![]() |
#2881 |
Rozeznanie
|
Dot.: Kielce
No to rzeczywiscie neizłe chamstwo z ich strony. jak mozna rządać pieniądzy za przymierzanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2882 |
Raczkowanie
|
do Marysia 258: cieszę się razem z Tobą
![]() odnośnie wódki: u nas chyba będzie Finlandia, zastanawiamy się nad wypożyczeniem beczki piwa, no i symbolicznie kilka butelek wina, bo będzie kilku gości z Szwajcarii. Koszty mnie przerażają, bo sięgnęły już rzędu 43tys a to jeszcze nie wszystko, a wesele 1 dniowe z noclegiem i śniadaniem, auta nie wynajmuję, kościoła wielce nie ubieram, garnituru młodego nie liczę, bo już ma - jednym słowem kupa kasy.
#2883 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny właśnie się dowiedziałam od znajomej, że jej u nas w urzędzie nie przyjęli aktu urodzenia, ponieważ miała sprzed 2 lat, a pani urzędniczka stwierdziła, że akt urodzenia jest ważny tylko pół roku.
Nie wiem czy to zależy od ich widzimisię, czy jak, ale jeśli macie stare akty urodzenia upewnijcie się lepiej że Wam je przyjmą... I o ile wiem, to jeśli osoba była urodzona w Kielcach, to skrócony odpis aktu urodzenia nie jest potrzebny
#2884 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2885 |
Rozeznanie
|
Welon kupiłam na Allegro, bo w Kielcach nikt nie chciał mi zrobić ze złotymi kryształkami.
Urodziłam się w Świnoujściu i mam akt urodzenia sprzed kilku lat. Jest on ważny? Czy muszę jechać po nowy? Dziś kupiłam diadem ![]()
#2886 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja przepraszam, że tak się wtrącam, ale... Sama pracuję w USC więc odpowiem. Kompletną bzdurą jest to że żądają "nowe" odpisy do ślubu! Odpis musi być czytelny (nie zniszczony) na druku ze znakiem wodnym - a takie są wydawane juz od wielu lat, no i musi być opłacony, tzn. że w lewym dolnym rogu musi być pieczątka potwierdzająca uiszczenie opłaty. No i w sumie nic więcej... Natomiast, jeśli osoba jest po rozwodzie - wymagany jes również odpis aktu małżeństwa z odpowiednią adnotacją. Nie taki diabeł straszny... Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia wszystkim młodym... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na szczęście albo nieszczęście i tak będę musiała nowy mieć, bo starego nie posiadam. Ominą mnie ewentualne przeprawy i kłótnie gdybym natrafiła na taką właśnie urzędniczkę. Niestety, ale w urzędach to tak często, że jeden mówi swoje, drugi swoje, i zawsze musi się znaleźć ktoś taki, który ludziom życie utrudni ![]()
![]() |
#2888 |
Przyczajenie
|
Cześć czy ktoś wie coś na temat kamerzysty i fotografa Zdzisława Łukasika? Wszelkie informacje są cenne!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2889 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
1. akt urodzenia musi być oryginałem (to znaczy nie moze to być ksero) 2. Musi być czytelni (niz nie moze być zamazane, niewyraźne) 3. Musi być uiszczona opłata skarbowa (ja mam taka pieczątkę, że uiszczono opłatę, nie mam w jakim celu Pytałam czy ma jakąś ważność, ale pani powiedziała, ze nie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2890 |
Rozeznanie
|
Dzięki Tiffi za info
![]()
#2891 |
Zadomowienie
|
mój akt urodzenia ma tyle lat co ja
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2892 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2893 |
Rozeznanie
|
Mi tata kiedyś wyciągał właśnie ten akt urodzenia, nie składałam żadnych oświadczeń, ani nie miał mojego dowodu, ale nie wiem czy to ejst standard wszędzie, czy on tak zrobił.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2894 |
Raczkowanie
|
A co myslicie o tych sukniach?
I Joasiatko juz zabiegana, pewnie ma mnostwo spraw do zalatwienia.
Odkąd Cię pokochałam, moja samotność zaczyna się dwa kroki od Ciebie... 22.08.2009-to był Ten dzień ![]() Edytowane przez karothka Czas edycji: 2008-04-06 o 08:44 Powód: literowka |
![]() ![]() |
![]() |
#2895 |
Raczkowanie
|
A ja tak z innej beczki..... gdzie w kielcach albo w okolicach moge dostac butle z helem do balonow??? macie moze taka wiedze???
![]() |
#2896 |
Raczkowanie
|
Marysiu_258 możesz zapytać w Kościele Garnizonowym (ul. Chęcińska) - tam nie ma "tłoku" i ogólnie mało ślubów się odbywa - może będzie wolna ta godzina - księża są bezproblemowi więc warto tam zajrzeć. powodzenia!
U mnie już wszyscy goście potwierdzili przybycie na wesele ![]() W tym tygodniu idę do cukierni pokazać jaki tort wybrałam (załączam fotki), zamówić placki. Tort będzie składał się z 3 części okrągłych - chcę aby każda z nich miała ten sam motyw z gołąbkami jak na zdjęciu 1wszym, i aby z góry na bok przewijały się te kwiaty jak na zdjęciu drugim. Poza tym chciałabym aby 1wszy kawałek był tylko w białych odcieniach, natomiast 2gi kawałek był biały ze złotymi ozdobami, a 3ci kawałek - biały z różowymi ozdobami. Kolory wybrałam takie ze względu na to że ja będę mieć białą suknię, moja świadkowa różową a sala będzie udekorowana na złoto. Mam nadzieję, że zrobią ten tort taki jakbym chciała... ![]() Mam też umówioną wizytę z orkiestrą na środę - wybór zabaw na oczepiny itp. Do kwiaciarni też muszę zajrzeć we wtorek - pokazać zdjęcia bukietów jakie chcę mieć ja i moja świadkowa... Ogólnie jest trochę zamieszania i nie mogę doczekać się kiedy się to skończy... Poza tym NIE byliśmy jeszcze u spowiedzi ![]()
#2897 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki za odpowiedzi |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2898 |
Raczkowanie
|
Proszę Was o opinię, zdanie na temat sposobu organizacji (obsługa, menu, rozliczenia, itp) przyjęć weslnych w Willi Magnat w Kielcach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2899 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie forumowiczki
![]() Chciaabym sie was drogie koleżanki doradzic... planuje wziasc slub i zorganizowac wesele 12.04.2009 sa to swieta wielkanocne i na dodatek niedziela. powiedzcie mi co o tym sadzicie bo ja sie troche obawiam czy nie bede miala problemow z kosmetyczka i fryzjerka. a moze jest ktos na forum kto mial albo byl na weselu w niedziele i powie mi jak to wyglada. pozdrawiam serdecznie i czekam na odpowiedz. wybralam ta date bo to jest jedyny termin w sali ktora mnie interesuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#2900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj brat bierze ślub właśnie w niedziele...z tego co wiem musisz wcześniej podzwonić po kosmetyczkach, fryzjerkach które Cie interesują, powiedzieć co i jak, wiele zakładów nie pracuje w takie dni ale z tego co sie orientuje wiele fryzjerek nie robi problemów i przychodzi zrobić fryzurę Joasiatko z tego co sie orientuje będziesz miała super pogodę, idzie mega ocieplenie ![]()
![]() |
#2901 |
Przyczajenie
|
czesc dziewczynki!!! jesli ktos jest zainteresowany ,to w kosciele na slichowicach odbywa sie kurs przedmalzenski .wczoraj odbylo sie pierwsze spotkanie -organizacyjne. w kazda niedziele po mszy o 18. trwa przez 7 niedziel
|
![]() ![]() |
![]() |
#2902 |
Zakorzenienie
|
No to ja nie wiem, czemu wszędzie piszą że odpis aktu urodzenia jest ważny tylko pół roku. Mogliby to jakoś uściślić
![]() Joasiatko, bardzo ładne te torciki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2903 |
Zakorzenienie
|
My już mamy zamowiony tort weselny i ciasta
![]() a ja dodatkowo jestem bardzo zadowlona, bo kupiłam sobie buciki - trafiłam na nie przypadkiem i od razu mi się spodobały - to było to,czego szukałam. Kupiłam je w Paryżance (mieli dostawę), a zapłaciłam za nie 190 zł. Szczerzxe mowiąc myślałam, ze więcej pieniędzy będę musiała przeznaczyc na butki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2904 |
Zakorzenienie
|
ja zauważyłam, że to z tymi aktami zależy od urzędnika... Chociaż szczerze nie rozumiem, dlaczego jakikolwiek urzędnik sobie wymyśla okres ważności aktu urodzenia, bo co, datę urodzin sobie zmienimy?
Należy sobie tylko życzyć, że w momencie załatwiania papierków w urzędzie trafimy na miłą i kompetentną osobę
#2905 |
Rozeznanie
|
Kalex gratuluję kupna bucików
![]()
#2906 |
Zakorzenienie
|
właśnie
![]()
#2907 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki mam takie pytanie - jak wpisujecie na zaproszenia dzieci i młodzież (tak do 18 roku życia)?? Na jednym zaproszeniu z rodzicami czy tez na osobnym?? Co do starszych - czy piszecie z osoba towarzyszącą??
Chyba jeszcze nikt nie poruszał tego tematu, a ja mam z nim mały problem ![]()
#2908 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rodzice są pokrewnymi w linii prostej, w związku z czym mogą bez problemu odebrać odpis aktu urodzenia dziecka. Odbiorą to w tym samym dniu... może nawet nie będzie kolejek ![]() Pozdrawiam serdecznie.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja starszym wypisuje z osobą towarzyszącą. Co do młodzieży- może najlepiej podpytaj cioci i wujków, lub samej młodzieży, bo niektórzy tak 15- 16 plus mogą chcieć przyjść z osobą towarzyszącą i wtedy wypadałoby wypisać zaproszenie osobno.
![]() |
#2910 |
Zadomowienie
|
Gazelciu:
U mnie sprawa jest prosta- zapraszamy z dziećmi razem, wiadomo po 18 roku zycia zaproszenie dostaja odrębne. Z tym, że będzie jeden wyjątek (kuzynka bliska), ale raczej kurtuazyjnie z osobą towarzyszącą bo i tak wiadomo, że przyjdzie sama, ale na pewno będzie jej miło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.