![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Od czego mam zaczac?? prosze o pomoc :(
witam serdecznie mam 22 lata... i chciałbym zmienic swój kierunek zainteresowań.. jestem automatykiem ale chciałbym przekierunkowąc sie na masazyste .. myslałem własnie o masazy relaksacyjnym. lubie masowac , lubie czuc ze pomagam ludziom sie odstresowac. mam dobry kontakt z ludzmi. i moje pytanie brzmi od czego mam zaczać... ? od fizjoterapi?? i drugie pytanko czy zarobki masazystów sa "dobre" ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Od czego mam zaczac?? prosze o pomoc :(
Najlepiej byloby skonczyc dobra szkole masazu.Z kursami roznie to bywa.Fizjoterapia to nie to samo co masaz.Tam jest jeszcze fizykoterapia i kinezyterapia.Jesli interesuje Cie tylko masaz polecam Krsakowska Wyzsza Szkole Masazu...co prawda nie wiem czy jeszcze istnieje,ale ksztalci moim zdaniem rewelacyjnych masazystow!Sa jeszcze szkoly policealne ksztalcace technikow...ale i tak trzeba by zrobic po tym magistra(to juz tylko fizjoterapia na AM lub AWF)I pamietaj zeby sprawdzic szkole...prestiz, wykladowcow, zakres materialu,liczbe godzin.
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Od czego mam zaczac?? prosze o pomoc
pewnie nigdy nie bylo takiej szkoly w krakowie czy gdziekolwiek w polsce - najwyzszy poziom masazu to technik. Myslisz zapewne o Integracyjnej Policealnej Szkole Masażu dla Niewidomych i Niedowidzących na krolewskiej, zwanej rowniez wczesniej szkola masazu leczniczego nr 2 czy po prostu krakowska szkola masazu http://masaz.home.pl/portal/nowinki.htm
ale z kwidzynia do krakowa to troche drogi, a po technikum wykonuje sie masaz leczniczy. znajdz na miejscu jakis kilkuset godzinny kurs i bierz dodatkowe kursy technik, ktorymi bedziesz pozniej zainteresowana. a, nie rzucaj roboty, dopoki nie bedziesz w stanie utrzymac sie z nowego zawodu - z reguly zabiera to pare dobrych lat zeby ustanowic stala baze klientow. Profesjonalnym masazysta nie stajesz sie zaraz od wreczenia dyplomu Edytowane przez massagethai Czas edycji: 2008-04-06 o 09:04 Powód: literowki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
słuchajcie u mneiw miescie jest taka szkołą z takim kierunkeim : http://www.wsz.kwidzyn.edu.pl/studia/rekrutacja.htm ... moze od fizjoteraii powineinem zaczac .. zapoznac sie z butowa , funkcjonowaniem naszedo ciała itp. co o tym myslicie po tej szkole moze jakies kuirsy szkolenia na masazyste prosze o pomoc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
masaz warszawa
od roku szkolnego 2004/5 nie ma juz nowych klas technika fizjoterapii - ten planowany u ciebie kurs jest kursem specjalistycznym dla magistrow fizjoterapii albo dla technikow.
w ramach kazdego kursy masazu klasycznego jest anatomia i fizjologia, problem w tym, ze jesli jest to bardzo krotki kurs, to niewiele sie nauczysz w klasie i bedziesz musiala samej siedziec nad ksiazkami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Szkoła o której mówisz dopiero ma zamiar otworzyc kierunek fizjoterapia (3-letni, licencjacki). Osobiście doradzałbym raczej medyczne studium zawodowe o specjalności technik masażysta, w pobliżu Kwidzynia jest dobra szkoła w Sztumie.
http://www.medyk-sztum.pnet.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
a jesli otworza ten kierunek w moim miescie w tym roku to warto z na niego isc? czy lepiej ten sztum ? prosze o pomoc. jak oceniacie ta sskołe w sztumie? po tej szkole bede cos umiał\? :P:P:P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
a ta szkoła jest w tygodniu a ja normalnie pracuje wiec niewiem czy sie nada dla mnie. wolał bym cos w weekend.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Od czego mam zaczac masaz warszawa
pozostaja ci kursy weekendowe i wakacyjne (bedziesz musiala poswiecic czesc swego urlopu na nauke) - im wiecej godzin klasyka i im wiecej kursow doszkalajacych i specjalistycznych, tym lepiej.
zdaj sobie sprawe ze nauka nowego zawodu wymaga sporo poswiecenia i czasu, uzupelniaj program szkoly lektura ksiazek bibliotecznych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
a ta skzołą w Kwidzynie si enie nadaje , jesli otworzyli by w tym roku to mozna by od tego zaczac przygote z masazem i budowa ciała. itp.? co sadzicie? i czy sa jakies szkoły na pomorzu ktore maja w swojej ofercie cos zwizanegoi z masazem ? poszukuje skzoły w weekend.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
dlaczego nikt mi nie pomoze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
naprawde chc9iałbym sprobowac edukowac sie w kierunku masazysty ale niewiem co mam zaczac kursy szkoła ?? jesli szkoła to jaka ?? prosze o pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
Najlepsze są, oczywiście, szkoły dwuletnie dające tytuł zawodowy technika, ale, o ile wiem, żadna z nich nie kształci w systemie zaocznym czy tez weekendowym. Mogę się jednak mylić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
nie znacie moze jakiejs szkoły weekendowej ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
.. mam goraca prosbe do was... chciałbym zaczac uczyc sie czegos o masazazc h i technikach wykonywania masażów.. relaksacyjnych rowniez... jakie ksiazki nadaja sie to uczenia?? najlepsze jakie znacie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
prosze o pomoc... chciałbym sie nauczyc wykonywac masaże... relaksujace
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
naprawde nik mi nie moze pomoc ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Najlepiej wejdz w google i wpisz to czego szukasz np. szkoly policealne w Toruniu,technik masazysta itp. O ile wiem to szkola TEB ma w swojej ofercie dwuletnie kierunki rowniez technika masazyste i ksztalca rowniez w trybie wekendowym...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
szukałem ostatnio dosc intensywnie szkołu ktora kształci techników masazustow w trybie zaocznym... ale nic.. czy jest w ogole taka opcja zeby kształcic sie zaocznie na technika masazyste?? pracuje wiec niewiem czy dam rade uczyc sie w trybie dziennym.. prosze o pomoc.. jestem w dołku ...
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
Od czego mam zaczac?? prosze o pomoc
nie ma technika zaocznego - wydaje sie, ze nie czytasz, co wczesniej bylo juz napisane
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
czytam...... magdalenka pisała ze wydaje si ejej ze jest weekendowe szkolenie... ale coz. nie moge nic znalezc i chyba nic nie znajde.. ... a myslicie o takiej szkole?? prosze o opinie...http://www.kosmetyczna.eu/ zakładka program nauczania gdanskiego studium masazu. trub zaocczny o ile si enie myle..
Edytowane przez krowa23 Czas edycji: 2008-05-11 o 13:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
prosze was pomozcie.. co myslicie o tej szkole??? czy w tej szkole jestem w satnie nauczyc sie profesjonalnie wykonywac masaze ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
mam prosbe .. czy ktos mogłbym wypowiedziec sie co mysli o takich schołach jak : http://www.studiumkosmetyczne.edu.pl...szkola-masazu/ ..... i ta: http://www.prenier.pl/pl/kursy.php?ids=masaz . czy po takich szkołach jestem wykwalifikony do tego aby robic profesjonalne masaze ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
prosze o jakiekolwiek opinie... prosze was
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Jesli ksztalca na technika to ok,jesli natomiast sa to szkoly roczne masazu to po ich ukonczeniu nie masz kwalifikacji , tytulu masazysty...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
kurcze.. to ja nie moge znalezc zadnej szkoły ktora kształci w trybie zaocznym , 2 letnim ktory gwarantuje technika masazyste....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Gdanskie studium masazu , ksztalci w trybie wieczorowym od godz.17.00 od czwartku do podajze niedzieli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
tylko jest problem.. ja potrzebuje cos zaocznego.. bo pracuje od poniedziałku do piatku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
Po prostu i zwyczajnie nie ma szkół, które kształcą techników masażu w trybie zaocznym, niesposób zrealizowac w ten spoosób wymaganej ilości godzin, dlatego tez w dziedzinach medycznych nie ma trybu zaocznego.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
a takie cudo??? http://www.teb.pl/oferta/studium_zdr...hnik_masazysta prosze o komentarz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.