Gdzie rodzić w Krakowie???? - Strona 8 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-24, 23:29   #211
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Gdzie rodzić w Krakowie????

Cytat:
Napisane przez OkoPani Pokaż wiadomość
ja, w Zeromskim masz gwarantowany porod naturalny, maja tez poradnie laktacyjna, jak pisałam wcześniej, jeśli już dokarmiają mm, to z kieliszka, co zapobiega przyzwyczajeniu się do butelki i niechęci do cyca.

nie rodziłam, ale jak pisałam - kolezanka rodzila baaaardzo długo i o cesarce nikt nie wspomniał.

Dzięki za info

Sent from my iPhone using Tapatalk
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-06, 16:07   #212
kamarama1
Przyczajenie

Cześć Dziewczyny,

co prawda mam jeszcze trochę czasu do porodu ale już szukam informacji na temat szpitali, który szpital możecie polecić?
kamarama1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-29, 13:16   #213
LindaC
Wtajemniczenie

polecam szpital uniwersytecki na Kopernika
najwyższy stopień referencyjności w opiece nad noworodkiem, najlepszy sprzęt do ratowania dzieci

dobre opinie słyszałam też o Narutowicza

Żeromskiego odradzam rękami i nogami!
Stary 2016-02-01, 10:46   #214
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
polecam szpital uniwersytecki na Kopernika
najwyższy stopień referencyjności w opiece nad noworodkiem, najlepszy sprzęt do ratowania dzieci

dobre opinie słyszałam też o Narutowicza

Żeromskiego odradzam rękami i nogami!
A możesz napisać, dlaczego Żeromskiego odradzasz? W maju będę rodzić drugie dziecko i chodzi mi Żeromski po głowie. Pierwsze rodziłam w Narutowiczu i chyba nie chciałabym tam wracać, po tym jak sobie wiele rzeczy przeanalizowałam i jakie wieści teraz do mnie dochodzą

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-01, 11:37   #215
Ninquelote
Wtajemniczenie

Ja rodziłam dwa lata temu w Żeromskim i polecam. Ale to pewnie zależy kto czego oczekuje.
Tylko jak nie ma miejsc to po porodzie kładą na patologie a tam zbyt ładnie nie jest.
Ninquelote jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-01, 19:24   #216
lourose
Wtajemniczenie

Agunia a jakie wieści teraz dochodzą? Myślę o powtorce z Narutowicza, ale wciąż się waham, opieka po porodzie zostawiala wiele do życzenia
lourose jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-02, 15:46   #217
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Agunia a jakie wieści teraz dochodzą? Myślę o powtorce z Narutowicza, ale wciąż się waham, opieka po porodzie zostawiala wiele do życzenia
w tamtym roku jakoś wszedł nowy standard opieki okołoporodowej. Jakieś krakowskie stowarzyszenie chciało zrobić sondę, ankiety na temat wypełniania tego standardu przez krakowskie szpitale. Większość się zgodziła na współpracę, Narutowicz był jednym z nielicznych, który odmówił. No nie świadczy to za dobrze, jakby coś chcieli ukryć

A tak poza tym, po tym jak sobie kilka rzeczy przemyślałam po moim porodzie wnioski mam takie, może przyda się komuś, kto rozważa gdzie rodzić:

- porodówka - rewelacja (no, mogli by tylko wanny lepiej szorować), położna super, poród rewelacja, bardzo dobrze wyposażone sale, nie mam zastrzeżeń

- oddział intensywnej opieki nad noworodkiem powiedzmy, że ok, większość położnych tam świetna, ale bywały i takie, które kręciły nosem na moje kangurowanie (te z wcześniejszej zmiany powiedziały, żebym przyszła na następne kangurowanie o konkretnej godzinie, te z drugiej zdziwione, że po co w ogóle tak często, że to niedobre dla dziecka )Ale to jedna głównie taka nawiedzona była. Ordynatorka nie pozwalała zostawać przy badaniu dziecka, co mi się bardzo nie podobało. Za często wypraszały też mamy stamtąd. Ale generalnie jak pisałam, jest ok

- oddział poporodowy - w wielu aspektach dramat, zasyfione łazienki, grzyb. Położne - zależy jak się trafiło. Ja nie miałam złych doświadczeń z żadną położną, pomagały chętnie nie tylko mi, ale i koleżankom z sali, a byłam tam 10 dni więc sporo widziałam ale wiem, że opinie bywają różne, bo kilka moich koleżanek tam rodziło.
Na plus - jest doradca laktacyjny, i to nie tylko na papierku. Faktycznie babeczka pojawiała się w salach, pytała, czy ktoś ma z czymś problem, czy potrzebuje pomocy

- pokój laktacyjny - no to już nazwa zupełnie na wyrost. Tak naprawdę sterylizatornia. Można zapomnieć o cichym, spokojnym kącie do schowania się z laktatorem. Stoi tam mikrofala do sterylizacji więc ciągłe wycieczki, bardzo często tatusiów, z butelkami żeby je wysterylizować. A że dokarmiają tam mm bardzo chętnie i na potęgę, to tam ciągle ktoś się kręci, albo wręcz kolejki się robią do mikrofali

- w przypadku cc przynajmniej w pierwszej dobie nie ma opcji, żeby ktokolwiek z rodziny, nawet ojciec dziecka mógł wejść na salę, w której kładą po cesarkach. A położne potrafią dziecko przywieźć, ustawić obok matki tak, żeby ona nie dała rady sięgnąć, a na prośbę, żeby dziecko przysunąć bo chce się wziąć je do siebie/nakarmić/cokolwiek innego mówić, że tego nie zrobią, bo matka ma odpoczywać

- i na koniec - moim zdaniem fatalne jedzenie. Jak się poleży 3 dni to idzie przeżyć, ja spędzając tam dni 10 pod koniec już nie mogłam na nie patrzeć.

Jakbym miała wybierać szpital pod kątem samego porodu na pewno wróciłabym do Narutowicza, natomiast patrząc na opiekę poporodową, to mają sporo do poprawy

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-21, 16:31   #218
Anika1986
Zadomowienie

Odświeżam wątek Czy któraś z Was rodziła w ostatnim czasie w Siemiradzkim? Rozważam wybór pomiędzy nim, a Narutowiczem.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-22, 16:02   #219
mujer
Zadomowienie

Ja w Żeromskim. Lekarkę miałąm fatalną, położne fajne. Oddział poporodowy spoko, ale nacisk na kp. Aczkolwiek dużo pomagają przy kp, jeśli komuś zależy, to polecam pod tym względem.
Porodówka niezbyt szałowa, ale są gadżety. Łazienka trochę syfna, ale i tak o tym nie myślałam. Starają się naturalnie.
Ja niestety przeszłam przez wszystko czego chciałam uniknąć, ale to długa historia.
Położna odbierającą poród całkiem spoko i starała się pomóc naprawdę. Druga lekarka też bardzo fajna, tylko jeden się trafił wredny babsztyl
mujer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-24, 07:47   #220
CAR0LKA
Rozeznanie

Podbijam - szczegolnie interesuje mnie Kopernik, jakies wrazenia z tego roku?
Stary 2016-08-25, 10:19   #221
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CAR0LKA Pokaż wiadomość
Podbijam - szczegolnie interesuje mnie Kopernik, jakies wrazenia z tego roku?
Ja planuję tam rodzić za 2-3 tygodnie to dam znać
No chyba, że zamierzasz mnie wyprzedzić?
Manddy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-08-25, 10:49   #222
Anika1986
Zadomowienie

Ostatecznie rodzilam w Siemiardzkim, który mogę polecić. Szpital dość kameralny, w momencie gdy rodzilam było male obłożenie. Mimo wieloosobowej sali w momencie porodu byłam sama. Również na pięcioosobowy pokój obłożenie było na 3 osoby. Nie ma problemu ze znieczuleniem, czy porodem rodzinnym.
Opieka poporodowa też super. Nastawienie jest na kp i wszystkie położne, nie tylko doradca laktacyjny bardzo w tym pomagają. Nie ma też problemu z uzyskaniem mm gdy na początku brakuje pokarmu. Personel bardzo przyjaźnie nastawiony. Neonatolodzy, gdy tylko jest cień podejrzenia, że jest coś nie tak zlecają dodatkowe badania i dokładnie sprawdzają czy wszystko jest w porządku.
Stary 2016-08-25, 11:48   #223
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Manddy Pokaż wiadomość
Ja planuję tam rodzić za 2-3 tygodnie to dam znać
No chyba, że zamierzasz mnie wyprzedzić?
Nie dopiero na grudzien planuje
Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
Ostatecznie rodzilam w Siemiardzkim, który mogę polecić. Szpital dość kameralny, w momencie gdy rodzilam było male obłożenie. Mimo wieloosobowej sali w momencie porodu byłam sama. Również na pięcioosobowy pokój obłożenie było na 3 osoby. Nie ma problemu ze znieczuleniem, czy porodem rodzinnym.
Opieka poporodowa też super. Nastawienie jest na kp i wszystkie położne, nie tylko doradca laktacyjny bardzo w tym pomagają. Nie ma też problemu z uzyskaniem mm gdy na początku brakuje pokarmu. Personel bardzo przyjaźnie nastawiony. Neonatolodzy, gdy tylko jest cień podejrzenia, że jest coś nie tak zlecają dodatkowe badania i dokładnie sprawdzają czy wszystko jest w porządku.
Dziekuje za opinie
Stary 2016-09-27, 14:51   #224
Manddy
Zadomowienie

No i jesteśmy po porodzie Dwa tygodnie temu urodziłam córeczkę w szpitalu na Kopernika.

W skrócie:
poród przebiegł sprawnie ale moja akcja porodowa tak szybko się rozkręcała, że od pierwszych skurczy do finału minęły zaledwie 4h

Do porodówki nie mam żadnych zastrzeżeń, sala jednoosobowa, z łazienką, drabinkami, piłkami i inne takie. Jedyny minus, że w sumie nie bardzo jest miejsce dla osoby towarzyszącej. Przynajmniej w sali w której ja byłam.
Położna trafiła mi się rewelacyjna, bardzo miła, empatyczna a jednocześnie kompetentna osoba. Czułam się przy niej dobrze (o ile można czuć się dobrze w tej sytuacji ) i bezpiecznie.
Dostałam gaz, który niestety na mnie nie działał, położna doradzała jak złagodzić ból (np. masaż ciepłym prysznicem), przyniosła piłkę, z której nie chciałam skorzystać ale chętnie skorzystałam z krzesełka "porodowego". Dla mnie pozycja siedząca była najwygodniejsza i przesiedziałam na tym krześle aż do samego finiszu.
Na zzo się nie załapałam bo zanim przyszły wyniki badań to moje rozwarcie miało już ponad 7 cm a to jest podobno granica, kiedy podają.
W kulminacyjnym momencie dwie położne trzymały mi nogi, jedna dociskała głowę do piersi.
Moja "główna" położna poinformowała mnie, że będzie musiała przebić pęcherz płodowy bo pomimo 10 cm rozwarcia nadal się trzymał. Następnie uprzedziła o nacięciu, które zrobiła w czasie skurczu tak więc było praktycznie bezbolesne. I minutę później na świecie była Weronika, którą od razu położono mi na piersi.
Potem mała była ważona, mierzona itd (wszystko w tej samej sali, na moich oczach) a ja w tym czasie urodziłam łożysko (bezboleśnie) i zostałam zszyta (2 malutkie szwy).
Później spędziłyśmy z córeczką ok. 2h razem, położna przystawiała mi ją do piersi, pokazywała jak itd.
Jakieś 3h po porodzie wstałam, skorzystałam z wc, wzięłam prysznic i czekałam na miejsce na sali poporodowej.

Na poporodówce już niestety nie było tak miło. Tzn. do samej "obsługi" raczej nie mam zastrzeżeń, położne całkiem sympatyczne i pomocne, szpital zapewnia wszystko od pieluch po ubranka, potrzebne są rzeczy tylko na wyjście.
Niestety sale ciasne, byłam w sali dwuosobowej przerobionej na trójkę, do tego dzieci i ich wózki (te szpitalne) są cały czas z nami + odwiedzający i robi się taka ciasnota, że czasami ciężko było się ruszyć i duszno jak w saunie.
Brakowało mi też intymności, niektórzy odwiedzający potrafią pół dnia tam spędzić a Ty w tym czasie musisz np. karmić. Ja osobiście wolałabym robić to w jakimś przynajmniej minimalnym odosobnieniu, a mając po obu stronach obcych ludzi ciężko o coś takiego. W dodatku człowiek dopiero się oswaja z tym wszystkim, z maleństwem, z karmieniem, które jeszcze nie do końca wychodzi i odwiedzający w tym wszystkim wcale nie pomagają.

Edytowane przez Manddy
Czas edycji: 2016-09-27 o 14:54
Stary 2016-09-27, 15:09   #225
CAR0LKA
Rozeznanie

Dzieki wielkie za opinie i gratuluje szczesliwych narodzin cory

Mam jeszcze takie pytanie - na czas porodu dostalas jakas szpitalna koszulke czy we wlasnej bylas? Co wogole trzeba ze soba zabrac (dla mamy) a co daje szpital?
Stary 2016-09-28, 11:04   #226
Manddy
Zadomowienie

Ja miałam swoją koszulę, specjalnie przeznaczoną do porodu. Ale może jak poprosisz to dostaniesz szpitalną.
A co zapewnia szpital dla mamy... hmm, podkłady poporodowe Nic więcej nie przychodzi mi do głowy, jeśli przychodzą Ci do głowy jakieś konkretne rzeczy to pytaj

Dziękujemy za gratulacje
Stary 2016-09-28, 22:08   #227
CAR0LKA
Rozeznanie

Heh ja wlasnie sie w ciazy mieszcze wylacznie w nowe koszule (kupione do karmienia) i troche mi ich szkoda. Musze zapolowac na jakis tani namiot na czas porodu

Dzieki za informacje, jak cos jeszcze wymysle to bede pisac
Stary 2016-09-29, 10:49   #228
Manddy
Zadomowienie

Ja kupiłam specjalnie na poród takiego potworka (na placu Imbramowskim), wygląda jak jakaś podomka Zapinana od góry do samego dołu. Jak mi małą kładli na piersi to szybko tylko rozpięłam
Tak czy siak planowałam ją wyrzucić po porodzie a ona prawie wcale nie ucierpiała
Nie wiem gdzie mieszkasz ale np. na Kleparzu też pewnie coś znajdziesz.

Pamiętaj o majtkach siateczkowych. Podkłady i wkładki poporodowe dostaniesz w szpitalu ale w majtki musisz się zaopatrzyć.
Przyda Ci się też stanik do karmienia i na wszelki wypadek możesz wziąć wkładki laktacyjne. Mi wprawdzie zaczęły być potrzebne dopiero w domu ale nigdy nic nie wiadomo.
I weź szare mydło, najlepsze do higieny krocza po porodzie.

Edytowane przez Manddy
Czas edycji: 2016-09-29 o 10:50
Stary 2016-09-29, 19:32   #229
CAR0LKA
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Manddy Pokaż wiadomość
Ja kupiłam specjalnie na poród takiego potworka (na placu Imbramowskim), wygląda jak jakaś podomka Zapinana od góry do samego dołu. Jak mi małą kładli na piersi to szybko tylko rozpięłam
Tak czy siak planowałam ją wyrzucić po porodzie a ona prawie wcale nie ucierpiała
Nie wiem gdzie mieszkasz ale np. na Kleparzu też pewnie coś znajdziesz.

Pamiętaj o majtkach siateczkowych. Podkłady i wkładki poporodowe dostaniesz w szpitalu ale w majtki musisz się zaopatrzyć.
Przyda Ci się też stanik do karmienia i na wszelki wypadek możesz wziąć wkładki laktacyjne. Mi wprawdzie zaczęły być potrzebne dopiero w domu ale nigdy nic nie wiadomo.
I weź szare mydło, najlepsze do higieny krocza po porodzie.
Cenne rady Najblizej mam Tomex ale i Plac Imbramowski nie jest daleko, wiec sie na ktorys z nich wybiore po sexowne wdzianko
Stary 2016-10-03, 17:36   #230
megi314
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość

Orientujesz sie czy w siemiradzkim można dopłacić do jedynki?
Stary 2016-11-21, 19:46   #231
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez megi314 Pokaż wiadomość
Orientujesz sie czy w siemiradzkim można dopłacić do jedynki?
Można było, przy czym to na bieżąco trzeba załatwiać. Ze mną na sali była dziewczyna, która z pracy miała w ramach pakietu medycznego zapewnioną jedynkę, ale przenieśli ją tam na drugi dzień dopiero, jak się zwolniło miejsce.
Stary 2016-11-25, 10:24   #232
OkoPani
Wtajemniczenie

ja w Siemiradzkim chyba trochę bałabym się rodzic. bylam tam raz na konsultacji u Dr i specjalnie wypytałam o szczegoly. mimo, ze szpital bardzo kameralny i sklania się ku naturze, zarówno dr jak i polozne robily swietne wrazenie, Dr sama powiedziała, ze w razie jakichkolwiek komplikacji matka z dzieckiem laduje w karetce i leci do Kopernika. nie jest to daleko ale i tak bałabym się.

mimo średnich doswiadczen z Narutowiczem, tym razem zdecyduje się chyba ponownie na ten szpital. przynajmniej wiem już czego się spodziewać. a ze to drugie dziecko, rady i pomoc poloznych będzie mi mniej potrzebna niż ostatnio... jednym zdaniem - mogę polecić Narutowicza mamom, które już maja strach przed pierwszymi chwilami z dzieckiem za sobą
Stary 2016-11-25, 13:03   #233
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez OkoPani Pokaż wiadomość
ja w Siemiradzkim chyba trochę bałabym się rodzic. bylam tam raz na konsultacji u Dr i specjalnie wypytałam o szczegoly. mimo, ze szpital bardzo kameralny i sklania się ku naturze, zarówno dr jak i polozne robily swietne wrazenie, Dr sama powiedziała, ze w razie jakichkolwiek komplikacji matka z dzieckiem laduje w karetce i leci do Kopernika. nie jest to daleko ale i tak bałabym się.

mimo średnich doswiadczen z Narutowiczem, tym razem zdecyduje się chyba ponownie na ten szpital. przynajmniej wiem już czego się spodziewać. a ze to drugie dziecko, rady i pomoc poloznych będzie mi mniej potrzebna niż ostatnio... jednym zdaniem - mogę polecić Narutowicza mamom, które już maja strach przed pierwszymi chwilami z dzieckiem za sobą
W Narutowiczu jak są komplikacje to też odsyłają na Kopernika. Nie ma w tym dziwnego, gdyż obydwa te szpitale mają II stopień referencyjności, a przy powikłaniach, czy zbyt wczesnym porodzie standardowo odsyła się do szpitalni o wyższej referencyjności. W Krakowie są to Kopernik i Ujastek.

Też rozważałam Narutowicza, ale po 1 zniechęciła mnie kwestia ewentualnego znieczulenia. W Narutowiczu jest dostępne zzo tylko jeśli anestezjolog jest akurat wolny i np. nie przygotowuje kogoś do zabiegu na innym oddziale. W Siemiradzkim o niego łatwiej. Po 2 o Narutowiczu słyszałam złe opinie dot.opieki po porodzie. Przy pierwszym dziecku ważne jest aby trafić jednak na położne, które pomagają i doradzają - zwłaszcza jeśli chce się karmić piersią.

Edytowane przez Anika1986
Czas edycji: 2016-11-25 o 13:13
Stary 2016-11-25, 14:32   #234
midusia86
Zakorzenienie

A czy ktoś może sie spóźnię na świeżo wypowiedzieć o Rydygierze? Wiem, że warunki lokalowe niezbyt zachęcające, ale na tym najmniej mi zależy. Głównie mam tutaj na myśli, jak było w kwestii pomocy przy porodzie sn i później opieki (w tym karmienia) malucha. Na ile respektuja plan porodu w takich kwestiach, jak nieszczepienie w pierwszej dobie, ochrona krocza, czy nie mycie bobasa zaraz po porodzie? Czy dziecko zostaje na noc z mamą? Jak z godzinami odwiedzin i możliwością obecnosci przymnie ojca dziecka?
Stary 2016-12-26, 20:06   #235
nenowka152900
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
A czy ktoś może sie spóźnię na świeżo wypowiedzieć o Rydygierze? Wiem, że warunki lokalowe niezbyt zachęcające, ale na tym najmniej mi zależy. Głównie mam tutaj na myśli, jak było w kwestii pomocy przy porodzie sn i później opieki (w tym karmienia) malucha. Na ile respektuja plan porodu w takich kwestiach, jak nieszczepienie w pierwszej dobie, ochrona krocza, czy nie mycie bobasa zaraz po porodzie? Czy dziecko zostaje na noc z mamą? Jak z godzinami odwiedzin i możliwością obecnosci przymnie ojca dziecka?
Rodziłam w lipcu. Warunki faktyczcnie takie sobie, w łazienkach FATALNE. No ale nic to.. Jeśli chodzi o plan porodu nie wiem bo miałam prywatną położną opłaconą więc ona mi ze wszystkim szła na rękę. Jeśli chodzi o kp to promują i pomagają choć dość niecierpliwie... Dzieci szczepią przy wyjściu ze szpitala, bobas nie myją po porodzie, jeśli mama jest na siłach dziecko ma ze sobą ale jesli chce lub jest zbyt słaba może oddać na noworodki, godziny odwiedzin są wyznaczone ale wiem, że tego nie respektują. Ja byłam akurat jak były Światowe dni młodzieży i niestety godziny wizyt były ograniczone... BARDZO.
Stary 2017-01-05, 16:19   #236
EveryGirl
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem czy pytanie jeszcze aktualne, ale się wypowiem, może komuś się przyda. Ja rodziłam w październiku i spędziłyśmy tam z córką ponad tydzień. Długo się wahałam ale to była dobra decyzja i jestem bardzo zadowolona z tego szpitala. Jeśli chodzi o sam poród to w moim przypadku było tak jak sobie zaplanowałam - SN na krzesełku i bez nacięcia. Córka nie była szczepiona w pierwszej dobie, ale to wynikło z pewnych komplikacji po porodzie, nie wiem jak do tego podchodzą kiedy jest to po prostu życzenie rodzica. Nie kąpią dziecka w pierwszej dobie. Jak wszystko jest ok to dziecko zostaje z mamą, ale jak np. widziałam, że niektóre dziewczyny jak nie czuły się na siłach zostawiały też maluchy na noc na noworodkach i nikt nie robił problemu. Zachęcają do KP, ale jak chcesz to dają też mm do dokarmiania. Ogólnie bardzo pomagają w KP, przychodzą, pytają czy wszystko ok, można też w każdej chwili iść się o coś zapytać, albo zadzwonić z prośbą, żeby doradca przyszedł do nas do sali. Gorzej tylko, że różne osoby dają czasem sprzeczne rady, ale ogólnie są mili i pozytywnie nastawieni. Co do obecności ojca to nie wiem czy chodzi Ci o obecność przy porodzie czy później. Przy porodzie nie ma problemu, mój mąż też został ze mną dość długo po porodzie. Co do odwiedzin w kolejnych dniach to są wyznaczone oficjalne godziny i tu już bywa różnie z ich przestrzeganiem - jak mąż przyszedł wcześniej to położne spokojnie go wpuszczały i nic nie mówiły, ale jak kiedyś natknął się na ordynatora to już się przyczepił, że wchodzi poza godzinami. Co do warunków w samym szpitalu to szału nie ma, ale mi się akurat udało dostać jedynkę z łazienką i chociaż była ona w kiepskim stanie to tragedii nie było, a jednak zawsze duży komfort, że była ona tylko do mojej dyspozycji.
EveryGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-01-06, 21:04   #237
midusia86
Zakorzenienie

nenowka152900, EveryGirl bardzo dziękuję wam za opinie. Pytanie jak najbardziej aktualne, bo rodzę dopiero a początku kwietnia
Jestem w zasadzie już zdecydowana na ten szpital. Zapisałam się tam do SR i po zwiedzaniu oddziału stwierdzam, że jest lepiej niż się spodziewałam. Super warunki to nie są, ale miałam jeszcze gorsze wyobrażenie, typu spadający z sufitu tynk do herbaty . Ważne, że jest czysto... Odnośnie wielkości sal mam porównanie tylko z Żeromskim (z odwiedzin psiapsióły) i w Rydygierze jest więcej przestrzeni w salach przynajmniej.
Bardzo zależy mi na tym, żeby respektowano moje prośby i nie robiono nic z dzieckiem wbrew mojej woli, typu właśnie mycie, szczepienie, czy dokarmianie mm. Jestem również zdecydowana na opłacenie swojej położnej.

Oczywiście opiszę swoje wrażenia, jak będzie już po wszystkim, ale wciąż będę wdzięczna za opinie innych dziewczyn, które tam rodziły.
Stary 2017-01-24, 12:16   #238
aga_1981
Raczkowanie

Dziewczyny jestem aktualnie w ciąży bliźniaczej rozwiązanie na pewno będzie przez cc, czy możecie mi polecić Szpital w Krakowie. Nie wiem może Kopernik albo Ujastek. Jeśli macie jakieś doświadczenia z porodu cc w Krakowskich szpitalach napiszcie. Pozdrawiam
Stary 2017-02-23, 16:45   #239
Viki_00
Przyczajenie

Cytat:
nenowka152900, EveryGirl bardzo dziękuję wam za opinie. Pytanie jak najbardziej aktualne, bo rodzę dopiero a początku kwietnia
Jestem w zasadzie już zdecydowana na ten szpital. Zapisałam się tam do SR i po zwiedzaniu oddziału stwierdzam, że jest lepiej niż się spodziewałam. Super warunki to nie są, ale miałam jeszcze gorsze wyobrażenie, typu spadający z sufitu tynk do herbaty . Ważne, że jest czysto... Odnośnie wielkości sal mam porównanie tylko z Żeromskim (z odwiedzin psiapsióły) i w Rydygierze jest więcej przestrzeni w salach przynajmniej.
Bardzo zależy mi na tym, żeby respektowano moje prośby i nie robiono nic z dzieckiem wbrew mojej woli, typu właśnie mycie, szczepienie, czy dokarmianie mm. Jestem również zdecydowana na opłacenie swojej położnej.

Oczywiście opiszę swoje wrażenia, jak będzie już po wszystkim, ale wciąż będę wdzięczna za opinie innych dziewczyn, które tam rodziły.

Cześć midusia86,
Termin mam na czerwiec i też planuję rodzić w Rydygierze. Szukam kontaktu do polecanej położnej- czy Ty już jesteś z którąś umówiona? Mogłabyś cos więcej napisać? Z góry dziekuję
Viki_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-23, 17:14   #240
Mumtobe
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga_1981 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem aktualnie w ciąży bliźniaczej rozwiązanie na pewno będzie przez cc, czy możecie mi polecić Szpital w Krakowie. Nie wiem może Kopernik albo Ujastek. Jeśli macie jakieś doświadczenia z porodu cc w Krakowskich szpitalach napiszcie. Pozdrawiam
Ja tez chetnie poczytam najnowsze informacje o tych szpitalach, może znajdzie się ktoś kto się podzieli
Mumtobe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości