|
|
#4741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 2
|
|
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4743 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dziś słaby dzień...Zasłabłam w banku podczas spotkania z doradcą... potem już w domu wymiotowałam tak, że myślałam, że się uduszę, pączek to mi nosem wyszedł
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4744 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez juz 5 albo 6 kg na plusie jestem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4745 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Wiecie co, żeby w tłusty czwartek pisać kto ile waży to już naprawdę sadomaso!
U mnie na ostatniej wizycie (17t) było mniej niż przed ciążą, więc oficjalnie jeszcze nie przytyłam, ale od ostatniej wizyty nie było prawie wymiotów, rzuciłam się na żarcie i nie biorę euthyroxu - więc podejrzewam że sporo nadrobiłam i będę się teraz bała stanąć na wadze w marcu Ważę się teraz tylko u lekarza, bo coś nie mogę dotrzeć do sklepu żeby kupić wagę od kiedy moja się zepsuła na początku ciąży Dodatkowa adrenalinka podczas wizyty u gin, ile wyskoczy na liczniku Cytat:
Mam nadzieję że wszystko będzie ok Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
Odpoczywaj teraz
|
|||||
|
|
|
#4746 |
|
Zadomowienie
|
morelle super ze dzidzia zdrowa. to najwazniejsze!!
Mala ja nie kupuje otulacza, dla Olafa mialam rożek - dostalam od przyjaciołki bo mowiła że to bardzo wygodne i ze ona dziecko tak nosiła prawie 3 miesiące. ale jak chcialam w niego pierwszy raz wlozyc dziecko to darł się i wyciągał rączki z tego. Probowalam jeszcze kilka razy, ale za kazdym razem bylo to samo. niecierpiał być tak otulotny, wolał leżeć z rekami rozwalonymi na bok. każde dziecko inne - tylko skąd przed urodzeniem mamy wiedziec jak nasze bedzie lubiło?
|
|
#4747 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale i tak byłam w Magnolii kurde ja jeszcze błądzę co to kaftanik, body itd Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiejszy dzień mnie zmęczył i to bardzo w ogóle jakoś krzyż mnie boli ![]() moje dziecko nie chciało pokazać co ma między nogami! gin kombinował, ale pępowina zasłaniała raz mówił, że dziewczynka za chwilę, że chyba chłopak ale kazał się wstrzymać do połówkowych (8.03) z USG wyszło, że to 19t Byłam w Magnolii i dupa myślałam, że w Emipiku będą te pieluszki z Motherhood, ale nie było nic ![]() nie kupowałam ciuszków bo zapowiada się, że sporo dostanę więc poczekam z tym jeszcze i zobaczę co i jak Ktoś wrzucił tu dużo pieluszek, ale umknął mi cytat skąd one były zamawiane? |
||||||
|
|
|
#4748 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
EMMOS biedna, jutro będzie lepiej!
|
|
#4749 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle super ze wszystko dobrze z maluszkiem i nic nie wyrosło dodatkowego. A teczke udało się odzyskać?
|
|
|
|
#4750 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja mam prawie całą wyprawkę ubraniową skompletowaną. Jeszcze jutro muszę z poczty odebrać zamówienie z ABClink do opisu rozciągania: http://bellybestfriend.pl/baza-wiedz...estr,4.html#75 jest jeszcze sposób z zastosowaniem balonu: http://aniball.pl/ Na mojej wizycie u gina wszystko ok. Przytyłam 4,9kg od początku ciąży... Ważę 59,4kg, także na następnej wizycie będzie już 6 z przodu. Lekarz powiedział, że prawidłowo i żeby się nie przejmować, bo po ciąży to zrzucę. Oprócz badania miałam jeszcze słuchanie tętna dziecka - musiałam się położyć na kozetce i odsłonić brzuch. Pytałam o mierzenie długości szyjki na USG - powiedział, ze będzie mierzył dopochwowo. Dziewczyny, jak to wygląda ze strony praktycznej? Jak miałam pierwsze usg dopochwowe to specjalnie przyszłam w sukience żeby nic nie było widać i żeby się nie krępować. Jak miałam usg przez brzuch to w spodniach i tylko podnosiłam bluzkę. Teraz będzie i dopochwowo i przez brzuch. Jak najlepiej się ubrać? No i TŻta nie zaproszę na to badanie. |
||||||
|
|
|
#4751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zapomniałam dopisać, że mi dzisiaj też mierzył szyjkę i powiedział, że jest okej zapytałam ile wynosi zdziwił się tym pytaniem ale powiedział, że 38mm
Edytowane przez poprostu Czas edycji: 2017-02-23 o 20:27 |
|
|
|
|
#4752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale myślę, że sukienka też będzie ok, pod warunkiem, że uda się ją podwinąć tak wysoko jak bluzkę. Później zawsze można ją osunąć w dół i ściągnąć rajty. morelle, xzora cieszę się, że wszystko ok u Was i maluchów ![]() Dziewczyny, help!
|
|
#4753 |
|
MerDer 4ever
|
Ja nie miałam nic na minusie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4754 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i dobrze że dziewczynka to nadal dziewczynka Cytat:
Cytat:
![]() Co do ubioru do badania to ja też nigdy nie wiem co ubrać a mam zawsze badanie ginekologoczne i teraz usg przez brzuch. Ostatnio miałam taki dłuższy sweter ale to nie było to Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4755 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora ja miałam najpierw badanie ginekologiczne i usg dopochwowe, a potem dopiero usg przez brzuch i niestety lezalam naga przykryta tylko ręcznikiem papierowym
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Poprostu ja mam ok 3.5 cm i dostałam leki. Co lekarz to inne podejście... ale pogorszylo mnie to Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4756 |
|
Zakorzenienie
|
i pokażę moje łupy te 4 pieluszki po lewej są z Motherhood, a te zapakowane jakieś Smykowe, ale przyjemne w dotyku
) i ręcznik z kapturkiem i myjkąCoś mi wizaż świruje i niby już dodawałam w poprzedniej wiadomości załącznik, a go nie ma
|
|
|
|
#4757 |
|
Zakorzenienie
|
Ags_s urosept brałam
|
#4758 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z nerkami to nie żarty rób badanie moczu i bierz urosept. Ja od mojej ostatniej historii gdzie z bólu nie mogłam chodzić biorę dwa razy dziennie po 2 tbl i do tego nospe. Cytat:
Ja w sumie na kazdej wizycie mam badana szyjke, usg dopochwowo i usg przez brzuch. A wyglada to tak że po rozmowie rozbieram sie od pasa w dol i wskakuje na kozetke, w gabinecie do ktorego chodze nie ma fotela tzw. samolota. I nie ma spodniczek tylko dostaję kawalek takiego jakby podkladu zeby sie zasłonić jak już leżę. I najpierw mam badanie dopochwowe a potem przykrywam sie i robi usg przez brzuch. Już mnie to nie przeraża na początku było gorzej. Staram sie też ubierac w dłuższą bluzkę zawsze. Latwiej sie przemieszczać po gabinecie Myszowata ale historia z tym psem Nic się z tym nie dzieje? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Carolles Czas edycji: 2017-02-23 o 20:32 |
||||
|
|
|
#4759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4760 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4761 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze zapytałam o tą twardość pod pępkiem i jak położę rękę pod pępkiem to tak mniej więcej wielkości dłoni i badał mnie i mówił, że jest ok tak ma być trochę twardsze
i widziałam jak dziecko tak śmiesznie ruszało rękami i nóżkami |
|
|
|
#4762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Cytat:
![]() Cytat:
Ja spódniczki mam jedynie w luxmedzie. Do mojego gin wkładam sukienkę i rajtuzy. Ściągam je do badania na fotelu. Potem ubieram i kładę się na kozetce. Jak chciał zmierzyć szyjkę to poprosił, żebym nie ubierala i przykrył mnie ręcznikiem. Dziś miałam sukienkę i rajtuzy. Było tylko przez brzuch. Raz nas zaskoczyła tylko lekarka to robiłam prenatalne nie u siebie. Nie widziała na usg czegoś i poprosiła o ściągnięcie spodni. Mąż był zazenowany. Więc proszę go teraz z reguły po badaniu na fotelu. Mój lekarz nigdy tak nie zrobił, żeby przy nich 2 się rozbierać. Cytat:
|
|
#4764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4765 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co właśnie odkryłam?! Moje dziecko nie kopie, ona ma czkawkę 😂😍
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4767 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Xzora ile masz wzrostu? Cytat:
![]() Mój ostatnio pił namiętnie wody na usg i widziałam zdjęcia z otwarta buzią słodziak!
|
|
#4768 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
spódnica byłaby najlepsza opcją, tylko chyba w żadną się nie wcisnę, a nawet jak sie wcisne to bede śmiesznie wyglądać z brzuchemCytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale póki co zawsze przeżywam i sie krępuję. Mam 163cm wzrostu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dziś miałam pierwszy raz 3d. Mój mąż pow, że nosek ma po mnie.
Przed chwilą napisała siostra czy mam foto. Wysłałam jej. I co napisała? Nos ma po Tobie
|
#4770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Piękne rzeczy wszystko ze smyka?Ja teraz idę na usg z mężem i nawet się nie zastanawiałam co ubrać. W ogóle mnie nie krępuje jakbym miała się rozebrać przy nim bo już dużo rzeczy widział przy porodzie tez ma być to dopiero będzie jazda mam nadzieję ze lewatywę zrobią przed porodem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

hihi to dobrze, ze nic Anastazji nie wyrosło 

strasznie się boję ,że jak będzie dziecko to już na nic mnie nie będzie stać i nic sobie nie kupię i teraz robię zapasy typu płaszcz kurtka na przyszły rok...
Mam nadzieję że wszystko będzie ok

ale i tak byłam w Magnolii 

no i dobrze że dziewczynka to nadal dziewczynka

Z nerkami to nie żarty rób badanie moczu i bierz urosept. Ja od mojej ostatniej historii gdzie z bólu nie mogłam chodzić biorę dwa razy dziennie po 2 tbl i do tego nospe.
Nic się z tym nie dzieje?