|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn,które są chore i chcą z tego wyjść
Cytat:
bardzo mnie cieszy to co piszesz, ja tez mam takie plany, więcej jeść i zacząc ćwiczyć żeby ładnie wyrzeźbić sobie sylwetke, wyrobić leciutkie mięśnie, bo nie sztuką sie głodzic i miec obwisla skorę i wystające wszędzie kości, ja to nawet widze cały zarys mięśni na rekach, jak nimi ruszam to wszystko widać i teraz wiem że to nie jest wcale takie piękne!! Czas to zmienić, od next tygodnia zaczynam biegać , pomysle nad silownią i prawdziwym P, do tej pory nie miałam fizycznie na to siły , ale od kiedy w miare normalnie jem myślę że przebiegnięcie jednego kolka nie będzie dla mnie mega wyczynem
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo, Funky
!NSLADY nie wiem, jak traktować Twoje słowa Piszesz, że chcesz wrócić na prostą. Tak samo pisałaś, gdy zjadłaś 400kcal z musli, piszą, że to grzech podczas gdy kcal całego dnia wyszło Ci niecałe 1000. Więcej konsekwencji...
|
|
#3123 |
|
Zakorzenienie
|
co raz więcej dziewczyn udziela się w tym wątku i przykro jest patrzeć jak te, które pamiętam jako dziewczyny wychodzace "na prostą" znów mają problemy.
nie żebym ja nie miała - z tym że w druga strone ale staram sie jakoś nad tym panować. tylko że takie ciągłe: "no to dobra, czas w końcu coś z tym zrobić", a zaraz "a może jednak nie będę wiecej jadła" nic nie daje. bo trzeba sie zdecydować czy idzie się do przodu czu stoi w miejscu. potem najgorzej jest z konsekwentym trwaniem w tej decyzji ale po jakimś czasie to sie robi naprawdę przyjemne. a jak sie już wam wszystko "wyprostuje" to popatrzycie potem wstecz i bedziecie sie zastanawiać jakim cudem funkcjonowałyście przy takich ilościach jedzenia i jak będąc chude mogłyście sie uważać za grubaski. jak się czegoś mocno nie postanowi to jeden kryzys wystarczy żeby wrócić z powrotem do punktu wyjścia. a to sie dla nikogo dobrze nie kończy... więcej wiary w to, że wam sie uda. wszystko zaczyna sie w głowie - jedzenie to tylko objaw
|
|
|
|
#3124 |
|
Zakorzenienie
|
Najbardziej mnie martwi ,że gdy jestem szczęśliwsza niż zazwyczaj , kiedy mam dobry humor i ogółem gdy czuję że chcę mi sie żyć to wtedy mam wrażenie że nie muszę tyć ,że już wszystko jest ok i że jestem zdrowa, to normalne?? też tak macie dziewczyny??
I zastanawiam sie czy gdy po zakończeniu P , i ucięciu kcal nie będę chodzić głodna, ?? Jeżeli przyzwyczaję organizm do większej ilości kcal to jak potem zacząć jeść zgodnie z zapotrzebowaniem, a jeżeli nie bedę umiala zmnijeszyc ?? i zacznę tak niekontrolowanie tyc?? Tyle jeszcze obaw i strachu we mnie;( Ale jeszcze nigdy tak dużo i ciągle o tym nie myślalał , to postep bo do niedawna w ogole nie dopuszczałam takiej mysli do glowy.
|
#3125 |
|
Zakorzenienie
|
Tamo - Zaraz wyślę te nieszczęsne
fotki ![]() EDIT: Znów mam problemy z pocztą,wieczorem wyślę ![]() EDIT2: Tamo,jednak poszły
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' Edytowane przez agness51 Czas edycji: 2008-04-04 o 14:41 |
|
|
|
#3126 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak, pokaż aktualne zdjęcia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ok
|
|
|
#3127 |
|
Zakorzenienie
|
agness - moglabys mi tez wysłać te zdjecia? zaloze sie ze bede kolejna osobą która powie ci że świetnie wygladasz
![]() masz mojego maila? |
|
|
|
#3128 | |
|
♥
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3129 |
|
Zadomowienie
|
Heh i moje podejrzenia sprawdziły się co do joty. W ciągu 10ciu dni od odstawki tyroksyny,wyniki są fatalne .
I niestety kilogram i zwiększenie wymiarów w 2 dni też jest prawdziwy. I z pewnością przyczyną nie jest to,że 3h przed ważeniem zjadłam z 5 pierogów i wypociłam wszystko na męczącym spacerze. Nie pozostaje nic innego jak wyżebrać od rodzinnego 2 krotnie większej dawki leku i ograniczyć jedzenie. Chyba,że w miesiąc chcę przytyć kolejne 20kg.... |
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dlaczego dwukrotnie większą dawkę? Chyba należy brać tyle, ile jest polecane i powinno sie tego trzymać (a przynajmniej tak wnioskuję:P)...? |
|
|
|
|
#3131 |
|
Zadomowienie
|
Ano moja (byłą już)endokrynolog kazała zażywać mi śmiesznie niską dawkę (25) i p;otem odstawić na ok.miesiąc z racji braku wytwarzania hormonu przysadki TSH . Wcześniej zażywałam 100 i było dobrze, odstawiłam na raptem 10 dni i oto efekt... Chyba,że 'utyłam' przez wahania ciśnienia atmosferycznego i woda się zatrzymała.(te naiwne mrzonki ==')
Na szczęście w poniedziałek idę do swej pediatry po receptę na drugi rodzaj (trijodotyronina),którą mam poniżej normy i odpowiada ona właśnie za samopoczucie fizyczno-psychiczne i metabolizm. |
|
|
|
#3132 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I 5 pierogów z serem białym I teraz nie ćwicze ,zeby to jak najszybciej spalić ,bo mi sie poprostu nie chce(Leń śmierdzący) A zjadłam to ,bo miałam na to ochotę właśnie. Pierwszy raz od kilkunastu dni zjadłam cos co mialam ochotę I coś czuje,że grzeszenie się na tym nie skonczy. A nie przynajmniej dzisiaj ![]() Zdięcie: http://img167.imageshack.us/img167/7150/brzusiotw7.jpg
|
|
|
#3133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) no i to zdecydowanie pocieszające powodzenia i trzymaj tak dalej Bardzo szczuplutka jesteś i masz wąską talię. A ja dzisiaj poszłam sobie do sklepu po płatki śniadaniowe...no i tak stoję sobie przy regale i zastanawiam się jakie wybrać (założyłam sobie, że wezmę inne niż Bran Flakesy, tak dla spróbowania). Myślę nad tym, co chwila biorę jakąś z paczek, patrzę w skład, po czym ją odkładam, bo tu mąka pszenna, tu cukier a tu inne emulgatory. Bałam się kupić coś takiego, naprawdę. Pomyślałam, że kupię w końcu te Brany, bo nie mają tak strasznego składu i pójdę...Poszłam sobie jeszcze po maślankę i przemyślałam to, co robię. Miałam ochotę na czekoladowe płatki, w których składzie nie było praktycznie nic, co by mi się spodobało. Biłam się ze sobą czy kupić czy nie. Poszłam, wzięłam i kupiłam obie paczki (BF i te Mlekołaki). Tak, wiem, że brzmi to żałośnie i śmiesznie, że mam problem z tak prostymi czynnościami jak kupowanie płatków, jednak myślę, że może jak już zrobiłam ten krok i kupiłam coś, czemu jestem przeciwna, może chociaż trochę poprawi się mój stan. Jeszcze niedawno często podjadałam coś, lecz ostatnio się tego wyzbyłam. Dzisiaj jak wróciłam do domu, to postanowiłam przesypać Brany do słoika. Niestety nie wszystkie się zmieściły i w opakowaniu została resztka (praktycznie same okruchy i parę płatków). I pojawił się kolejny problem- co z nią zrobić? Bez sensu było wkładać taką resztkę do szafki, a zjeść to, to nie, bo to nie ta godzina, bo jeszcze za wcześnie...Stałam i się po raz kolejny dziś zastanawiałam co zrobić. Zjadłam. Jakoś zjadłam, ale automatycznie przesunęłam sobie o jakiś czas godzinę następnego posiłku. Cóż. Staram się naprawdę wyzbyć czegoś takiego. |
||
|
|
|
#3134 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też pół godziny stoje przed półką z płatkami i nie tylko i sie zastanawiam co ja mam wziąśc. Ze mną do supermarketu na cały dzień
|
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego wolę chodzić na takie zakupy sama (nie chcę narażać towarzysza na czekanie i zażenowanie sytuacją). Dzięki ;* swoją drogą właśnie jem te Mlekołaki i..dobre są....:P
|
|
|
|
#3136 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu , Asiek - nie mam Waszych maili
![]() Asiek - Wcale nie wyglądam super.
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#3137 |
|
Zadomowienie
|
Iza(i inne dziewczynki
)dziękuję za rady, tak właściwie to ja powinnam trochę przytyć, a nawet nie trochę...kiedys ważyłam ok 12kg więcej i mówili, że mam ładna figurę...ehhh dziś zjadłam spaghetti wiecie, a od dawna go "nie tolerowałam" i jestem z siebie zadowolona, nawet nie mam wyrzutów sumienia, moją MEGA motywacją są włosy i MAM ZAMIAR Z TEGO WYJŚĆ wiem, że mi SIĘ UDA![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
#3138 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dlatego jak idę z kimś,to zawsze się na mnie wkurzają ostatnio byłam sama,to przynajmniej nikt mi nad głową nie zrzędził![]() ![]() Cytat:
U mnie nawet dobrze. Miałam dzisiaj mnóstwo ruchu,ale na szczęście nie zjadłam za mało,więc jest ok .
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
||
|
|
|
#3139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli też powoli do przodu a mnie się nie chce narazie ruszać ehhh ale ze mnie leń:Pco do zakupów to robienie ich ze mną to koszmar 20 razy obejrzę wszystko zanim coś wezmę, ale taki już mój "urok"
|
|
|
|
|
#3140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ponad pół godziny na rowerku (500kcal spalonych),1h godzina gry w siatkówkę no i w-f,sporo biegania na nim było![]() Ja mam dokładnie to samo,wszystko dokładnie oblukam
|
|
|
|
#3141 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po jednej stronie puddingi itp. a po drugiej owoocowe jogurty i bądz człowieku mądry ![]() ![]() Kika 171 - Gratuluje i życze udanego powrotu na prostą
|
|
|
#3142 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładnie,za dużo tego do wyboru
często tak mam,że wkładam jedną rzecz do koszyka, a potem wypatrzę kolejną i znów zamiana
|
|
|
#3143 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ojj jogurty...coś wiem o tym, idę do sklepu z zamiarem kupienia jednego konkretnego a wychodzę z czymś zupełnie innym a mama w domu tylko powtarza "przecież to było do przewidzenia, że nie wrócisz z jedną rzeczą"![]() ![]() ale sama kupuje mi wszystkie "nowości rynkowe" tak samo jest z płatkami śniadaniowymi i jeszcze duuuży problem to kisiel![]() ![]() jest ich zdecydowanie za dużo![]()
|
|
|
|
|
#3144 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Na rodzinnych zakupach to wygląda tak, że ja zdążę obejrzeć nabiał i płatki, a rodzice w tym czasie kupią wszystko inne i mimo wszystko czekają :P Wynika to raczej z tego, że uwielbiam oglądać te wszystkie produkty, niekoniecznie chcąc je kupić ![]() Agness, czy ja tez mogłabym prosic o zdjęcia? iris_90@op.pl
|
|
#3145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ojj to jesteś bardzo aktywna, ja jakiś msc temu codziennie spalałam 500kcal na stepperze ale zbyt schudłam i to zostawiłam chociaż to była dla mnie przyjemnośc a nie męka
|
|
|
|
|
#3146 |
|
Zakorzenienie
|
Maggie - Już wysyłam
.
|
|
|
#3147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale płatki sprawiają mi największą trudność, a nabiał kupuję z Pilosa, bo uważam, że jest najlepszy. I coś biorę, później odkładam, biorę inną rzecz, którą w ostateczności zamieniam na jeszcze inną lub wyjściową. Chodzę po sklepie i myślę, co wolę kupić :P
|
|
|
|
|
#3148 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja mam tak samo , najgorzej to przy płatkach, chlebie i nabiale dlatego zawsze chodzę sama na zakupy nie mam serca nikogo zamęczać tym staniem godzinnnym przy jogurtach, potem kolejnym przy serkach i tak lecąc przez cały sklep
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skąd to znam ![]() dobrze,że nie mam zbytnio czasu na zakupy,bo bym chyba całe dnie spędzała w sklepach ^^
|
|
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

Staram się wrócić na prostą.
Ale nie bede sie głodzić zeby poprawić jakieś ,,niedociągnięcia'' tylko poprostu będe więcej ćwiczyć i JEŚĆ 

bardzo mnie cieszy to co piszesz, ja tez mam takie plany, więcej jeść i zacząc ćwiczyć żeby ładnie wyrzeźbić sobie sylwetke, wyrobić leciutkie mięśnie, bo nie sztuką sie głodzic i miec obwisla skorę i wystające wszędzie kości, ja to nawet widze cały zarys mięśni na rekach, jak nimi ruszam to wszystko widać i teraz wiem że to nie jest wcale takie piękne!! Czas to zmienić, od next tygodnia zaczynam biegać , pomysle nad silownią i prawdziwym P, do tej pory nie miałam fizycznie na to siły , ale od kiedy w miare normalnie jem myślę że przebiegnięcie jednego kolka nie będzie dla mnie mega wyczynem

Piszesz, że chcesz wrócić na prostą. Tak samo pisałaś, gdy zjadłaś 400kcal z musli, piszą, że to grzech podczas gdy kcal całego dnia wyszło Ci niecałe 1000. Więcej konsekwencji...
fotki