![]() |
#4621 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
A powiedz - gin mierzył szyjkę podczas USG przez brzuch? Ja jeszcze nie miałam mierzonej i mój gin kazał mi sie przypomnieć na następnym usg zeby ją zmierzyć. Vadi - czyli jeszcze 4dni pracy! Pamietam, jak ja odliczałam i nie mogłam sie doczekać. Przedostatniego dnia miałam największy kryzys, w ogóle nie miałam siły, a ostatniego całkiem fajnie mi sie pracowało i lekki żal sie pojawił. Cytat:
3mam kciuki za odbiór teczki! Dobrze, ze duzo informacji o których jeszcze nie wiesz. Z tym podejściem do rodzących - na warsztatach tez była taka położna i mówiła, ze rodzące skupiają się na sobie, na bólu, a w tym momencie powinny myślec tylko o dziecku ![]() Cytat:
Z tego co kojarzę cześć z was pisała o balsamie Palmers, ze na okropny zapach. Mnie ten zapach zauroczył ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez byłam bardziej zadowolona z lekarzy na NFZ niż z luxmedu - dotyczyło to gina, a potem miałam problemy z kręgosłupem. Neurolog w Luxmedzie przepisywał mi bezsensownie zastrzyki, a rodzinny na NFZ od razu powiedział, ze dyskopatia, dał skierowanie i dopiero mogłam zacząć rehabilitacje. W którym szpitalu rodziłas za pierwszym razem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4622 | |
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() Dla szefostwa pewnie będzie to niezłe zaskoczenie, więc na pewno się zadeklaruję, że jak coś trzeba będzie wyjaśnić albo kogoś czegoś nauczyć to bez problemu przyjadę, ale komfort psychiczny już zupełnie inny ![]() I nie-dziękuję za kciuki za moją śliczną kotę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Morelle u nas o żadnym filmie nie mowiła. Pierwsze zajecia trwały ponad 2h bo troche o sobie położna opowiedziała o swoim doświadczeniu zawodowym i później my troszke o sobie. Przedstawiła program zajęć zaprosiła na dodatkowe wykłady z naciskiem na laktacje wiec super na pewno sie wybiore. U mnie ostatnie zajęcia będą praktyczne kąpiel maluszka przewijanie. Mamy też znizki na badania w diagnostyce wiec mamy korzystać z badań jeśli lekarz nam ich nie zleca. W ogóle pytała się czy lekarze dają skierowania bo jak nie ona wypisze i ja do niej pójdę zeby mi dała na tarczyce i może rozyczke zobacze co mi poleci. Przeciw rozstepom polecała olej naturalny lniany. A i jak komuś wyjdzie rozstep to mamy się do niej zglosić da nam namiary gdzie kupić dobry naturalny kolagen. Ogolnie jak mamy jakis problem to mamy przyjsc do szkoly i zawsze nam pomogą. A i zapomniałam kładła duży nacisk zeby zabrać do szpitala szlafrok. Bo nie wie co się z kobietami po porodzie dzieje ale robią się bezwstydne i z tyłkiem i cyckami na wierzchu paradują. Personelowi nie przeszkadza ale są odwiedzający. I powiedziała żeby dla dziecka do szpitala nic nie brać bo wszystko zapewnia szpital. A my mamy wziąć tylko ciuszki na wyjście i maluszka ubieramy tak jak siebie czyli jeśli bedzie powyzej 20 stopni i bedziemy w sukience w krótkim rekawku to dziecko tak samo plus cienka czapeczka mozna skarpetki i kocyk(pieluszka tetrowa) odebrac dziecko mozna do wozka lub nosidełka nie dają do ręki. A szpital mamy traktować jak źródło zarazków czyli jeśli nie masz klapek pod prysznic to sie nie kąp. A ciuszki weź takie co możesz wyprać w wysokiej temperaturze. Edytowane przez darietta Czas edycji: 2017-02-23 o 07:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4624 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4625 | |||
Rozeznanie
|
Gratulacje córeczki
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Alicja ![]() Edytowane przez karolinuuusia Czas edycji: 2017-02-23 o 08:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4627 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie na każdych zajęciach mamy ćwiczenia. Juz wczoraj miałam pierwsze. Dlatego na każde mamy być w dresach. Padłam ![]() Muszą wystarczyć spodnie na rower. Gbs jest obowiązkowy. Czy nie jesteś nosicielem wirusa, który możesz sprzedać dziecku. Robi się między 35-37 tygodniem. Cytat:
![]() Poza tym, że ona była taka rzeczowa to było dużo fajnych info. Każde zajęcia są praktyczne. Nie ma gadania suchego. Są ćwiczenia na lalkach, na każdych mają być masaże z partnerem. Tylko z oliwką, więcja sobie krem wezmę. A co do przebiegu porodu to ja bym chciała, żeby zabrali dziecko. Panicznie się boję, że takie brudne położą na mnie. Czego nie chce. Cytat:
![]() Ja też na tą chwilę. Jest to podyktowane tym, że kobieta w czasie porodu traci od 0.5-1l krwi. Cytat:
Niby tak, ale takie gadanie zmienia mogę nastawienie na bardzo negatywne. Cytat:
U mnie też 2h. Mają być zajęcia z ratownictwa medycznego, ale dodatkowo płatne. Nie idziemy. Wystarczymi bezpieczny maluch. Ogólnie nie mogę pow, że było źle. Bo bardzo dużo praktyki. Nie gadania. Tylko to nastawienie. Nie ma się co oszukiwać dla lekarzy i położnych to tasmociąg. U mnie można np. Wypożyczyć laktator i tysiąc innych urządzeń. Wszystkie zajęcia są na sali wyłożonej materacami itd. Mówiła tez o cc. Na następnych zajęciach też mamy o tym mówić. O problemach z laktacją itd. Na pewno nie żałuję tego czasu. Tylko wkurza mnie gadanie, że to nic takiego. Każda rodzi i żyje itd.
![]() |
#4628 | |||
MerDer 4ever
|
minini - u mnie nie widać anexow, same bebetto praktycznie
![]() Cytat:
Spoczko ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Byliśmy w bobowózkach w budynku Agata meble na Roździeniu ![]() ![]() Dzień dobry ![]() Nie wyspałam się ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeszcze z takich ciekawostek: rodzenie łożyska jest bezbolesne tylko przy 1 ciąży. Przy drugiej mięśnie są bardziej rozciągnięte i boli tak jakbyś rodziła trzecie dziecko. I to jest prawda. Moja mama tak miała z młodszą siostrą. Myślała, że bliźniaki bo nie miała usg.
![]() |
#4630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aua:/ tego nie wiedzialam. Ja męża zamorduje. Wlasnie tesciowa zmartwiona do mnie dzwonila ze podobno mam "zle" wyniki i ze mam lezec, nie chodzic. Jak oni mnie wkurzaja wszyscy. Chyba z 80% kobiet w ciazy ma slabsza morfologie a on mi tu panike sieje. Matko kochana |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4631 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4632 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na nastepnych zajeciach bedzie o szpitalach i porodowkach a ja akurat wizytuje i sie troszkę mogę spoźnić |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4633 |
Zakorzenienie
|
Zajęcia z chustą i o stanikach nie dla mnie, ale przypomniałaś mi, że miało być zwiedzanie szpitala, a nic o tym nie mówiła.
U mnie tylko 1 pomoc jest płatna. Reszta free.
#4634 |
Zakorzenienie
|
U mnie wszystko bezplatne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4635 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz czytałam sporo opinii, że przydatna jest w domu - chcesz coś zrobić - ugotować obiad, posprzątać, a dziecko non stop domaga się bliskości z tobą, noszenia na rękach i jak go odkładasz to płacze. Wtedy zawijasz go w chustę i masz dwie wolne ręce. Ja to jeszcze kotom będę próbowała dziecko sprzedać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4636 |
Zadomowienie
|
na ból gardła uzywalam spray ze srebrem koloidalnym:
https://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p64880-Ar...o_gardla_20_ml morelle - na taka szkole rodzenia gdzie sa zajecia praktyczne i cwiczenia to bym poszla chetnie ![]() mimo tej skracajacej sie szyjki urodzilam w 38 tyg. naturalnie i w miare szybko bo od odejscia wód w domu ok. 15tej do urodzenia dziecka minely 4 godziny. potwierdzam sklep bociek w zabrzu ma b.duzy wybor WSZYSTKIEGO ![]() w moim miasteczku tez mamy spory sklep z art dziecięcymi i tam na wejsciu stoi wystawa anexow - pewnie dlatego tyle ich dookoła jezdzi. dzis rano bylam na badaniu krwi. potem na ekg i u kardiologa bo mam jakies arytmie ![]() ![]() ide odszukać przepis na pączki bezglutenowe - obiecalam mężowi przywiezc do pracy jak pojade odebrac dziecko z przedszkola
![]() |
#4637 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4638 |
Zadomowienie
|
aha - o tym badaniu GBS pierwszy raz slysze. nie mialam nic takiego przed pierwszym porodem. kto to zleca? gin. standardowo pod koniec ciąży? czy samemu sie robi?
---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- podaj adres - bede o 14.30 ![]()
![]() |
#4639 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mojego kuzyna żona tak robi z chrzesniakiem i jest tragedia. Nie może wyjść z pokoju bo on płacze gdy się na niego nie patrzy. To właśnie przez noszenie non stop. Ja owszem wezmę, ale gotowanie itd na pewno nie. Musi się sobą saMo zająć. Cytat:
Gin to zleca. A miałam jeszcze temat kiedy jechać do porodu. We wro jest 11 urodzeń na dobę i jak się jest za wcześnie to odsyłają. Więc było dużo rad co się dzieje i kiedy to już to.
![]() |
#4640 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4641 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poka, poka :-D Cytat:
Cytat:
Jadę do Wro PKSem, zdałam prawko za pierwszym razem w listopadzie i nie jeżdżę :/ muszę się przełamać, ale uczyłam sie jezdzic po Wrocławiu i boję się trasy :/ Dzisiaj mam wizytę o 11:15 a później jade do smyka ![]() W ogole w autobusie jakieś dziecko co chwile przeraźliwie skwierczy a mnie to drażni :/ nie wiem czy to dobry znak : brzydal: |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4642 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też zdałam za 1 razem egzamin łączony we wro. Tylko 11 lat temu ![]() Nie jeżdżę bo mamy 1 auto i jeździłam 2 lata w UK. Nie mogę się przestawić na kierownicę z drugiej str ![]() Gdzie będziesz w smyku? Bo ja będę w Renomie ok 14. Jakbyś chciała się spotkać na kawę to wiesz ![]() Dzwoniłam do szkoły rodzenia. Mąż musi wyjść z pracy bo tylko w ciągu 1h można odebrać. ... cudnie. Mam nadzieję, że później da radę wyjść szybciej na usg. Zwiedzanie szpitala będzie na sam koniec.
![]() |
#4643 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Lublin ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4644 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() U nas w szkole info podobne, troche straszą, trochę fajnych informacji i.trochę prawdy ![]() Dziewczyny, ja to mam ostatnio pecha jakiegoś...poparzyłam sobie dziś rękę o 7:00 do tej pory nie mogę odłożyć lodu nawet na sekundę...boli okropnie, nic nie mogę zrobić... cały dzień popsuty ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby na Kraśnickich procentowo jest mniej tych nacięć krocza. Ja czytałam trochę o rozciąganiu krocza i kurcze, tak różne są opinie. Koleżanka mówiła, że jej znajoma urodziła dziecko 4,5kg bez żadnego nacinania, nic nie popękała właśnie dzięki rozciąganiu. Ja też mam koleżanki które miały bardzo duże niedogodności po nacięciu i chyba jednak wolę zrobić wszystko, żeby tego uniknąć. No, ale mam jeszcze trochę czasu do namysłu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4646 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4647 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#4648 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4649 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj położna mówiła, że już nie podają jak nie muszą oksytocyny. Stawiają na poród naturalny. Podobno dużo dzieci po tym ma ADHD.
#4650 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.