|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2161 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dieta i ćwiczenia, bo w 2016/2017 spełnimy nasze fit marzenia. cz.4
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2162 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za pomysły na śniadanie, super. Teraz zacznę kombinować porządnie ![]() Cytat:
To skoro bezpiecznie jeśc codziennie jajca to będę je jadła |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2163 |
Wtajemniczenie
|
Natalka- jestem prawie pewna, że przez prochy
![]() Przez pierwsze 2 tygodnie lekarz mi kazał brać połowę dawki, żeby organizm się przyzwyczaił. Poza tym miałam dużo dolegliwości z ulotki. Potem przeszło, z tego co pamiętam po jakiś 2 miesiącach już czułam się super. Byłam z 10 kg lżejsza ![]() Daj sobie trochę czasu. Poczytaj jak działa metormina i jaki to szok dla organizmu. To nie są witaminki. Dlatego nie pogonię Cię z tasaczkiem ![]() A! i pamiętaj o próbach wątrobowych od czasu do czasu! Melduję 30 min orbitrek, więcej mi się nie chciało ![]() Piłam, niezła i zabija głód. Myślę, że byłaby super z olejem kokosowym pachnącym kokosem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2165 |
Wtajemniczenie
|
Frittata jeszcze!! świetne śniadanie, a przy okazji czyściciel lodówki
![]() ![]() Ale i tak jajka rządzą- świetne źródło witaminek i minerałów. W kaszy jaglanej też coś jest (nawet sporo), ale ma kwas fitowy. W mojej opinii przy niedoborach (anemia z niedoboru żelaza, problemy z wapniem i magnezem) pasowałoby na niego uważać. W związku z powyższym, wychodzę z założenia, że jeść trzeba wszystko i z umiarem. ![]() PS. dieta mojej siostry jest w sumie oparta na jajkach, bo jest wege od 6 roku życia (taki dziwny stwór ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2166 |
Zakorzenienie
|
To faktycznie nie ma się czego bać. Czyli nie trzeba słuchać ciotek na to wychodzi.
Przyszły mi zaproszenia na ślub od następnego weekendu zacznie się jeżdżenie. Jaką datę wpisywałyście na zaproszeniu żeby goście potwierdzili czy przybędą? Tak z miesiąc, półtorej? Kuźwa dzisiaj piątek, już mi się nic nie chce, nic się nie dzieje a tu trzeba jeszcze ściemę walić w pracy że coś robię. Niewyspanie mi dzisiaj mega dokucza, ziewam jak szalona...Masakracja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2168 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2169 |
Wtajemniczenie
|
Prawda, że od razu lżej na sercu? Ile dylematów dietetycznych w ten sposób rozwiązujesz? Hehe...
---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- A odnośnie potwerdzenia przed ślubem- zależy, kiedy musicie się zdeklarować w lokalu. Poza tym większość gości od razu wie, czy będzie, czy nie. Losowe przypadki nie będą się przejmowały terminem na zaproszeniu ![]()
![]() |
#2170 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#2171 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytalam ulotkę - 2 dni mialam biegunke.. w pracy ![]() później nic a teraz nie moge wstac z lozka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2172 |
Wtajemniczenie
|
![]()
![]() |
#2173 |
Wtajemniczenie
|
Natalka- może skonsultuj te dawki jeszcze z jednym, godnym zaufania, lekarzem? Są strasznie wysokie a krzywą cukrową miałaś ładną. Ja miałam 2x850 i to była końska dawka. Może na znanylekarz poszukaj? Masz badania porobione to nawet prywatna wizyta się teraz opłaca
![]() Nie dziwie Ci się, że źle się czujesz. ---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- Sziq a ta torba to skąd? Bo ja właśnie jadłam nachosy ![]() ![]()
![]() |
#2174 |
Wtajemniczenie
|
Kiepsko u mnie. Aż nie chce mi się pisać
![]() |
#2175 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Sziq- uszy do góry ![]() A mnie pokorało po nachosach. Oszczędzę Wam szczegółów. Nie mogę jeść takich rzeczy:-( Postanowienia wielkopostne: -ZERO słonych przekąsek i innych przetworzonych świnstw, -ZERO alko, - mniej kawy.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2177 |
Wtajemniczenie
|
Oczywiście nie jestem lekarzem
![]() ![]() Zresztą leki to tylko wspomagacz. Najważniejsza jest dieta i ruch ![]() ![]()
![]() |
#2178 |
Zakorzenienie
|
Akurat w tym przypadku leki to podstawa. Bo majac duze wyrzuty insuliny po kazdym posiłku nie da sie schudnąć. A wlasnie z ruchem to nie wiem wkoncu - nie mozna podnosic kortyzolu a aktywnosc fizyczna w większości podnosi samoistnie. Sa badania ze przy IO powinno sie raczej spacerować, plywac i ogolnie uprawiac lekki sport niz forsować. Dlatego ja na siłowni tylko jeżdżę na rowerku albo na orbiterku. Nie wiem jak to jest bo na grupie o IO sa osoby ktore schudly np 60 kg tylko z meta i dieta, bez ruchu. Sa osoby ktore duzo ćwiczą i nie chudna i sa takie ktore cwicza i chudną. Ehhh skomplikowane jest to ciało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2179 |
Wtajemniczenie
|
Tu się nie zgodzę. Też tak to kiedyś rozumiałam- nie schudnę, bo jestem chora. A to nie tak. Metforminę podaje się, tzn.powinno dopiero jak dieta i ćwiczenia nie pomagają. Są też różne przypadki. Można samemu się wpędzić w IO albo cukrzycę, nie dbając o siebie. Można też mieć inne zawirowania w organiźmie ( np. hormonalne lub nietolerancje). Nie daj sobie wmówić, że leki to podstawa, bo to z reguły, nieprawda. Dieta!! I rozsądny ruch!! Im mniej węgli tym lepiej, bo to węgle powodują wyrzut insuliny. I nie mówię tylko o sacharozie i fruktozie, ale również o węglach złożonych.
Wiesz, nie chcę się wymądrzać, bo tak jak piszę- nie jestem lekarzem, ale spore doświadczenie, ponad 10 lat z zaburzeniami metabolicznymi. Poza tym bardzo zadaniowo podeszłam do tematu, dużo czytam. Mam dobrych lekarzy, nawet bardzo dobrych, którzy dużo spraw mi uświadomili. Do pewnych rzeczy dochodzi się po latach. Gdyby ktoś te 10 lat temu inaczej mnie pokierował, gdybym miała taką wiedzę jak mam teraz, oszczędziłoby mi to sporo cierpienia,
![]() |
#2180 |
Zakorzenienie
|
Ja nie twierdzę ze tylko leki pomogą. Ale na grupie na ktorej jestem jest spoooro osob i jezeli ktos ma lekkie IO to moze probowac sama dieta i cwiczeniami ale majac mega insulinę? Wiadomo, w tym przypadku dieta jest kluczem ale leki tez są ważne. Gdyby moja insulina była lekko podwyzszona to tez chcialabym probowac bez lekow (bo na jedno pomagaja a drugie niszcza) ale generalnie ja walcze ze swoją waga juz 3 lata. I przez ten czas probowalam sie juz tyle razy odchudzac ze szkoda gadac. Ćwiczyłam, odzywialam sie zdrowo i nic. Dlatego licze ze z lekami będzie łatwiej i ze te 3 rzeczy razem (dieta meta ruch) pomogą.
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- dodam ze u mnie dzisiaj lekki spadek - waga pokazala 103.9. Nie moge sie doczekac az zejde do dwoch cyfr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2181 |
Wtajemniczenie
|
Natalka juz Ci niedużo brakuje
![]() Ja właśnie o tym piszę! Nie jestem nawiedzona i uważam, że leki bardzo pomagają. Ale że 80% sukcesu to tryb życia ![]() ![]() PS nie widać po Tobie tej wagi! (Foto z włosami) ![]()
![]() |
#2182 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na cały marzec planuję całkowity brak słodyczy, fast-foodów i słonych przekąsek ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Planowane zmiany już się u mnie dokonują. Ale przez te dwa dni uświadomiłam sobie, że za cholerę nie będę chodzić na tą siłownię jak zostawię temat sam sobie (czytaj- bez konkretnej wyznaczonej godziny i presji, że idę na konkretny termin) Przeniosłam się na zaoczne studia (decyzja już jest ![]() A z aktywności chciałam na spinning wykupić 12 wejść (blok obok mojego mieszkania, więc wszystko super) No ale okazało się, że poza weekendami kompletnie nie ma już miejsc. Przez cały marzec! Udało mi się wpisać na przyszłą sobotę (bo jeszcze mi semestr nie rusza) a później na listę rezerwową na kilka zajęć. Jak mi się w sobotę spodoba to od razu zapisuję się na 12 zajęć na kwiecień ![]() A na razie zapisałam się na próbny darmowy trening kettlebells. Jak będzie fajnie i będę w miarę dawać radę na tym treningu to zapisuję się 2x w tygodniu (tylko szkoda, bo tutaj muszę 30min dojeżdżać ![]() ![]() Taki plan na marzec ![]() A tak w ogóle to jak wszystko pójdzie dobrze to od 13 marca zaczynam pracę. Nie taką jakbym chciała, ale muszę się jakoś dostosować do tego, że na zaocznych studiach mam zajęcia w piątki od 7-8 rano i cały dzień i trochę mi dyspozycyjność siada ![]() ![]() Tyle z nowości ![]() ---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Trochę się boję poniedziałkowego ważenia. Jak zobaczę wzrost to chyba zacznę walić tym głupim łbem o ścianę, niezdyscyplinowana ja ![]()
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę. Chodzi o to, żeby nauczyć się tańczyć w deszczu. – Steven D. Wolf 80,6..................... 70..................... Edytowane przez Sziq Czas edycji: 2017-02-25 o 14:21 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2183 |
Wtajemniczenie
|
Sziq wow! Strasznie dużo na siebie bierzesz. Będzie ciężko Ci to ogarnąć, ale przy dobrej organizacji myślę, że dasz radę
![]() ![]() Też muszę coś zrobić ze swoim życiem ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2184 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jakbym mogła się cofnąć o te 5 lat byłabym rozsądniejsza. Ale jak zdawałam maturę to byłam wręcz zdesperowana na konkretny kierunek, założyłam że wszystko się ułoży. ![]() Śmieszne, bo nigdy się tak naprawdę w te studia nie zaangażowałam, tak jak powinnam. Ale zawsze gdzieś z tyłu głowy było, że to może się nie udać. A ja mam blokadę przed angażowaniem się w cokolwiek (muszę z tym powalczyć) Mam czasami wrażenie, że życie sobie ze mnie jawnie kpi ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
Trzymam mocno kciuki ![]()
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę. Chodzi o to, żeby nauczyć się tańczyć w deszczu. – Steven D. Wolf 80,6..................... 70..................... Edytowane przez Sziq Czas edycji: 2017-02-25 o 15:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2185 |
Zakorzenienie
|
U mnie ostatnio gorsze dni i bezsenność
![]()
![]() |
#2186 |
Wtajemniczenie
|
![]() |
#2187 |
Wtajemniczenie
|
To ja właśnie mam problem i kryzys zawodowy. Poświęciłam 8 lat życia kupę kasy i nie widzę dla siebie perspektyw w zawodzie. A byłam w tym dobra. Takie czasy i tak się życie układa. Nie warto sięc brnąć na siłę, jeśli czujesz, że to nie to. Jednak jeśli jesteś na finishu, to kończ studia. Może akurat papier kiedyś się przyda
![]() Dlatego teraz mam możliwość skupienia się na moim zdrowiu i formie. Zamiast rozpaczać, że zawodowo mi się nie ułożyło ![]() Dzisiaj melduję długi i męczący spacer po lesie ![]()
![]() |
#2188 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z jednej strony ciesze sie ze mam IO bo jestem teraz dużo bardziej swiadoma co jest w jedzeniu i mysle ze to dobrze dla mnie ze teraz to wiem kiedy jestem mloda. Co do wagi to wiem ze po mnie nie widac. Kazdy mysli ze waze jakies 85 kg. Ale waga jest niestety brutalna ![]() Cytat:
![]() Ja wyznaczam sobie godzine ze wstaje np o 9, ubieram sie i wychodzę na silke. I nie mysle o tym czy chce mi sie czy nie, tylko wstaje i wychodzę i to dziala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zrobilam sobie dzisiaj warzywa na obiad (po chinsku) i nie podchodzą mi.. Jednak makaron ryżowy by idealnie do tego siadł ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2189 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I znalazłam coś innego, co mnie interesuje i marzą mi się studia, ale to kończenie po 30 średnio mi się podoba. Jakoś nie czuję się komfortowo z zaczynaniem studiów (licencjat) w tym wieku
![]() |
![]() |
#2190 |
Zakorzenienie
|
Sziq - co to za kierunki studiów?
No niestety zycie i rzeczywistosc sie szybko zmienia. Ja na poczatku poszlam w kierunku medycznym, później finansowym, a teraz na wlasna reke orientuje sie w marketingu. ![]() Czuje jakbym od 7 lat nadrabiala stracony czas i ciagle nie wiem nak to będzie. Takze nie czuj sie samotna w tych zawirowaniach! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:49.