|
|
#2431 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Cytat:
Tak tak..., okazuje się, że Robert ma z jakąś babką z przeszłości nieślubnego syna (o którym nie ma pojęcia) i który go szuka. Miała byc kontynuacja miłości Roberta i Franceski a wyszła zupełnie inna historia
|
|
#2432 |
|
Wtajemniczenie
|
Wrócił tata z NY, oczywiście zaczął rozmowę tekstem, że wolałby żebym poszła dalej doszkoły niżeli pracowała, a ja na to, że chce chociaż trochę zarobić na bilet.... a on na to " O bilet się nie martw, ja Ci kupię, a za swoje co zarobisz to kup sobie coś zjeść albo jakieś książki.." no i jak tu iść na odwyk??
|
#2433 |
|
Konto usunięte
|
Ale mnie podaj zdenerwował.
Weszłam w dział wymiany w książki na stronie podaja, bo chciałam coś sprawdzić i nagle okazuje się, że wczoraj ktoś jedną ode mnie pobrał! A ja nie dostałam żadnego powiadomienia na maila o tym i gdyby nie to, że dzisiaj weszłam to bym o tym nie wiedziała. To samo z potwierdzeniem wysłania mi książki. Nie doszło na maila, ale na podaju jest zaznaczone, że wysłano. |
|
|
|
#2434 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(Jednak - szczerze mówiąc - tego mi trzeba ostatnio. Tzn. tej czytadłowatości ) Oczywiście dam znać, jak przeczytam.Cytat:
![]() A zakupy niezłe - zwłaszcza "Żona podróżnika..." ![]() Napisz Btw - coś rzadko ostatnio bywasz w książkowych wątkach ![]() Eee tam; słodzisz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;7114748]Ale mnie podaj zdenerwował. (...)[/quote] Dość często się to niestety zdarza. Trzeba być czujnym Miałam nadzieję, że dostanę paczkę z czytajtanio.pl jeszcze w tym tygodniu, a ona jeszcze nie została wysłana W poniedziałek wybywam na tydzień, więc książkami nacieszę się dopiero w połowie kwietnia. Buu ![]() (Oczywiście pierwsze, co sprawdziłam, jak dowiedziałam się o wyjeździe, to adresy tanich księgarni w mieście docelowym )A z Podaja dostałam "Jedyną szansę" Cobena i "Panieński grób" Deavera Tym razem bez fotek
|
|
#2435 |
|
Zakorzenienie
|
Mia22 zajrzyj do tego wątku na podforum moda
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=246164 Nie mogę uwierzyć w to co zrobiłaś. Zaskoczenie, niesmak i niedowierzanie.
|
|
|
|
#2436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() (Za chwilę jadę do Centrum Taniej Książki, oj, będzie się działo |
|
|
|
|
#2437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To szalonych zakupów życzę Aniu!!! |
|
|
|
|
#2438 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie taki wyczyn się okazuję, skoro Toni ukaże się w maju z nowym zbiorem opowiadań Murakamiego. Ten wróci na podaja chyba. A Żonę podróżnika kupiłam, zachęcona właśnie Twoją recenzją i Any.![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dostałam przed chwilą trzy tytuły z serii dzieła noblistów kupione na allegro. Szybmorska, Camus i Gide. Niestety nie ma już czasu na wrzucenie skanów.
|
|
|
|
|
#2440 |
|
po prostu Em :)
|
Mam pytanie. Czy jeśli zaznaczę sobie na podaju w profilu, że nie wsysyłam poleconym, to mogę wysyłać książki zwykłymi listami?
|
|
#2441 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Czekam na wrażenia ![]() Niestety nie wakacje - szkolenie ![]() Jeszcze nie wiem, co zabiorę Planowałam coś niezbyt wciągającego, żeby się z ludźmi pointegrować, a nie siedzieć w pokoju z nosem w książce, od której nie można się oderwać Cytat:
). Ja na początku miałam zaznaczone, że wysyłam poleconym i tak też robiłam (myślę, że jest to mile widziane u nowicjuszy ), ale teraz odznaczyłam tę opcję i wysyłam, jak mi się zachce (gdy potrzebuję punktów, to samym priorytetem, a jak nie, to zwykłym poleconym).
|
|
#2442 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mnie cholera wzięła na empik.com, po dwóch miesiącach czekania anulowali mi jedno zamówienia, a w drugim czas oczekiwania wydłużyli o miesiąc, szlag by ich trafił
|
|
|
|
|
#2443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2444 | |
|
Konto usunięte
|
Teraz już będę czujna.
![]() Cytat:
Jak narazie wszystko doszło i nie było żadnych zażaleń.
|
|
|
|
|
#2445 |
|
Zakorzenienie
|
Trzy książki, o których tu wcześniej wspomniałam. Kosztowały mnie łącznie 28zł.
|
|
|
|
#2446 | ||
|
Zakorzenienie
|
I'm home! A wraz ze mną...
![]() 1. Niccolo Machiavelli 'Książę' - 11 zł. 2. Benjamin R. Barber 'Imperium Strachu. Wojna, terroryzm i demokracja' - 14 zł. 3. Sara Backer 'American Fuji' - 8 zł. 4. Anna Blundy 'Ślepa wiara' - 12 zł. Razem: 45 zł. Gdyby nie to, że trzymam pieniądze na zakupy w ŚK z tego malutkiego katalogu to wzięłabym więcej... ![]() Cytat:
Czekam na recenzję! Cytat:
|
||
|
|
|
#2447 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Ana. Chętnie przeczytałabym "Imperium strachu" w ogóle lubię tą serię, a niestety mam z niej mało tytułów. Mogę zapytać co planujesz kupić z mini katalogu KŚ? U mnie to będzie przede wszystkim Bartoszewski, co jeszcze nie zdecydowałam.
|
|
|
|
#2448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam póki co 6 pozycji: 'Zderzenie cywilizacji' Huntingtona, obie książki Barbera, 'Miękkie ostrze' Levinsona, 'Bunt mas' Ortegi y Gasseta oraz 'Kryzys światowego kapitalizmu' Sorosa.A z minikatalogu chcę wziąć 'Legowisko szakali' Marka Sołtysika, 'Dom z papieru' Carlosa Marii Domingueza i 'Contra Bush ' Carlosa Fuentesa. Resztę tytułów, które by mnie interesowały już niestety mam
|
|
|
|
|
#2449 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
.PADŁAM przygnieciona obowiazkami zawodowymi. Jestem tak zmęczona, że nie stać na jakąkolwiek aktywność. Dziś , wracjac z pracy, kupiłam upatrzone ksiażki. Tez bez zdjeć, może później wkleję. Do mojego zbioru dołączyły : 1. Wodny diabeł, J.Riley 2. Wilk ze stepów Dżyngis chan -C.Iggulden Btw A Twoje szkolenie na długo? Amber, gratuluję. Świetna cena. Ana, zaszalałas. Gratuluje. Tematyka nie moja, ale to Ty czytasz i cieszę,ze dopadłaś ksiażki, które sprawią Ci radość. Edytowane przez Ondine Czas edycji: 2008-04-04 o 17:50 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#2450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z mini katalogu mamy dwa wspólne typy "Legowisko szakali" i "Conta Bush". Rozważam też zakup "Ostatnia podróż "Valentiny"", "Bóg rekin", "Przetrzymać tą miłość"a tata zaznaczył że chce "Człowieka firmy". Z książek oferowanych w katalogu mam tylko "Orientalistę", na którym jak sie teraz okazało, sporo przepłaciłam. Czy te zakupy liczą sie do niebieskiej karty? |
|
|
|
|
#2451 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A do kart liczą się każde nabyte w ŚK książki, te z mini-katalogu również
|
||
|
|
|
#2452 |
|
Zakorzenienie
|
WItam dziewczyny, widzę, że produkcja postów idzie pełną parą
![]() Mam do Was pytanie. Czytałyście jeszcze jakieś książki Jodi Picoult? Bardzo mi się podobało "Bez mojej zgody" i zastanawiam się, czy to fenomen książki czy pisarki, no a teraz w kkkk są dwa tytuły które mnie zainteresowały w bardzo dobrej cenie ![]() A co sądzicie o "Króliczku"??
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#2453 |
|
Wtajemniczenie
|
Magrat ja czytałam "Świadectwo prawdy" ogólnie dobrze mi się czytało aczkolwiek zakończenie mi się za bardzo nie spodobało
![]() A jeśli chodzi o "Króliczka" to jeśli się nie mylę to Amber czytała może coś Ci podpowie![]() Wróciłam z pracy.... pierwsze co zrobiłam to włączyłam kompa, weszłam na Wizaż, a potem na all.... i ku mojemu zdziwieniu wygrałam aukcję z zestawem książek za 1zł a byłam pewna, że mnie ktoś przelicytuje
|
#2454 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam 'Króliczka" i podobał mi się. Poleciłam go tacie, a on z kolej zarekomendował go mamie, więc jest to jedna z nielicznych książek kupionych w tym roku, którą przeczytaliśmy już wszyscy. ![]() Akcja dzieje sie w Częstochowie i jest to zupełnie inny obraz miasta od tego stereotypowego pielgrzymkowego wizerunku. Książka składa sie z dwóch historii opisujących wybory życiowe młodych mężczyzn. Nie będę zdradzać szczegółów, bo wtedy gorzej sie czyta.
|
|
|
|
|
#2455 |
|
Zakorzenienie
|
To dobrze, że zdecydowałam się na zamówienie "Króliczka"
Uff... złożyłam zamówienie w KKKK( pierwszy raz ) tyle książek mi się spodobało, że musiałam robić selekcję, bo bym znacząco przekroczyła budżet. Zresztą i tak go przekroczyłam, ale nie aż tak dużo, więc sięgnęłam do kasy na czarną godzinę ![]() Dzięki wielkie dziewczyny za pomoc ![]() PS. Gasta gratuluję wygranej aukcji
|
|
|
#2456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co zawiera ten zestaw?
|
|
|
|
|
#2457 |
|
Wtajemniczenie
|
No dobra napiszę
J. Harris "Czekolada" R. Bloch "Psychoza" D. Ambrose "Przesąd" J. Carroll "Kraina Chichów" T. Rutledge "Oswoić strach" (poradnik) I zawsze się boję, czy dostanę paczkę jak wylicytuję za tak małą kwotę
|
#2458 |
|
Zakorzenienie
|
tak nawiązując do Allegro.. rzućcie okiem na opis
![]() http://www.allegro.pl/item338536946_...d_1zl_bcm.html |
|
|
|
#2459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2460 |
|
Zakorzenienie
|
powiem szczerze, że pomysłowy
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

I Pałac masz......
(Jednak - szczerze mówiąc - tego mi trzeba ostatnio. Tzn. tej czytadłowatości
) Oczywiście dam znać, jak przeczytam.