Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część CZWARTA - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-02-22, 15:57   #4981
jaksy
Zasiedzenie

Dot.: Janusz, Grażyna - normalna rodzina - januszowanie część CZWARTA

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Jak dla mnie w lustrach w przymierzalniach wygląda się tragicznie ale to głównie wina oświetlenia
Taaak. Niby tyle się gada o sztuczkach marketingowców w przymierzalniach, a aż takiego cellulitu to ja u siebie nie widuje jak właśnie tam

Cytat:
Napisane przez madziara_07 Pokaż wiadomość
jedyne gdzie kojarze ze przymierzalnie sa koedukacyjne to TK Maxx ale tam maja porzadne drzwi a nie zaslonki.
W TkMaxxach (polskich przynajmniej, byłam w kilku) nie ma koedukacyjnych przymierzalni, wiszą tabliczki informacyjne na ścianach. Ale faktycznie często widziałam, że towarzystwo samo się miesza. Ja tam zawsze jak jestem z tz, to go biorę do kabiny, a on mnie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Edytowane przez jaksy
Czas edycji: 2017-02-22 o 15:58
jaksy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-22, 16:12   #4982
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
no patrz to mi sie wlasnie wydaje ze "u nas za gramanico" wiekszosci duzych sieciowek jest podzial na przymierzalnie meskie i damskie... dla mnie to problem nie jest: przymierzam ubranie (zadko chodzimy razem na zakupy ale sie zdarza) i wychodze z przymierzalni mu sie pokazac, jak moj partner ostatnio kupowal garnitur zrobil tak samo.

jedyne gdzie kojarze ze przymierzalnie sa koedukacyjne to TK Maxx ale tam maja porzadne drzwi a nie zaslonki.
nie mówię o sytuacji gdy masz np dwupoziomowy sklep i przymierzalnie są na obydwu poziomach, przy czym jeden poziom jest damski a drugi męski. bo jeszcze nikt nigdzie nie powiedział mi że nie mogę wejść z facetem do przymierzalni. i odwrotnie. co więcej... zawsze mogłam normalnie zmierzyć sukienkę czy coś w przymierzalni na męskim piętrze. i nikt z obsługi przemierzalni nigdy nic mi nie powiedział. tak więc to też są przymierzalnie koedukacyjne, tyle że ukierunkowane bardziej na którąś płeć.
pierwsze lepsze sklepy: Reseved, C&A, New yorker, wszystkie housy czy croppy, zara, peek & cloppenburg... wszystkie mają koedukacyjne przymierzalnie. przypadek Primarka podałam dlatego, że tam faktycznie kobieta nie może w ogóle wejść do męskiej przymierzalni i odwrotnie.

ja mam problem z wychodzeniem i pokazywaniem się... często przymierzalnie są duże. bez sensu jest wychodzenie i zabieranie ze sobą torebki za każdym razem. często nie można w danym ciuchu wyjść poza Panią stojącą na wejściu i pokazywać to się można... z daleka. często mam problem z dopięciem ubrania z tyłu ze względu na mój nie do końca zginający się łokieć, często w przymierzalniach (zwłaszcza jak jest ruch w sklepie) wiszą zostawione ubrania, wiec jest ryzyko że ktoś mi przypadkowo zajmie przymierzalnię z moimi ciuchami wewnątrz...

gdyby w standardzie przymierzalni były lustra usytuowane tak abym mogła się sama obejrzeć z każdej strony, to nie potrzebowałabym w większości przypadków kogoś do oceny
Pani_Mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-22, 16:19   #4983
kocham_lato
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jaksy Pokaż wiadomość
Taaak. Niby tyle się gada o sztuczkach marketingowców w przymierzalniach, a aż takiego cellulitu to ja u siebie nie widuje jak właśnie tam

W TkMaxxach (polskich przynajmniej, byłam w kilku) nie ma koedukacyjnych przymierzalni, wiszą tabliczki informacyjne na ścianach. Ale faktycznie często widziałam, że towarzystwo samo się miesza. Ja tam zawsze jak jestem z tz, to go biorę do kabiny, a on mnie

No właśnie mam to samo, potem wychodzi człowiek zdołowany, a już najgorzej to w hm. W sklepie we wszystkich spodniach wyglądam beznadziejnie, w domu za to ok, gdybym wierzyła tym lustrom, to chyba nic bym nie kupiła.
kocham_lato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-22, 16:25   #4984
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kocham_lato Pokaż wiadomość
No właśnie mam to samo, potem wychodzi człowiek zdołowany, a już najgorzej to w hm. W sklepie we wszystkich spodniach wyglądam beznadziejnie, w domu za to ok, gdybym wierzyła tym lustrom, to chyba nic bym nie kupiła.
w przymierzalniach new yorkera jest tak katastroficznie złe oświetlenie, że prawie wyrzuciłam nowy podkład jak się w nim zobaczyłam. skóra wygląda na pomarańczowawą i 20 lat starszą ale fakt faktem, wygląda się w nich szczupło
Stary 2017-02-22, 17:10   #4985
Lumimi
Zakorzenienie

Ja w przymierzalniach zawsze wygladam jak pasztet. Mocne swiatlo sprawia ze widac wszystkie niedoskonalosc, skora jest okropna, podklad wyglada tapeciarsko, a brwi mam tak przeswietlone ze w ogole ich nie widac. Wygladam tez grubiej Przymierzalnie to zlo.
Lumimi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-22, 19:54   #4986
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Za to powszechne jest u nich coperto, ktore uznaje za przejaw wloskiego januszowania.
U nas w lepszych restauracjach pytają "czy doliczamy za obsługę" i co? Powiesz, że nie?

Jeśli we Włoszech kupowałam coś na wynos to coperto nigdy nie było. Tylko jak jadłam na miejscu i za każdym razem było napisane, że doliczają np. 1 EUR za coperto. W sumie lepiej, że doliczają po prostu 1 EUR za osobę a nie, że każde danie droższe o to 1EUR.
Stary 2017-02-22, 20:06   #4987
Moviolka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Za to powszechne jest u nich coperto, ktore uznaje za przejaw wloskiego januszowania.
Z tego co słyszałam od znajomych Włochów, to coperto jest nielegalne. Często pojawia się na rachunku jako servizio.
Moviolka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-02-22, 21:58   #4988
madziara_07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Mada Pokaż wiadomość
nie mówię o sytuacji gdy masz np dwupoziomowy sklep i przymierzalnie są na obydwu poziomach, przy czym jeden poziom jest damski a drugi męski. bo jeszcze nikt nigdzie nie powiedział mi że nie mogę wejść z facetem do przymierzalni. i odwrotnie. co więcej... zawsze mogłam normalnie zmierzyć sukienkę czy coś w przymierzalni na męskim piętrze. i nikt z obsługi przemierzalni nigdy nic mi nie powiedział. tak więc to też są przymierzalnie koedukacyjne, tyle że ukierunkowane bardziej na którąś płeć.
pierwsze lepsze sklepy: Reseved, C&A, New yorker, wszystkie housy czy croppy, zara, peek & cloppenburg... wszystkie mają koedukacyjne przymierzalnie. przypadek Primarka podałam dlatego, że tam faktycznie kobieta nie może w ogóle wejść do męskiej przymierzalni i odwrotnie.
a sorry zasugerowalam sie Primarkiem ze ty z UK jestes, ale tych sklepow tutaj nie ma, kojarze je tylko z czasow kiedy jeszcze w Polsce mieszkalam. co kraj to obyczaj widocznie, bo tutaj np Primark jak juz wspomnialas, Matalan, Zara (przynajmiej u mnie w miescie) , Marks&Spencer, Next to sa wszystko sklepy gdzie kobieta nie moze wejsc do przymierzalni meskiej a mezczyzna do damskiej.
Stary 2017-02-22, 22:36   #4989
marianna144
Wtajemniczenie

pozyczcie takiego faceta co dobrowolnie stoi w przymierzalni bo moj nienawidzi

wiecie to ze facet doradzi to raz a dwa ze przydaje sie tak po ludzku do przyniesienia innego rozmiaru to moim zdaniem duza oszczednosc czasu . bo nie ma nic gorszego niz przymierzanie czegos po czym ubieranie sie i zbieranie tobołów czyli-kurtki torebki zakupow z innych sklepów tylko po to zeby wyjsc po inny rozmiar i zaraz z nim wrocic do przymierzalni.
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-22, 22:41   #4990
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez marianna144 Pokaż wiadomość
wiecie to ze facet doradzi to raz a dwa ze przydaje sie tak po ludzku do przyniesienia innego rozmiaru to moim zdaniem duza oszczednosc czasu . bo nie ma nic gorszego niz przymierzanie czegos po czym ubieranie sie i zbieranie tobołów czyli-kurtki torebki zakupow z innych sklepów tylko po to zeby wyjsc po inny rozmiar i zaraz z nim wrocic do przymierzalni.
Tak, to nieoceniona pomoc i zawsze chętnie z tego korzystam, bo mam tendencje do złego oceniania wielkości ciucha 😃
0235a76bf37a0c9e786a33d682e03cfb1aa33c8b_653ef22455ebf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-22, 23:48   #4991
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
a sorry zasugerowalam sie Primarkiem ze ty z UK jestes, ale tych sklepow tutaj nie ma, kojarze je tylko z czasow kiedy jeszcze w Polsce mieszkalam. co kraj to obyczaj widocznie, bo tutaj np Primark jak juz wspomnialas, Matalan, Zara (przynajmiej u mnie w miescie) , Marks&Spencer, Next to sa wszystko sklepy gdzie kobieta nie moze wejsc do przymierzalni meskiej a mezczyzna do damskiej.
widzę, że źle zrozumiałam Twoją wypowiedź. wydawało mi się że zasugerowałaś że w Polsce w większości są wspólne przymierzalnie. nie ważne. ale zgodzę się że UK ciężko spotkać "normalne" przymierzalnie. z tego co pamiętam to w nexcie mogłam być w przymierzalni z facetem i oceniać spodnie ale nie pamiętam czy to było tak głębiej w przymierzalni czy mieli taki jakby przedsionek z kanapami.

Cytat:
Napisane przez marianna144 Pokaż wiadomość
pozyczcie takiego faceta co dobrowolnie stoi w przymierzalni bo moj nienawidzi

oooo to to. zdarzyło mi się kilka razy zrezygnować z zakupu bo nie chciało mi się iść i szukać innego rozmiaru, potem czekać w kolejce do przymierzalni i przebierać się jeszcze raz,

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-02-23, 07:58   #4992
201712071518
Konto usunięte

[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;7119114 6]da się przewidzieć. co nie zmienia faktu, że taka sytuacja w ogóle nie powinna mieć miejsca i jak dla mnie właściciel jest idiotą, w dodatku bezczelnym. i oby kiedyś za swoje zachowanie oberwał, w taki czy inny sposób...[/QUOTE]

Ony tylko właściciel, a nie pies bo nie jego wina, że ma właściciela idiotę
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-23, 21:00   #4993
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6
Konto usunięte

A ja w sumie nie wiem czy spotkałam dziś Grażynkę czy też nie...

Przy placu targowym w centrum miasta i w strefie płatnego parkowania znalazłam miejsce i zaparkowałam. Obok stał potykacz z napisem "dostawa towaru" oraz doklejoną karteczką MOBI-parking (to taka aplikacja, którą można zapłacić za postój w strefie) oraz numerem rejestracyjnym.
Z budki obok (cukiernia) wyskoczyła wściekła Graża i krzyczy na mnie, że mam natychmiast odjechać, bo ona tu płaci za postój - macha mi telefonem przed nosem i pokazuje, że ma juz naliczone 8 zł za strefę. WTF? Okazało się, że wg niej skoro płaci za postój auta, którego aktualnie na tym miejscu nie ma, to robi sobie rezerwację tego miejsca...i to miejsce w jej mniemaniu jest jej. Potrzebne jej było, aby dostawca dowiózł pączki.
No ok, ale ja z pewnych względów też musiałam stać w tym miejscu i to do godz. 20. Na szczęście odjechał drugi samochód (bo akurat tam są dwa miejsca postojowe), Graża zastawiła to miejsce potykaczem i między nami zapanował rozejm.

Z ciekawości zadzwoniłam do operatora strefy z zapytaniem, czy można sobie w ten sposób zarezerwować miejsce. Babka, z która rozmawiałam najpierw się zawiesiła, poprosiła o powtórzenie historii, a na koniec udała na konsultacje do kolegi po odpowiedź.
Otóż - opłata jest za postój, a jak się chce takie miejsce mieć na wyłączność to trzeba podpisać umowę i opłacić miejsce, jest ono wtedy oznaczane znakiem i wymalowaną kopertą. A poza tym, to poproszono mnie o podanie adresu w celu wysłania pracownika, który zajmie się sprawą nielegalnego zajęcia miejsca
Adresu nie podałam, poszłam za to do budki Graży przekazać jej wieści. Zapieniła po raz kolejny, pomachała mi znów telefonem pokazując aplikację z opłatą i zażądała nr telefonu do operatora w celu konsultacji.
Nr jej dałam, co było dalej nie wiem, ale potykacz stał do zamknięcia cukierni.
A dostawca przyjechał całe 4 razy w ciągu 6 godzin.
2f6abb6d3878858271ffdb3efd65c95d1f4fde9b_623d0cb3af0b6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-23, 21:50   #4994
201712071518
Konto usunięte

[1=2f6abb6d3878858271ffdb3 efd65c95d1f4fde9b_623d0cb 3af0b6;71243286]A ja w sumie nie wiem czy spotkałam dziś Grażynkę czy też nie...

Przy placu targowym w centrum miasta i w strefie płatnego parkowania znalazłam miejsce i zaparkowałam. Obok stał potykacz z napisem "dostawa towaru" oraz doklejoną karteczką MOBI-parking (to taka aplikacja, którą można zapłacić za postój w strefie) oraz numerem rejestracyjnym.
Z budki obok (cukiernia) wyskoczyła wściekła Graża i krzyczy na mnie, że mam natychmiast odjechać, bo ona tu płaci za postój - macha mi telefonem przed nosem i pokazuje, że ma juz naliczone 8 zł za strefę. WTF? Okazało się, że wg niej skoro płaci za postój auta, którego aktualnie na tym miejscu nie ma, to robi sobie rezerwację tego miejsca...i to miejsce w jej mniemaniu jest jej. Potrzebne jej było, aby dostawca dowiózł pączki.
No ok, ale ja z pewnych względów też musiałam stać w tym miejscu i to do godz. 20. Na szczęście odjechał drugi samochód (bo akurat tam są dwa miejsca postojowe), Graża zastawiła to miejsce potykaczem i między nami zapanował rozejm.

Z ciekawości zadzwoniłam do operatora strefy z zapytaniem, czy można sobie w ten sposób zarezerwować miejsce. Babka, z która rozmawiałam najpierw się zawiesiła, poprosiła o powtórzenie historii, a na koniec udała na konsultacje do kolegi po odpowiedź.
Otóż - opłata jest za postój, a jak się chce takie miejsce mieć na wyłączność to trzeba podpisać umowę i opłacić miejsce, jest ono wtedy oznaczane znakiem i wymalowaną kopertą. A poza tym, to poproszono mnie o podanie adresu w celu wysłania pracownika, który zajmie się sprawą nielegalnego zajęcia miejsca
Adresu nie podałam, poszłam za to do budki Graży przekazać jej wieści. Zapieniła po raz kolejny, pomachała mi znów telefonem pokazując aplikację z opłatą i zażądała nr telefonu do operatora w celu konsultacji.
Nr jej dałam, co było dalej nie wiem, ale potykacz stał do zamknięcia cukierni.
A dostawca przyjechał całe 4 razy w ciągu 6 godzin.[/QUOTE]
Imho grazynizm - wiekszosc sklepow i punktow z tego co widze ma wykupione miejsca i oznakowane tak jak napisalas.
Czasem zdarza mi sie zaplacic z gory za dluzszy okres parkowania a sprawe zalatwic w miescie szybko. I wg grazyny moglabym wyciagnac pacholka z bagaznika i postawic w tym miejscu bo "przeciez zaplacone za jeszcze 2h"
201712071518 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-23, 22:19   #4995
MusicIsMyPassion
Rozeznanie

Janusz z dzisiaj, w sumie Janusz , to za mało. Będąc w centrum handlowym, a dokładnie byłam na schodach ruchomych, widziałam ciekawą sytuację. Na poziomie 0 jest Starbucks, stoliki są i w środku lokalu, a także na zewnątrz (nazwijmy, to korytarzem). Przy stole siedział pan w starszym wieku i czytał gazetę, na każdym stoliku stał wazon z goździkami (w każdym po 3 kwiaty). Podchodzi Janusz i co robi? Tak, ni z gruchy, ni z pietruchy, wyciąga kwiaty i idzie dalej, towarzyszyło mu 2 kolegów. Starszy pan w szoku, w sumie wystraszył się, bo nie wiedział czy go okraść chcą? Wjeżdżałam na tych schodach, z szczęka do pięt. Poważnie, goździki, to taki towar luksusowy?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-02-23, 22:43   #4996
marianna144
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MusicIsMyPassion Pokaż wiadomość
Janusz z dzisiaj, w sumie Janusz , to za mało. Będąc w centrum handlowym, a dokładnie byłam na schodach ruchomych, widziałam ciekawą sytuację. Na poziomie 0 jest Starbucks, stoliki są i w środku lokalu, a także na zewnątrz (nazwijmy, to korytarzem). Przy stole siedział pan w starszym wieku i czytał gazetę, na każdym stoliku stał wazon z goździkami (w każdym po 3 kwiaty). Podchodzi Janusz i co robi? Tak, ni z gruchy, ni z pietruchy, wyciąga kwiaty i idzie dalej, towarzyszyło mu 2 kolegów. Starszy pan w szoku, w sumie wystraszył się, bo nie wiedział czy go okraść chcą? Wjeżdżałam na tych schodach, z szczęka do pięt. Poważnie, goździki, to taki towar luksusowy?

popisywali się. wiesz jakie to kozaki se wezma bo akurat maja ochote na kwiatka i co im kto zrobi

pamietam x lat temu byłam z mama w takim duzym supermarkecie nie pamietam jakim, no i cos sie zgadało o kradziezach- moja mama naiwnie ale jak to tutaj ochrona kamery jak sie nie boją itd. nie skonczyła mowic a obok nas dres ze sie tak wyraze ale nie taki blokers tylko taki na "bogato" obstawiony panienkami mijajac taka wyspe z cukierkami na wage wyciagnał łape nabrał garsc cukierków rozwinał w momencie do gęby wsadził papierki rzucił na podłoge i poszedł dalej.ani sie nie popatrzył czy ktos widzi nic takiego zrobil to tak bezczelnie ze szkoda nawet gadac. "no to juz wiesz jak kradną" taka była puenta mojej dyskusji z rodzicielką.
marianna144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 08:55   #4997
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
Napisane przez stupid-girl Pokaż wiadomość
Imho grazynizm - wiekszosc sklepow i punktow z tego co widze ma wykupione miejsca i oznakowane tak jak napisalas.
Czasem zdarza mi sie zaplacic z gory za dluzszy okres parkowania a sprawe zalatwic w miescie szybko. I wg grazyny moglabym wyciagnac pacholka z bagaznika i postawic w tym miejscu bo "przeciez zaplacone za jeszcze 2h"
Dla mnie grażynizmem jest również parkowanie na kopercie. Nasz sklep ma wykupione miejsce na dostawy, jest oznakowane oczywiście kopertą. Co z tego, Grażyny i Janusze często parkują tak, że kierowcy dostawcy muszą nosić towar. Było wielokrotnie zgłaszane, wywieszona jest tablica, że nie można stawać ale to jak grochem o ścianę. Jedna była na tyle bezczelna, że kazała sobie ważyć samochód, po czym stwierdziła, że na pewno ma rację, bo masa auta nie przekracza granic i może stawać na kopercie O co kaman?
Stary 2017-02-24, 09:01   #4998
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Dla mnie grażynizmem jest również parkowanie na kopercie. Nasz sklep ma wykupione miejsce na dostawy, jest oznakowane oczywiście kopertą. Co z tego, Grażyny i Janusze często parkują tak, że kierowcy dostawcy muszą nosić towar. Było wielokrotnie zgłaszane, wywieszona jest tablica, że nie można stawać ale to jak grochem o ścianę. Jedna była na tyle bezczelna, że kazała sobie ważyć samochód, po czym stwierdziła, że na pewno ma rację, bo masa auta nie przekracza granic i może stawać na kopercie O co kaman?
Zacznijcie dzwonić na odpowiednie służby, jak zaczną płacić mandaty to może się ukróci sprawa.
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 12:09   #4999
SteveS
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Sklep tutaj w okolicy miał z tym problem - nie wiem, jak to zrobili pod względem przepisów, ale ostatecznie stanął znak o odholowaniu aut i kilka faktycznie odholowano. Juz nikt tam nie staje
SteveS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 12:11   #5000
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Zacznijcie dzwonić na odpowiednie służby, jak zaczną płacić mandaty to może się ukróci sprawa.
Dokładnie. Cackaniem się niczego się nie wskóra. Dałabym nawet informację, że osoby nieupoważnione muszą liczyć się z tym, że zostaną wezwane służby i dostaną mandat.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-24, 16:44   #5001
Kendra66
Rozeznanie

Z parkowanie też już miałam "januszowa" sytuacje. Mamy miejsce w parkingu podziemnym, który co wykupilismy (a miejsc parkingowych na nasz blok jest zdecydowanie za mało). Nie było nas zaledwie 2 tygodnie (w tę największe mrozy), wracamy a na naszym miejscu w garażu stoi sobie inny wóz-ktoś "wyczail", że nas nie ma i po prostu sobie zaparkowal. Skończyło się na tym, że 2 dni później musieliśmy załatwić firmę, która odcholowala ten wóz (ledwie znaleźliśmy kogoś kto zrobi to na koszt winnego).

Kendra66 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 15:57   #5002
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

czas na założenie nowego wątku, kto zacznie?

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-02-25, 18:41   #5003
Pani_Mada
BAN stały

Cytat:
Napisane przez antonina_bielska Pokaż wiadomość
czas na założenie nowego wątku, kto zacznie?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1117801

link do kolejnej części wątku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości