazwać - ja w to akurat nie wierzę, ale kto powiedział, ze mam rację? Tylko jakby nie patrzeć, wszelkie te "zasady" ustalili ludzie. Niektóre tysiące lat temu - i OK, może one wtedy miały jakąś rację bytu, ale teraz? Po kilku tysiącach czy choćby i kilku setkach lat?!!! Czytałam ostatnio świetny kryminał, Sługi boże, i tam jest zacytowany - obym nie pomyliła - list św. Jakuba do Kolosan właśnie a propos tego zabierania przez kobiety głosu na zgromadzeniach.
#4827 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#4828 | |
lise-kotta
|
Cytat:
Rozumiem, że posiadanie kutasa uzbraja faceta w super moc dzięki której nie potrzebuje niczyjej pomocy i sam wnosi tę lodówkę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
niecnotliwa dziewica
|
A nie, to we mnie Mikołaja nikt jakoś nigdy nie wmawiał.
Co do kościoła i uczestnictwa w lekcjach religii - do mniej więcej 12 roku życia chodziłam. Na mszę bardziej "towarzysko" ("wypada" ![]() ![]()
#4830 |
Zakorzenienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.