![]() |
#1411 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1412 |
Zakorzenienie
|
ah takie tam doświadczenia z poprzedniego forum. Można wyrazić swoje zdanie bez negatywnych słów o innym podejściu do tematu
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1413 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobra, nie bede wam tu zasmiecac tematu.
![]() |
#1414 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Niesprawiedliwe to wszystko... Lepiej skonsultować, zdecydowanie. Koniecznie dawaj znać, co u Ciebie (a nie że zaśmiecasz wątek! ) i jak znów się uda (trzymam mocno kciuki! )
![]() ![]() |
![]() |
#1415 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1416 |
Wtajemniczenie
|
A mi chyba hormony ciążowe uderzają do głowy.Muszę się wyżalić.Mam przyjaciółkę która jeszcze nie była w ciąży.I patrząc na mój stan ciągle tylko o Boże ja sobie nie wyobrażam siedzieć w domu.O Boże jak to przez tydzień się z domu nie ruszyłaś?No kurde jak rzygałam i byłam słaba to gdzie miałam wychodzić?Żeby na ulicy się porzygać?I ciągle tylko że ona będzie całą ciążę pracować.Jak mówię że się okaże jak się będzie czuła bo to przecież nic niewiadomo.A ona że NAPEWNO będzie się dobrze czuła.Bo ona sobie nie wyobraża rzygać.Myśli że małe dziecko tylko je i śpi i nie trzeba się nim zajmować.Że to taki piękny czas i tylko SŁABE kobiety narzekają na macierzyństwo.Jak mówię że w ciąży priorytety się zmieniaja i w tej chwili jest najważniejsze dla mnie zdrowie dziecka to dziwnie się na mnie patrzy.Jak mam stresa czy wszystko jest ok przed wizytą to mówi że jakaś jestem przewrażliwona bo czym tu się przejmować.I już ma wszystko zaplanowane od a do z jak będzie w ciąży to napewno będzie aktywna.Bo ciąża to nie choroba.Kumplujemy się kupę lat ale teraz nie jestem w stanie jej słuchać.Dziewczyna bardzo mądra życiowo ale w temacie ciąży i dziecka to jakby pięć lat miała.I to ona poucza mnie w kwestiach co powinnam a czego nie.Bo przecież to ona jest w ciąży a nie ja.Nie wiem co robić.Nie chce z nią zrywać kontaktu przez to ale nie wiem jak z nią gadać..Czy to może ja przesadzam przez hormony?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1417 |
Zadomowienie
|
Moja rada-jednym uchem wpuszczaj,drugim wypuszczaj. Jeszcze nie raz w ciąży nasluchasz. A jak sie dziecko urodzi to już w ogóle nieustające dobre rady
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1418 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja zezwalam dziś 3 pączki i trochę faworków A na obiad właśnie odbieram placek po węgiersku😎 Mąż mi życzył żeby z okazji tego dnia wszystko poszło w cycki😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zielona hortensja - nic nie zasmiecasz ![]() juka - jak słyszę ciąża to nie choroba tomam ochotę walnąć takiej osobie ![]() sama też myślałam że będę pracować bo w domu nie wytrzymam tyle, ale okazuje się że chętnie przespie ciąże ![]() ![]() ewentualnie puszczać mimo uszu co mówi hak dziewczyny radzą. I to prawda teraz ciągle będziemy spotykać osoby madrzejsze od nas i bardziej znające się na wszystkim. Ja już słyszę 'Zosia? co to za imie, brzydkie'', 'stare, nie ładne ' itp.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-02-23 o 12:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1420 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1421 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
juka_juka a bym jej powiedziała, że wolisz nie schodzić na ten temat i już
Anielka 6.12.2011r. Hania 20.11.2013r. i Leon w drodze... ![]() Edytowane przez rojku Czas edycji: 2017-02-23 o 13:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1422 |
Zakorzenienie
|
rojku- ależ oczywiście będzie Zosia i koniec kropka.
jeeejku ale mnie siostra wpienia, robimy te urodziny mamie, wymyśla kogo by nie zaprosić, zaraz piszę że to takie robienie czegoś w naszej rodzinie, i tak nas obgada rodzina. Sama wymyśla i wyszukuje powody czemu ktoś ma obgadać nas bo nie zaprosimy wszystkich z rodziny, tylko tych których uznajemy że powinni być, a nie 'bo wypada". i marudzi ile to robienia i załatwiania, chyba nic nie zrobimt bo słuchać nie mogę. W poniedziałek miałyśmy zapraszać gości to też nie chciała, jakby to ona nie chciała robić tych urodzin, sama to chyba odwolam, niech każdy kupi prezent i tyle.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#1423 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie przesadzasz. Zatłukłabym, ale ja to nerwus jestem. Zobaczymy jak koleżanka będzie w ciąży czy taka mądra będzie. Co za ludzie???
![]() |
#1424 |
Magda ;)
|
Ja dzisiaj usłyszałam, że zestawy witamin dla ciężarnych powodują małogłowie, i że mam ich absolutnie nie brać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1425 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny. Długo się nie odzywalam ale ciągle was czytam. Jakoś nie mogłam się zebrać żeby napisać.
U nas wszystko w porządku. Fasolka ma już 4,3 cm. Termin z usg się zmienił na 11.09. Jeśli chodzi o listę zakupów to ja już inaczej na to patrzę bo wiem co mi się przydało a co nie przy pierwszym dziecku. Na przykład dla mnie 10 pieluch tetrowych to za mało przy tym jak moje dziecko ulewalo. Po za tym jak dziecko źle reaguje na kąpiel to okrywa się dziecko w kąpieli żeby czuło się bezpiecznie. Jeśli chcecie karmić piersią to odradzam nakładki na sutki. Owszem piersi są obolałe ale przez nakładki pierś nie jest odpowiednio stymulowana do wytwarzania mleka i bardzo często przez nakładki zmniejsza się ilość produkowanego mleka. Koszule do porodu najlepiej wziąć jakaś używaną bo najczęściej i tak nadaje się do wyrzucenia. Majtki poporodowe to jakaś porażka. U mnie w szpitalu nie wolno używać. Trzeba dużo wietrzyc krocze żeby się goilo a w tych majtkach się wszystko poci. Moja położna dala mi dobra rade żeby rozpuszczac tantum rosa i wlewać do spryskiwacza i spryskiwac ranę po szyciu. Goilo się ekspresowo. I coś jeszcze miałam napisać ale zapomniałam. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1426 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też jestem nerwusem ale w ciąży zrobiłam się spokojniejsza.Dlatego chciałam znać Waszą opinie czy sobie wymyślam.Mój mąż pracuje w delegacjach ale zarabia bardzo dobrze.I ona wiecznie gada że co to za życie że go nie ma.Skoro na miejscu nie znajdzie tak dobrze płatnej pracy to ma obecną rzucić?I co będziemy żyć za najniższą krajową?I wtedy będzie ok?Gdzie same nasze rachunki to więcej niż najniższa krajowa.Będzie zmieniał pracę ale dopiero wtedy jak zrealizujemy to co chcemy.My się do takiego życia przyzwyczailiśmy.I nie znoszę jak ktoś patrzy na nas z politowaniem i tekst o jejku ale masz przej##bane.A jak mówię że wcale tak nie jest to patrzą na mnie jak na kosmitkę.Jesteśmy razem kupę lat a ta rozłąka na kilka dni bardzo nas umacnia.Telefony i smsy jak za czasów pierwszych naszych spotkań.Nie kłocimy się w ogóle i każdą wolną chwilę spędzamy razem.Nie ma u nas rutyny.Jestem trochę rozgoryczona ale nie mogę znieść tego że ktoś obcy wie lepiej co myślę i czuję.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1427 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1428 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No coś Ty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1429 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1430 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
No coś Ty ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Kurde znowu Was spamuje podwójnymi postami chyba jeszcze nie opanowałam cytatów ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1431 |
Zakorzenienie
|
Marta ja to myślę z jak dobry dzień to z 5 pieluch jak nie więcej się zuzyje. Mi kuzynka zapowiedziała żebym w ogóle nie kupowała bo ona ma chyba ze 100 i do tego połowę w ogóle nie uzytą. Jednak ja czuję potrzebę kupienia choćby 10 szt
![]() W piekarni pączków nie ma ![]() ja po fryzjerze, wczoraj kosmetyczka - w końcu mam czas latać ![]() z tym nerwowym dniem to ja mam taki tydzień, no po prostu wszystko mnie wpienia. w biedronce proszki lovela po 14 zł
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-02-23 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1432 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Też kiedyś myslalam, ze ciąża to bie choroba, ale każda z nas przechodzi to inaczej. Jak kilka razy dziennie rzygam, mdli mnie niemiłosiernie, mdleje, bo ciśnienie jak u trupa to chyba jednak choroba. Ale trzeba mieć to głęboko w czterech literach, bo jeszcze sporo się nasłuchamy. Ja dzis zjadłam jednego domowego pączka teściowej. Czekałam na nie od 2 tygodni. Ale dzidziolowi nie posmakował ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1433 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Robisz może hybrydę?Jak to jest można czy nie można bo zapomniałam zapytać.Wiem że szwagierka przestała robić w ciąży bo coś tam niby przenika.Ja zdjęłam na początku ciąży i nie robie kolejnych bo nie mogę znieść tego smrodu..Z tym że czuje się taka goła bez nich ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1434 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Bo przemysł farmaceutyczny to zło i powinno się jeść witaminki z pokarmem ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja wczoraj byłam u przyjaciółek i farbowałyśmy sobie włosy, jeszcze rzęsy chciałam zrobić przed ślubem ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1435 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1436 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazdroszczę..Chciałabym przeżyć ślub jeszcze raz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1437 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ślub... nam leci 9ty rok małżeństwa, kiedy to zleciało to nie mam pojęcia!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1438 |
Raczkowanie
|
Rojku tez miałam takie siateczkowe. Rodziłam w sierpniu. Był upał wszystko się pocilo, położne co chwile chodziły i sprawdzały krocza czy któraś nie krwawi zbyt mocno. W łóżku leżało się na podkładzie z podwinieta koszula a jak się wstawalo to takie wielkie podpaski się wkladalo i jak pingwinek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1439 |
Rozeznanie
|
A no widzisz Marta w sumie ja rodziłam listopad/grudzień, więc inna inszość, ale w sumie w szpitalu upał i tak był. No takie wielkie podpachy też miałam, ale jak trzeba iść do toalety, to przecież nie utrzymasz tego siłą woli przy tyłku
![]()
#1440 |
Raczkowanie
|
Przy każdym pójście do toalety była wymiana. Ja umiałam z tym chodzić tak ze nie wypadało :p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.