![]() |
#4591 |
*sportaddict*
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Aggs będą jej wycinać pół tarczycy z guzkiem a za miesiąc pewnie drugie pół
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4592 | ||
MerDer 4ever
|
Cytat:
![]() Cytat:
Biedna ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4593 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() A co do szyjki to może się mylę ale wydaje mi się ze czytałam, ze może wrócić do większych wymiarów jak się oszczędza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4594 |
Zakorzenienie
|
Karolinuusia gratuluje dziewczynki
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-02-22 o 19:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4595 | |
MerDer 4ever
|
Cytat:
Ja tez tak słyszałam ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4596 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rudy wymiata ![]() Cytat:
Gratuluje córeczki ![]() ![]() Cytat:
Ojej ![]() ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki ![]()
![]() |
#4597 |
MerDer 4ever
|
A któraś z Was decyduje sie na anexa jeszcze?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4598 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4599 |
Zadomowienie
|
My też myślimy o tym foteliku. Teraz jest już dostępny Klippan Kiss 2 Plus. W sklepie nam powiedzieli,że nie mają już tej starszej wersji na sprzedaż.
#4600 |
Zakorzenienie
|
Karolinusia, a ginekolog wcześniej mówił, że będzie chłopiec tak?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4601 | |
MerDer 4ever
|
Cytat:
No ta nowa kolekcja jest inna, bardziej kolorowa ![]() Dziewczyny zainteresowane anexem - Poszukajcie grupy na fb anex Classic - sport -cross. Dużo opinii i posty sprzedażowe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4602 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje córeczki ![]() U mnie na poprzedniej wizycie szyjka miała 35 albo 37mm i gin powiedział że na tym etapie nie ma powodów do niepokoju. Będzie dobrze! Cytat:
![]()
![]() |
#4603 | |
Zakorzenienie
|
Dosłownie nie powiedział, bo on taki jest ze jak jest pewny to mówi. Powiedział na prenatalnych ze coś tam wystaje ale nie powiedział konkretnie i ja sobie już dopowoedzialam. Ale z córeczki też bardzo się cieszę
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
![]() Dziękuję dziewczyny, jesteście wspaniałe! Trzymajcie za nas kciuki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4604 |
Zakorzenienie
|
Karolinusia, gratuluje córeczki! To teraz bardziej różowo u nas
![]() ![]() PoProstu, zgubiłam cytat co do endokrynologa :p generalnie obdzwonilam ich paru i na maj byli najbliżej ale teraz mam wizyty u dwóch ginekologów wiec myśle ze nie zbagatelizuja sprawy i dotrwam do maja ![]() Mi anex przeszedł przez myśl:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4605 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Odpoczywaj dużo, na pewno wszystko będzie dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4606 |
Zakorzenienie
|
Jestem po szkole rodzenia i mam mieszane uczucia.
Położna konkretna, kompetentna i zero empatii. Kobiety są stworzone do rodzenia. Dziecko jest najważniejsze, krocze może być rozerwane bla bla bla. Za tydzień ma być film. Irytuje mnie to bo mi się niedobrze robi i nie chce tego oglądać. Było dużo ćwiczeń i praktycznych rad. Jestem wkurzona bo zostawIlam tam teczkę z dokumentami, a jutro mam połówkowe. Zadzwoniłam do położnej to nie była w stanie mi pow , o której jutro ktoś będzie. .. Także odczucia mam mieszane. ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Np. Praktyczne rady to hemoglobina poniżej 12 to nie można mieć znieczulenia. Tak samo jeśli płytki krwi są poniżej 100. Szyjka macicy powinna mieć 4 cm. Skraca się od 38 tyg do porodu. Konieczne jest posiadanie jakiegoś tam wyniku. Nie pamiętam nazwy. Wymaz z okolic odbytu. Jeśli się go nie ma lub jest dodatni to 4h przed porodem dostaje się antybiotyk. Itp itd.
#4607 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chodzę do Piotra Janczaka na ul. Kasztanowej i jak powiedziałam, że mam za wysoki wynik, a jestem w ciąży to w ciągu tygodnia była wizyta dlatego mnie to tak dziwi Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4608 |
MerDer 4ever
|
Morelle to badanie to GBS.
Mam nadzieje, że zdążysz odebrać dokumenty przed wizyta ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam pytanie czy wy jestescie wyczulone na zapachy. Ja dziś rano smażyłam kurczaka i masakra caly dzien w łeb a teraz nawet kibelek sciskałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4611 |
Zakorzenienie
|
A właśnie i dostaliśmy też listę z wyprawką.
#4612 |
królikoholiczka
|
Ja bardzo, przeszkadza mi cebula, czosnek, a nawet papryką. Trochę tych zapachów się zbierze
![]()
![]() |
#4613 |
MerDer 4ever
|
Mi nie przeszkadzają zapachy
![]() ![]() |
![]() |
#4614 |
Rozeznanie
|
A mnie dzis pierwszy raz przeszakadzal zapach kawy i nie wypilam.
A co lepsze dostalam zaproszenie na wesele na 1lipca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4615 |
MerDer 4ever
|
Mi nie przeszkadzają zapachy
![]() ![]() |
![]() |
#4616 |
Zadomowienie
|
odnosnie fotelika cybex to dlaczego tak zalezy wam na tym żeby był rozkładany?
nie czytając opini tez wydaje mi sie że rozkładany = mniej bezpieczny. karolinusia gratulacje coreczki ![]() z tą skracającą sie szyjką to tez mialam w pierwszej ciazy problem. dostawalam zwolnienie na 2tyg. leżałam, no moze nie calyczas ale odpoczywalam. wszystko wracało do normy a ja spowrotem do pracy. wtedy kochalam swoja prace ![]() zapachy mnie drażnią od samego początku, mięso robie tylkl w piekarniku i zostawiam je tam az mąz wroci i je pokroi. zapachy ludzi bardzo mnie odpychają, nawet ja sama sobie w polowie dnia czasem "smierdze". te wozki anex fajne - dla mnie mają jedna wade: co druga po mieście z takim chodzi ![]() morelle - beda wam na szkole rodzenia pokazywac filmy z porodu?? dobrze zrozumialam? ja nie chodzilam w pierwszej ciazy ani teraz. u nas w miescie hedyna szkola rodzenia wygląda tak że 1/3 czasu to zajecia faktycznie o ciąży, dziecku, opiece itp a reszta czasu to wykłady babek z firm farmaceutycznych albo kosmetycznych ktore to kosmetyki i inne preparaty są "niezbedne" dla dziecka. dziekuje, ale reklamy to ja w tv moge sobie poogladac a nie jeszcze za to sluchanie płacic. a po co robi sie to badanie GBS? ![]() vadi idz na L4, odpoczniesz i kotem sie zajmiesz ![]() odzyskalam dziś od szwagierki swoją poduszke ciążową! ide spać - wkoncu kolana ani łokcie nie beda mi przeszkadzac cala noc ![]()
![]() |
#4617 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4618 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Przypomniało mi się, że w mojej szkole rodzenia też było dużo gadania o tym, żeby poród przebiegał jak najbardziej naturalnie i jakie to jest ważne. I szczerze wierzę, że taki poród jest dobry dla dziecka i chętnie bym tak urodziła, tyle że co mi po tej wiedzy jak trafiam do szpitala, który wg opinii i opisów stara się wspierać takie porody, a pierwsze co to ładują mnie na łóżko pod ktg i oksytocynę, cały poród muszę leżeć, kable takie krótkie że ciężko zmienić nawet pozycję, położna bez pytania nacina krocze (w planie porodu prosilam żeby uprzedziła, jeśli będzie chciała to zrobić), a po porodzie zabierają córkę do ważenia i mierzenia zamiast dać mi ją do pierwszego karmienia. Mając wiedzę ze szkoły rodzenia jak powinno/mogło być, to było dla mnie frustrujące doświadczenie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Na obecność paciorkowca (ok 38 tyg. ciąży). Jeśli się go ma, to trzeba jechać do szpitala w ciągu godziny od odpłynięcia wód, żeby podali antybiotyk - tak przynajmniej nam położna mówiła ![]() Edytowane przez siilmariien Czas edycji: 2017-02-22 o 23:52 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My rozglądamy się za jedo ale nie widziałam ich jeszcze na żywo wiec nie wiem czy mi się nie odwidzi a zależy mi na tych dużych kołach ![]() Morelle fajne informacje ![]() Trochę się podłamałam tym znieczuleniem ze poniżej 12 nie można ... choć w moim szpitalu wątpię żebym dostała :P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#4620 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Obudzilam się jeszcze bardziej chora ![]() Dziewczyny co możemy na ból gardła??
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:39.