![]() |
#2761 |
Zadomowienie
|
Dot.: Zakupy na Strawberrynet
A do mnie dzisiaj doszła i naliczyli sobie 81zl. Ponad półtora miesiąca to trwało, ale na szczęście juz jest do odebrania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2762 |
Zakorzenienie
|
tragedia na tru bałagan niesamowity proszą mnie o kod dla potwierdzenia kredyt karty od razu anulowałam zamówienie niema sensu chyba z nimi się użerać niech lepiej zwrócą pieniążki a mój TŻ będzie musiał na chanela poczekać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm nie bardzo znam sie na kartach kredytowych , przelew robila siostra:| |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2764 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi dotychczas clili co czwarta, a ostatnio już co druga paczka wpada w ich łapy ![]()
![]() |
![]() |
#2765 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, zamówiłam prawie 3 tygodnie temu perfumy na Strawberry i z tego co widziałam w szczegółach zamówienia 19.02 przekroczyły granicę Szwajcarii a ja nadal nie dostałam ani perfum ani żadnego zawiadomienia z UC i nie wiem czy to może tak długo iść i mam czekać spokojnie czy też napisać jakąś skargę/reklamację gdzieś/do kogoś?
![]()
![]() |
#2766 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy ktoś kupował nu ysl mam przeciucie że mam tylko połowe perfum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2767 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja własnie anulowałam zamówienie niech się walą dziwczyny pisały że przeciągają po pare tygodnie z tym kodem łatwiej anulowa i jeszcze raz zamówic |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2768 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sprawdź najpierw czy dostarły do UC (w wątku są telefony - zacznij od Warszawy). Tam Ci powiedzą czy dotarły, a jeśli tak, czy je oclili i gdzie wysłali dalej. Gdyby nie dotarły - pisz reklamację do Truskawki (moje po takiej reklamacji znalazły się ![]()
![]() |
![]() |
#2769 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2770 |
Raczkowanie
|
Oj nie zauważyłam swojej pomyłki - 19.03 nie 19.02!
mimo wszystko annmarie dziękuję za odpowiedz - postaram się jutro zadzwonić do UC i dowiedzieć czy coś wiedzą...
![]() |
#2771 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mad, ta paczka była z perfumami ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2772 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pamiętaj, że perfumy ze Szwajcarii jadą drogą lądową... 10 dni to niedlugo jeszcze ![]()
![]() |
![]() |
#2773 |
Zakorzenienie
|
Czy możecie mi rozjaśnić co to jest ?
Eau De Toilette Splash ?
![]() |
#2774 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nea75 - ja też czekam na perfumy wysłane ze Szwajcarii 19.03 - przedwczoraj dzwoniłam i w W-wie mówili, że nic do nich nie dotarło ![]() Co mam teraz zrobić? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2775 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem, dedukujac na podstawie demeter, jest to woda toaletowa bez atomizera ale pewna nie jestem
![]()
![]() |
#2776 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#2778 |
Rozeznanie
|
28 marca składałam swoje pierwsze zamówienie na T., a wczoraj dostałam list polecony, tzn zawiadomienie, w którym czytam:
"(........) w związku z nieprawidlowo wypelnioną przez nadawcę deklaracją celną paczki,) w celu zwolnienia przesylki spod dozoru celnego nalezy dostarczyc: 1. Fakture lub rachunek, paragon lub inny dok. określaj. wartośc celną towaru (...) 2. Wypelnione ponizej oswiadczenie o rodzaju, wartosci towaru i jego przeznaczeniu w przypadku otrzymania go bezpłatnie od nadawcy: > Oswiadczam, że przesyłka o kórej mowa w niniejsym zawiadom. zostala mi przekazana nieodplatnie od........... Wartosc rzeczy w przesylce wynosi............(wymien ic towar i ogolna wartosc) im. i nazw........... podpis...........miejscow osc, dnia..................< i dalej jeszcze już bez punktu 3. Załaczone dokumenty dot. zawartosci przesylki: (i teraz ręcznie wypisane ![]() Po doslaniu dokumentow i dokonanej odprawie celnej przesylka bedzie przekazana na adres wskazany przez nadawce" Uff, wszystko. Czyli co: chcą naliczyć cło czy nie? Jestem taka zielona w truskawkowych zakupach. Wyślę im jutro mailem to co chcą, ale czego mogę się spodziewać? Ile wynosi clo? I czy Wy im wszystko wpisujecie jak na spowiedzi czy nie do konca? Pocieszcie zdołowaną pierwszym i tak pechowym zamówieniem ;-) Edytowane przez asiula1000 Czas edycji: 2008-04-02 o 19:44 Powód: polskie znaki=ogonki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2779 |
Zadomowienie
|
Niestety, chcą Ci naliczyc clo i nie masz zbytnio wyjścia, bo musisz im wysłać potwierdzenie z truskawy Twojego zamówienia. A ile naliczą, to zależy ile zapłaciłaś, no i truskawa zwraca, to co zapłacisz do UC.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2780 |
Rozeznanie
|
Dziekuję za wyjaśnienia. Aaa, nie muszę chyba dodawać, że to urząd w Bytomiu taki milutki ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2781 |
Zakorzenienie
|
Ja też czekam na swoją paczkę, mam nadzieję,że omninie UC
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2782 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Doliczą Ci NIE CŁO, A 22%VAT-u + 2-3 zł opłaty manipulacyjnej. Łatwo więc policzyć ile Ci doliczą ![]() EDIT: Na Truskawie sporo tańszych perfumów ![]() ![]()
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/originalslikestyle/ Edytowane przez Mariola13 Czas edycji: 2008-04-03 o 08:29 Powód: dopisałam info |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2783 |
Zakorzenienie
|
i kompakty Lancome za 49 zł.....a Borghese jeszcze tańśze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2784 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2785 |
Zakorzenienie
|
no nie miałam niestety
![]() za około 26 złotych są też podkłady Bourjois |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2786 |
Zakorzenienie
|
[quote=irsin;7108327]no nie miałam niestety
![]() za około 26 złotych są też podkłady Bourjois[/quote ja zraziłam się do Bourjois ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2787 |
Raczkowanie
|
pytalam na watku truskawkowym II ale bez odpowiedzi, Wy tutaj w perfumach bardziej sie orientujecie:
Mailing information RX104056918CH - international Switzerland > Poland Date Time Status 19.03.2008 12:12 Departure from border point of origin country 19.03.2008 12:11 Arrival at border point of origin country 18.03.2008 14:30 Posting czy dobrze rozumiem, ze 18.03 wylecialy z HK, 19.03 byly w swiss i 19.03 juz nadano je pociagiem do PL? czy juz mam dzwonic i sie dopytywac? rozumiem, ze do UC Warszawa ![]() dzwonilybyscie juz czy czekaly, wiem,byly Swieta, ale ja chce swoje perfumy-pierwsze z tru...kosmetyke i pielegnacje juz okiełznałam, ale z perfumami...chyba nie mam tyle cierpliwości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() irsin sprawdź folder SPAM.
![]() |
![]() |
#2790 |
Zakorzenienie
|
Mam prośbę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:22.